icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

smigli
autor
24. únor 2019

@skretik Já si dám kafe tak jednou dvakrát týdně..

seveneye
24. únor 2019

@skretik nee ale chut by byla obzvlast po probdele noci.

andelka
24. únor 2019

@skretik on nakonec kolem 22.30 usne vždycky. Houpame, dáváme na bříško,pak zase kojime. Takhle v noci kojim i z obou prsou a nakonec usne.

skretik
24. únor 2019

@andelka u nas taky vzdycky usne a bez revu, vcera a tahle noc byl extrem, doufam, ze nam nezacina 3mesicni kolika, to mela neter ( nez prisli na to, ze ma alergii na kravske mleko), jsme se k nim jezdili stridat vecer na chovani 🙈. To bych si to sla asi hodit 🤦‍♀️

ajdamajda
24. únor 2019

Nás trápí šílený drazdivy kasel . Kluci a já . Mě už to sere protože kašlu ve dne i noci : nepomáhá mi nic . Kašlu proste naprázdno a furt mě to dráždí :/

andelka
24. únor 2019

@skretik no já se něčeho takového taky bojím. U nás teda abkm nikdo nemá. Ale manžel má celiakii. Takže já pak budu opatrná s příkrmy. Fanda dost blinka,ale není to extrém. A v prospívání mu to nevadí,roste jako z vody, orientačně má 4kg a 53 cm ( porodní 3,3 a 49), a nespí blbě,většinou skoro celé odpoledne.

jessulka
24. únor 2019

@ajdamajda Ten kašel ma Michal uz měsíc s uz mne tim taky štve. A to ma uz antibiotika, jenze je nebere po 12 hodinách ale jak si vzpomněl (to je fakt léčba). Mamce na to pomohly Sinecod kapky a Verunce Sinecod kapky v kombinaci s Fenistilem. Jeste kup Propolisove cucave pastilky, můžou je i kluci a nebo Müllerovi pastilky. A sobe hold Septilen,nic jiného asi nemuzes. Mne ale zabírá.

ajdamajda
24. únor 2019

@jessulka pastilky mám s lisejnikem nějaký ... a dávám si normálně kapky fenistil taky . Teď mi rohlik ještě něco přiveze z Benu lékárny ale já kašlu furt . Kluci jen málo a jen v noci . Snažím se větrat před spaním a zvlhcovat vzduch . Měla jsem dva roky zpět zanet hrtanu (laringytida) a to je jako kdybych ho měla znova . Ale já tenkrát nedostala atb díky tehotenstvi . Trvalo to dlouho

bombat
24. únor 2019

@1nelinka Ale o tom to není, Nelo, že bych chtěla mít miminko neustále přisáté na prsu, nejsem masochistka. Já bych byla samozřejmě ráda, kdyby mi miminko vydrželo co nejdéle, minimálně v noci. Ale s kojením to tak prostě nejde... Nejdřív bych měla městnání mléka jako minulý týden, pak zánět prsu a pak bych o mlíko přišla úplně. A celkem se teď zpětně už nedivím, že jsi s takovým přístupem kojení ani nezkoušela.
Kojení miminka je prostě zkraje dost náročné a to, že se matka miminku přizpůsobí a vyhoví mu v jeho potřebách, k tomu patří. Nemůžeš si (zřejmě narozdíl od UM) nastavit upomínku na telefon kojení - jednou za tři hodiny.
Režim samozřejmě i s kojeným miminkem mám, těžko bych se jinak mohla starat o teď už sedmičlennou domácnost včetně dvou dětí v každodenním domácím vzdělávání. Ale všichni doma vědí, že v některých věcech se miminku musí vyhovět a zařídit se podle něj. A mezi tyto věci patří na prvním místě kojení.

jessulka
24. únor 2019

@skretik To mne mrzi jaké máte trápení. Ja teda nic sladkeho jako kolacek, strudl, babovku, apod. nemuzu, ani z listového těsta, Terezka pak trpi a ja na záchodě taky. Je to divný. Tak jim ty rycinky Nutrimama a v pohodě si dojdu na wc.

