icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
15. led 2019

@bombat vůbec to neberu zle 😉 chápu co mi chceš říct a beru to... Rozhodně chci být pánem situace, ale prostě jsem takový ten srabik, co si nechá poradit 😀...

bombat
15. led 2019

@val333 Víš, já bych se Tě ani netroufla přemlouvat/domlouvat Ti, kdybych z Tvých předchozích komentářů v posledních měsících a týdnech nevyrozuměla, že nějakou představu a nějaká přání máš (např. vyhnout se nástřihu). A pak jdeš na předporodní setkání a hned máš sebevědomí na nule a spoléháš už jen na doktory... Bylo mi Tě líto, přišlo mi, že už je to první známka manipulace ze strany lékařů. Ale třeba se pletu, třeba jsi právě našla ten přístup, který pro sebe považuješ za ideální. (Já jsem tedy přesvědčená, že objektivně ideální není, ale klidně Ti takový subjektivně připadat může a i to je určitě důležité. Zas porod dneska zpravidla není na život a na smrt.)

val333
15. led 2019

@bombat no, upřímně, spíš ze mě spadl ten strach, že když prostě k tomu nástrihu z nějakého důvodu bude muset dojít, tak že to není katastrofa světa a nebudu se z toho střílet... což mi došlo až dnes tam... Bohužel

jednaholkaa
15. led 2019

Holky, ja myslim ze s tim porodem je to proste komplikovany v tom, ze kdyz je bez problemu, prirozeny, tak vlastne jakoby do nemocnice nepatri.. jenze tam je, protoze ne vzdy jsou porody bez komplikaci (navic dopredu to nikdo neodhadne) a pak samozrejme medicina pomuze a doktori jsou na spravnem miste. Bohuzel u porodu ktery jsou bez komplikaci, jestli to dobre teda chapu, se pak uplatnuji zbytecne medicinske postupy a na porod v nemocnici je proste pohlizeno od zacatku z lekarskeho hlediska, jako na operaci atd, coz samozrejme neni ten spravny pohled jelikoz je to prirozena vec (v tom idealnim pripade).. doktori se sychrujou, nastrihavaji preventivne hraz, podavaji leky atd. Je to jako kdyby jste se sli treba do nemocnice najist a oni vam v tom asistovali. Kdyz se zakuckate a potrebujete vyndat z krku kost, tak samozrejme super, v opacnem pripade je to spis na skodu.. Takze verit lekarum samozrejme jo, ale zase nenechat ze sebe udelat pacienta, kdyz jeste jednim nejste ..viz preventivni kanyla apod.

skretik
15. led 2019

@smigli me se dneska vecer stalo fo same, jsem na syna zajecela,ten nic a tak jsem zajecela znova a lup neco se dole uvolnilo a trosicku vyteklo,byla jsem pred tim curat,ale i tak si myslim,ze to byla moc,pripdne silny vytok

skretik
15. led 2019

@val333 a vidis ja uz za sebou jeden porod mam, nejakou predstavu taky mam,nemela jsem porodni plan pred tim a nebudu mit ani ted. Vim co muze nastat,ale stejne nevim jestli v danou chvili by byl muj porodni plan spravny. Jak mam v danou chvili vedet,jestli je napr.nastrih nutny nebo neni? Lepsi nastrih nez se cela potrhat a ja v tomhle verim doktorum. Ano jsou to jen lidi a mohou udeat chybu nebo neco zbytecneho,ale delaji to kazdy den,dokazi predvidat co muze nastat a to ja ne. Ver i sobe,ze to zvladnes a zamer se na drobecka,ktery z toho na konci bude 😍. Ja to beru tak,ze ano boli to, muze i strasne moc,ale prejde to,je to kratkodoba bolest,clovek vi proc to boli a zvladne to, jsou nemoci,ktere boli strasne a ta bolest nema konce,tady to boli chvili a na konci je ta nejlepsi odmena ❤️❤️❤️

jessulka
15. led 2019

@skretik Teeeeeda, konečně něco pozitivního a krásně napsaného. Díky, konečně se mi ta drbarna cte mnohem lépe a radostněji.

jessulka
15. led 2019

Holky, myslíte, ze mám kupovat ten drahý Bepanthen, nebo bude stačit Rybilka? Ci neco jineho co by jste doporučily na prdelku? Sudocrem jsem koupila jen na případné opruzeniny.

jessulka
15. led 2019

Může se jizva po cisari mazat i husím sádlem? Mamka vyskvarila domácí, tak mi ho schovala.

bombat
15. led 2019

@jessulka Ono o některých věcech se píše pozitivně jedině s pořádnou dávkou falše. Jak psát pozitivně o tom, že je většina českých rodiček dole rozstříhaná? Já tedy nevím, jak o tom psát "pozitivně". (I když nějaké takové "No hlavně že už u sebe budeme mít ty naše drobečky ❤ 😍 Oni za to ta naše zlatíčka přece stojí 😍 ❤ ❤ ❤ " bych s trochou sebezapření asi zvládla... Ale co si budeme povídat, je to hromada frází.) Prostě řešení, že o tom nebudeme mluvit, protože to je ošklivé téma, řešením není. Dělat z toho tabu totiž situaci jedině dál zhoršuje, protože se tomu ženy nebudou bránit.

zuzekk
15. led 2019

@bombat na jednu stranu souhlasím s každým písmenem, na druhou si říkám, že informace v různých podobách, kurzy atd. jsou dostupný všem a je na každém, co chce slyšet, co vpouští dál a co prostě odfiltruje.
Určitě v rámci osvěty témata znovu a znovu otevírat, ale příležitosti zajímat se, hledat, informovat se, máme všechny stejné... Tak jestli to za tu energii stojí..

bombat
15. led 2019

@zuzekk Nestojí. Jsem prostě takový Don Quijote. Mě je prostě líto, že když řeknu "Já rodila čtyřikrát bez zranění a to i čtyřkilové děti větším obvodem hlavičky: Ženské jde to, jen se nesmíte nechat!", tak stejně to většina přijme jak kdybych byla prostě z nějakého zcela alogického důvodu prostě vyvolena nějakými mimozemšťany, kteří řídí naše osudy, jako výjimka co potvrzuje pravidlo, jako něco, co pro ně není dostupné a o co se ani nemusí snažit. Je mi to líto, nejsem ničím zvláštní, skoro jistě nemám jiná rodidla než většina žen tady.

andelka
16. led 2019

@val333 já jsem to psala též, že když bude třetí porod jako druhý,tak super. A když z nějakého důvodu ne,tak to taky zvládnu. Hodně je o lidech,i o tom zařízení,a já prostě jinam než do Fakultní nejdu,protože ji mám nejblíž,a doma rodit nechci. Ne vždy je všechno ideální.

michaelarei
16. led 2019

@jessulka Taky souhlasím s Jess je to vše hlavě...A zbytečný stres vůbec nerobí dobrotu...

@val333 Vůbec nepremýšlej ..teš se na malého já myslím ,že v tyhle době se už moc vše rěší a někdy to múže být i na škodu... ja prvou dceru porodila v 19 ..žádná príprava ,jenom knižka,internet minimálne dokonce ani nemocnicu jsem nevidela....ale neršila jsem nic nebála se je to prirozené... a malá prišla od prvých kontrakcí na svět za 5 hodin,doktor mi vše vysvětloval ..že propichne vodu...jak tlačit atd...všechno bylo v pohodě ..nástrih asi kusicek ani o něm nevím a hned se zahojil.... tak se vůbec neboj a věr svojí intuicii ta je nejsilnejší ..

ajdamajda
16. led 2019

@bombat já za sebe - zakázala jsem nastrih, nebyl potřeba protože to vím , jenže si to lékařka chtěla urychlit a ne čekat nebo chránit hráz.
Stehy mi popraskaly dvakrát , v létě mi to hnisalo jako zkažené maso a boli to už dva roky . A vypadá to ošklivě takže nový gynekolog říkal ze mi klidně napíše plastiku - protože mi po nástrihu kouká i sliznice - sliznice je tak blbě ze mě boli vyšetřování , mám časté záněty a objevují se mi na te straně genitální opary na které jsem nikdy netrpěla .

ajdamajda
16. led 2019

@bombat a proto mi drz pěsti .... já se z porodu v porodnici dostávala psychicky dlouho za to “znásilnění “ které mi tam udělali - absolutní nerespektování NE . Manipulace . Jsem natolik uvědomělá ze vím ... a o to je to horsi . Kraniosakalni terapie mi moc pomohla . A ten zásah zapricinil i to ze jsem musela hledat lásku k synovi .
Bolelo mě telo i duše .

