Budoucí maminky, čekatelky na bijící srdíčko, jste tu?
Ahoj Holky, cekate take az lekar potvrdi srdecni akci? Ja jdu na kontrolu ted ve stredu. To budeme 7+6. Tesim se,ze bude bit.srdicko, zroven mam obrovsky strach, ze nebude. Naposledy nam tehu zkoncilo v 9tt bez srdicka.... hodiny a dny se vlecou, snad to dopadne dobre, napiste, zda jste tady nekdo na tom stejne...🙂
@ladako já bylinkové čaje nesnáším....do pusy dostanu max mátový čaj a to vím, že je na žaludek...fenyklový čaj pomáhá miminkům na prdíky, tak proč ne dospělým 😉
Ale máta by se v hojné míře v těhu prý neměla 😕 Já jsem děsně unavená a to s malou dcerkou je šílená kombinace 😀 😲 Normálně by mě pomohlo kafé, ale na to teď vůbec nemám chuť, tak nevím, čím tu únavu zdolat, nezbývá než vydržet ;)
Na nevolnost je dobrý doušek dobře vychlazené CocaColy ;)
@hanesi jj, cola je dobrá, ale po malých lokách nebo po lžičkách....😉...
jo no, s malýma to nejde...můj má rok a půl....a mám obavy, protože se stane, že ho musím zvedat tam či onam, ze schodů a tak...no, snad to bude ok....
Ahojky tak má vše ok na srdicko doktorka řekla až 24.4 abych mela 100% jistotu a pak do 3 týdnů velký utz.
ahoj holky, mě pořád píchá v podbřišku, snad je to normální. Taky bych jinak mohla spát a dneska mi není ani od žaludku nijak dobře, ale nezvracím.. ještě 14dní do kontroly, to je hrozná doba :D
@jajinka147 Já si počkám na příští kontrolu do 14.4., to budu 8tt+0 a jen doufám, že už konečně uvidím něco víc než žllutkový váček bez embria. podle doktora by tam už být mělo a k tomu s bijícím srdíčkem. Jinak píchání v podbřišku je normální kvůli zvětšující se děloze, někdy je to teda až velmi nepříjemné a nepohodlné. A nějaké potíže se žaludkem, má skoro každá maminka. Já třeba musím jíst po malých dávkách, jak mám žaludek prázdný nebo se najím normálně, tak se mi udělá špatně. 🙂
@eliska8228 děkuji za uklidnění, já si to pořád říká, že to tělo musí reagovat, takže je normální že mě píchá v podbřišku, včera to bylo ale opravdu dost, tak jsem z toho byla až zaskočená. Tak to už máš další kontrolu za týden 🙂 Já na utz jdu 7tt+0 tak doufám, že už taky bude něco vidět. to budeš podle poslední ms 8tt nebo podle utz? 🙂
@jajinka147 podle ms budu 8tt+0 a podle utz mi to vychází o týden méně. Hlavně je důležité se co nejméně stresovat.🙂 Já jsem byla u lékaře v pondělí kvůli špinění a ten mi vysvětlil že se nic neděje a vypadá vše ok. Takže i špiním a říkám si že pokud se to bude mít udržet, tak to tam zůstane. Doktor mi vše hezky vysvětlil a řekl mi že jeho žena zůstala těhotná i přestože hodně krvácela. Miminko bylo zdravé a udrželo se. Tak se tím teď uklidňuji a snažím se myslet pozitivně. 🙂
Ahojky holky, já jdu na UTZ za 14 dní. A také se těším na srdíčko 😉 Ale strach mám samozřejmě obrovský!
@jeskio taky jdu za 14dní.. a strach je bohužel také.. ale říkám si, že vše dobře dopadne.. 🙂 ale mohlo by to rychleji utéct že? 🙂 doufám, že už srdíčko i uslyšíme.. 🙂
@eliska8228 tak to je dobře, že tě aspoň uklidnil že je vše v pořádku.. Já si kolikrát říkám, že mu zavolám, zda je tak velký píchání normální, pak to poleví, tak si říkám, že nebudu ta matka co hned kvůli každému prdu letí k doktorovi 🙂 Je to těžký, myslím, si že si za chvilku zvyknu, asi jen ten začátek mě prostě děsí..
