Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka A co vzit malou ke kadernici s sebou?
@skretik Me ma mama dneska taky rikala, ze bych mela dodrzovat sestinedeli. Ale ono to jde jako tezko, kdyz se synem musim do skolky, ze skolky, na krouzky. Tak jsem si rekla a co, aspon si to uziju. Vcera jsem s malym byla v hospode. Byla jsem autem, takze jsem nepila, ale pokecali jsme. Maly byl desne hodny, ani nepipnul. A byl to takovy balzam na dusi!! Razim spokojena mama - spokojene miminko. 🙂
@jessulka Já jdu k holiči v úterý. Ale jen strihnout ofinu. Zbytek může zůstat tak. A nebarvím se. Mamka je objednaná ,tak jsme zavolali jestli můžu přijít taky. Malý buď bude spát v kočárku nebo ho mamka pochová. Můžu tam i nakojit. Chodíme k ní už mnoho let. Nehty mám naštěstí taky svoje. Mně se vůbec nechce se pokoušet odstříkávat a zkoušet flašku. Jsem ráda že kojim.
@basice ja to beru podle menstruace jeden a druhy dle utz, s prvni se mi termin lisil o tyden ted jen o 4 dny.. no uvidime doufam ze do brezna tu nebudu 😁 prvni byla 4 dny po terminu coz by vychazelo ted na max 28. ale ja stale verim ze bude driv, prijde mi ze se to blizi i se tak dole vrti .. ale pri tom v noci spi se mnou a zadny alce nejsou 😏
@jessulka a proč že se oni s Ellinou maminkou rozešli?
Jako já si o svém nedělám iluze, nicméně já ho měla za partnera dřív než jeho ex a to měl vyloženě telecí roky,a vidím jak teď přistupuje k malému..takže vím že to co udávala tehdy za důvody,byly kecy ( a vím to i z jiných zdrojů).
@plamenak11 já tu do března také nechci strašit 😣, maximálně do 1.3. kdy mám narozeniny. Malá se tam teď pár dní také už jinak vrti a hodně mě bolí ten spodek.. V noci tedy také spí.... Jak ulehnu já, tak je většinou klid a vrti se tam pak až ráno. Tohle kdyby ji vydrželo až bude na světě, tak bych se vůbec nezlobila 😉
@basice s prvni to bylo to samy.. v noci klid a vrtela se az rano a vydrzelo ji to 🙂😉 tak doufam ze bude odmena stejna plus hezky a rychly porod 😁
@plamenak11 Jeee, tak to by bylo super 😉.U mě byl druhý porod opravdu podstatně rychlejší, ale bolestivější. Jsem zvědavá, jak bude probíhat třetí.
@andelka U nich byl hlavní důvod věk. Jí je 28 a Michalovi 41. Takže docela věkový rozdíl. Nerozuměli si prý. Michal byl věčně v práci a když mel volno, tak zase ona vyrazila nekam s kamoskama a on hlidal Ellu. Vim, ze riksl, ze kdyz uz byla těhotná, tak zebii nemiloval, ale chtel s ni zůstat za každou cenu jen kvůli Elle. A ona mu chodila zahybat k sousedovi, ktereho si vloni v létě vzala. Ale už mockrát mne napadlo, ze bych se ji nejraději na Michala zeptala. U nás to také neni zrovna růžové, tak si tak říkám, ze ten problém je především on. Jenže ona by se se mnou určitě nebavila. A asi by to bylo i hloupé, kdybych za ni šla.
@dominika963852 Domčo? Už rodíš? Myslím na tebe 😘😍
@mrs_v Diky ten fraxiparin jsem odmítla a uz to resit nebudu.
K té fototerapii, chodim tam kojit co tri hodiny a kdyby se vzbudil driv tak prý pro mne přijdou. Je tam dneska od rana a zítra ráno budou dělat zase nabery.
Jo a narodil se ve středu 13.2 v 7:32 tak nevím. Prý když to bude dobré, tak ho budu mít zítra odpoledne už na pokoji a pokud by už zloutenka nestoupala, tak nas v pondělí pustí. Budi se tak po těch třech hodinách. Ani u prsa moc nespi a pekne pije 60-80ml. Obe dcery ji mely také ale nesvitily se.
@jessulka to je člověk který se evidentně nějak extra o rodičovství nezajímá . Je to takové pitome byt v domácnosti s někým komu vše musis obhajovat .
Já jsem rada ze si vše dělám po svém a nikomu nic nemusím říkat proč to dělám .
