icon

Těhotenská cukrovka - rady, tipy a diskuze

kacule85
20. bře 2014

Ahoj Holky.Ráda bych oslovila všechny z Vás,které také máte těhu cukrovku.Zjistili mi ji před 2 dny,a byl to pro mě dost šok :( Nejvíc mě teda štve to,že nemůžu nic sladkýho,i když sladký tolik miluju obzvláště teď v těhu.Zčínám 29 tt a jsem z toho fakt zoufalá.Dieta,která mě teda totálně dostala ,když jsem ji četla mi vzala najdenou veškerou radost z těhotenství ☹ Cukrovku jsem měla taky u prvního těhotenství,takže jsem věděla co mě čeká a úplně jsem se děsila toho že teď to bude znova.Cítím se dost špatně,nebaví mě vše vážit a číst co můžu ,co ne ...ono víc věcí samozřejmně nesmím.Ten den jsem se z toho rozbrečela a najednou mě popadl hroznej vztek a pocit nespravedlnosti,proč zase já ?? ☹Zkusila jsem sestavit jídelníček,ale bylo to nad mé síly...nakonec se povedlo.Nicméně dietu mám 2 den a už teď jsem z toho na prášek...:(Možná si některá z vás bude říkat,že to přeháním ale to jsou moje pocity a jsem z toho špatná ....Ráda bych si s některou z vás vyměnovala třeba rady a tipy jak obměňovat jídelníček a Vaše zkušenosti jak s těhotenskou cukrovkou válčíte vy.Všem přeju pěkn den a pevné nervy!Kačka

werumka
16. kvě 2016

@zuhra Je to ok 🙂 glukometr to stejně přesně nezměří. A tahle hodnota je ok. Už se Ti líp spí?

zuhra
16. kvě 2016

@werumka uz zas hrůza🙂 nějakou dobu OK, pak šílené, střídá se to.. Každopádně pred 2. Neusnu 🙂

annna79
17. kvě 2016

Dva dny ráno dobré. Dnes 5,6 a 9,5 já už fakt nevím.

vejik85
17. kvě 2016

Volám sláva, lačná u mě konečně 5.2! A teď jen zjistit, čím to bylo 😆 2. večeře nebyla, 1. jsem měla kolem půl desáté a měla jsem 2 chleby ve vajíčku a okurku😂 dokonce jsem s tím lehce přesáhla večerní limit (8.0), ale za tu ranní to stálo 😉

pe_ma
17. kvě 2016

@vejik85 super! ono už i verča psala, že lepší mít večer vysokou a ráno je to na pohodu 🙂 já dneska dokonce 4,6 a to sem jedla jako vždy :D

denousek
17. kvě 2016

holka lačna poprvé 5,5... jako jde to dolu ale uz nevim jak jinak to dat niž.... :( asi taky zkusim chleba ve vajicku :D

denousek
17. kvě 2016

@werumka prosim te nevis v kolik bych mela naposledy vecer jist když rano vstavam v pul 8?? já chodim spat max v 10.... včera jsemdala 22.15 tvaroh a jahody a rano 5,5..uz nevim jak to mam dostat dolu :(

terka_37
17. kvě 2016

@denousek Na druhou večeři by se nemělo ovoce, tak ho zkus vynechat😉

vejik85
17. kvě 2016

@denousek 2 velké chleby, celkem 115g, obalené ve 2 vajíčkách a pořádně na oleji osmažené 😂😂😂

denousek
17. kvě 2016

@terka_37 tak jako každej říká něco jiného me byl prave doporučený tvaroh s jahodama

denousek
17. kvě 2016

@vejik85 to mi popisujes první veceri v 7 nebo druhou o pul 10??

pe_ma
17. kvě 2016

@denousek tvaroh je fajn, ale ovoce ne, to má rychlý náběh do krve a pak rychle spadne, takže prostě neudělá zásobu...

denousek
17. kvě 2016

@pe_ma no a co tu zásobu teda udela, ? 🙂 ale abych za hodinu zase po tom nemela hruzy

terka_37
17. kvě 2016

@denousek No k těm mléčným výrobkům je dobrý něco, co nastupuje pomalu, třeba pečivo nebo ovesné vločky (obyčejné, neslazené). Nebo třeba zkus ty kaše Nomina s mlékem, ty jsou tu docela oblíbené:D

vejik85
17. kvě 2016

@denousek Já včera jaksi nestíhala celý den, takže svačinu jsem měla teprv v půl sedmé, tudíž tohle bylo vydatné jako 1. večeře, ale až v pů desáté, za hodinu jsem už šla spát a 2. večeře už nebyla vůbec

pe_ma
17. kvě 2016

@denousek jak píše terka, něco, co má pomalý náběh a dlouhé působení - prostě nízký glykemický index...mě dr doporučil tvarohovou pomazánku a celozrnné pečivo a mě nejvíc vyhovuje kaše...

denousek
17. kvě 2016

@pe_ma ok tak zkusim...napr obyč rohlik nebo chleba??s tvarohem?nebo tvarohova pomazánka?

pe_ma
17. kvě 2016

@denousek obyč rohlík určitě ne, to je nejhorší pečivo, jen bílá mouka, po něm taky klesne cukr rychle, ideálně něco celozrnného, já mám ráda dřevorubecký chleba

denousek
17. kvě 2016

@pe_ma mazec v pecivu se vůbec nevyznam tvl to nedam toto... akazdej den cerny pecivo teda 100% neseženu...mám jen ten vecerni chlebik z penamu ale ten jste rikaly že si mam dat rano :D tak ja nevim fakt...a co kousek obyč chleba,,ten mam denně

luckyzuzu
17. kvě 2016

Tak po dnesni kontrole na diabetologii jsem dostala inzulin ☹. Zatim jen 3 jednotky, tak me dneska ceka prvni vecerni pichani 🙂.

vejik85
17. kvě 2016

@denousek obyč chleba je naprosto v pohodě, to už jsem psala, že mě dělá nejlíp 😉

denousek
17. kvě 2016

@luckyzuzu a jeeee ajake si mela rano ty hodnoty??

denousek
17. kvě 2016

@vejik85 ale je zajimavy ze rano mi moc dobře nedela :D

pe_ma
17. kvě 2016

@denousek šumava je lepší, než rohlík, někomu dokonce sedí nejlíp 🙂 mě moc ne, mě sedí celozrnné nebo ten darken chleba...
neboj, to dáš, jt jednoduchý, prostě colozrnný, nebo tmavý, ale nesmí být dobarvený, takže vynecháš všechno z bílé mouky a je to - rohlík, bageta, bulky, croasany...

pe_ma
17. kvě 2016

@luckyzuzu to zvládneš a budeš mín ve stresu, uvidíš, jak to za chvilku ani nebudeš řešit 🙂

vejik85
17. kvě 2016

@denousek já ráno, abych byla ok a taky se vyspala, tak jedu na rozdělených snídaních 😆 tj. Vstanu kolem půl sedmé, změřím lačnou, 2x si kousnu do suchého chleba v polospánku a jdu zase chrnět 😆 a za dvě hodiny mám klasickou snídani😉 nejdrív je potřeba teda měřit inpo tom kousnutí, ale to mám skoro vždycky míň jak lačnou, takže to je v pohodě

luckyzuzu
17. kvě 2016

@denousek mela jsem 4, 6 - 5, 7 většinou kolem 5, 3-5, 4

denousek
17. kvě 2016

@vejik85 no jo ale to sem cetla ze se nemá takhle :( ze se ma snídat po probuzeni co nejdriv a ne si kousnout a jit zase spat...

denousek
17. kvě 2016
luckyzuzu
17. kvě 2016

@pe_ma jo, uz ted se mi uleviko v tom premysleni jestli ho dostanu nebo ne...mam ho a tecka, doktorka rikaka, že sr muze stat, že kdyz to pujde ke konci dolu, muze se vysadit.

Strana