icon

Porod cca v 35.tt. Máte zkušenost kvůli špatným průtokům?

tynka2904
26. kvě 2021

Ahoj holky!
Mate nekdo zkusenost s porodem v 35.tydnu kvuli spatnym prutokum? Bohuzel cca za tyden v 34.tydnu me budou hospitalizovat u Apolinare a uvidime, zda pujde vyvolanym porodem, nebo cisarem. Pan doktor spis vidi cisare.
Prcek ma odhad v 33.tydnu 1500g coz me desi!!! Neumim si to predstavit.. Ale tak snad jeste neco naberem!
Ale hodne jsem cetla, ze se kolikrat seknou o nejakych 200g. Tak snad!!! No jsem z toho vykulena, ze bude chudinka takhle malicky😭😭😭
Tak prosim o nejake info, rada si cokoliv prectu🍀
Diky a pekny den!

Strana
z4
tynka2904
autor
6. čer 2021

Doktorka mi rekla vcera, ze jsme moc sikovni, malej uz se dokazal prisat za moji pomoci anirasne se napapal plus dostal jeste moje mlicko ze sondicky.
No a prej mam pocitat s 14 dnu az 3 tydny, ze pujdeme domu. Jinak tady normalne budu, domu me neposlou, abych byla co nejvic s malym.
Meho znameho pustili s holcickou domu kdyz mela necelych 1900g. Tak uvidime, jak budem sikovni. Ale jak rikam, uz vcera papal sam chvilku. Za par dnu by uz mihl bxt samostatny. Ja mam mlika hodne, odsavam mu jeste,uz hude mit jen moje mlicko🥰 Je strasne sikovnej! Vsichni ho chvali a rikaji, ze ma desnou silu, na to jak je maly🥰❤️ Tak nam drzte palecky🍀 A dekuju za zpravy holky!!!

codal
6. čer 2021

@tynka2904 moc gratuluju, je nádherný ❤️.. ať jste brzo doma❤️...

jasemin26
6. čer 2021

@tynka2904 to je skvělá zpráva že zvládá cucat a bumbat sám 👍, jste šikovný jen tak dál 🍀👍

tynka2904
autor
6. čer 2021

Holkyyy tak dneska dalsi kojeni. Uz jsme mu skoro ani nemusely drzet hlavicku. Nakonec jsem mu musela prso vzit, aby se neprepil. Hodne mi tece a malej jeste nema tak velky brisko😀 Je sikovneeej! Zloutenka ustoupila hned jak se objevila, budou mu sundavat kanilku a za nejaky den i sondicku. No proste vse jde jak po masle! Hodnoty ma supr a uz nam jde opravdu temer jen o nabirani. Zacinaj ho uz vazit konecne. No jsem nadsena🥰
Diky moc za povzbudive zpravy🍀🙏🍀

tynka2904
autor
6. čer 2021

U manzela🥰🥰🥰

lilian2111
6. čer 2021

@tynka2904 skvělý zprávy!! ♥️🍀🍀 jen tak dál 🙂

merope
6. čer 2021

@pinika Ty děti narozené "později" se pouští typicky v okamžiku "donošenosti" - tzn. ukončený 36tt, u maličkých to zpravidla trvá déle, než dosáhnou aspoň těch 2 kilo. Většinou čím menší při porodu, tím později vzhledem k termínu porodu jdou domů. My šli opravdu přesně na ukončeném 36tt (resp. teda podle doktorů o pár dní později - nikdy jsem nezjistila, jak se k tomu, co jsem měla v nemocnici v kartě, dostali, protože to neodpovídalo snad žádnému z termínů v průkazce, tak jsem chtěla zůstat do 36tt podle ovulace 😀 ).

tynka2904
autor
7. čer 2021

Zdravime!! Jsme taaak moc sikovni. Papa krasne, uz ho vazej a sem tam pribere neco. Podle toho jak se vykaka a vycura😀 Uz se tak tesime domu.. Mame pred sebou jeste dlouhou cestu. Uz aby to uteklo, kdyz vidim jak je venku krasne. Hned bych vyrazila s kocarkem.
Drzte palecky, at nam vse jde a at to utika🍀

ada22
7. čer 2021

Ten je nadhernej (-: kočárku si ještě užijete. A buď v klidu já s druhou dcerou cele tři dny v porodnici probulela. A to vlastně jediná újma byla, že s ní nemůžu být na pokoji , protože nebylo volno.

