Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka kvasinka je potom víceméně i na tvářích uvnitr a rtech zevnitř třeba. Malá to má, takové malé mapycky či tecky - začínající kvasinka a nemá ji ve velkém ještě . Jinak ti vyfotim co mám ;)
Kokosakem taky můžeš mazat. Obojím ale malinko aby ditko nebylo jak smazenka. Je to dost mastné takže aby se vsaklo, staci trocha a hodně roztirat
@jednaholkaa doporucuju pak kraniosakalni terapii 🙂 ... rozumím ti protože můj druhy porod byl velmi bolestivý na duši i telo .
Holky, u nás večer děs 😏 Měla jsem včera na oběd vývar, ve kterém byla vytvářena i cibule 🙈 A samozřejmě to Jindřišce stačilo k tomu, aby měla šílený bolení bříška... Takže skoro od 8-11 plakala a plakala 😔 Zkoušela jsem všechno, nic nepomáhalo, až jsem tady na koníkovi našla jinačí masáž bříška ("houpání bříška"), tak jsem to zkusila 🙂 Jak zázrakem ji to uklidnilo, několikrát si prcla, jak starý chlap, začla si broukat, tak jsem ji nakojila a v klidu usnula 🙂 ❤️ Pak mi dala noc za odměnu, spala až do půl 5, kdy jsem ji spíš budila já, protože by mi jinak prasklo prso 😀🙈 Tak si v polospánku dala mlíčko a spí do teď, kdy už mi praská to druhý prso a čekám, až se vzbudí a budu ji ho moct šoupnout 😊😀 Jinak budu mít mlíko až na pupku 🙈😂😂
@jessulka Ano ano,kokosák je za mě top a má spoustu využití 🙂 . Koukala jsem i na to máslo,pokud myslíš to maličké z Dmka... tak za to bych tolik peněz nedala, to už raději ten kokosák (2x větší za tu cenu..možná i 3x 😀 )
@skretik Já vždycky cvičila s nožičkami nebo masírovala bříško dokola ve směru hodinových ručiček a to pomáhalo jak kdy 🙂 A toto jsem dělala už 3x a vždycky se krásně vyprděla a nebo vykakala 🙂 Buď přímo při tom nebo pak sama i po masáži 😊 Jsem ráda, samo ji to prdění poslední dny moc nešlo 😀
@ajdamajda Někdy mi přijde, že má prdíky snad i z vody 🙈 a to krásně krkáme po každým kojení 😏 Jak se ta biogaia dává? Já si chci pro sebe koupit probiotika... Zas se mi po porodu objevila přecitlivělost nejspíš na laktózu 🙄 Měla jsem to i po druhým porodu 😏 Jak jsem si dala něco mléčnýho, tak bolesti 😔 A teď se mi to zas objevuje 😐 Napiju se mléka a hned křeče v žaludku a střevech... Tak snad to brzo zas vymizí... U 2.dcery to trvalo víc jak půl roku 😔
U nás od večera taky problémy.V noci skoro nespal. Ale nemůžu si uvědomit čím by to mohlo být. Brokolici jsem měla v omáčce v pátek k obědu,ale to i dřív. A na cibulce vařím běžně.
No u nás dnes byla také špatná noc😒. Malá se kroutila, po kojení nemohla i hodinu zabrat 😒, takže ani já se moc nevyspala. A to jsem nejedla nic nadymavého.
@skretik ahoj tak to je super,my zacli taky koupat casteji,ale porad efekt moc nevidim.
@jess houpacka je ok napad,slysim chvalu vsude ale bohuzel do stresni nastavby obalene sadrosem to proste dle chlapa nezavesim...ach jo
Jinak asi jsem tu jedina kdo si porad jen stezuje,uz je mi to trapny,ale jsem na pokraji sil.malej ma mesic a ja na neho nemam zadny osvedceny recept..on mi proste stavkuje,jediny co dodrzujeme vicemene dobre je cas kojeni,jinak je to bida,stale nejsme schopni odrihnout-i v poloze tygrika ne,porad je spatne uspatelny,po kojeni odpadne ale do peti min.oci jak baterky a sileny rev,nekolikrat utichne ale znovu zacne,takto s houpanim,pochodovanim,dudlikem, ktery plive ven a ruznym sepotanim vydrzime i hodinu,pak na chvili zabere a to uz je pomale cas dalsiho krmeni.stolici ma tekutou,ale dle mudr.krasne pribira a prospiva,davame probiotika,espumisan a nic se nelepsi.nevim jestli neni problem fakt v tom mliku,ale kojit jsem uprimne chtela a jsem rada ze se to po porodu rozjelo,ale ted mam tak nejak depky,jestli radej nejit do um.uvazuju opet o porade s LP.myslim ze celkove na me leze paradni poporodni blues,porad si rikam,ze si to sedne,ale kdy???myslite,ze po sestinedeli se ten rezim upravi?
@seveneye koliky můžou byt 3 měsíce i déle (u nás do 4 měs.) já bych byt tebou fakt eliminovala mleko a vše co to obsahuje .
Je to peklo. Já to vím. Bylo to na provaz.
Jinak i kdyby jsi byla na UM a třeba teď miminko nesnáší kr.bilkovinu tak by jsi musela mít mleko na předpis od lékařky které je běžne neprodejne. A jedna krabice stojí pojišťovnu 1500 tuším .
Zkus LP určite plus pro tebe Bachovy esence ;)
@seveneye taky to co pises na me pusobi jako to cim prochazela neter a potvrdila se alergie na kravske mleko, nejdriv porad jen rvala (nebyla kojena) a pak zacla mit ve stolici krev,chteli uz ji brat pod kudlu a nakonec se dostali na kliniku,kde ji dali posledni sanci a dali ji to mliko jak pise ajdamajda,je strasne drahe (a hnusne 😊), tak to dr.moc nechteji kvuli pojistovne davat. Zkus vysadit mleko a vsechno co ho obsahuje a uvidite, treba to bude opravdu tim
Jinak je teda zajimave,ze jste meli vetsinou spatnou noc a my zatim nejlepsi za posledni 3tydny. Jestli zmena tlaku nebo neco co nam vyhovuje a jinym ne 🤔. To pocasi je venku teda pekny hnus, akorat na spani 😴
@jednaholkaa ono to ani neni o tom,že je já chci hned znovu,ale spíš to,že si nedovedu představit,že je to už naposledy.Sice díky práci se mazlík s novorozeňata často,ale vlastní je vlastní.Pro mě je to takový balzám na duši 🙂. Doma třeba hodně pouštím relaxační hudbu s pianem a i to mi přijde že malou uklidňuje,poslouchala jsem to i když byla v bříšku,vlastně i u všech předchozích.Vcera byl na návštěvě taťka a taky říkal,že u nás je takovej klid a pohoda(ale to i proto,že starší dvě byly u kamarádky na oslavě a máme tu jen dvě) Si s chlapem taky říkáme,že je tu nějaké ticho a prázdno,jak jsme zvyklí na ten srumec 🙂
@dominika963852 A stačí tedy jen malinko a roztírat. Ja toho asi dala hodne a osypala se.

@skretik Ty uz bys tam mela byt, tak to zkus. 😉