Test na cukrovku. Je někdo, kdo ho neabsolvoval?

stefanovamarket
16. dub 2018

Hezky den,je nekdo,kdo v těhotenství neabsolvoval test na tehotenskou cukrovku? Ja uz dvakrát ano a potřetí mi to neni souzeno,dlouho jsem brala antibiotika a byla nemocná,dnes jsem se odhodlala a oni to u nás na poliklinice nedelaji! Takze v desti,nalacno zase domu,abych to stihla jindy do nemocnice. Jsem 26+4. Uz mam z toho nervy,u minuleho testu jsem omdlela,nervy mam uz dopredu a ještě tohle. 😕😕

petronilkaa
16. dub 2018

Ahoj, pokud nemáš žádný rizikový faktory, který by ukazovaly na možnou cukrovku, nestresovala bych se.. Byla jsem v prvním těhu na testu a byl to nejhorší zážitek z celého těhotenství, takže podruhé jsem to odmítla. Švagrová taky nešla.. Ale říkám, ani jedna jsme neměly žádný náznak problému.. Naopak kamarádka, která podezřele moc přibírala na test samozřejmě šla..

stefanovamarket
autor
16. dub 2018

@petronilkaa ja jsem silnější,ale každé těhotenství hubnu,ted mam pet kilo dole. Citim se dobře. Zkusim se zeptat ve stredu v poradne. Taky mam z toho regulérní fobii,už jak jsme ráno jeli bylo mi zle. Minuly test jak jsem sebou poprve v životě placla jsem tam prolezela 2,5 hodiny v ordinaci a lidi normálně chodili na odbery a koukali na mě jak na blázna..ale zase nechci pro svou pohodlnost něco zanedbat. Každopádně moc děkuji za názor.

petronilkaa
16. dub 2018

@stefanovamarket Já právě omdlívám i mimo těhu, pokud se hned ráno nenajím, takže vůbec dojet tam bylo hrozný.. Nepiju slazený věci, takže vypít ten půllitr toho "humusu" bylo taky děsný a ještě sestra byla hnusná ať dělám, že tam nejsem sama.. Když jsem řekla, že toto na lačno na ex rozhodně nevypiju, že mám co dělat, abych se nepozvracela, seřvala mě, že zvracet nesmím, že to by zkreslilo test.. Do čekárny to vypít mi nedovolila, prý abych to nevylila.. Připadala jsem si jak nesvéprávný harant.. No a když jsem šla konečně po vypití do čekárny, tak jsem sebou taky sekla.. Už tehdy jsem se zařekla, že nikdy víc.. Pokud máš akorát stresy z testu a jsi bez problému, fakt bych na to kašlala.. Jo a u druhého těhu můj doktor bodoval, když jsem mu řekla, že na cukrovku nejdu - "No ale bez toho Vás nenechají porodit!" 🙂 Jsem se mu vysmála do obličeje a odpověděla: "Ok, tak už budu do smrti těhotná" 🙂 Takže záleží i jakou máš doktora/ku, protože někteří jsou absolutně pro všechny testy a jiní to tolik neřeší..

stefanovamarket
autor
16. dub 2018

@petronilkaa no uvidím,co na to moje doktorka. Sestry na odberech v nemocnici byly taky hnusné,asi padesatileta mi tam delala scény at se podívám na sve zily,ze zadne nemam a ona jo,pritom na krev normálně chodim. Je mi jasne,ze tam to pujde jak na bezicim pasu,takze se se mnou parat nebudou.

linee
16. dub 2018

@stefanovamarket tak hlavne az tam budes upozorni na to, ze jsi minule u testu omdlela,at si te vice pohlidaji. A drzim palce.

jajulin
16. dub 2018

Mam za sebou ctyri tehotenstvi a test na cukrovku jsem vzdy odmitla, ale ne z duvodu, ze by mi bylo blbe. Moje doktorka take neni priznivkyni tohoto testu, takze mi muj postoj schvalila. Pro klid duse jsem se zmerila aspon glukometrem a pri odberu krve v cca 30. tydnu mi sestra zaskrtla i kolonku pro cukr. Samozrejme pri jakemkoli naznaku cukrovky bych na ogtt sla.

stefanovamarket
autor
16. dub 2018

@jajulin super,díky za tip,zkusim to navrhnout.

martinka_33
16. dub 2018

Ani v jednom tęhotenství jsem nebyla

lennus
16. dub 2018

Zkusila bych si aspoň nechat vzít krev nalačno, já ji měla vyšší už po prvním odběru, tak jsem nakonec na test nešla. U prvního těhotenství jsem taky neměla žádné rizikové faktory, v rodině jen děda má tu stařeckou, tak prý odtud nejspíš plynou ty geny. Úplně bych to nepodceňovala z vlastní zkušenosti. Je možné si to aspoň hlídat glukometrem. Ve věku nad 30 let riziko stoupá, holt už jsme starší rodičky.

aktakd
16. dub 2018

Ja jsem taky nesla, doktorka me v rozhodnuti podporila a vzala mi kontrolni odber krve.

babanci
16. dub 2018

Já bych měl dost problém s takovým personálem. Na to jsem citlivá a to bych ani nemusela být těhotná. Moje dcera, co rodila před dvěma lety, nebyla. Za nás se takové testy ani nedělaly a náš gynekolog to ani nedoporučuje dělat.

tawiyelan
3. kvě 2018

Test na cukrovku jsem odmítla při prvním těhotenství. Moje normální, netěhu hodnota, je asi 3,8. Dr. jsem to takhle oznámila a v pohodě. Jen sN měl pak 4,3 kila, ale rodila jsem až ve 42tt. Teď odmitnu zase. Na cukrovku doma netrpíme... Jo, kdyby měřili cholesterol 😢

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru