Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik no vyděšená z toho, že mám za dva týdny termín a mám jít rodit 😀... Mám takové ty pocity, že to absolutně nemůžu zvládnout 😀 já, která vidím injekci a kacim se k zemi... 😂... A k porodním cestám sama moc nevím... Dr dělal jen utz přes bříško a prý nic nového... Takže nejspíš zavřená a nic se nechystá...
Tak já termín dle utz nemam žádný - koukala jsem do průkazky . Mám vlastně dle te vyvolané Ms nepravidelného cyklu .
Nechcete se zkusit ještě trochu přeladit ?
Ty obavy atd dost ovlivňují porod . V knize hypnoporod je to prave popisované - i ten strach z bolesti - ze si to vlastně předem vsugeruje žena .
Křeslo se mi nelíbí 😂 v téhle poloze . Viděla jsem ale nastavení tak ze ta tyč nad hlavou se dá jako opěradlo a žena je v klece na kolenou a rukama podeprena tím operadlem . Tedy ze rodí tak ze je zády k porodnikovi a díky gravitaci se lépe miminko posouvá porodnimi cestami dolu - pánev v této poloze je asi o 20% roztazenejsi
@ajdamajda já nemam pocit, že bych měla z porodu strach. Nedokážu asi úplně popsat jak to cítím. Není to něco, na co bych se "těšila, že si to uziju", ale vyhlížím ho pozitivně jako něco, co prostě je, osvobodí mě to od těhotenství a konečně mi to přinese toho vytouženého drobečka. V té porodnici se mi tenkrát udělalo špatně hlavně z té křičící maminky tam, protože se někdy až moc dokážu vcítit do pocitů druhých...
@ajdamajda je mi jasné, že je to hodně o hlavě... Ale já jsem v tomhle nepoucitelná 😀 věčný skeptik ... A to křeslo se dá polohovat do 20ti různých poloh 😉 právě i do toho kleku, dřepu a tak... Ale ta asistentka říkala, že většinou prvorodičky (což jsem já) mají představy a přání jak budou rodit ve dřepu atd , ale když pak dojde k té bolesti, že jsou tak zaskočeného a vysílené, že jsou nakonec rády, že leží 😂
přesnídávka dopadla dobře 🙂 je to řekla bych vyloženě chutné

@val333
@ajdamajda jako já no. Vím že vertikální poloha je lepší,ale já bych to asi právě fyzicky nedala. A pak na porod placenty bych se musela přetáčet,totéž když bych chtěla mimco na břicho. Ještě s kapackou v ruce...moc si to neumím v reálu představit.
Jinak o epidurálu dopředu neuvažuju,to bych musela rodit fakt dlouho a být moc vysílená,abych ho chtěla.
@val333 oxytocin se dává kvůli porodu placenty. Navodí to stahy a porodí se placenta. Mně nešla bání vloni při tom vyvolavanem,a to fakt čekali,ale nešla,tak mi ji vyndali v krátké narkóze.
A s tím preventivním napíchnutím to u nás dělají taky myslím,jak psala enja,že lepší před porodem napíchnout a pak jen dát co bude potřeba. Já ji teď každopádně mít budu od těch ATB.
@val333 Tak to uz mam v porodnim planu, ze tu kanylu preventivne nechci. Hele presne jak pise
@ajdamajda ten hypnoporod vysvetluje jak je to cele o te hlave a hlavne o tom jak si schopna se uvolnit. Kdyz do toho jdes se strachem (a to me rekli i to same pri navsteve porodnice) i treba podvedomym.. tak ses v kreci, a vsechny svaly dole se ti stahnou, nemuzou pracovat a pak to prave nejvic boli. Muze se porod i zastavit (to jsou ty nepostupujici porody ktere konci cisarem), holka ma prsote blok a prestane se otvirat. Ja mam naplanovanou na kazdy tyden posledni tri tydny pred porodem bud kraniosakralni terapii nebo tehotenskou masaz a jeste mozna zkusim meditaci. Jestli to chapu dobre tak byt v klidu, v pohode a umet se co nejvic uvolnit a prodychavat je klic k mene bolestivemu a rychlejsimu porodu.
@jednaholkaa já si teď budu pouštět nahrávky hypnoporodu a jinak umím meditovat po svém . Když chci, necitim bolest . Zažila jsem vypršení anestézie během operace . Vydržela jsem 20minut než to dodelali.
No celkove jsem zvykla si pocity regulovat (díky zazivacim problémům kdy jsem měla obrovské křeče - Crohn a záněty , zúžení střev )

Tak já jsem teď po prohlídce porodnice ... No , začínám být dost drsné vyděšená 😀 porodní plán mít nebudu ... vše, na čem mi záleží a chci mít, tak dělají automaticky 😉 ...