Pověry - co si myslíte o tom, že kočárek nemá být doma před narozením miminka

saphii
16. led 2019

Ahoj, jsem 5mesic a koupili jsme už kočárek a nějakou vybaviccku a vím ze se říká ze kočárek nemá být doma před narozením miminka, ale podle mě to byla jen výmluva dřív když doktoři ani nevěděli proč to miminko umřelo. Jaký mate názor vy ?

urtica
16. led 2019

Je to samozřejmě pověra, ale chápu, že spousta maminek si říká "Co kdyby...". Jinak - my měli kočárek u prvního mimča do porodu u babičky, ale u druhého miminka jsme ho pochopitelně nevozili pryč a zase zpátky kvůli tomu, aby nebyl doma. Už jen proto, že obě babičky bydlí daleko a bylo by to dost komplikované na přesuny.

leniczka23
16. led 2019

ja na to neverim, kocarek.jsme meli normalne doma..Kdo na to veri tak by ho doma mit nemel, kdo ne, klidne at ho doma ma.

lachtanice86
16. led 2019

Kočárek jsem měla doma. Kupovala jsem z druhé ruky poměrně brzy. Byl v šatně.

preiba
16. led 2019

U obou děti kočárky doma a nic. 🙂

vironeka
16. led 2019

Ahoj, my teď máme náhradní ještě po synovi, chci ale nový....každopádně budeme pořizovat předem, a asi domů,i když by nebyl problém nechat u rodičů.

Dřív si myslím, že se to nedělalo kvůli celkem vysoké úmrtnosti jak dětí, tak i maminek. A představ si, že taková maminka pak musela odklízet kočárek pro miminko, které jí umřelo. Nebo tatínek, když třeba ztratil oba. Hrůza, ani nemyslet. Pověra asi právě kvůli té šílené představě vydržela až dodnes.

Já měla u dcery doma. Nechtěla jsem původně ale k našim se nevejde a ke tchýni jsem ho nechtěla dávat aby tam na něj každý necucel😀 takže byl doma. A stejně nevím důvod proc by neměl být. 😉 Zrovna dnes jsem ho definitivně vyprala a omyla a uklidila. Snad ho nebudu ještě tahat. Máme to do města daleko a dcera zatím úplně daleko nedojde .. ale snad sto půjde. Každopádně ho budu mít též doma😉🙂

zuzekk
16. led 2019

Mně se hodila - doma není kam dát, poverciva kolegyně mi to zakázala, tak čeká u ní 😁 dost mi to pomohlo, tady bychom se nehli.

ariadna12
16. led 2019

My to dodrzeli, koupili kocarek mesic pred porodem, co se libil a byl na skladu, a vyzvednul si az po porodu, tatinek to vzal cestou do porodnice.

lisianne
16. led 2019

My měli raději u tchanovcu 😇

cilkat
16. led 2019

Jedna z věcí, která je v těhotenství důležitá, je, aby maminka byla psychicky v pohodě... Samozejmě, že jsou to pověry, ale vznik viím spíš v tom, že jak si maminka nad kočárkem/postýlkou sní o miminku, tak když to pak nějak nevyjde, tak má tu věc s miminkem tak spojenou, že prostě nesnese pohled na ni... Navíc jsou to celkem velké věci a prostě překážej :D. Takže pokud tě kočárek jakkoli stresuje a je možnost ho někam jinam dát, pryč s ním. Jediný racionální důvod je to místo, ale o racionalitu tady nejde, ne?
Jinak já měla u strašího kočárek doma asi tři měsíce před porodem, ale složenej "na půdě"... a tam momentálně čeká i na mladšího (někdy příští měsíc ho plánuju vytáhnout, zkontrolovat a přeprat... to bde tak 2 m před porodem (snad), ale zůstane na tý půdě, protože v chodbě prostě místo něj parkuje tříkolka staršího :D)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru