icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

arielka222
22. únor 2019

@ajdamajda mám stejný problém s tou pánvi, kalhoty oblecu ale nezapnu. By mě zajímalo kdy se stáhne zpátky. Jinak nosím ty stahovací kalhotky a na té kůži je to fakt znat, je to lepší s nimi 🙂

evelinkaw
22. únor 2019

@val333 vůbec nepribral málo! Kojené děti přibírají skokově... Jeden týden nepřiberou nic, další třeba 200g... Navíc MM je až 100 % stravitelné, takže kdyby jste vážili chvíli po nakojeni a ne kousek před kojením, tak je přírůstek zase jiný.
Nenech se vystresovat! Pokud miminko je spokojené, vůbec bych neřešila a nějaký dojem si nenechala vnutit. Ach, pediatři a jejich stupidní tabulky!

garfa4
22. únor 2019

@val333 mne mala pribrala za tyden 150g. Snazim se kojit, ale nejde to. Male to proste nestaci. Tak po kojeni dokrmuju Nutrilonem, protoze mi jinak place hlady. Do vahy, kterou mela pri porodu ji stale chybi 140g (v nedeli ji budou 2 tydny).

Holt nekdy to dokrmovani je proste nutne...

val333
22. únor 2019

@evelinkaw děkuji za uklidnění!... Jsem z toho celkem nanervy... Malého hrozbě trápí prdíky a navíc hodně Blinka, asi má ten reflux... Ale žádný Nutrilon se mi do něho rvát nechce .. 😐 chlap vynervovany, že několik často... No děs 😓

val333
22. únor 2019

@garfa4 no mě malý hlady nebrečí a to prso kolikrát ani nechce... Porodní váhu jsme měli 3350g a teď po dvou týdnech má 3660g

garfa4
22. únor 2019

@val333 myslim, ze to jste na tom dobre, maly ti pribira. Treba proste jen neni takovy jedlik a pokud ti neplace hlady, tak bych rekla, ze mu to staci...

Mala ma uplne zachvaty srdceryvneho place. Tak ji dam ten dokrm a vetsinou pak spokojene usne. Rikam si, ze aspon trochu MM do sebe dostane vcetne tech potrebnych zivin a pak ji dam UM, aby nemela hlad. Idealni to urcite neni, ale hlavne, ze aspon neco pribrala

val333
22. únor 2019

@garfa4 no mě malý taky pláče, ale přikládám vínu bolení bříška a prdikum, jelikož vždycky zrůdné ve tváři a jde vidět jak tlačí.... Navíc dost blinka... No uvidím co ten příští týden, možná mi taky nic jinýho nezbyde...

andelka
22. únor 2019

@val333 některé děti nepribiraji tolik. Navíc pokud nejsou věčně při chuti. Já kojim fakt často,a i když blinka ( konečně se naučil odrihnout na rameni,tak snad už bude líp) tak přibírá. I když teď netuším kolik. Byli jsme u Dr v 17 dnech a jdeme až 12.3. takže na další váhu si počkám. Taky záleží na délce,někdy děti málo přiberou,ale o to víc vyrostou. Já jsem před týdnem musela na overalky dávat ponožky,aby nepadaly z nožek,a teď už vůbec a už musím pomalu pohledat větší oblečení.

skretik
22. únor 2019

@val333 val a co Te takhle stresujou??? Davca porodni vaha 3750 a kontrola po 14 dnech 3790 a pry v pohode... vzdyt Ti krasne pribira

garfa4
22. únor 2019

@val333 no mala taky zrudne a vypada, jak kdyz tlaci. Ale me spis prijde, ze spis ze sebe tlaci ten krik... i kdyz si chvilema taky poprdi

Zajimave, deti asi delaji to same a kazda to prisuzujeme necemu jinemu 🙂

Budu drzet palce, jinak mi prijde, ze po UM ma mnohem mensi problem s prdiky nez po mem MM. Tak ono jestli by se malemu trosku neulevilo.... ale to jen tak laicky tipuju....

ajdamajda
22. únor 2019

@arielka222 já už dneska bez stahovacek . Už nemam co stahovat . Pomohly dost . Teď už klasik kalhotky kvůli vlozce

ajdamajda
22. únor 2019

@andelka díky moc - jsem rada ze se telo vrací . Každý mě strasil - počkej po detech ... počkej po třetím .. budeš mamina . Postava už nebude co dřív .

Jako až na prsa... no ta proste nejsou a nebudou co bývala . Mám je jako velká vemena . Ale tak když slouží dětem ... v dnešní době estetické chirurgie . Důležité je teď kojení

jednaholkaa
22. únor 2019

Holky, jake ty stahovaci kalhotky doporucujete? Jednou taky urcite porodim.. 🙂)

jednaholkaa
22. únor 2019

@plamenak11 Halo, uz rodis? 🙂

skretik
22. únor 2019

@jednaholkaa 😄😄😄

val333
22. únor 2019

@andelka
@skretik
@garfa4 moc děkuji za názory 🙂🙂

andelka
22. únor 2019

@ajdamajda jo,to říká kde kdo. A mně přijde,že holky co znám,je jim přes 30 a mají děti,tak vypadají moc dobře,max zensteji než kdysi,což mi ale nepřijde negativní. Já se doufám taky dostanu tam kde po předchozích porodech. Můj muž moc hubené nemusí,takže mně stačí když trochu ještě sundám přes břicho a zadek a budeme spokojeni. Prsa teda jsem zvědavá jak dopadnou. Už po odkojeni druhého syna to nebylo nic moc,ale pod kudlu bych šla jen kdyby to bylo fakt moc blbý. Ono se to časem trochu spravilo samo. Kojim teď po 5,5 letech.

