Pozitivní screening
Ahoj holky,
mám za sebou první screening, který vyšel pozitivně ma všechny 3 syndromy. Ultrazvuk byl ale v pořádku, jen šíjové projasnění mírně zvětšené, ale vešlo se do “normy”. Je mi 32. Mam za sebou NIPT. Je tu některá, které to vyšlo na všechny 3 pozitivně a mimco bylo v pořádku?
@anetacoufalova Nedělej si s tím starosti, jsou to jen rizika kdy může být mimčo sice postižené, ale taky nemusí. Znám dost lidí u kterých screeningy blbý a mají zdravé děti, a zase naopak, výsledky všechny ok a nakonec měly děti různé vady a postižení...
Pozitivní výsledek je velmi široký pojem, záleží na konkrétním výsledku, tedy na těch číslech. Za pozitivní výsledek je považováno riziko vyšší než 1:100, což je 1 %. I kdybys měla třeba 1:25, což je velmi vysoké riziko, pořád to znamená jen to, že z 25 maminek se stejným výsledkem 1 porodí dítě s daným syndromem. Takže se snaž myslet pozitivně, šance na zdravé miminko je pořád velká, jen je prostě na místě podstoupit další vyšetření.
@rebe vyšly mi všechny tři trizomie ..
T21 - 1z13
T18 - 1z19
T13 - 1z20
Ultrazvuk v pohodě ale. Podstoupila jsem samozřejmě NIPT, u syna mi vyšel jen DS, který se nepotvrdil, proto mě zajímá, jestli je tu maminka, která to měla pozitivní na všechny 3 také a dopadlo to dobře ;)
@anetacoufalova Nedělej si s tím starosti, jsou to jen rizika kdy může být mimčo sice postižené, ale taky nemusí. Znám dost lidí u kterých screeningy blbý a mají zdravé děti, a zase naopak, výsledky všechny ok a nakonec měly děti různé vady a postižení...
@klokanka31 jo, já vím, u prvního syna my vyšel pozitivně DS a nepotvrdil se. Teď mě zaskočilo že to vyšlo na všechny tři trizomie akorat no 🙈… tak snad to dopadne dobře i tentokrát.. udělali mi nipt a výsledky budou do 5 pracovních dnů.. tak snad 🙏
@klokanka31 a děkuji ❤️

Pozitivní výsledek je velmi široký pojem, záleží na konkrétním výsledku, tedy na těch číslech. Za pozitivní výsledek je považováno riziko vyšší než 1:100, což je 1 %. I kdybys měla třeba 1:25, což je velmi vysoké riziko, pořád to znamená jen to, že z 25 maminek se stejným výsledkem 1 porodí dítě s daným syndromem. Takže se snaž myslet pozitivně, šance na zdravé miminko je pořád velká, jen je prostě na místě podstoupit další vyšetření.