Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
U nás slezl sníh,a fouká dost. O víkendu jsme byli na oběd u rodičů a večer u moji mamky. Takže až na cestování v autě jsem odpočívala. Včera jsme jeli ke kamarádce pro hnízdečko, má 5 měsíční holčičku,tak jsem chtěla ať jede muž se mnou, poměrně dlouho neviděl miminko. Evička je zlatá a dělala i modelku když mi kamarádka ukazovala vázání šátku. Byl z ní úplně paf a je zvědavý jaké bude naše miminko,jak bude vypadat,jestli bude taky tak roztomilé. Už se nám to krátí a brzo uvidíme chlapečka naživo ❤️
@andelka To je skoda, ze slezl snih, vid? Bylo to takové čistší. Tady pro změnu cely víkend proprselo, od vcera děsně funí vichr, ze by clovek ani psa nevyhnal cen. Ale odpolko ma svitit sluníčko, tak jsem zvědavá. Dnes máme zacit malovat pokojíček a loznici. M. pořád spí, tak jsem zvědavá, kdy hodlá vylézt a neco delat. S jeho laxním přístupem k práci si myslím, ze tu budu mit z bytu skladiště jeste o víkendu. A to mi dnes mamka chtela přijít pomoct umýt okna a nanosit Verunce do pokojíčku hracky, kuchyňku, obchudek a všechny ty sarapaticky, co zaberou v obýváku nejvic místa. Skoro se tu nehneme. A to vyzvedavam Verunku ve 12 ve skolce.
Takze uz máš hnízdečko? Ja ho furt nemám a asi ho pořizovat nebudu.
@seveneye palačinky jsem dělala zrovna včera. Kvůli manželovi musím vařit víc,a hodně maso ( má bzlp dietu), sobě dělám třeba těstoviny s něčím ( dělávám třeba omáčku z nějaké zeleniny,do toho smetanu a tavenák), kuskus, brambory se sýrem,nebo mi stačí i hustší polévka, krémová,nebo z červené čočky.. večer dělávám někdy studenou někdy teplou, dětem pečivo s něčím, pomazánku,tousty,někdy buchtičky s krémem nebo šišky s mákem..ve čtvrtek a pátek jim večeři dělat nemusím,to jsou u otce.
@jessulka no,kluci si sníh užili, chodila s nimi mamka a ex. Teď o víkendu už spíš občas pršelo. Mně se v tom sněhu a kvůli ledu pod ním blbě chodilo,teď když jsou chodníky jen mokré,je to lepší. Dneska pojedu jen pro kluky do školy a pak pro Domiho na atletiku a domů. Zítra se budu vozit autem. Mamka mi hodně pomáhá teď. Už s tím pohybem mám fakt potíže. Ale ještě chceme o víkendu se jít podívat do obchodu na brusle. A ještě jsem chtěla jet využít voucher do zdravé výživy. To snad dám ještě,busem a tramvají.
Jj, mám,bilosede s hvězdičkami. A vyprala jsem potah na matraci,a chtělo by to novou. Ale nevim m jestli se dá koupit. Matrace je ok,ale potah na zip se rozpadá.
Včera jsem se svěřila manželovi že mám Aniball. Zas řešil porod,že bříško už je napnuté na rozpadnutí,a jak jako se to miminko dostane ven,takovou dírkou 😨 já jsem o víkendu necvičila, potřebuju klid a soukromí. A on že by mi klidně pomáhal 😀 No,teď o víkendu budeme mít všechny děti,takže tomu asi taky moc nedám. Musím se snažit teď v týdnu. Dneska jsem dala 25, ale snad až na 8 pokus.
@andelka krasny, ja cekam na spravny tyden a taky zacnu pred tim chci dodelat vsechny ostatni veci a nevim kde zacit 😁
@andelka Uz těch dní moc není, ze? Ja mam ode dneska do termínu 18 😊 Tak chci taky ještě co nejvíc věcí stihnout. Ve čtvrtek jedu na kontrolu a na monitor a budou uz výsledky na streptokoka. Co když vyjdou blbě? Taky musím omezit sladké, uz dve kontroly mi vychází cukr v moci, ale zatim s tim nikdo nic nedelal.
@jessulka mně to též hlásí 18 dní. A vzhledem k tomu že počítám že to bude dřív,tak už jsem dost nervózní.
Já mám streptokoka pozitivního. Klid. Zvlášť když budeš mít sekci tak to je v pohodě. Já při vaginálním dostanu atb do kapačky. Měla jsem ho pozitivního už s Danem. S Domim ne a teď zas jo.
Mně občas najdou stopu bílkoviny v moči a nic. Teď ke konci s tím cukrem už moc dělat nebudou.
Ahoj holky, tak my o víkendu s dětmi byli na horách, já jsem to spíš proseděla v hospodě...Byla děsná mlha a vánice, ale kluci s manželem si to užili...U nás je pořád dost sněhu, i když pres noc pršelo, teď zase sněží a vane hnusnej vítr...
Dnes plánuji sklidit všechnu výzdobu, máme ještě stromeček, ale ať je to hotové a mám klid.
Jinak pres den mám takové to hnusné tvrdnutí celého břicha, který ale trvá treba i několik minut...navečer už i s MS bolestmi, ale to naštěstí vždy brzy přejde. Mimo to, velmi bolestivě mě mrnous kope do močáku, to mám vždy pocit, že se počůrám, jak to píchne...Takze je nohama dolů ještě 100%.
