Zánět vedlejších nosních dutin v 10tt, máte zkušenost?

dubnacek
15. čer 2015

Ahoj holky,jsem 9+3tt a dnes jsem byla u doktora s mega rymou,dostala jsem pamycon,do toho i tekl hnis z oka dostala jsem mast opthalmo-framykoin a ke vsemu me ted zacalo bolet ucho.Nejspis je to oz ty rymy.Docela mam strach o prcka aby to vse zvladl.Mate nekdo zkusenost co s tim?? Nejspis zitra me ceka navsteva ORL pokud to do rana neprejde.Kapu taky ten pamycon ten je i do usi a jeste jsem nasla OTIPAX.Holky fakt si to uzivama do toho dost zlobiveho synka😉).Cim vic jsem nemocna tim vic mi dava zabrat 😉)

lv
15. čer 2015

to by chtělo i celková atb, je jich spousta, co se můžou v těhotenství. Na bolest pomáhá teplo, něco nahřátého.

adeden
15. čer 2015

Zkuste do ucha kyslicnik.. Slysela jsem od spousty lidi, ze pomaha. Je to na doporuceni na ORL.

soleilll
15. čer 2015

@dubnacek Na to ucho malý smotek vaty namočený ve slivovici - vlhký nacpat dovnitř a nechat přes noc. Na rýmu a ucpané dutiny jedině napařit obličej nebo vdechovat páry třeba od horkého čaje. Snad to bude brzo všechno dobrý.

gabi_k
15. čer 2015

@dubnacek
Tak na sinusitidu v tehotenstvi jsem profik ;)) Prodelala jsem si to ve II. trimestru s ATB do zily v nemocnici. Predtim vyzkousene vsechny babske rady a la cibule s medem, naparovani nad hermankem, inhalace eukalyptu, tepla voda na predlokti atd atd. Bolesti celeho obliceje a hlavy byly silene a fakt to zato nestalo. Furt mi tekly zlute, az zlutozelene hleny a neslo to ani odsat..smrkat jsem od bolesti nemohla vubec.. O naslednem dolecovani nemluve..dostavala jsem se z toho dva mesice.

Takze dubnacku...zadne babske rady!!! Okamzite na ORL a nechat napsat ATB (ja jsem mela Amoxiclav az v nemocnici a dozily ale bohudik zabral. Je i v tabletach.), do ucha kapat Otipax 3x denne (dava se i malym detem, takze ten muzes - hlavne je to jen lokalni, to prckovi neublizi). V lekarne ti totiz budou tvrdit, ze jako tehotna nic nemuzes a to neni pravda. I na ORL ti nejdrive mozna budou chtit dat pouze takove volne prodejne zelene tablety, ktere vlastne vubec nezabiraji.
Kdyz dostanes ATB, tak ti musi zabrat do jednoho dne (necekej tri dny, jak jsem to udelala ja ;). Pokud nezaberou, na druhy den se musi vymenit za neco jineho. Hlavne at se ti ten zanet nerozjede vic.
Sliznice jsou v tehotenstvi hrozne nachylne na otok a spatne to splaskava.
Mimochodem, kdyz uz mas zanet, tak zadne teple obklady..teplo ti ten zanet roznese.

simdan
16. čer 2015

Taky mám zkušenost se zánětem vedlejších dutin a nepřeji nikomu,je to strašná bolest 😒 byla jsem 2dny na kapačce,antibiotika...mě doktorka poradila tohle a za 4dn se mi všechno spustilo ven,akorát je to nepříjemné,koupit si inj.stříkačku velkou,ve sklínce teplou vodu smíchat se solí,nabrat do stříkačky,ucpatjednu nosní dírku a do druhé tlakem stříkačky napustit tu teplou slanou vodu asi tak 6x denně,moc jsem tomu nevěřila,ale pomohlo to,je to 10let zpět a nikdy více 😲 přeji brzké uzdravení...

lu777
16. čer 2015

@dubnacek mám bohaté zkušenosti se zánětem dutin 😝 a upřímně pokud Ti tekl i hnis z oka a bolí Tě ucho, tak babské rady tu už nepomůžou 😔
jdi na ORL, tohle je na antibotioka... čím dřív půjdeš, tím dřív to budeš mít za sebou 😔 😉

jinak na mě funguje ze všech rad jen jedna - nohy do teplé vody co snesu a vedle si dát rychlovarku a dolívat, aby to bylo žhavé.... pak vysušit dokonale, dát teplé podkolenky a ponožky a hned do postele a už jít spát...
plus super je dávat ruce po lokty do horké vody...

prolívání slanou vodou nic, inhalace to někomu i zhoršují (zrovna můj případ)... pomáhá fakt jen hodně smrkat a hned na začátku nohy ruce do té horké vody... ale jak už je to takhle špatné jak píšeš, tak to už doma vyléčit nejde, to mi věř, zkoušela jsem to mnohokrát

lu777
16. čer 2015

jo na ucho je super kapky Audiron - dá se koupit na netu... výborné i na opary například...
maže se za ucho a kolem, dá se i kápnout dovnitř...
nás to zachraňovalo s dcerkou protože několik let ji dost zlobilo jedno ucho...

ale pokud máš hodně hustou zelenou rýmut tak tohle je pak už jen podpůrná léčba...to se musí jako prevence nebo ihned na začátku

gabi_k
16. čer 2015

A jeste jsem zapomnela - rozhodne si zacni hned kapat do nosu nejake kapky. Me gynekolog hned rikal, ze si na noc mam davat Olynth ale ja jsem porad cekala a cekala ze to prejde.
V nemocnici do me stejne cpali nejake namichane kapky minimalne 8x denne - zaklad je mit pruchozi nos, nic nesmi byt ucpane, aby se dutiny mohly cistit. Nebo si koupit alespon detsky Nasivin. Proste nenechat to jen tak.

A to co pise simdan mi prijde trochu nesikovne. Me pri propousteni rovnou naordinovali konvicku do nosu - proplachovat obe nosni dirky 3x denne solnym roztokem. Ke konvicce je i odmerka, takze to mas vzdy namichane spravne. Konvicku koupis v lekarne za cca 300 kc.

dubnacek
autor
16. čer 2015

Ahoj Holky,moc dekuji za rady.Dnes jsem byla na ORL a dopada jsem takto.Po lokty do horke vody co to nejvic vydrzim,dostala jsem namichane bendovy kapky a mudr.ukazaljak je sravne nakapat do nosu aby to steklo do usi,sice gymnastika,ale snad to zabere a do ucha jeste Pamycon a otipax.pokud ucho bude opet celou noc bolet zitra mam dojit na propichnuti a pro ATB,ale doktor to nechce delat,ze pichnuti je zbytecny a tz ATB kvuli 10tt nchce davat,ale pokud to bude zle tak mi nic jineho nezbyde.Jo a v lekarne jsem dostala ibalgin 200 a sterimar s medi.Jako muzu rict,ze mi to trosicku povolilo a porad jen smrkam a smrkam tak snad na zadne pichani nepujdu.

oceancity
16. čer 2015

Sinupret kapky, můžeš v těhu.

gabi_k
16. čer 2015

Ibalgin je hnus, to bych teda dobre zvazila. Mě to nedovolili ani v II. trimestru..ne ještě v prvním.
No držím palec ať jsi rychle fit!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru