icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
9. led 2019

@basice není to novinka,už jsem o tom četla,když jsem čekala prvního před 9 lety.

cuccinka
9. led 2019

PRVORODICKY - je tu někdo, kdo se vůbec na porod nepripravuje? Žádnej anibal, masáž, semínka atd.. ?? Nebo jsem jen sama a nechávám to prostě osudu..

jessulka
9. led 2019

@zuzekk Děkuji, jsi hodná a nakoplo mne to. Verunku, skolku a kroužky si obstaram rada sama, ale nákupy uz odmitam tahat, takze jsem mu dnes napsala pořádný seznam do obchodu a on fakt překvapivě nakoupil vše a bez keců. Dokonce i maso na mrazák do zásoby. A pak ho i napytlickoval. Zitra pry musi odmrazit mrazák 😉 Jinak on mi pomaha s vysavanim a vytiranim, ale musim mu sama rict a mrzi mne, ze to nema po tech 2 letech zažité jako ritual, ze proste treba každý patek nevyluxuje a nevytre. Ceka, az tu budem chodit v bordelu a az to bude krupat pod backorama a hlavně az mu reknu. Jinak dnes mame Ellinku, tak se ptal co chcene k večeři, tak jsme si porucily palačinky. Ona totiz většinou co udelam k jidlu ja, tak nechce jíst. Asi je naockovana od maminky. Tak nam je udelal. Ja jsem dnes po obede hodinu spala, tak mi to hodne pomohlo, ale boli mne z matrace záda. Zitra ma M. volno, veze rano E. do školky, vyzvedne mi v lékárně homeopatika, pak vyzvedava E. v poledne ve skolce a mame ji do večera. V. ma zitra po skolce Vytvarku. A ja jedu ve 12hod. do Prahy na kontrolu. Tak taky přijedu až odpoledne. Verunku ale z krouzku stihnu vyzvednout (autem).
Dnes jsme meli rozhovor, jak jsem vcera dopadla v porodnici, tak jsem mu to licila. Tak nadaval, ze mne nechaji tak dlouho trapit. Tak jsem mu rikala, jak musim odpocivat, lezet, nepremahat se a vyckavat dobrermunu. Ptal se hlavně na miminko, jestli je zdravé a říkal, ze uz se na nej moc tesi. Tak snad.

elu001
9. led 2019

@cuccinka
@cuccinka na přípravu taky nehrotim. Doktorka mi řekla, že se vše chystá pěkně a není důvod pít malinik a lnene semínko a brát homeo. Zkoušeli jsme doma masáž hráze, nebylo to nic příjemného ,takže sem tam ji asi uděláme ale nebude to každý den

val333
9. led 2019

@cuccinka já mám nakonec v plánu používat aniball, ale až od zítřka 36+5 a dnes jsem začla pít malinikovy čaj

andelka
9. led 2019

@val333 já nějak nestíhám. Cvičila jsem zatím jen 3x,od pátku. Maliník 1x denně zvládám. Od víkendu bych měla 2x.

jednaholkaa
9. led 2019

@elu001 No joo, doktori, ty spolehaji akorat na medicinu 🙂) Tak oni s tim nemaji problem, klidne vas nechaj rodit dva dni..nastrih apod..

val333
9. led 2019

@andelka aspoň něco 😀 já jsem to včera nestihla a dneska jsem zjistila, že se to musí prvně vyvařit... Takže dneska vyvaruju 😀

skretik
9. led 2019

@andelka ja nakonec sehnala datle v Tescu 😅, kdy a jak ze je mam jist? A k cemu ze jsou dobry 😅?

elu001
9. led 2019

@jednaholkaa tak člověk nikdy neví jak to skončí. V poslední době se všude jen řeší masáže a anibally a když jsme se měli narodit my, nic takového nebylo a taky se rodilo i bez nástrihu. Moje porodní asistentka má zkušenosti, že ať člověk cvičí nebo ne,nikde není záruka že to bude bez nástřihu...

