Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
PRVORODICKY - je tu někdo, kdo se vůbec na porod nepripravuje? Žádnej anibal, masáž, semínka atd.. ?? Nebo jsem jen sama a nechávám to prostě osudu..
@zuzekk Děkuji, jsi hodná a nakoplo mne to. Verunku, skolku a kroužky si obstaram rada sama, ale nákupy uz odmitam tahat, takze jsem mu dnes napsala pořádný seznam do obchodu a on fakt překvapivě nakoupil vše a bez keců. Dokonce i maso na mrazák do zásoby. A pak ho i napytlickoval. Zitra pry musi odmrazit mrazák 😉 Jinak on mi pomaha s vysavanim a vytiranim, ale musim mu sama rict a mrzi mne, ze to nema po tech 2 letech zažité jako ritual, ze proste treba každý patek nevyluxuje a nevytre. Ceka, az tu budem chodit v bordelu a az to bude krupat pod backorama a hlavně az mu reknu. Jinak dnes mame Ellinku, tak se ptal co chcene k večeři, tak jsme si porucily palačinky. Ona totiz většinou co udelam k jidlu ja, tak nechce jíst. Asi je naockovana od maminky. Tak nam je udelal. Ja jsem dnes po obede hodinu spala, tak mi to hodne pomohlo, ale boli mne z matrace záda. Zitra ma M. volno, veze rano E. do školky, vyzvedne mi v lékárně homeopatika, pak vyzvedava E. v poledne ve skolce a mame ji do večera. V. ma zitra po skolce Vytvarku. A ja jedu ve 12hod. do Prahy na kontrolu. Tak taky přijedu až odpoledne. Verunku ale z krouzku stihnu vyzvednout (autem).
Dnes jsme meli rozhovor, jak jsem vcera dopadla v porodnici, tak jsem mu to licila. Tak nadaval, ze mne nechaji tak dlouho trapit. Tak jsem mu rikala, jak musim odpocivat, lezet, nepremahat se a vyckavat dobrermunu. Ptal se hlavně na miminko, jestli je zdravé a říkal, ze uz se na nej moc tesi. Tak snad.
@elu001 No joo, doktori, ty spolehaji akorat na medicinu 🙂) Tak oni s tim nemaji problem, klidne vas nechaj rodit dva dni..nastrih apod..
@jednaholkaa tak člověk nikdy neví jak to skončí. V poslední době se všude jen řeší masáže a anibally a když jsme se měli narodit my, nic takového nebylo a taky se rodilo i bez nástrihu. Moje porodní asistentka má zkušenosti, že ať člověk cvičí nebo ne,nikde není záruka že to bude bez nástřihu...
@cuccinka já si teda semínko i maliník dávám, protože si říkám, že ublížit si tím nemůžu a chutná mi to. Pokud to něčemu pomůže, tak jenom dobře. Masáže u nás skončily velmi rychle. Dvakrát minji udělal manžel a docela OK. Jenže pak nebyl doma a zkoušela jsem to sama a skončilo to krvavými prsty. Od té doby jsme to radši znovu nezkoušeli, navíc manžel se sice kvůli mě přemohl, ale příjemné nám to beztak nebylo ani jednomu...
@arielka222 taky to mam tak nejak, piju malinik, protoze mi chutna, stejne tak lnene seminko a taky kvuli zelezu,ktere beru,abych nemela zacpu. Dneska jsem se teda dozvedela,ze mam mit 2 hodiny odstup od zeleza a cerneho caje a ja to vetsinou beru hned po sobe 🙈, tim se to pry nevstrebava,tak nevim 🙄.Homeo jsem koupila, budu brat tu Arnicu,ale aniball a masaz ne, nebylo by mi to prijemny.
@elu001 když jsme se rodily my a naše mámy tak z toho ženy měly větší trauma. To se taky přivazovaly nohy ke koze nebo se rodicka sjela aby byla poslusna či profackovala a nejlépe aby byla u porodu z ticha . Nemam osobně tohle rada ala prezily to . To samé jako se stravou - za nás se krmilo tak a tak a dítě ve 4 měs mělo knedlík s gulasem ... no ale ze má teď obezitu či cukrovku či vysoký cholesterol...
To ze separovane děti pak měly psychické problémy či těžké vztahy s rodiči či zvlášť matkou ..
Já teda osobně musím říci ze se na mě dost veci podepsalo.
Separace , jídlo ... :/
Přežila jsem? Jo.. ale za jakou cenu .
Ohledně porodu - doba postupuje dikybohu a záleží na každé ženě jak se chystá a jak to bere. Je fakt ze první porod jsem proste vše nechala na lékařich. I tehotenstvi . Ale co se maly narodil tak jsem vše ostatní vypustila a začala poslouchat sebe .
I přes to jak mi každý říkal ze tak se to dělalo a tak to má byt (nechat vybrecet, nenosit nebo rozmazlim, dávat prikrmy protože hladové mleko...vysazovat na nocnik , choditko, posazovat...)
Je fakt ze většinou se jede radami z generace na generaci . I ohledně porodu .
A když jsem se ptala babičky, říkala ze za komunistu to bylo strasny a doteď má hrozny vzpomínky . A ze se o tom nemluvilo jak to ženy těžko nesly to zacházení .. a moje mamka podobne (tlaceni na povel mimo kontrakce až ji popraskaly oči , tlaceni na bricho, nastrih..) u některých žen se názor nezmění - vloží se do rukou lékaře a nechají vše na tom jak to dopadne . Neberou porod jako milník zrozeni matky a ženy.
Jako myslela jsem si,že mi to půjde líp. Minule jsem trénovala poctivě skoro každý den,vždycky večer po koupání,mám napsané že v 37-38 tt jsem měla 27-28cm. Do konce 39 tt kdy jsem rodila jsem měla přes 30. Teď teda ani zdaleka. Cítím dost i 22 cm. Ale věřím,že to půjde. Dost mi to psychicky pomohlo.
Holky, musim vam napsat svoji dnesni zkusenost s tehotenskou masazi. Vcera jsem se bavila s jednou PA, jak takove masaze maji probihat a ona rikala, ze hlavne by nemely byt masirovany trapezove svaly a sije, ze to muze vyvolat porod a ze vsechny hladici tahy by mely byt smerem nahoru az do 37. tt. Tak jsem dneska na jednu takovou masaz sla, ctvrt hodiny masirovala jen trapezy a siji a 2x me tou masazi dostala maserka do stavu, kdy me polil studeny pot, zacala se mi motat hlava a delat mzitky pred ocima. Po 20 minutach jsem ji stopla, zaplatila a odesla, protoze bych tam sebou nejspis sekla, fakt mi bylo dost blbe. Nemate s tehotenskou nasazi nekdo zkusenosti? Nevite, cim to mohlo byt?
@jenssy no doufám,ale pokud bych se nějak necítila tak okamžitě odcházím asi jako ty...
No jinak holky k té přípravě na porod😀já se ještě chystám ke kadeřnici a potřebuju si trošku upravit řasy a vyčistit obličej,na kosmetiku jsem poslední týdny trosku rezignovala tak ať alespoň do te porodnice odcházím trosku zkulturnena
@jenssy tak já byla na tehu masáží jednou a byl to masér co masíruje těhotné a hlavně masiroval záda a bedra. Ale taky mi po ní nebylo dobře.
Jinak šíji a krk mi manžel masíruje každý den a v pohodě. To mi fakt ulevuje. A na tehu masáže by se ale nemělo chodit po 34tt co mi říkala masérka. Tak nevím.
@arielka222 no ja jsem se na to te maserky taky ptala a ona tvrdila, ze se nesmi chodit az tak 14 dni pred terminem. Tak nevim, ale dobre mi to kazdopadne neudelalo, skoda ☹ a o tech trapezech mluvila PA, ze jsou tam body, co muzou rozjet porod ...
@misak48 no vidis, mne PA tvrdila, ze v bedrech muze masirovat, ale do 37.tt jen smerem nahoru a pak uz smerem dolu a do stran, aby se rozvolnila ta panev, ze to muze pak delat i manzel u porodu, aby mi pomohl a ulevoval...to je stejne zvlastni, co clovek, to jiny nazor...

@basice není to novinka,už jsem o tom četla,když jsem čekala prvního před 9 lety.