icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
15. led 2019

Tak já jsem teď po prohlídce porodnice ... No , začínám být dost drsné vyděšená 😀 porodní plán mít nebudu ... vše, na čem mi záleží a chci mít, tak dělají automaticky 😉 ...

skretik
15. led 2019

@smigli a utz ve 20 a 30 TT ti to tak ukazoval taky ? Ja mam podle MS 17.2, ale podle UTZ ve 13 a 20tt 8.2 a ve 30tt bylo mimco jeste o dalsi tyden vetsi. Kdyz me muj dr.z poradny propoustel, rikal, ze se urcite bude brat 8.2 a od te doby max.2tydny prenaseni, ale to me zabije 🙈

skretik
15. led 2019

@val333 z ceho si vydesena? a jak ty tvoje porodni cesty vypadaji 🙂?

val333
15. led 2019

@skretik no vyděšená z toho, že mám za dva týdny termín a mám jít rodit 😀... Mám takové ty pocity, že to absolutně nemůžu zvládnout 😀 já, která vidím injekci a kacim se k zemi... 😂... A k porodním cestám sama moc nevím... Dr dělal jen utz přes bříško a prý nic nového... Takže nejspíš zavřená a nic se nechystá...

andelka
15. led 2019

@val333 je to zvláštní pocit co? Člověk už jen čeká a říká si.. další den za mnou..a kolik ještě přede mnou? Už to může být kdykoliv.

ajdamajda
15. led 2019

Tak já termín dle utz nemam žádný - koukala jsem do průkazky . Mám vlastně dle te vyvolané Ms nepravidelného cyklu .

val333
15. led 2019

@andelka to teda jo.... Jak jsem tam viděla ty křesla, tak mě jen oblil pot 😀 když jsem si představila, že tam každým dnem budu skučet já... A po tom povídají jedné paní doktorky dost silne uvažuju o tom epiduralu... že se mu nebudu bránit, pokud by na to přišlo...

val333
15. led 2019

@andelka jediné, co se mi líbilo byly nově porodní křesla 😀

misak48
15. led 2019

@val333 úplně ti rozumím, jsem docela ráda, že jsme prohlídku porodnice absolvovali už v listopadu a stihla jsem ten pocit trochu pozapomenout 😀 taky se mi tam neudělalo úplně dobře....

val333
15. led 2019

@misak48 no, taky mě to teď štve, že jsem nemohla jít dřív 😀... No, budu doufat, že už tam měli většiho hypochondra než jsem já 😂

ajdamajda
15. led 2019

Nechcete se zkusit ještě trochu přeladit ?
Ty obavy atd dost ovlivňují porod . V knize hypnoporod je to prave popisované - i ten strach z bolesti - ze si to vlastně předem vsugeruje žena .

Křeslo se mi nelíbí 😂 v téhle poloze . Viděla jsem ale nastavení tak ze ta tyč nad hlavou se dá jako opěradlo a žena je v klece na kolenou a rukama podeprena tím operadlem . Tedy ze rodí tak ze je zády k porodnikovi a díky gravitaci se lépe miminko posouvá porodnimi cestami dolu - pánev v této poloze je asi o 20% roztazenejsi

skretik
15. led 2019

@val333 tou fotkou se chces strasit po vecerech :D :D :D . Krasna barva

smigli
autor
15. led 2019

@skretik Vis, ze ani nevim, co bylo podle ostatnich uz? A ty ostatni videt nechteli.. Jj, mohly bychom se tam sejit a byt spolu na pokoji. :D

skretik
15. led 2019

@ajdamajda me porod absolutne nestresuje, me ted stresuje to prenaseni, kdybych vedela presne datum nebo aspon rozmezi par dnu, tak bych byla naprosto v klidu :/

skretik
15. led 2019

@smigli no budem v kontaktu, kdyz to prijde, pisem si :D

misak48
15. led 2019

@ajdamajda já nemam pocit, že bych měla z porodu strach. Nedokážu asi úplně popsat jak to cítím. Není to něco, na co bych se "těšila, že si to uziju", ale vyhlížím ho pozitivně jako něco, co prostě je, osvobodí mě to od těhotenství a konečně mi to přinese toho vytouženého drobečka. V té porodnici se mi tenkrát udělalo špatně hlavně z té křičící maminky tam, protože se někdy až moc dokážu vcítit do pocitů druhých...

