Rýma v 1. trimestru. Můžu si stříknout dětský Nasivin 0,025 %?

17. čer 2021

Ahoj holky, už jsem zoufalá , jsem v 9tt a od včera mám ucpané dutiny, hlava mě od toho bolí jak střep. Smrkat mi moc nejde. Mořská voda nepomáhá, můžu si stříknout dětský Nasivin 0,025% roztok?

sajul
17. čer 2021

Zkus konvičku a vyplachovat. Je to zázrak, mě to vždy pomůže.

autor
17. čer 2021

@sajul jej to jsem nikdy nezkousela, ani ji doma nemám a ted uz nikde nekoupim, snad zitra

petulkadodo
17. čer 2021

Taky jsem měla v prvním trimestru, bylo to peklo. Lékarnice mi doporučila jen vincentku, ta nepomáhala, konvičku jsem taky zkoušela, měla jsem tak oteklé dutiny, že nefungovala. Trochu pomáhalo napařování, ale to v tomhle počasí není ideální, možná aspoň večer. Měla jsem v prvním trimestru rýmu 2x a byly to mé nejhorší rýmy.

autor
17. čer 2021

@petulkadodo no popravdě, jako fakt umírám.ted jsem zjistila, ze se nesmí v 1.trimestru ani paralen, abych aspon trochu ulevila hlave a byla schopna se postarat o syna... No snad to brzo prejde

gruyerre
17. čer 2021

Neublíží tobě ani plodu dětský ani dospělácký nasivin.

autor
17. čer 2021

@gruyerre děkuji za odpověď

leniczka23
17. čer 2021

Normálně muzes i nasivin,

makkyv
17. čer 2021

Já asi nebudu teda nejlepší rádce, ale já měla rýmu úplně celé těhotenství, no od konce 1. trimestru až do porodu, porodila jsem a zázrakem už nebyla 😁 já používala normální kapky do nosu od olynth a malé to nic neudělalo. MUDr ze mě nadšený nebyl, ale mě už nic nezbývalo. Mořská voda mi vůbec nepomahala ani nic jiného. Nos jsem měla ucpaný, že jsem nemohla skoro dýchat.
Já si stála za svým, že dýchat chci a MUDr mi to “schválil”

autor
17. čer 2021

@leniczka23 a nevíš jak je to s paralenem?? Docela mě to zarazilo... Prý zbusobuje nenarozenym detem, převážně chlapcům neplodnost🤔Vím, že ty se v tomhle vyznas, ale zatim tutlam těhotenství na hlavní zdi🙈

autor
17. čer 2021

@makkyv oni se tím asi kryjí, kdyby náhodou něco

leniczka23
17. čer 2021

Co já vím, tak se doporučuje v 1. A 2. Trimestru především paralen, takže úplně na klid si podle dávkování jednorázově dej.

leniczka23
17. čer 2021

A moc gratuluju 🍀🍀🍀 Ať jsi, kdo jsi a těším se na odhalení..
prosím označit 🤣🤣🤣🤣

izzylka
17. čer 2021

Paralen můžeš uplně v klidu, podle dávkování v letáku....když ho nebudeš brát měsíc v kuse, tak se nic nestane😊 ono je lepší občas nic na googlu nehledat a řídit se svým pocitem 😊 když budeš googlit, tak zjistíš, že vlastně nemůžeš vůbec nic 😂

janikas85
17. čer 2021

Na ucpaný nos v prvním trimestru je nejlepší RýmaStop DR.Weiss......je to bylinkovej hnus,ale je fakt účinný

te_reza
17. čer 2021

Normálně si stříkni kapky pro dospělý.

cuuza
17. čer 2021

Dětskéj nasivin mě zachranil(jinej jsem stejně doma neměla) a s pupkem mi v lékárně byli ochotný prodat tak sudocream a detske paralen čípky 😀

eviicka
18. čer 2021

Taky jsem si 2x stříkla normální dospělácký kapky (kupodivu mi podle letáku přišly lepší než dětské). Paralen jsem vzala hned jak mi šla teplota ke 38, horečka by byla větší zlo.

malanoha
18. čer 2021

Ve dvou tehotenstvich jsem si normalne pri nejvetsi ryme strikla rano a vecer nejaky olynth pro dospele a vzala pred spaním paralen a detem z toho zeleny tikadla nenarostly🙄 Zase to tak neprehanej. Kolik myslis, ze se toho z nosu dostane az k miminu? Nula nula nic. Kvuli tomu se radsi udusis?

autor
18. čer 2021

@malanoha nic neprehanim, jenze v lékárně mi nic krom morsky vody nedali, tak se člověk zeptá 😉 fakt miluju tyhle ustepacny odpovědi tady, ptám se na léky ne na to jestli můžu sníst to a to....

ada22
18. čer 2021

Na ucpané dutiny jsem někde četla ponořit lokty do teplé vody, že to snad spustí rýmu. Jiná konyvka nás již vytáhla z pár rým ,ale nevím jak u ucpaných dutin.

autor
18. čer 2021

@ada22 no snad už to bude dobre, vcera jsem si naparila ve sprše hlavu a povolilo to tak snad uz se to bude jen lepsit🙂

te_reza
18. čer 2021

Já jsem rýmu rozháněla cibulí a babskejma radama. Měla jsem z toho akorát tak zánět dutin jak kráva a skončila jsem na pohotovosti s rýmou snad i na mozku😂 kde mě suše řekl, ať si s rozumem normálně stříkám na co jsem zvyklá.

autor
18. čer 2021

@te_reza jej, no tak ono když člověk neví, v lékárně pak na tebe koukají jakože co to po nich chceš když si těhotná tak je to pak těžké 🙈 tak hlavne, že to dobře dopadlo🙂

petulkadodo
18. čer 2021

@malanoha No, já když jsem si šla do lékárny těhotná pro něco na rýmu, tak mi lékárnice nic krom vincentky a mořské vody prodat nechtěla a udělala mi přednášku, jak se v prvním trimestru nic jiného nesmí. To člověka docela znejistí.

malanoha
18. čer 2021

@petulkadodo Staci poslat za sebe nekoho jineho nebo říct, ze to mas pro chlapa. V lekarne jsou kolikrat chytry jak radia, hlavne v maxovi.

tasimia
18. čer 2021

Já si normálně stříkala do Nosu Olynth i Muconasal Plus, vůbec jsem neřešila, že by se to nesmělo 🤣

autor
18. čer 2021

@leniczka23 klidně tě označím, jen nevím zda to bude až takový trhák teda😂

petulkadodo
18. čer 2021

@malanoha Než jsem tam šla, tak mě nenapadlo, že s tím bude problém. Byla jsem v nemocniční lékarně, ne v Maxovi. A posuzovat jako prvorodička, jestli lékarnice má nebo nemá pravdu, na to jsem si netroufla. Na těch kapkách to opravdu píšou.

krtikkrtovaty
18. čer 2021

Mě dr. řekl, že lepší občas šplíchnout do nosu než se dusit a tím i dítě.

peacev
20. čer 2021

Nečetla jsem komentáře. Můžeš. Ptala jsem se na gyndě a sama během těhu používala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru