Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Autosedačky

V rámci výbavy pro dítě budete dříve či později určitě řešit i výběr autosedačky. Jestli už půjde o vajíčko, autosedačku nebo podsedák, je dobré se v nabídce zorientovat a nechat si poradit od zkušených odborníků či rodičů. Veškeré autosedačky jsme proto rozdělili podle značek výrobců, ať je pro Vás orientace o mnoho jednodušší.

Značky autosedaček

Nové články

Hodnocení a zkušenosti s autosedačkami

Máš zkušenost s autosedačkami?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Autosedačka Zopa X1 Plus i-Size

Dobrá koupě v celém setě i s kočárkem

sonra  15. zář 2021
Na vajíčko jsem narazila, protože jsem hledala pevný, malý a lehčí dvojkombinaci kočárku. Koupila jsem celý set Zopa Move - vajíčko, isofix, adaptéry, vaničku a sporťák. Byla to super cena celého setu. Vajíčko nám bylo hned v porodnici malé, ale nenechte se zmást, že je to problém. Stačí dát pryč boční polstrování, které je opravdu hrubé. A je po problému. Následně si můžete novorozeneckou vložku přizpůsobovat podle velikosti miminka a měnit tak celé vajíčko, dokud celou vložku nezrušíte. Stříška vajíčka je dobrá v tom, že má plastový kšilt (nezničíte ji neustálým taháním) a celá se dá schovat do sedačky.
Čti celé hodnocení
3
1

Autosedačky Römer

Max Way Plus

slunea  27. srp 2021
Máme protisměrnou Max Way Plus, aktuálně pro 5letého syna.
Sedačka je do 25 kg, ale je relativně úsporná na místo (ve své kategorii). Je možné ji pro úsporu místa přirazit k opěradlu nebo dát na okraj sedadla a vytvořit místo pro nohy (nebo cokoliv mezi tím).
Pro menší děti (pokud má sloužit jako pokračovací po vajíčku) je třeba dokoupit zmenšovací vložku, sedačka se dodává bez ní.
Jedinou nevýhodu vidím ve složitějším poutání, fixační pásky se hůř utahují, pomáhá nejdřív nastavit pásky a potom dotahovat autopás, ale bojuji s tím, abych měla sedačku upevněnou rovně. Ale nedělám to často, při častějším poutání bych se to časem naučila. Ale drží pak jako přibitá (oproti některým na isofix).
Čti celé hodnocení
5
1

Autosedačky Römer

Britax Römer Dualfix

narnell  27. srp 2021
Se sedačkou jsme velmi spokojeni. Odvozila již dvě děti, má spoustu bezpečnostních prvků. Velice oceňuji rotační funkci díky níž se dobře dítě do sedačky upoutá.
Jen si nejsem jistá, zda by se do ní vešlo vyšší dítě, na čtyřleté dítě už určitě není, přestože by nemělo 18 kg. Je poměrně maličká.
Čti celé hodnocení
6
3

Autosedačka Nuna PRYM

Má zkušenost s Nuna prym lake 2021

petul89  19. srp 2021
Já měla sedačku vybranou už asi od 2 měsíců Tobiho. Chlap nebyl moc nadšený cenou, že jsou i za 3000,-, což jsem mu vysvětlila, že v žádném případě nebude sedět syn v takové sedačce. Cena je sice kolem 12 000,-, ale stojí za to. Nejen že je s isofixem, ale snadno se přendá z auta do auta, má chrániče sedačky, je k tomu i letní potah a my navíc za recenzi dostali plno reklamních předmětů. 😊

Je to vítěz testu v zahraničních webech co se týče bezpečnosti, a to pro mě byl nejdůležitější faktor ❤
Čti celé hodnocení
5
1

Autosedačky Storchenmühle

Bezvadná autosedačka

veruska007  13. led 2019
Za mne nejlepší autosedačka. Rostoucí, polohovatelná, výborná ochrana proti bočnímu nárazu, při spaní dětem nepadá hlava.

Koupila jsem po důkladném zvažování nejstaršímu synovi, doteď ji mají všechny tři děti. Nejstarší má skoro 10 let, 140 cm, 35 kg, stále se vleze. Pětibodový pás dopne i sedmiletý, 135 cm, 26 kg.
Čti celé hodnocení
1
1

Autosedačky Storchenmühle

Nej sedačka

alemari  2. led 2019
Nej autosedačka, pevná, pohodlná, rostoucí, pratelné potahy. Prostě kvalita a komfort :-) .
Čti celé hodnocení
1
1

Autosedačky Recaro

Všemocné RECARO :)

marmonka  23. črc 2018
Autosedačku Recaro mám již nějakou dobu. Značku, kterou jsem před porodem vůbec neznala, jsem si po prvních týdnech absolutně zamilovala. Je absolutně "user friendly" a má mnoho vychytávek, které oceňuji každou jízdu s prckem. Doporučuji. ;)
Čti celé hodnocení

Autosedačky Baby Design

Autosedačka

jannella  11. črc 2018
Baby design jumbo,vše ok,spokojenost za rozumnou cenu. 👍👍👍
Čti celé hodnocení

Autosedačky a předčasně narozené děti

Römer baby safe sleeper

ivchez  11. črc 2017
Sedačku jsme koupili kvůli synovi, který měl 2,8 kg a byl po operaci bříška. Jezdíme na kontroly Ostrava/Praha a tato sedačka mu poskytuje pohodlí a i dlouhou cestu krásně prospí. Koupila jsem do ní novorozeneckou vložku a tu používáme ještě ted ve 3 měsících. Navíc se dá sedačka nacvaknout na kočárek Britax, jinak je dost těžká a v autě zabírá dost místa, ale nám vyhovuje na 100%!
Čti celé hodnocení
1

Autosedačky Maxi Cosi

Maxi cosi 2+

petrusejenc  1. bře 2017
Synovi je 2 a půl, má 16kg/100cm, takže už používáme tento typ i když se uvádí věk 3,5. Každé dítě je jiné. Chudák v te střední kategorii uz trpěl. Jinak veliká spokojenost :thumbsup:
Čti celé hodnocení

Autosedačky

Maxi cosi se základnou

elekthra  6. kvě 2016
Vajíčko Maxi Cosi se základnou Family fix jsme dostali od známých a nemůžu si ji vynachválit. Především jsem se vždycky bála poutání vajíčka (že to nebude dobře a vajíčko se za jízdy uvolní), ale základna toto skvěle vyřešila. Navíc má vizuální i zvukové hlídání správného uchycení vajíčka, takže za mě 1*. :-)
Čti celé hodnocení

Autosedačky Espiro

Espiro Neo

majvik  5. bře 2016
Bohužel se mi nepodařilo nikde zjistit jak tato sedačka dopadla v crash testech, ale dostala jsem ji darem a darovánému koni na zuby nehleď, takže budu věřit že je maximálně bezpečná. :-)

Když se tak rozhlížím po maminkách v mém okolí, většinou používají vajíčko z trojkombinace od kočárku, což bude asi na podobné bezpečnostní úrovni, ale naše Espiro mezi těmito sedačkami výrazně vyniká. :-)

Má stříšku, která jde libovolně polohovat bez ohledu na madlo. Přidá-li se na sedačku nánožník a stříška sklopí maximálně dolů, je autosedačka prakticky uzavřená a ochrání miminko i před sněhovou vánicí. Novorozenecká vložka je přes celou sedačku, nejenom pod hlavou, jak bývá zvykem, takže ani nožičky nikde neblimbají.
Vše je velmi pohodlné, měkce vypolstrované a hlavně snadno snímatelné pro vyprání. A v neposlední řadě je to i vzhledově jedna z nejhezčích sedaček jakou jsem kdy viděla. :-)

Takže za mě vřele doporučuji! :-)
Čti celé hodnocení

Autosedačky Römer

Römer Trifix

lyc  4. bře 2016
Tato autosedačka naprosto splňuje všechny prvky, které jsem od ní požadovala.
- Je bezpečná (viz. výsledky crash testů a ocenění jenž ve své kategorii získala)
- má ISOFIX na kterém jsem trvala
- má možnost ukotvení pásem v kufru (který také využíváme), takže se sedačka ve voze opravdu ani nepohne
- jde mírně polohovat, takže je v ní dcerka v pololehu
- má příjemné polstrování a i pásy nikde neškrtí ani neškrábou
- vše jde dobře a lehce upravovat (nastavení hlavové opěrky i pásů).

