Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa :D presny, ted prisla s tim, ze mymu synovi rika, ze si budeme muset poridit uklizecku, abysme nezili v bordelu.. bohuzel uz pul roku rekonstruujeme a bydlime s nima v jedny domacnosti, coz celkem fungovalo,ale ted uz je to peklo :(
@veronika_2019 uz aby zacly pohyby, vid 🙂?
Jsem strašně rada , ze nejsem sama kdo má večer břicho jak v 6 měsíci 😀 ráno už teda taky něco vykoukne , ale furt to není tak velké
@skretik nemůžu se dočkat 😀 jenže pak mě parkrat nekopne a budu určitě plasit zase 🙈
@veronika_2019 to je jasny :D , ale neboj vsechny jsme stejne 🙂 a uz to jine nebude.
@jenny888 já mám dědičnou, ale takový zvláštní nemoc známý typ. Mám vyšší hodnoty, ale moje tělo je na to zvyklé a nevadí mu to. Takže běžně se to kompenzuje jen lehkou dietou (prostě si dáváš pozor co jíš a kolik, ale nic hrozného). Jenže miminku by to mohlo vadit, takže už od 5. týdne mám 4x denně inzulín a dietu fakt hodně přísnou. Věděla jsem to předem, že to takhle nějak bude vypadat, ale stejně je to docela nápor na psychiku.
Ahoj holky, tak jsme se včera doma s přítelem nasmáli, když jsme řešili jména pro mimi. Z chlapečků zatím vede František, Jiří a nebo Václav. Z holčičích Aneta, Lucie. A dnes jsem v práci vymyslela Olívie. Příjmení Adelt/ová.
@misak48
@jenny888
@val333
@zuzekk
Ahoj holky, také cekam prvni🙂 je mi 33 a na miminko jsme čekali skoro 5let. Jsem od vás trosku pozadu, termín mi zatím vychází až na konec února, takže teprve za týden mě ceka screening a už se nemůžu dočkat, zároveň furt plasim, aby bylo vše ok..už koncem druhého měsíce mě skoro všechny příznaky přešly, takže bych sice měla být rada, ale zase furt plasim jestli je to v poradku..Ale mám za sebou jedno ZT, tak to přičítam tomu.. jinak bříško mám přes den úplně minimální, skoro nic a od oběda až do večera jsem vždycky nafoukla a bříško trosku vykoukne🙂 už se na ten pupík těším🙂 hlavně aby bylo vše ok
@alishaa neni mozne...je nas tady tolik :] uplne vidim jak za tema pocitacema vsechny sedime a kouri se nam z hlavy jak cerpame informace :D moji tete bylo 38 kdyz cekala prvni, dnes uz ma ten jeji maly kulisak rok a pul...a musim rict, ze ona si to tehotenstvi maximalne uzivala...libil se mi ten jeji postoj, ze okamzite, kdyz zjistila ze je tehotna, se prestala stresovat a resit cokoli, co resit nemusela...a vse probihalo hladce :]
@jenny888 zrovna včera mi to na kontrole nabízela, že kdybych chtěla, tak mi napíšou neschopenku (docela mi to totiž posledních 14 dní litá ty hodnoty). Koukala jsem na ni jak puk, vůbec mě to nenapadlo. Tím, že mamka si píchala inzulín 30 let (než právě prisly u mě na to, že je to ten nový typ a převedli ji na prášky), tak mi to jako nějaké zvláštní omezení nepřijde. Já jsem ráda, že jsem v práci, mezi lidma, přijdu na jiné myslenky. Dělám v kanceláři a je tu vše tak nějak v klídku, takže představa, že jsem zavřena do a je pro mě úplně strašná. Byla jsem strašně ráda, že mě na HPP vzali, v době kdy jsem nastupovala už jsem byla asi v sedmém týdnu. Ještě dodělávám školu totiž. V červenci jsem odevzdala diplomku, v září budu státnicovat. A od června jsem nastoupila do firmy, kde už 3 roky funguju při škole jako brigádník na plný úvazek, abych právě ten půlrok do a nemusela byt. A taky kvůli penězům samozřejmě....