tynka2904
autor
7. čer 2021

Dneska mi doktori rekli, ze tady mam narok byt 10dni od pojistovny a pak pujdu na roomin (ted nevim jak se to pise..), no a tam budeme tyden a pak domu. Takze to vypachazi cca na 20.6. ze by jsme sli🍀 Doufejme!!
Jinak teda mi nabidla doktorka, ze jako muzu jit domu klidne.. Coz si neumim predstavit, jak by to vypadalo, kdyz kojim kazde cca 2-3hodiny??!?🤷‍♀️
Jak to ty zensky delaj, kdyz se rozhodnou jit domu a nechat prcka dopejkat🤷‍♀️ Nechapu..
Je neco jinyho, kdyby tady mel byt mesic, to by se pak nedalo nic delat. Ale takhle..
Kazdopadne vyhladka toho, ze tu budem jeste 14 dnu je fajn. To neni tak strasny! A jeste z toho jeden tyden spolu uz❤️❤️❤️❤️ Dneska mu sundaj kanilku a uz bude mit jen sondicku na mliko. Tu za chvilku taky zahodime🍀 Je to sikulka!🥰

marti89
7. čer 2021

@tynka2904 Dodatečně moc gratuluji k prdelce, krásný miminko 🥰 Ať jste v pořádku a můžete brzy domů 🍀

oveckaluky
7. čer 2021

@lv Ve šč. tt ještě zralé nejsou, ale už to není takový problém. Luci byla týden na podpoře dechu, narození jsou ve 34+5.
@tynka2904 Neboj, je to pořád jen odhad. Stačí, aby se prcek o 1 mm pohnul, a odhad je jiný. Třeba u nás v den porodu dvojek - v Jičíně v nemocnici odhad A 2500 a B 2200, ten stejný den v FNHK oba 2300, a ještě ten den se narodili s váhami A 2180 a B 2540. U starší dcery odhad den před porodem 3100 g a narodila se a měla 3870 g. Klid, bude to dobrý. A je dobrý, že si tě tam nechali, budete oba pod dohledem. 🙂

oveckaluky
7. čer 2021

Aha, teď vidím, že píšu pozdě, gratuluju. 🙂

stepanka1993
Autor odpověď smazal
tynka2904
autor
8. čer 2021

Holky potrebuju radu!
Na sestinedeli uz na me koukaj trosku divne, protoze uz mi cisari v zasade nic neni anjen tu lezim, papam a chodim za malym s mlikem. Mam narok ory od pojistovny tu byt desedni po operaci, ted jsem paty den. Potom mam byt prelozena na roomin, ale jen kdyz bude misto.. Kdyz nebude, budu muset byt doma a dojizdet (jsem mimoprazska..) Neumim si to vubec predstavit!!
Preci neodejdu bez myho drobecka domu! Kdyz ho musim kojit kazde 2-3hodiny a odsavat mliko😭😭😭
Pry se to tak normalne dela, ale mne to prijde hrozny! Nechci tady toho drobecka nechat😭
Jsem z toho desne rozhozena..
Rikala, ze bych byla doma treba tri dny a pak me vzali na ten roomin kdyz bude misto. Rikala jsem si, ze bych si tu i zaplatila treba na tech par dni hotel, abych to mela blizko. Bohuzel dojizdeni je pro me 45min casu.
Jak jste to delaly vy holky???

stepanka1993
8. čer 2021

@tynka2904 já jsem byla 5. den propuštěná domů. 4 týdny jsem co 3 hod odsávala a 2x denně nosila mlíčko. U inkubátoru jsem každý den byla tak 3, 4 hodiny. Ale měla jsem nemocnici v místě bydliště. Pokud bych neměla a nebylo by v nemocnici místo, koukla bych asi po hotelu a nebo bych jezdila za prckem na celý den. S druhým miminkem už to bylo složitější, když doma byla prvorozená.

tynka2904
autor
8. čer 2021

@stepanka1993 Ale my uz kojime, mlicko musim nosit kdyz je mrnous ospalej a nechce sat. Tak to dostane do strikacky..
Nam se jedna vlastne o nejaky tyden/deset dnu.
Tuhle sobotu budem 35tt. a tu dalsi 36tt.
A byt u nej cely den, na ty neonatologii jenorefi nesmysl, kdyz musi taky spinkat, ja musim jist. Ja si to proste nejak neumim predstavit.🙈 Asi jsem natvrdla.
A ano, pokud na to dojde, budu bydlet nekdd v hotelu.