jessulka
24. únor 2019

Nam to vychazi nekdy po dvou hodinách nekdy po třech, nekdy po hodině a půl. Jak si malá řekne, tak ji nabidnu prso. Ty tri hodiny jsou ale na mne dlouho. Mám pocit,ze mi prsa explodují. Prebaluji pred každým kojením i v noci. Spotřeba plen je veliká, ale mam rada, kdyz je malá prostě v suchu.
Rezim mame podle Verunky a daří se nam. Vstáváme v pul osmé, az bude Verunka chodit do skolky, tak vstanu v pul sedmé, ve 12 obedvame, v 6 vecere, v pul sedme koupu Terezku,v 7 se koupe Verunka. V 8 uz obě leží.

skretik
24. únor 2019

@jessulka ty jo strudl jsem vcera mela, vidis to me nenapadlo. Ja mam trochu podezreni jestli to neni taky spojeny s cokoladou 🙈,ale nejakou energii proste potrebuju do sebe dostat, jim tak jednu cokoladovou tycinku denne. na zachod jsem mela taky problem,koupila jsem si laktulozu a dobry.

@andelka no Davca normalne taky nema problem se spanim az od vcera, to i kdyz spi tak poknourava

bombat
24. únor 2019

@skretik Kafe si výjimečně dám, od porodu jsem ho měla dvakrát nebo třikrát, mám nízký tlak. I kvůli sobě ho piji jenom do časného odpoledne, vliv na spaní malého jsem nevypozorovala.

skretik
24. únor 2019

Ja taky zachovala rezim podle starsiho a mimco je zakomponovane do toho, to rezim jeste nema. Satek je vyborny pomocnik, to jsem si se starsim mohla v klidu i kopat 😄

val333
24. únor 2019

Taky přebaluju i vnoci... Dokonce někdy před kojením i po něm, jelikož před kojením je durch počítaný a při kojení prdí a kadi, takže spotřeba Pampers je obrovská 😀... Ale říkám si, je to první miminko, tak pak to čert s prachama... Ale teda uvažuju, že bych zkusila to bezplenkováni, aspoň přes den, už kvůli těm kolikam a prdikum, ale váhami kvůli mě pohodlnosti 😁

bajunka
24. únor 2019

@skretik nebulela, delala jsem to kdyz byla na zadickach,nozky primackla k brisku a zavedla a parkrat me teda nahodil poradnej vystri horcice :D

skretik
24. únor 2019

@bajunka no tak jsem to delala trochu trubickou kakani vyjelo, ale on rval jak kdyz ho vrazdim 🙈

val333
24. únor 2019

@bajunka já měla takovou explozi naposledy dnes ve 3 ráno 😂 takže první převléct malýho a pak i sebe... 😀

arielka222
24. únor 2019

@1nelinka jojo přesně jak říkáš já kojím a syn byl taky kojeny pul roku a režim se dal zavést úplně v pohodě ;) ale zase věřím, že ne na každé mimčo a dítě to platí a jde to.
A jinak syn byl na UM od půl roku a mlíčko 2krat - 3 krát za noc vyžadoval až do 13 měsíců. Takze mě přijde že není rozdíl jestli kojis a nebo dáváš UM, ptz stejně proste člověk musí vstát 😂

garfa4
24. únor 2019

@skretik ano, piju klasicky kafe kazde rano. Mamka mi rikala, ze u me taky kafe pila a nemelo to na me zadny dopad

arielka222
24. únor 2019

@skretik tyjo listové těsto dělá docela neplechu, to bolení bylo asi z toho. Já nemůžu jist vůbec koláčky nebo závin, to se pak kroutí jak žížala. Ale cokoladu jedu ve velkým 😂

bombat
24. únor 2019

@val333 Ono to není náročnější. Mě se do toho teda taky nechtělo, manžel je takový obětavější než já, tak s tím začal sám a já jsem zpětně ráda, protože to v součtu víc práce není a kluk je výrazně spokojenější. Pleny to významně ušetří spíš až o něco později. Zkraje musíš pořád dost přebalovat, aby miminko cítilo, že čůrá. Při každém přebalení dávám čistou plenu. (Prvních deset dnů jsem použila průměrně 7 plen na den, ale vysazovat jsme začali až tak pátý den. Myslím, že kdybych nevysazovala, převalovala bych častěji kvůli malému pokakání, takhle častěji přebaluji kvůli čůrání - zatím to vyjde nastejno.)
Když se vzbudí, jdu ho vysadit nad umyvadlo, většinou čůrá. Pak ho rovnou opláchnu vodou, přebalím do čistého a nakojím. Po kojení vysazují znova, často kaká (dřív kakal po každém kojení, co ho vysazujeme tak kaká větší množství najednou a méně často) a prdí, občas i znovu čůrá. Opět ho omyji a přebalím, většinou do té stejné, ještě suché pleny.
Úspora práce v tuto chvíli spočívá hlavně v tom, že ho nemusím přebalovat po každém mokrém prdnutí (vyprdí se při kakání) a že ubylo problémů s prdíky (nošení, utěšování...).