val333
15. led 2019

@ajdamajda je mi jasné, že je to hodně o hlavě... Ale já jsem v tomhle nepoucitelná 😀 věčný skeptik ... A to křeslo se dá polohovat do 20ti různých poloh 😉 právě i do toho kleku, dřepu a tak... Ale ta asistentka říkala, že většinou prvorodičky (což jsem já) mají představy a přání jak budou rodit ve dřepu atd , ale když pak dojde k té bolesti, že jsou tak zaskočeného a vysílené, že jsou nakonec rády, že leží 😂

zuzekk
15. led 2019

přesnídávka dopadla dobře 🙂 je to řekla bych vyloženě chutné

sticker
andelka
15. led 2019

@val333
@ajdamajda jako já no. Vím že vertikální poloha je lepší,ale já bych to asi právě fyzicky nedala. A pak na porod placenty bych se musela přetáčet,totéž když bych chtěla mimco na břicho. Ještě s kapackou v ruce...moc si to neumím v reálu představit.
Jinak o epidurálu dopředu neuvažuju,to bych musela rodit fakt dlouho a být moc vysílená,abych ho chtěla.

val333
15. led 2019

@andelka a to tu kapacku v ruce máš automaticky?... no s tím nepočítám automaticky, ale nechám si to v rezervě, že když bude nejhůř, tak se tomu nebudu bránit... Akorát se to prý musí nahlásit dopředu, aby ti udělali krevní obraz, který trvá...

andelka
15. led 2019

@val333 já budu mít,budou mi dávat ATB kvůli streptokokovi a nechají ji tam kvůli oxytocinu na placentu. To vím že dělají, nečekají moc dlouho,jestli půjde sama.

val333
15. led 2019

@andelka aha, tak výsledky streptokoka ještě nemám... A ten oxytocin... To slyším poprvé....

enja921
15. led 2019

@val333 kapacku ne, ale jehlu v ruce máš automaticky, kdyby náhodou musel být císař tak ať to nemusejí pichat ve spěchu

zuzekk
15. led 2019

@enja921 to určitě nechci!

val333
15. led 2019

@enja921 tak to slyším poprvé... Moje kámoška teď rodila 3. dítě a ani u jednoho neměla napichovala jehlu ani kanylu...

enja921
15. led 2019

@val333 aha, tak je to asi porodnice od porodnice..tak to jsem nevěděla 🙂
@zuzekk chápu 🙂

smigli
autor
15. led 2019

@enja921 @zuzekk @val333 Tak to já si kanylu píchnout nechám. Z vlastní zkušenosti vím, jak v krizových situacích kolabují žíly. To už by mě taky nemuseli zachránit, kdyby se něco posralo. Takže ano, to je maličkost..

andelka
15. led 2019

@val333 oxytocin se dává kvůli porodu placenty. Navodí to stahy a porodí se placenta. Mně nešla bání vloni při tom vyvolavanem,a to fakt čekali,ale nešla,tak mi ji vyndali v krátké narkóze.
A s tím preventivním napíchnutím to u nás dělají taky myslím,jak psala enja,že lepší před porodem napíchnout a pak jen dát co bude potřeba. Já ji teď každopádně mít budu od těch ATB.

jednaholkaa
15. led 2019

@val333 Tak to uz mam v porodnim planu, ze tu kanylu preventivne nechci. Hele presne jak pise
@ajdamajda ten hypnoporod vysvetluje jak je to cele o te hlave a hlavne o tom jak si schopna se uvolnit. Kdyz do toho jdes se strachem (a to me rekli i to same pri navsteve porodnice) i treba podvedomym.. tak ses v kreci, a vsechny svaly dole se ti stahnou, nemuzou pracovat a pak to prave nejvic boli. Muze se porod i zastavit (to jsou ty nepostupujici porody ktere konci cisarem), holka ma prsote blok a prestane se otvirat. Ja mam naplanovanou na kazdy tyden posledni tri tydny pred porodem bud kraniosakralni terapii nebo tehotenskou masaz a jeste mozna zkusim meditaci. Jestli to chapu dobre tak byt v klidu, v pohode a umet se co nejvic uvolnit a prodychavat je klic k mene bolestivemu a rychlejsimu porodu.

ajdamajda
15. led 2019

@jednaholkaa já si teď budu pouštět nahrávky hypnoporodu a jinak umím meditovat po svém . Když chci, necitim bolest . Zažila jsem vypršení anestézie během operace . Vydržela jsem 20minut než to dodelali.
No celkove jsem zvykla si pocity regulovat (díky zazivacim problémům kdy jsem měla obrovské křeče - Crohn a záněty , zúžení střev )

Strana