Je hematom v těhotenství nebezpečný?
Dobrý večer prosím o radu dnes sem byla na pohotovosti s slabým krvácením po vyšetření mi dr.rekl ze tam je hematom dvakrát větší než plod nikdy sem se s tím nesetkala tak nevím zda to může vést k potratu nebo jesli to je běžné dekuji moc za odpověď
@nikolas1107 zrovna ležím s hematomem v nemocnici, 6+5. Dostala jsem infuzi, krvácení, které bylo celkem masivní, přestalo. Ležet, brát ascorutin, magnezium a modlit se. Moc držím pěsti, ať nám vše dobře dopadne ♡.
Také jsem měla hematom. Dostala jsem Ascorutin, utrogestan a poctivě jsem ležela. Hematom se vstřebal. Má to hodně holek a často to dopadne dobře. Držím palce.
@ada22 dekuji za odpoved ale včera mi dr.na pohotovosti nepredepsal žádné prášky nic Jen my rekl ze se mám dostavit v pondělí ráno aby jsme řešily zákrok
Mně se objevil hematom asi v 7., 8. týdnu. Byl nad plodem a také 2x větší. Kdyby praskl, stáhl by s sebou plod. Měla jsem přísný klidový režim. Zrovna jsem se v tu dobu vdávala, bylo to náročné, ale potratit jsem nechtěla. Během 3 týdnů se naštěstí vstřebal 🙏🏻
Ascorutin je i volně prodejný. Je to vitamin C s rutinem
@carameels prosím vás a jak by to asi vypadalo kdyby to prasklo to by asi bylo strašně moc krve protože já sice krvácím ale není to třeba to samé jako menstruace je to slabší a hlavně bez bolesti v podbřišku dekuji za odpoved
A jaky zakrok chce resit?
@ivivi potrat
Ale hematom se nerovná automaticky potrat! Kolik ženských se potýká s hematomem a ještě pomálu přenáší. Rozhodně bych volila jinou nemocnici, jiného doktora
@nikolas1107
@ivivi také my je dost divné jak dr.hned rekl ze bude lepší když plod odeberou ze pokud na začátku začínají problemy ze to dobre nebude a ani my nedoporučil žádné vitamíny nebo utrogrstan prostě vůbec nic Jen spíš řešil to abych šla na zákrok ale dnes sem se tam vůbec nedostavila mám nemocného syna takže jsem se omluvila
@nikolas1107 Vůbec tam nechoď! A opravdu bych zvážila konzultaci jinde. Tvůj dr. neordinuje ? Pošli si do lékárny někoho na ten Ascorutin. Já ho taky brala. Já trochu krvácela v 9. týdnu. Měla jsem angínu a asi moc silné atb. Taky mi na pohotovosti nic nedali až dr v pondělí moje. Brala jsem ten ascorutin asi 3-4 dny a -gynprodyl do konce 13. týdne.
@ivivi bohužel až od 3 ledna ale moc děkuji za radu
@nikolas1107 já měla na začátku tehu taky hematon, ze začátku mě dr jenom hlídala častějším kontrolami a nasadila utrogestan. Říkala že to v tehu občas bývá a že se to buď střeba samo jak miminko roste ale taky se může zvětšovat což by pak znamenalo odstranění a potrat. Hlavně dodržovat to co ti doktor řekne a odpocivej. U mě se to nakonec strebalo samo a už jsem 26tt a zatím vše v pořádku. Držím palce ❤️
@nikolas1107 Já bohužel nevím, jak by to vypadalo, kdyby to prasklo. Naštěstí mě to nepotkalo. Doktorka jen říkala, že bych mohla krvácet. Ale v jaké míře a jak by to vypadalo, to nevím :( Ale vy vyměňte doktora! Hnát vás na potrat, bože! Mně se hematom vstřebal a mám zdravého syna. A to bylo taky těhotenství sama komplikace. Ale rozhodně to není důvod k potratu.
@carameels souhlasím s vama. Mě doktor poslal do nemocnice že prej tam těhotenství nevidí že tam je jenom ten hematon. V nemocnici mi dali ještě 2 dny že se tehu objeví neboť v krvi hodnoty byli velké. Ještě že tak, ukázalo se a teď už jsem 26tt, hematon je pryč. A mám i jiného doktora.
@carameels moc děkuji za pochopení a podporu také nechápu dr v úterý jsem byla na další prohlídce na pohotovosti byl tam jiný dr. A ten zase říkal že prod má jen 4mm a ze zatím nevidí srdíčko ze by byla dobrá revize tak jsem to odmítla s tim ze dám děťátku šancí přece to je moje miminko 😔 ale jsem si téměř jistá ze nemohu být víc než max 5 tt protože jsem si dělala test začátkem prosince a byl negativní a týden nato byly 3 testy pozitivní takže 7 tt být asi nemůžu

Může to vést k potratu, takže dodržet vše, co ti říkal doktor, nožky hore a doufat, že vše bude ok. Ale co tak na koníku čtu, tak to potkávám hodně často. Není to jako že z hematomu automaticky potratíš. Statistiku neznám, dodržením režimu se tomu dá dost pomoci. Držím palce.