icon

Odběr plodové vody, doktor našel jen jednu ledvinu

amanda20
8. pro 2016

Ahoj dnes jsem byla na screeningu ve 20 tydnu a doktor nasel jen jednu ledvinu,druhou nenasel.Mam moznost jit na odber plodovky nebo pockat. Jde o to ze se te plodovky bojim je tam 1%potratu. A pokud ma opravdu jen jednu ledvinu tak se to stejne nevyleci tak jestli na cenu to riskovat? Mate nekdo zkusenosti?

Strana
z2
nikkimakri
8. pro 2016

Ahoj, já jsem byla na odběru plodové vody při všech těhu, protože jsem pozitivní na syndrom fragilního X - jsem přenašeč. Naštěstí vždy výsledek dobrý. Riziko tam je, ale já ho podstoupila, protože u syndromu fragilního X rizika pro plod jsou - vždy 50:50. První odběr jsem podstoupla v české republice v Praze v Gennetu a asi bych příště volila jiné zařízení než toto. Druhý jsem podstoupila již tady v Řecku a uplně bez problémů. Vůbec to nebolelo, po odběru jsem jeden den a noc opravdu jen ležela a spala(jsem hodně stresař, takže jsem byla hodně unavená hlavně z toho stresu, který byl nesmyslný, protože to fakt bylo bez problémů) a pak už vše normálně. Dostala jsem antibiotika jen pro jistotu, kdyby náhodou nějaká infekce. Nicméně moje kamarádka podstoupila odběr plodové vody v Libereckém Gennetu a do 24h bohužel porodila ☹ O to horší, že výsledky vyšly tak, že chlapeček byl naprosto v pořádku. Ale je to vždy jiná situace, takže Tě určitě nechci strašit. Sama si musíš říct, co by pro Tebe výsledek znamenal kdyby něco ukázal. Pokud by to něco ovlivnilo(tvoje rozhodnutí) tak bych šla, pokud víš, že ne, tak bych nešla a zbytečně to neriskovala. Přeju hodně štěstí a ať je vše v pořádku!

btrnkova1
9. pro 2016

@amanda20 doporučuju Dr. Frisovou z Programy, odbornice na screening díky které se většina vyhne plodovce

Strana
z2