Teď jsem si v tehotenstvi musela vybojovat i gynekologa který bude respektovat mě . A světě div se ... ono to jde. Bez strašení a manipulace .

Kdyby cokoli, jsem připravena na Rakovník . Ale primárně se vizualizuji na sebe a svou malou kvetinku která se má narodit , takové to -deloha jako modré druhy posunuje miminko blíže do me náruče a vím co dělám - na instinkt dam a nikdy mě nezklamal . Je fajn ze mám ale i velkou podporu od mě sestry která byla u mého porodu a brecela se mnou . Protože viděla co mi dělají a jak se chovají a ze i přes NE se mnou manipuluji jak fyzicky tak psychicky .
Bohužel doprovod by se musel maximálně rvát. Ty zásahy probíhají tak rychle ze člověk nemrkne .

Ale to jsou ty rychlovky v továrnách na děti . Někde mají třeba více času na čekání než miminko přijde na svět . Mě nejvíce štve ze porod od příjezdu trval 2.40hodin ... jenom . A beztak to pro mě bylo dlouhé

andelka
16. led 2019

Ad urychlování..já jsem si nakonec nechala pustit vodu, ačkoli v porodním plánu jsem měla opak ( šlo mi o to, aby to nenabízeli moc brzy). Já sama jsem to chtěla uspíšit a mít za sebou.

jenssy
16. led 2019

@val333 Val, já osobne te naprosto chapu a sdilim tve obavy ze vseho. Taky cekam prvni mimco. Na besede v porodnici vse znelo jako samozrejmost a ja byla taktem presvedcena, ze zadny plan nepotrebuji, ale nakonec jsem mela individualni pripravu s PA, ktera tady u nas chodi hodne casto k porodu a ta mi vlastne rekla, jak to ve skutecnosti byva a ze o nicem maminku treba ani neinformuji a tatinek v tom fofru ani nestihne zareagovat, co mamince podavaji za lek apod...takze jsem si jednoduchy plan nakonec sepsala, zduraznuji v nem hlavne to, ze chci byt o vsem informovana a ze kdyz nebudu schopna rozhodnout ja, at to udela manzel...jinak samozrejme lekarum verim, ze vi, co delaji a take si necham porod vest jimi jako odborniky a rada!

julien9
16. led 2019

Nezlobte se na mě ale to co tady čtu od některých z vás mě odrazuje sem do téhle skupinky chodit... čekám své první dítě a to co se tady dozvídám je opravdu síla.
Všichni z mého okolí měli úplně normální porody, jak císař moje mamka už dvakrát , tak normální vaginální porod a nikdo mi nikdy neříkal takové škaredé věci jako se dočítám zde. Nevím jestli to už přeháníte nebo co, ale čím víc tady budete psát své obavy a jak to bude hrozné atd... tak tím tuplem ten porod takovej bude. Kdyby jste se tady navzájem nestrašili nástřihama apod myslím, že by jste se na ten porod těšili a neřešili takové blbosti.... nezlobte se na mě ale je to už několikátá stránka kde je jen samá bolest a strach z porodu a to mě nutí sem nechodit a nesdílet s vámi ty hezké chvíle co by jsme měli prožívat a těšit se.