Moje mamka za ty roky přijala velmi dobre proč a co dělám u děti já a říkala ze vlastně je ji líto ze muži k tomu tak přistupuji . Ze primárně chtějí pořad péči o sebe . Ale ani se nesnaží pomoci aby na ne ten čas byl. Ze by třeba miminko chovali mezitím co žena něco doma udela a pak by se mohla věnovat i muži .
Oni proste radi vše nechají na ženě . Málokterý muž se aktivně zapojí do role rodiče . Ono si myslím je rodiště o výchově od maminek .
Já své kluky chci zapojovat do role pomocníků . A chci je připravit na to ze jednou budou tatove. A je důležité vědět ze jak bude miminko tak musí proste vzít do rukou i oni zodpovědnost a aktivně pomáhat jako žena . Ze role se nerozděluji. Ale ze pak jsou tým , parťáci . Kluci už teď vi ze my jako rodina jsme tým a pomáháme si. A starší syn ve 4 letech je teda úžasný , musím říci ze jsem nečekala jak pomáhat bude . Mladší de facto taky.
Muži jsou většinou naučení ze oni mají pouze vydělávat (ani někdy to ne) a žena má na starost vše ostatní . Protože co... je to jen pece o děti a domácnost . Leharko ne...
@arielka222 hele uvidíš. Spousta mamin dává a nemá problém . Záleží asi spis na miminku .
🙂
@jessulka už jedu 😁 určitě písnu až budu mít po a čas 😍
@dominika963852 drzime palce at to mas co nejrychleji za sebou 😍🍀
@dominika963852 Budu na Tebe myslet.
@dominika963852 drzim pěsti !!! Ať je porod krásný
@dominika963852 tak to je super 👍. Tak tfuj tfuj tfuj ať je vše v pořádku a hlavně rychle😘
Holky mě se malá osypala v obličeji ☹ začalo to ve středu pár pupínky na čele a od té doby jich má každý den víc a leze jí to dolů, už to má skoro po celém obličeji. Přemýšlím, čím by to mohlo být. Ale kdyby to bylo u něčeho, co já jsem snědla, tak to má i po těle a ne jen na obličeji ne? Navíc už je to od středy a já jedla každý den něco jiného. Myslíte, že to může mít z Vigantolu? Ve středu, kdy se jí to začalo objevovat dostala první kapku... Naštěstí nevypadá, že by jí to nějak trápilo. A vždycky jí to vyleze jen když brečí nebo tlačí nebo něco a zčervená. Když jen v klidu leží, tak to ani není vidět... Zítra zavolám k Dr, když to nezmizí, ale napadlo mě, jestli jste se třeba nesetkaly s něčím podobným...
@dominika963852 Držím palce...at to máš co nejdřív za sebou a broučka pri sebe..ja jedu v pondělí a asi taky chtějí vyvolat ...
@jessulka Na nechty když půjdu bud nechám s tatínekem a mlícko odstríkané pro jistotu mám tu lahvičku a nikdy mi deti se tím nepokazili v kojení ..nebo s malou bude kočíkovat uvidim.. chystam se na nejaké nákupy pro sebe a malá půjde nejdřív se mnou a pak domů s dcerou k tatinovi😍
@jessulka tak to my se občas s jeho ex bavíme. Akorát ji musím zklamat,myslí si že ho nějak pomluví,ale narazí. Ke mně se prostě choval a chová jinak. Ono je to vždycky o těch dvou. U nich to bylo podobné,sice stejně staří,ale byli spolu 3 měsíce,zrovna se chtěl rozejít když mu řekla,že je těhotná. Takže zůstal,a za rok se i vzali. A za rok rozvedli. To jak jsme teď spolu je jeho nejdelší vztah. A ženatý je velmi rád. To si myslím že nelituje,i když to bylo hlavně kvůli mně. Kdežto jeho ex si její dlouholetý přítel vzít nechce. Taky mají spolu malé dítě. Něčím to asi bude že jo.
Já uvidím kolik bude času,kdyžtak snad stihne aspoň zastřihnout ofinu. To potřebuju nutně. Zbytek jsem měla na krátko postupně sestříhané,to může klidně odrůstat.
Dneska má být 15 stupňů a je tu slunečno. Po obědě půjdeme ven. Uvažuju už vyndat fusak? Mám Emitex flisovy. Ach jo,já zas nebudu vědět jak oblíkat.

@jjituli moc gratuluji ke Kristiankovi 😊