Holky, jak jste tu psaly dřív (jsem líná to dohledávat), jak je to s tím HCG? Já měla hodnotu HCG 98. Není to moc? Někde jsem četla, že když se bere ten Ultrogestan, tak jsou ty hodnoty prý vyšší. Jak jste to měly vy?
@jessulka jo tak to mam uplne stejne...jsem v kancelari s kolegy - sami chlapi - a taky si ze me delaj srandu ze uz tam nemam hledat porad kocarky a dupacky a plinky a tak... :D :D ale pak me dojmou kdyz kazde rano zjistuji jestli je mi dobre, pozoruji jestli mi brisko povyrostlo a tak...jsou fajn, ale nekdy bych je prizabila :D
@misak48 tak ted chapu tu narocnost na psychiku, delat k praci jeste skolu, mit dietu a takovou nemoc...no...taky bych byla napjata...a asi kazdeho, kdo by mi rikal at jsem hlavne v klidu, bych rozkousala...nekdy si lidi neuvedomuji jak je tezke byt v klidu...
@zuzekk presneeee :D :D
@alishaa no je fakt, ze zije v rakousku, manzela ma americana takze da se rict, ze je hodne zabezpecena a nema nejak extra co resit...coz bych prala kazde z nas...mit tehotenstvi bez stresu...jedine co ji mrzelo, ze tam nema v okoli nikoho s kym by si o tom povykladala a tak...ted je taky smutna ze s kocarkem chodi sama, je porad na baraku...ono vsechno ma sve pro a proti no...ale zase radeji se budu asi nudit nez mit problemove tehotenstvi ze jo...
Holky,já neznám jedinou hodnotu HCG z žádného ze čtyř těhotenství. Klid.
Já jsem na pn a jsem hrozně ráda. Vycházky mám 12-18 h a stačí mi to. Doma mám dvě děti,aspoň nemusím řešit co s nimi když jsou prázdniny. Už si neumím představit být v práci. U nás fakt ne. Dopoledne jsme doma, vařím, odpočívám a odpo chodíme ven.
ja hodnitu HCG taky nevim
@andelka na té práci strašně záleží 🙂 u nás je to fakt v pohodě... ale podle mě je to něco jiného, když máš doma děti, kterým se věnujes 🙂 já jak čekám první, tak kdybych zůstala doma, tak jsem tam zavřena sama se svýma myšlenkám na to, jestli je všechno v pořádku. To by mi fakt hráblo... Přemýšlím nad tím, že bych pak na podzim až mě začne zmáhat dojíždění třeba na PN šla taky. Ale zatim jsem fakt spokojená mezi lidma.
Já jsem tu hodnotu HCG vyčetla ve zprávě z toho 1. screeningu. V těhu průkajdě jí ale nikde psanou nemám.
Holky, zajímal by mne váš názor na kolébky pro miminko. Chci mít něco v obývacím pokoji, kam budu ukládat miminko, když budu třeba vařit a aby nebylo samotné v ložnici v postýlce. Druhou postýlku ale nechci. Když byla Verunka miminko, tak jsem měla v obýváku obrovskou osmiúhelníkovou ohrádku, kam jsem jí pokládala. Teď jelikož se někdy na konci příštího jara budeme stěhovat do baráku, tak ohrádku nebudu asi stavět na těch pár měsíců v bytě a myslela jsem, že bych tam měla tu kolíbku. A tu ohrádku postavila až v baráku, protože miminko už bude větší a bude to už takový malý pozorovatel. Tak tam bude moct mít hračky. Co myslíte? Jak by jste to vyřešily?

@val333 teď řeším to samé , jsem 14 tt najednou prsa už tak nebolí , cítím tak nějak dobře ,, ale od včera zde plasim , ze mě bolí břicho s všude mě picha 🙄😀 myslela jsem, ze po prvním trim budu klidnější , ale jsem snad ještě horší .. moc se pozorujeme no 😀