Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@val333 Adrianka krásně drží hlavičku zvednutou, když leží u někoho na břiše. Jakmile jí dám na bříško na podložku, aby pásla správně, tak leží jak placka. Většinou si najde pěstičkou pusu, začne jí žužlat a tím je po akci... Akorát sem tam občas tu hlavu zvedne a přetočí. Takže sílu by na to měla, ale prostě se jí nechce. A nevím, jak jí motivovat... protože hračky a knížky jsou dost nanic, když jí nezvedne ani trochu, aby je zaregistrovala...
Ty jo, koukám, že jsem.asi jediná, kdo se staví negativně i k povinnému očkování 🤔
Nepovinná očkování mě nechávají chladnou úplně (třeba ty pneumokoky a rotaviry úplně) a co se týče neštovic, tak se přiznám,že absolutně nerozumím tomu, proč proti nim očkovat v úzkém věku....raději ať je prodělají a mají celoživotní imunitu .. a pokud očkovat,tak před pubertou... I když hladinu protilátek po očkování stejně nikdo nezaručí...
@misak48 to znam 😄, taky na mem brise zveda hlavu krasne,ale jak ho polozim na bricho tak chvili prehazuje hlavu na jednu a druhou stranu,pak objevi rucicku a je po vsem 😂, ale jsem v klidu, protoze zvednout ji a past umi, jen proste ruka je vetsi zabava 🤦♀️😊. Uz drzi taky hlavicku,kdyz ho nosim. Spis me stve,ze se nechce usmivat sycak jeden, na brachu obcas lehky usmev hodi,ale na nas ne 🙄. A ve spanku se usmiva kazdou chvili.
@jessulka dekuju 😘, no budeme zkouset a uvidime,zitra schvalne zkusim uvazat satek a dat ho “na stojaka” do satku 😉
@misak48 To mate pani doktorku tak prisnou, ze uz musí umět pást na kontrole koníčky?
Ja Terezku davam na brisko, ale jeste nepase. Hlavicku zvedne krasne, ale nezvedne se na lokty. Nase paní doktorka říká, že každé miminko je jiné a az prijde ten správný čas, tak nás překvapí. Verunka pásla koniky az skoro ve dvou měsících. Nic ji neuteklo. Alespoň pak měla větší sílu na udržení hlavičky.
@val333 Pasení se neboj 😉 Mě všechny 3 holky pásly koníky už v porodnici 🙂 🙈 Sice jen zvedly hlavičku a položily a znovu a pořád dokola... Ale třeba teď Jindřiška v týdnu zvládla mít hlavičku zvednutou nějakou chvilku a dokonce se zvládá už rozhlížet 🙂 Je pravda, že starší dcery byly po té fyzické stránce strašně rychlý, obě v roce chodily, prostřední v 5m lezla po 4,v půlroce už stála u nábytku 🙈 Pokud je ta poloha u pasení správná (opřená o předloktí, zadek připlácnutý k podložce), tak není čeho se bát... To mimčo zabírá správnými svaly a tím je posiluje 🙂 Horší by bylo, pokud by zvedal u toho prcku, opíral se jen o jednu ručku, druhou dával stranou, přepadával na záda a ty bys ho nechala toto provádět 🙂 Pokud tu polohu "hlídáš", tak není co řešit 🙂 😍 Fotky z minulého týdne, kdy nám byl 1 týden, novější nemám 🙂
Chci se zeptat, uz porodily všichni? Neuděláme uz tu soukromou skupinu?
Holky, tak jsem zalozila soukromou skupinu, kam budeme moct nahlizet a psát jen my a nikdo jiný. Coz je super i kvuli fotkám - uvidíme je jen my. Skupina je založena na stránkách Modrá střecha. www.modrastrecha.cz Zde na Koníkovi uz soukromé diskuze nelze zakládat. U Modré střechy to mám vyzkoušené. Diskuze se jmenuje stejne jako tato " Termín porodu Únor 2019". Jediné co musíte udělat je, aby jste se zaregistrovaly na stránkách Modrá střecha. Já tam bohužel nemám stejný uživatelský účet jako na Koníkovi, někdo ho už používá. Az se zaregistrujete, napište mi do SZ pod jakym loginem jste tam registrované a já vás pridam do diskuze a poslu odkaz na diskuzi.
Souhlasíte?
Jinak já to očkování teď řešila. Nepovinné očkovat nebudeme jen povinné a to už je ve 2 měsících.
Chtěla jsem to posunout, ale skrz ty chřipky se bojím.
@silwiin To se ustali neboj 😀 Lukys má 6 týdnů a už to není taková hrůza. Tak 6 plen denně 😊.
@smigli teď už se neštovice nepotiraji. MUDr. Řekla namazat ničím.
@evelinkaw no já jsem stejného názoru na dnešní očkováni . Nelíbí se mi ze nejsou monovakciny . Nelíbí se mi složení a nelíbí se mi nehumannost. Vakcíny pěstované na kurecich embriych OK. Ale vakcíny pěstované na lidských umele potracenych embryich jsou hnus .
Jinak se mi nelíbí ze se vpravuje několik viru do těla dítěte najednou . Jak se má řádně udělat imunita když telo má vytvořit protilátky proti několika virům najednou .?? Pak ať se nedivi ze dítě imunitu nezíská nebo viry mutuji a stává se klidně prenasecem.