Jsme s touto sedačkou velmi spokojeni. :-)
Čti celé hodnocení

Autosedačky Römer

King Plus a Kidfix

salme  1. bře 2016
Naprostá spokojenost :-)
Čti celé hodnocení

Autosedačky BeSafe

BeSafe iZi Combi X3 0 - 18 kg

xbusj202  17. únor 2016
Sedačku požívám již na své druhé dítě. Vždy předcházelo vajíčko. Souhlasím, že pro novorozence je naprosto nevhodná, protože je příliš vzpřímená. Osobně ji řadím do kategorie 9 - 18 kg.

První dítě jsem vozila v této autosedačce od 1 roku a skončil, když mu bylo lehce přes 3 roky (vždy v protisměru) a pak už to nebylo pro něj moc pohodlné. Výš už nastavit nešla (má posunovací hlavovou část - též super) a pásy začaly být na ramenou těsné. Naštěstí tu sedačku potřeboval sourozenec, takže starší syn šel do BeSafe iZi Up X3 Fix. Druhé dítko v této sedačce jezdí též od jednoho roku a myslím, že to bude zase tak kolem 3 let, víc asi ne (teď je mu 2,5 roku a stále má rezervy).

S poutáním autosedačky jsem napoprvé trochu zápasila, ale další pokusy byly mnohem lepší a rychlejší. Své děti jsem vozila pouze v protisměru (proto jsem taky chtěla tuto autosedačku). Žádné dítě s tím nemělo žádný problém, po vajíčku šli do protisměrné BeSafe a byli náramně spokojeni, jak krásně konečně vidí ven, protože tato sedačka je příjemně vysoká (oproti vajíčku významně), krásně viděli z okna. A čím byli starší, tím měli více hlavu u stropu a nesvítilo na ně sluníčko. Na druhou stranu jim svítila do očí světla za námi jedoucího auta ve tmě.

Doteď občas bojuji s polohováním autosedačky. Když je v protisměru, dítě sedící v autosedačce má tendenci jít hlavou vpřed (tedy ke svým nohám). Když mi dítě usnulo, padala mu hlava na hruď. Autosedačka byla trvale napolohovaná do polohy "vleže", což byl zhruba normální sed, nikoli předklon. Pak jsem se dočetla v návodu, že je možné autosedačku mírně podložit (prodává se myslím nějaký BeSafe klín, ale v návodu byla povolená i smotaná deka). A tak máme už několik let základ autosedačky podloženou v místě nožiček dekou a je to celkem ok. Ale s izofixovou variantou bych si to dovolit nemohla.

Jak píše paní přede mnou, je možno postupem času vyrábět více místa pro nožičky tím, že se opěrná noha vzdaluje.

V protisměru jsme ji vozili v Opel Astra a teď máme Mazda 6 combi. Na časté stěhování z auta do auta do není, je těžká a poutání složité, navíc se musí přendávat se vším - opěrná noha, kotvící pásy. Ale je opravdu bytelná. Kamarádka ji vozí po směru a v druhém autě má nějakou levnější a říká, že ten rozdíl je očividný. Že BeSafe je něco jako trůn pro dítě.

Když budete kupovat, určitě bych věnovala pozornost dostatečné délce pásů auta v případě, že poutáte v protisměru.

Koupila jsem si i zpětné zrcátko k připevnění na opěrku zadního sedadla a moc se mi neosvědčilo. Moc tam vidět není, stále se nedalo zcela dokonale připevnit a já se stále natahovala, abych viděla. A tak jsem to zkusila jinak - zákaz jídla a pití v autě. Nevolno dětem není, takže děláme pravidelné zastávky a jinak komunikujeme, co je za jízdy potřeba.