Mezitím, co píšu, se udělalo pohádkově:
@arielka222
@smigli balim tasku, opravdu potrebuju zvlast tasky na porodni sal a pak na sestinedeli? A neco specialniho co na tom seznamu neni a mela bych mit tam je? Jinak mimo zupanu, mam takovy dlouhy pleteny svetr, to snad neva ne?
Holky já se z těch prckovskejch hader nemůžu vyhrabat:-\nejaka rada jak rozumně roztřídit když každá značka má ty velikosti jinak,připadám si jak debil....obývák plný rozhrabanych hader a já to vše poměřují a už mě to nebaví....
@seveneye Ja si tuhle uvarila borsc. Byl super a da se jednoduse ohrat... https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100...
@andelka Ses dobra s tim anibalem! 8 pokusu? Ja zatim dala tak max 3 po sobe..
Ahoj holky, dnes proběhla poradna a snad poprvé odcházím taková v rozpacích 😒. Začalo to měřením tlaku, vždy mívám nižší a dnes jsem ho měla naopak vyšší, takže sestřička mě ho musela měřit 2x. Nakonec klesl na 137/83. U doktora pak nález také nic moc....začínám se otvírat 😒. Hrdlo pro prst otevřené, děloha dráždiva. Do toho jsem nastydla a mám dráždivý kašel, takže to je také špatně 😒 pro tu dělohu . Jenže v těhotenství toho na ten kašel moc není. Dal mě na noc prothazin, ale brát se mě ho moc nechce 😒.
Ahoj holky. Ja dnes taky strávila dopoledne po kontrolách a teda většinu času jsem byla zralá na infarkt. Začínám totiž UTZ, že kterého nesu zprávu na Dia a pak obě do poradny. No a na tom UTZ mi ta doktorka oznámila, že teda mimčo je celkově větší a váhový odhad (37+6) 3725 g. To se mnou málem seklo, protože to je o celé KILO víc než před 14 dny... Naštěstí mě pak oba doktoři uklidnili - na diabetologii mi řekla jen že mám víc měřit a případně si přidávat inzulín, ale že to zle nevypadá. Gynekolog mi pak řekl rovnou, že kilo za 14 dní malá rozhodně přibrat nemohla, že je to blbost (zvlášť když koukne na moje břicho) a že je to způsobené prostě tím, že je to pořád odhad s docela velkou odchylkou... Každopádně malá má ještě týden na to rozmyslet se vykouknout na svět sama. Jinak mrkne v poradně příští týden jak to vypadá, kdybych se otevírala, tak by tomu zkusil pomoct Hamiltonem a jinak pak kdyžtak středa/čtvrtek nástup na vyvolání.
@jednaholkaa no jak jsem 2 dny necvičila,tak jsem se musela vrátit o pár cm,takže jsem dala několikrát těch cca 21-23 a až pak asi 2x 24 a pak jednou 25. Blbý je,že pak už mě bolela ruka. A že nejde přesně zjistit kolik cm vlastně člověk nastiska.
@skretik upřímně já na porodním sálu kromě ručníku a pantoflí vůbec nic nepotřebovala. Takže to mám zabalené v jednom kufru a věci na sál mám nahoře. Takže k porodu tam mam jen ručník, pantofle a jedny síťované kalhotky s vložkou + přibalit pití a svačinu pro manžela a hroznovy cukr.
Na šestinedělí mám: župan, ručníky, sminky, časopis, vlhčeny toaletní papír, Hemagel, gel s dubové kůry, vložky do podprsenky, kojící podprdy, Purelan a hygienické potřeby a krémy na pleť.
Pro mimi beru navíc jen manikúru a Swaddler.
@skretik ja mam s sebou i druhou takovou mensi sportovní tašku, kde budu mit veci na JIP. Jinak mam obrovskou cestovni tasku na kolečkách. nejvíc místa mi tam zaberou rucniky, musim mit na JIP zvláštní a pak az mne pustí. Pak spoustu plen, protože na Mělníku davaji jen 4 na den. A hodně zabere zupan a kosmetika. Beru si i fen na vlasy. Po propuštění z te JIPky si budu muset pak hned umýt vlasy.
@andelka Ja prave ty stisky nedokazu vubec odhadnout, kolikrat to mam vlastne zmacknout aby to nebylo moc. Takze kdyz necvicis kazdy den tak se to vrati? Ty jo..ja vcera vynechala 🙂 Myslela jsem ze budu obcas vynechavat..
@jednaholkaa ono se to doporučuje i když cvičíš každý den, dát třeba jednou o cm míň než minule,2x stejně a pak 1-2x víc. A já tu zkušenost mám,že když se vynechá,jde to poznat. Poprvé jsem cvičila obden asi a bylo to málo. Podruhé každý den, výjimečně jeden den ne,a na 31 cm mi stačilo 13 dní cvičení ( rodila jsem 9 dní před TP). Dneska jsem cvičila pošesté a jde to ztuha. Docela doufám,že se to ještě samo rozvolní, čím blíž bude TP.

@seveneye Ja jsem to za Verunky delala tak, ze jsem si jezdila s jidlonosici na základní skolu do jidelny. A tam jsem mela obed za 60Kc (polevka,zakusek,hlavni jidlo). Ted to tak budu delat jen v dny, kdyz bude M. od rana v praci. Verunka se naji ve skolce, on v praci a kvuli sobe stat u plotny nebudu. Vecere máme studené.