cuccinka
22. únor 2019

Holky , já vím, že už jste to tady resili ale teď mám já cerstvy miminko tak se musím ptat a rozebirat to znova,protoze se mi to nechce dohledávat, tak snad se nebudete zlobit 😊 3.den od porodu, pořád nemám mliko a kojeni ? To je snad horší než porod 😭😭 taky to tak někdo měl? Po jak dlouhé době to přestane? Boli to tak, že už jsem snad presvedcena že to nezvládnu a prostě nebudu kojit 😭😭😭

jednaholkaa
22. únor 2019

@cuccinka Mazes si bradavky mastickou? Jakou? Hydrogelove polstarky? Co laktacni poradkyne? (Ja to znam jenom z teorie..klidne me zkusenejsi opravte 🙂)

plamenak11
22. únor 2019

@jednaholkaa nene nerodim, dnes jsem jela radeji na vysetreni od stredy odesla cela ta zatka a od vecera me boli podbrisek svalove ale tak, ze nemuzu moc chodit vubec spat, sotva vstanu z postele, celkove me to boli, tak jsem jela na kontrolu vse ok a na to ze v pondeli jsem mela CS 8 a prostupna na dva prsty volne a cipek temer zadny tak dnes jiny doktor rekl ze je vzadu ma 1,5cm a max na spicku prstu 😣🤔 nejak se mi to nezda nebo to se muze o tolik zmenit cipek ani ne za tyden?? zvlast kdyz od pondeli odchazi ta zatka, ve stredu cely den od ty doby bolesti a dnes toto... jsem z toho nak spatna 😞 co ty? nejaky pokrok?

smigli
autor
22. únor 2019

@cuccinka Treti den mit mliko jeste nemusis. Hele, ja jsem po porodu tri tydny a pri kojeni me prisavani stale jeste desne boli. Jsem zvedava, kdy to prestane..

bombat
22. únor 2019

@cuccinka Zavinování dělohy bolí tak 3-4 dny. Bradavky po přisátí bolí dlouho, klidně celé šestinedělí. Musí zmozolovatět. Neustále promazávej, doporučuji mastičku z dm.

bombat
22. únor 2019

@jednaholkaa Stahovací kalhotky Anita - absolutně bezkonkurenční.

jednaholkaa
22. únor 2019

@plamenak11 Prosim te, podle me zalezi na doktorovi.. Dneska jsem mluvila se svoji doktorkou, ktera me minuly tyden rekla, ze jsem na prst otevrena, pricemz 5 dni na to me v Motole rekla jina, ze jsem zavrena.. Tak ona rikala, ze je to blbost, ze se nemuzu zavrit a ze se tam proste jenom nedostala (coz ona tak i okomentovala pri tom vysetreni), takze bych si z toho nic nedelala.. Tak boleni podbrisku by mohlo byt dobre znameni ne?
U me pochopitelne zadny posun.. nic, ani zadny bolesti, tvrdni, proste nula. Takze ja spis koukam po penzionech jestli bysme nejeli jeste nekam na vikend :D
@bombat Dekuju!

bombat
22. únor 2019

@val333 Já bych nenervovala, přibírá a ne zas tak málo. Doporučuji Ti ještě zkoušet to odříhnutí - všimni si příspěvku Andělky kousek výš na stránce - píše, že se Fanda "naučil" odříhnout. Děti se to skutečně musí naučit, přesně to odpovídá mé zkušenosti. Moje děti to uměly všechny skoro hned ale když např. nebyly soustředěné nebo usnuly, tak si neříhly, z čehož usuzuji, že s tím musí spolupracovat. Odříhnuté dítě se může víc napít (můžeš ho po odříhnutí "dokojit"), má méně prdíků, je spokojenější, klidnější a tudíž opět víc pije...

val333
22. únor 2019

@bombat aha, takže nechat odříhnout a pak ještě přiložit? To mě nenapadlo... 😉

bombat
22. únor 2019

@val333 Zkoušej to, máš to tři mouchy jednou ranou: 1) malý toho může víc vypít a méně vyblinkat, 2) bude méně trpět na prdíky, 3) bude méně plakát kvůli prdíkům (tudíž opět spolyká méně vzduchu a opět bude mít méně prdíků, ale také se zvýší celková spokojenost miminka, která se odráží v tom, jak mimi pije a přibírá).

jessulka
22. únor 2019

@ajdamajda Ty jsi si barvila vlásky?

ajdamajda
22. únor 2019

@jessulka ne, jen odbarvovala predtim z te hnědé na svou - až na ty konce

skretik
22. únor 2019

@jednaholkaa
@plamenak11 je to presne tak, ze tem dr.je to vlastne jedno,zalezi jsk moc jsou dusledni. Me kdyz naposled kontroloval, tak nejdriv rika, hele tak smula ses zavrena a pak to prohmataval jakoby v jinym smeru a rekl mi, ze se tam nemohl poradne dostat a ze dobry, ze jsem otevrena na prst a cipek hodne zkraceny. Ono je to ale vlastne stejne jedno, i total zavrena muzes porodit za par hodin 😉

Strana