Hele já byla ockovana na černý kasel jako mnoho z nás. Imunitu jsem nezískala a ještě jsem nakazila spoustu lidi jako přenašeč . Na tetan mám alergii (vakcínu )
@jessulka nedavala . Ale 2x paralen. Dooooost odsavani. De facto pořad a nahrivani . Prso mám už spis z toho kojení namozene jak jsem mackala ucpanou prsní žlázu . Bylo červené . Boli to ale funguji . Teplotu už nemam a zimnici taky ne. Dnes ale nikam nejdu ven ať telo plne odpočine.
@kleninka mas nárok na odklad povinného očkováni na minimálně věk 10mesicu dítěte . Odklad není odmítnutí . Jen si člověk muže byt jistější ze miminko už je více silné na to aby přijalo vakcínu bez problému (teploty , napuchla nozicka, neutisitelny pláč atd ) ze se s tím více srovná když víc váží a již získalo nějakou obranu - imunitní systém umí lépe bojovat
Jinak další vakcíny povinné můžete dokonce očkovat až před nástupem do školky . Dost informaci o tom do kdy nejpozději lze očkovat (ze není třeba dopovat malá miminka ale jde to i okolo roku či před skolkou je na netu - případně mužu najít )
Já se dost zajímala o homeoprofylaxi. Jako alternativu . Ale dospěla jsem k názoru ze když by něco bylo ... budu řešit následně .
Mě třeba štve ze před ockovanim se netestuji protilátky u děti - co jim předala matka přes placentu za ochranu proti nemocem (napr ty které prodělala )
A ani den nedělají testy po očkováni zda se imunita proti viru vytvořila .
Takže člověk nemá jistotu (to beztak nikdy) ze neonemocni . Asi tak ze nemá jistotu ze ho nesrazi auto
Ale to jsem se začala zajímat až díky svým problémům . Na mě bohužel očkováni nějak nezabralo (nevytváří se mi imunita ) nemam ockovanou ani zloutenku, má imunita začala po očkováni napadat zdravé buňky - autoimunitni zanet . Je možné ze já jsem zrovna ten kus co má genetické předpoklady - je rizikový k reakci . Víme s lékařkou ze i děti . Bohužel u nás je to Ruska ruleta . Nikdo mi nezaručuje ze by nenesly zdravotní následky . Máme sepsán nesouhlas s ockovanim který chrání mě i lékaře - a vypsané důvody (genetické předpoklady atd, reakce na složky ve vakcine )
Mě překvapuje ze za ty roky neudělali v dnešní době něco - nějakou vakcínu která by se dala aplikovat jako mono s jedním virem a měla jiné složení . Čili adjuvanty byly jiné a ne těžké kovy které telo neodboura ale také aby byla vakcina pěstovaná na něčem jiném než kurecich či lidských embryich. Čili neměla problém pro děti s ABKM atd .
Pak se lekari diví ze se dětem rozjíždí astma či ekzem a podobne ... a to vytloukaji klín klínem a nasazují léky - potlačují pouze následky .
Třeba moje sestra neměla s ockovanim problémy - a to je o 4 roky mladší takže měla vakcíny stejně .
Já už jo a veliké . Ale je to hlavně tím ze se placa pate přes deváté do jedné vakcíny a je v ni třeba šest kmenu viru různého typu. Tak to je jako chytit 6 různých nemoci se kterými v tu chvíli telo bojuje najednou . No ale to je nepřirozené. Prirozene taky nechytne člověk třeba spalnicky, neštovice a černý kasel dohromady. Říkám... nejsou monovakciny . Ptám se proč . Protože byznys. Protože farmaceutický byznys .
Místo aby v dnešní době moderních technologii vymysleli něco pro miminka a děti opravdu jako ochranu tak akorát spouštějí do světa články se strachem a na každém rohu jsou reklamy na nepovinné vakcíny typu chřipka ... které se dávají i zdarma . Není zájem . Lidi už vi ze když chytí jiný vir chripky tak jsou v prdeli.
Plus očkováni proti rakovině děložního cipku je taky velmi rizikove . A nejčastější borelioza se očkovat nedá... (tu jsem měla taky ale léčba je na roky i po zaleceni) a encefalitidu prodělá mizerné procento Lidi
Jupiii jupiii!! Uznali mi materskou! 🙂
@skretik my chceme letet v zari nebo v říjnu k mori. Ale jen po Evropě zatím tak to ještě žloutenku nebudu dávat. Taky až příští rok v zimě dáme exotiku a to už vakcínu dám 🙂
@skretik Jojo, právě kamarádka taky mi pořád tvrdila, jak má šikovný dítě, jak se hezky přetáčí 😂 Až i doktorka ji řekla, že je to blbě, tak celkem koukala 😀 Upřímně to třetí dítě se opravdu ztratí 😍 Neříkám, že nejsou chvíle na hlavu (hlavně, když starší neposlouchají), ale většinou je to zatím v klidu 😊 Pro mě byl snad nejhorší přechod z jednoho dítěte na dvě 🙂 Teď to právě celkem jde, co jsem se i sama divila 😀 Tak snad to nezakřiknu 🙈😂
@arielka222 my uz teda prelom cervna/cervence Recko, Spanelsko nebo tak neco a v zime pak taky exotiku, tak uvidime, uz se tesim az nekam vypadneme 😉