evelinkaw
16. led 2019

@bombat Já ti zcela rozumím, jak to myslíš. Vždycky to bude mince, která má dvě strany. Stále budou ženy, které budou věřit lékařům, budou jim vděčné za cokoliv. Stejně tak budou ženy, které budou chtít autonomně a INFORMOVANĚ rozhodovat o svém těle, o svém dítěti.
Mě (bohužel) hodně vyškolil (ve špatném) porod první dcerky - v poradně v nemocnici mi PŘED termínem porodu lékařka provedla Hamiltona (bez jakékoliv konzultace, souhlasu), zjistila jsem to až doma z průkazky- Byla jsem připravená na nádherný porod, kdy přivítám svoji vysněnou dcerku a celý proces byl plný lží a manipulací ze strany personálu (např. nechtěla jsem píchnout vodu - lékařka mi řekla jen, že mě vyšetří a najednou pode mnou mokro). Celým mým porodním přáním si nemocnice v uvozovkách vytřela zadek. Teď porodní plán mít nebudu, ale pojmenuju to alespoň "dopředu vyslovená přání", která mají alespoň nějakou oporu v zákoně.
Stejně tak nehodlám vyplňovat žádné info souhlasy dopředu (pouze ten s hospitalizací), zbytek se mnou prostě budou muset projednat, nezájem.

andelka
16. led 2019

@julien9 ono je dobré vědět,že špitál má svá specifika,mnohde. Mně poprvé taky nikdo extra neinformoval, nástřih udělali automaticky,asi nebyl čas to se mnou nějak probírat, malý se pořád vracel,tlačila jsem blbě,PA se snažila mi to vysvětlit,ale nechápala jsem,nakonec mi i sestra přidržela nahoře břicho, ať už se nevrací,smikli a malý byl venku, poněkud fialový,ani na břicho jsem ho nedostala. Všechno mi pak docházelo až postupně,co se dělo. Přesto to byl dobrý rychlý porod bez komplikací. Jen při druhém jsem svá přání řekla hned,aby to bylo pokud možno jinak než poprvé,a tentokrát bylo.
Porodnic jsou mraky,u nás jsou samé velké. Do menší trochu alternativní nevěřím že bych stihla dojet. Vlastní PA se tady moc nevedou. Minule jsem měla kvůli prvnímu porodu domluvenou dulu,nakonec ale nestihla přijet.

michaelarei
16. led 2019

@jessulka Nevím Jess ja ten Bepanten třeba vůbec nemusím...V dm jsem v Německu narazila na podobnou mast a ta je super i na popáleniny a tak....a pak mám taky ako bepanten ale s lékárny v Německu ako ten je super...u nás je to zbytečne prodrazení ...tak se se kus podivat po ni...nebo skus alverde na prdelku...uvidíš co vám bude vyhovovat...

andelka
16. led 2019

@jessulka já mám Bepanthen,měla jsem ho u kluků a byla jsem spokojená.

skretik
16. led 2019

@jessulka jeee rybilka na tu jsem uplne zapomnela,tu jsem pouzivala porad 😊. Ja koupila Sudocream a na bepanthen cekam na nejakou akci,ale ted si mi pripomnela tu rybilku, tak koupim ji a Bepanthen,kdyz bude potreba 😉

evelinkaw
16. led 2019

@julien9 Mě ale nepřijde, že bychom se nějak strašily... Tak jak se zde sdílí hezké a příjemné chvilky, tak se tu sdílí i partnerské trable a problémy. A zkušenosti s porodem je prostě jen další součást celého procesu 🤰😨

michaelarei
16. led 2019

Jeeee holky fotografka mi poslala první foto s ateliérů a s venku ještě dodela i tyto jsou super ale na ty venku se těším moc😍

arielka222
16. led 2019

@jessulka ty si říkala, že budeš taky používat emulzi Medvídek? Já pouzivala u syna a pak už jsem nemazala ničím. Pouze když měl opruzeniny tak sudocrem a Bepanthen. Ten medvídek byl takový mastnější takže mazat mi přišlo ze už nemusím a nasesti v pohodě. Zbytečně bych hodně masti nekupovala uvidíš až za pochodu ;)

jessulka
Autor odpověď smazal
jessulka
16. led 2019

@arielka222 Ano, emulzi Medvídek mam koupenou. Takte myslíš, ze pak uz nebudu muset nicim mazat? Mám Rybilku, tak ji kdyztak dám. Bepanthen je hrozně drahy.

jessulka
16. led 2019

@michaelarei Nádherné fotky 😍😘

Strana