Osobně bych si autosedačku koupila znovu. Přijde mi opravdu skvělá, velká, pohodlná a bezpečná a hlavně jde do protisměru a dítko má stále dost místa na nohy. A koupila bych si tu, která jde pouze připoutat pásy, abych si ji mohla zase polohovat. Tenkrát jsem přemýšlela, zda koupit BeSafe iZi Combi nebo Cybex Sirona. BeSafe poskytuje více místa dítěti, ta Sirona byla sice otočná, ale neměla místo na nohy a byla celkově menší.
Čti celé hodnocení

Autosedačky

Sedačku vybíral manžel...

replykatee  10. led 2016
Studoval, pročítal recenze, a na sedačku, kterou vybral se jel s malou předem podívat. Nakonec jsme ze širokého sortimentu vybrali autosedačku Sparco, se kterou jsme my i malá spokojení.
Čti celé hodnocení

Autosedačky

Sedačky

hhhanicka  4. led 2016
Vajíčko jsme měli Maxi Cosi, druhou sedačku 9 - 18 Kg máme Romer King.S obojím naprostá spokojenost. Obojí v bezpečnostních testech vychází moc dobře a je v autě přicvaklé na "základně".

U Maxi Cosi je výhoda, že hodně druhů kočárků má na toto vajíčko redukce, takže jde vozit na podvozku kočárku. To oceníte například v případě, že někam přijedete autem, dítě vám spí a vy se s ním potřebujete někam přemístit. Ať už třeba po nákupech, nebo po doktorech. Prostě ho spící ve vajíčku vyndáte z auta a nacvaknete na podvozek kočárku, nemusíte ho složitě přendávat do korbičky a riskovat jeho probuzení, taktéž nemusíte v kufru vozit korbičku a máte tak více místa na nákupy.

U kategorie 9 - 18 Kg určitě doporučuji vzít dítě do obchodu a zkusit ho na sedačku posadit a připoutat, u nás takhle "neuspěly" autosedačky s pultíkem, kde malá odmítla být uvězněná a řvala jak pavián.
Čti celé hodnocení

Autosedačky Cam

Cam Gara

bajushh  4. pro 2015
Máme tuto autosedačku a jsme nadmíru spokojeni. V testech ADAC vyšla dobře, cenově vás nezrujnuje, vejde se i do menšího auta (mám fabii) a krásně se polohuje. Nevím jestli bych dala do této autosedačky novorozence (i když součástí je novorozenecká vložka), ale pro našeho půl ročního 10-ti kilového miláčka naprosto vyhovující.
Čti celé hodnocení

Autosedačky

Maxi cosi

dagmarj  30. lis 2015
Tato pro mě byla jasnou volbou. Velká, robustní, polohovatelná, indikátor správného zapnutí. Dají se dokoupit i potahy jak zimní tak letní. Letní mají příjemné froté, co saje pot. Malý v ní krásné vidí ven a tím, jak je provedení, ji věřím maximálně.
Čti celé hodnocení

Autosedačky

Autosedačka Nania

kubicek11  7. lis 2015
Při výběru autosedačky pro našeho prcka jsme chtěli autosedačku, která půjde využít co nejdéle.

První chybu, kterou jsme udělali, byl výběr po internetu. Vybrali jsme autosedačku Nania Beline 2014 Zebre. Na obrázku moc pěkná. Jenže cena odpovídá kvalitě. Stav autosedačky mě tak rozčílil, že jsme ji okamžitě poslali zpět. Nevěřím tomu, že by při nehodě našeho malého ochránila.

Maminky mi též doporučily autosedačku Cybex. Je opravdu hezká, bytelná, jenže poslední testy prokázaly, že při otočení auta na střechu pultík z autosedačky odletěl a figurína vypadla. Naše testy prý nemyslí na to, že auto může skončit na střeše.

Takže zatím to vypadá, že pořídíme autosedačku Babypoint. :-)
Čti celé hodnocení