skretik
9. led 2019

@smigli no ja tam asi nebudu chodit na klasickou ambulanci,mam napsat v pondeli tomu kamosovi a ze nejspis ve ctvrtek k nemu pujdu,jestli bude mit sluzbu, dam vedet az budu vedet 😉

arielka222
9. led 2019

@elu001
@cuccinka holky já u syna cvičila s Anibbalem 3krat vůbec mě to nesedlo. Pila jsem jen malinik ptz mi to chutnalo a porodila sem i tak, se 3 kosmetickými stehy. Teď nebudu cvičit vůbec a budu jen pít malinik ptz mi chutná 🙂 tak uvidíme.

misak48
9. led 2019

@cuccinka já si teda semínko i maliník dávám, protože si říkám, že ublížit si tím nemůžu a chutná mi to. Pokud to něčemu pomůže, tak jenom dobře. Masáže u nás skončily velmi rychle. Dvakrát minji udělal manžel a docela OK. Jenže pak nebyl doma a zkoušela jsem to sama a skončilo to krvavými prsty. Od té doby jsme to radši znovu nezkoušeli, navíc manžel se sice kvůli mě přemohl, ale příjemné nám to beztak nebylo ani jednomu...

skretik
9. led 2019

@arielka222 taky to mam tak nejak, piju malinik, protoze mi chutna, stejne tak lnene seminko a taky kvuli zelezu,ktere beru,abych nemela zacpu. Dneska jsem se teda dozvedela,ze mam mit 2 hodiny odstup od zeleza a cerneho caje a ja to vetsinou beru hned po sobe 🙈, tim se to pry nevstrebava,tak nevim 🙄.Homeo jsem koupila, budu brat tu Arnicu,ale aniball a masaz ne, nebylo by mi to prijemny.

garfa4
9. led 2019

@cuccinka ja.... zadnou vymozenost nemam a nebudu si nic porizovat. Mam koupeny jen malinikovy caj, uz ho muzu pit, ale jeste jsem nezacala, protoze na nej nemam vubec chut

ajdamajda
9. led 2019

@elu001 když jsme se rodily my a naše mámy tak z toho ženy měly větší trauma. To se taky přivazovaly nohy ke koze nebo se rodicka sjela aby byla poslusna či profackovala a nejlépe aby byla u porodu z ticha . Nemam osobně tohle rada ala prezily to . To samé jako se stravou - za nás se krmilo tak a tak a dítě ve 4 měs mělo knedlík s gulasem ... no ale ze má teď obezitu či cukrovku či vysoký cholesterol...
To ze separovane děti pak měly psychické problémy či těžké vztahy s rodiči či zvlášť matkou ..

Já teda osobně musím říci ze se na mě dost veci podepsalo.
Separace , jídlo ... :/
Přežila jsem? Jo.. ale za jakou cenu .

Ohledně porodu - doba postupuje dikybohu a záleží na každé ženě jak se chystá a jak to bere. Je fakt ze první porod jsem proste vše nechala na lékařich. I tehotenstvi . Ale co se maly narodil tak jsem vše ostatní vypustila a začala poslouchat sebe .
I přes to jak mi každý říkal ze tak se to dělalo a tak to má byt (nechat vybrecet, nenosit nebo rozmazlim, dávat prikrmy protože hladové mleko...vysazovat na nocnik , choditko, posazovat...)
Je fakt ze většinou se jede radami z generace na generaci . I ohledně porodu .

A když jsem se ptala babičky, říkala ze za komunistu to bylo strasny a doteď má hrozny vzpomínky . A ze se o tom nemluvilo jak to ženy těžko nesly to zacházení .. a moje mamka podobne (tlaceni na povel mimo kontrakce až ji popraskaly oči , tlaceni na bricho, nastrih..) u některých žen se názor nezmění - vloží se do rukou lékaře a nechají vše na tom jak to dopadne . Neberou porod jako milník zrozeni matky a ženy.

andelka
9. led 2019

@skretik myslím že je to jedno,kdy a jak se jí. Prostě na chuť. Mamka měla doma,tak jsem si pár dneska dala.

andelka
9. led 2019

@elu001 záruka to není,ale větší pravděpodobnost. A ne vždy chytis PA která ví jak efektivně chránit hráz.

andelka
9. led 2019

Jako myslela jsem si,že mi to půjde líp. Minule jsem trénovala poctivě skoro každý den,vždycky večer po koupání,mám napsané že v 37-38 tt jsem měla 27-28cm. Do konce 39 tt kdy jsem rodila jsem měla přes 30. Teď teda ani zdaleka. Cítím dost i 22 cm. Ale věřím,že to půjde. Dost mi to psychicky pomohlo.

smigli
autor
9. led 2019

@skretik Aha, VIP! :D Tak to se máš! 😉 Já tam budu čekat ty dvě hodiny jak ostatní.. :-/

jenssy
9. led 2019

Holky, musim vam napsat svoji dnesni zkusenost s tehotenskou masazi. Vcera jsem se bavila s jednou PA, jak takove masaze maji probihat a ona rikala, ze hlavne by nemely byt masirovany trapezove svaly a sije, ze to muze vyvolat porod a ze vsechny hladici tahy by mely byt smerem nahoru az do 37. tt. Tak jsem dneska na jednu takovou masaz sla, ctvrt hodiny masirovala jen trapezy a siji a 2x me tou masazi dostala maserka do stavu, kdy me polil studeny pot, zacala se mi motat hlava a delat mzitky pred ocima. Po 20 minutach jsem ji stopla, zaplatila a odesla, protoze bych tam sebou nejspis sekla, fakt mi bylo dost blbe. Nemate s tehotenskou nasazi nekdo zkusenosti? Nevite, cim to mohlo byt?

seveneye
9. led 2019

@jenssy ahoj no pěkný teda!já právě dostala dárkový poukaz na tehu aroma-masaz a těšila jsem se jak si to příští týden nebesky užiju a odměním se konečně za ten šílený kolotoč prani-zehleni ...

jenssy
9. led 2019

@seveneye no ja se taky tesila, ze si to uziju, ale fakt mi to vubec neudelalo dobre, ale tim se nestresuj, treba budes mit sikovnejsi a odbornejsi maserku/masera 😉

basice
9. led 2019

@misak48
@andelka tak vidíte holky, tak to jsem nějak pozadu 😁. Každopádně jsem teď o tom slyšela prvně.

basice
9. led 2019

@cuccinka sice prvorodička nejsem, ale když jsem čekala první i druhé, tak jsem se na porod nijak nepripravovala a obzvlášť druhy porod byl rychlovka a to jsem rodila po 8 letech. A to každý říkal, že po tak dlouhé době budu jako prvorodička.

seveneye
9. led 2019

@jenssy no doufám,ale pokud bych se nějak necítila tak okamžitě odcházím asi jako ty...

No jinak holky k té přípravě na porod😀já se ještě chystám ke kadeřnici a potřebuju si trošku upravit řasy a vyčistit obličej,na kosmetiku jsem poslední týdny trosku rezignovala tak ať alespoň do te porodnice odcházím trosku zkulturnena

val333
9. led 2019

@seveneye tak já mám vlasy i pleť hrůza a děs...ale včera jsem ještě stihla gelovky 😀

misak48
9. led 2019

@jenssy s masáží zkušenost nemám, ale když jsem byla ve 37 týdnu naposledy u fyzioterapeuta, tak naopak říkal, že uděláme max tu krční páteř, protože tam může. Že na bedra už by mi nesáhl ani náhodou, že je to velké riziko...

arielka222
9. led 2019

@jenssy tak já byla na tehu masáží jednou a byl to masér co masíruje těhotné a hlavně masiroval záda a bedra. Ale taky mi po ní nebylo dobře.
Jinak šíji a krk mi manžel masíruje každý den a v pohodě. To mi fakt ulevuje. A na tehu masáže by se ale nemělo chodit po 34tt co mi říkala masérka. Tak nevím.

jenssy
9. led 2019

@arielka222 no ja jsem se na to te maserky taky ptala a ona tvrdila, ze se nesmi chodit az tak 14 dni pred terminem. Tak nevim, ale dobre mi to kazdopadne neudelalo, skoda ☹ a o tech trapezech mluvila PA, ze jsou tam body, co muzou rozjet porod ...

@misak48 no vidis, mne PA tvrdila, ze v bedrech muze masirovat, ale do 37.tt jen smerem nahoru a pak uz smerem dolu a do stran, aby se rozvolnila ta panev, ze to muze pak delat i manzel u porodu, aby mi pomohl a ulevoval...to je stejne zvlastni, co clovek, to jiny nazor...

Strana