tynka2904
autor
8. čer 2021

Ze zakona a ze strany pojistovny tady muzu byt do nedele. Pak se uvidi.. Modlim se, aby bylo pro me misto na tom roomin🙏🙏🙏🙏🙏

stepanka1993
8. čer 2021

@tynka2904 tak pokud už kojíte, tak je to něco jiného. Já jsem kojila až poslední týden a to už jsme byli spolu, do té doby dostávala mlíčko do sondy, neměla na kojení sílu. Já myslím, že pokud nemůže být maminka s miminkem v nemocnici, ať už kvůli místu, nebo jiným povinnostem doma, tak se kojení trénuje hlavně ten poslední týden, co jsou spolu na pokoji. Určitě pro vás místo bude, nestresujte se dopředu 😊

tynka2904
autor
9. čer 2021

Ahoj holky! Tak jsme se vcera zase zlepsili! Dostala jsem od laktacni sestry kliboucek na prso a malej mnohem lip taha 🍀 Jestli to tak pujde dal, tak se zbavime sondicky!
Teplotu uz si drzi suprove. Tak snad uz nas daj brzy spolu na pokoj🙏

lilian2111
22. čer 2021

Tak jak jste na tom? ☺️

tynka2904
autor
22. čer 2021

@lilian2111 Uz jsme doma. Prave dneska jsme prijeli😇 No jsem trochu vyjukana, z toho jak nemam za zadkama sestry, ale dobry.
Jediny co, tak mam hruzu ze zapomenu na vsechny mozny co jsem dostala a musej se pridavat do odstrikanyho mlika. Tak si musim udelat nejakej rezim..

lilian2111
22. čer 2021

@tynka2904 Tak to je skvělý! S jakou vahou vás nakonec pousteli?
A neboj, na to vše prijdes a vše půjde úplně samo. Ale chápu, taky jsem byla poprvé vyjukaná 😁🙏🏻

tynka2904
autor
22. čer 2021

@lilian2111 Pustili nas s vahou 1700g, s tim ze bez problemu kojime a pribirame krasne. No mam doma docela dost nejakych vitaminu, co mu mam davat do odstrikanyho mlika. Cert aby se v tom vyznal.. Nastesti mam vse vypsane na papire, tak to furt lustim.
Laktobacily, vigantol, zelezo, pak nejaky bilkoviny s cukrem.. 🙄

merope
22. čer 2021

@tynka2904 To si zvykneš... já tomu říkala "Vítkův koktejl" 🙂 Pyridoxin 2x denně, železo tuším 1x denně, listovka tuším 2x týdně (a ještě lámat potahované tablety), K-vitamin tuším 1x týdně jo a vigantol, to mají všichni, tak on taky... asi půl roku... pojízdná lékárna 😀

merope
22. čer 2021

@tynka2904 Teď čtu, že jsi vyjukaná z těch vitaminů. Pár tipů - já dostala rovnou z porodnice rozpis, které dny mu to dávali a tak jsem držela ty dny. Za pár dní jsem si zvykla. Mně i neprospíval, tak jsem pak měla tabulku a tam jsem si normálně zapisovala jak mlíko, co měl, kdy jedl (abych dodržela počet krmení denně) a tak jsem tam dávala i váhu při vážení a vitamíny. Normálně jsem si to nalinkovala v excelu a vytiskla.

A důležité - vitaminy jsou podpůrné, takže pokud zapomeneš, nic moc se nestane. Spíše fakt mít systém zápisu, abys věděla, že jsi mu to už dala (v tom jsem bez poznámek měla chaos, protože z únavy člověk neví, co bylo před 5 minutama, natož před hodinou 🙂 ) - a zase - jednorázově dát vitaminy 2x není taková tragédie, jen se to nesmí moc opakovat.

tynka2904
autor
23. srp 2021

Ahoj holky! Tak se jen hlasim, ze vse nakonec dopadlo na vybornou. Prcek roste jako z vody, je plne kojeny a naprosto zdravy. Za chvilku mu budou tri mesice.Uz umi lehce drzet hlavicku a vedome se smeje🥰
Aktualne ma 3,6kg a 51cm💙

pampeliska1313
23. srp 2021

@tynka2904 krasavec.🙂 a chvalim dupačky s méďou, syn má stejný! Ať se Vám daří.🙂

tynka2904
autor
30. srp 2021

Ahoj holky! Uz asi pet dni nas trapi koliky. Nevite, co na to zabira? Mame Babycalm, ten nic moc nedela. Espumisan uz se nevyrabi a nic jineho nezabira..
Taky me napadlo, myslite, ze by se to mohlo zlepsit, pokud by misto kojeni bylo umele mleko?
Uz me napada vse.. Ale strasne nerada bych prestala kojit😭😭😭
Zacne brecet v sedum a skonci v jedenact, uplne vyrizenej. Pak celou noc dobry a cely den taky. Nechapu to!
Citim, jak mu v brise desne rachta.. Chudinka.
Jinak je zdravej a vse je ok, prospiva normalne.
Nejake rady?
Diky!!

papucka_27
30. srp 2021

Nám pomohly BioGaia probiotické kapky, po týdnu byl klid.

Strana
z4