val333
24. únor 2019

@bombat moc děkuji za popis 🙂 no uvažuji o tom HLAVNĚ kvůli těm prdikum, které ho trápí .. o plinky mi nejde... Tak to asi začnu pomaličku zkoušet 😉 stejně většinou kadi, když mu právě na prebalovaku sundám plinku a zvednu nožky, tak jsem vždycky celá posrana 😀 a to, že před přebalováním cvičím nozkama, aby se to nestalo je mi k velkému ho*nu 😀

skretik
24. únor 2019

@bombat tak ja to taky zkusim,taky se snazim ho vetsinou omyvat v umydle,kdyz prebaluju a je fakt,ze dost casto se vycura.

@arielka222 vidis to by me nemapadlo,ze vadi listove testo a vzhledem k tomu,ze jsem mela 2kiusky strudlu a asi ty 4maly kolacky,tak by to asi i odpovidalo 🙈. No bylo to dobry,ale nestalo to teda za ten rev 🙈. Vlastne az ted je chvili v klidu

bombat
24. únor 2019

@arielka222 Ten rozdíl je v tom, že když novorozenci/mladšímu kojenci v noci nedáš UM, tak sice pláče, ale ráno mu ho klidně dát zase můžeš a nebudeš ho mít kvůli tomu míň. Když ale dítě nenakojíš, tak mu následující den možná nebudeš mít dát co. V noci se uvolňuje víc prolaktinu, takže je noční kojení důležité pro udržení kojení obecně. (V šesti měsících jsem já osobně už dávala na noc kašičky a kojila maximálně jednou za noc a to bez přebalování.)

kleninka
24. únor 2019

@skretik tak já vím, že nemůžu kynuté co se ten den upeče - další den už v pohodě vše sním a žádný problém. Velké množství cibule byl taky očistec 🙈 a my si režim tvoříme. V týdnu je to dané vyzvedavanim dcery že školky a o víkendu se snažím nato navázat. Už mi i vydrží déle v noci spát. Má měsíc a teď spal od 20-1 a pak se vzbudil ve 4, takže 2 kojení v noci stále mám.

jessulka
24. únor 2019

@ajdamajda Achjo to je trápení, jak se ani ori kojení moc věcí nemůže. Tak zvlhcuj vzduch, vetrej a hodně pij. Snad bude brzy líp.
P.S. Satek objednán, cekam, az mi ho pani posle. Jsem zvědavá jak to zvládnu.

vilmic
24. únor 2019

@bombat Ono nic neni černobílý. To, že se UM nemůže dát dřív, jak po třech hodinách neni pravda. Já se snažim udržet minimálně ty dvě, opravdu málo kdy si řeknou dřív. A když ano, tak to spíš značí, že si budou zvedat dávku. Syn byl na UM od třech měsíců, hned od začátku jedl v noci pravidelně v půlnoc a v pět ráno. V pěti měsících to najednou bylo jednou za noc a za týden už vůbec a jedl až ráno v sedm. Dvojčatům budu noční krmení upravovat nejdřív v půl roce (pokud si ho do tý doby neupraví samy) a to ještě uvidim, jak na tom budou, těžko si takhle něco plánovat.

bombat
24. únor 2019

Jinak já jim všechno kromě hrachu, čočky, květáku. V tomto týdnu moje maminka přinesla polívku s červenou čočkou, tak jsem si menší množství vzala, včera k obědu jsem měla lívance a včera i předevčírem jsem si večer na chleba s rajčetem dala syrovou cibuli a nic, respektive žádné záchvaty pláče apod. Prdíky má prostě tak jako tak, je to normální, vyprdí se při vysazení a pak je klid.

ajdamajda
24. únor 2019

@bombat mě se malá moc v noci nebudi . Kojim ji tak 2x a to ani moc netaha . Je fakt ze prsa mám mekka, už nejsou nalita. Jen občas . Ale jak kojim všechny 3 děti tak ty dva starší mi udržují mleko v mezicase

Strana