Holky, já mám takové nervy...zítra ráno jdu k zubaři, ale je mi tak zle, jsem šíleně nervózní....zubař je pro mě nejhorší stres....už jsem si svoje prožila, nějaké zuby jsou papa a navíc bez injekce ani ránu...co si počnu ☹....bojím se, že ten stres a injekce můžou ublížit plodu ☹....
cítím se jako dítě....podpoříte mě 😀 😢
@hankatrdlinka plne chapu-)) ja myslin ze takovy strach jako ja nema nikdo-)) ale neboj... Zvladnes to a ani injekce malemu neublizi... Drzim palce
@kerstinka děkuji moc 🙂....jsem klidnější, nevěděla jsem, jaké ty injekce jsou....no ´, jdu se oblíkat....booože ☹
Ahoj holky,
paní doktorka říkala, že můžu dělat vše jako jsem byla zvyklá. Pokud se to má udržet, tak se to udrží. Ale včera jsem byla na cvičení a necítila jsem se úplně komfortně. Posilování břicha jsem úplně vynechala, vše jsem zvládala v pohodě, ale se zvláštním pocitem.
Jak jste na tom s lakováním nehtů. Mě ani nenapadlo, že by to mohlo nějak škodit :-/
@kerstinka nic nevrtala, jen mi zub obrousila....uff, hned jsem se cítila nááádherně 🙂...díky za podporu
@jeskio já jsem necvičila, proč taky, že? 😀 chutě byly, ted zatím nejsou....ale běžné cvičení je, podle mě, v pohodě...hlavně žádné přehánění
Lak na nehty škodí? To jsem nikdy neslyšela....já si sem tam nehty nalakovala a nikdy mi nikdo nic neřekl....
Ahoj holky, mam za sebou prvni kontrolu, kdy byla videt spendlikova hlavicka v gestacnim vacku, dalsi kontrolu mam po ukonceni 7 tt, doktor sliboval srdicko, neni to brzy? Nechci se moc tesit, abych se nevydesila, kdyby nahodou nic...
@arianne ahojky..já jsem taky v 6tt 🙂 na kontrolu jdu 18.4...poprvé jsem byla na kontrole v 4tt+1 (4.4.16)..a viděla jsem tam tečku 🙂 doktorka říkala, že za 14 dní už by tam mohlo být srdíčko (to budu 6tt+3) tak taky doufám 🙂 ještě týden musím vydržet 🙂
@weronicaaaa tak to jsme stejně, já byla v 5+2 a byl gestační váček 4mm, další jdu 19.4.... Je mi jasný, že pan dokrot ví, co říká, když říká, že bude, ale stres je potvora 😀 Tak držím palečky, ať všechno dobře dopadne 🙂
@arianne taky taky 🙂 já sem měla 1,5 mm tečku 🙂 je fajn, že je někdo na stejné vlně jako já 🙂
Já k paní doktorce vlítla tak rychle, že mi jen potvrdila těhotenství a viděli jsme také gestační váček, ale ani nevím přesně v jakém tt jsem ani jak veliké 🙂
Držím všem palečky, ať se při další kontrole objeví bušící srdíčko 😉
@jeskio týdny si můžeš vypočítat podle poslední MS 🙂 taky přeju ať co nejdřív bouchá jako o závod 🙂
ahojky tak 25.2 jdu na srdíčko... jak to vypadá? máte někdo foto z utz? 🙂
Já vím, ale já to měla takové hodně nepravidelné 😉
Holky, máte nějaké příznaky???
@jeskio a že jich je..prvním je,že mě bolí prsa..dneska v noci sem nemohla ležet ani na břichu,jak mě bolely..pak mě tlačí,někdy píchne v podbřišku..nejdřív to bylo silné jako menstruační bolest..teď už je to slabší..další je bolest hlavy a nevolnost..naštěstí sem ještě nezvracela,ale neměla sem k tomu v jednu chvíli daleko 🙂 hlava mě někdy začne třeštit hrozně..a to sem nikdy na bolest hlavy netrpěla 🙂
Holky ahoj pridam se i kdyz to neni potvrzene od dr
Ale vcera mi vysel // na testu .mela jsem jit 18.4 na preventivku na gyndu myslite ,ze se mam preobjednat na pozdeji?? Poslední ms 14.3
@sukynecka01 já sem šla hned jak sem objevila //. Byla jsem tehdy 4tt+3 a byla vidět krásná malá tečka 🙂 dr mě objednala za 14 dní (taky na 18.4.),ty seš teď tak 3tt+6..kdybys šla zítra budeš 4tt+0..to by tam mohla něco vidět..a když ne,tak aspoň vyloučí třeba mimoděložní těhu 🙂 já bych šla 🙂
@weronicaaaa Tak to mám také tak nějak. Prsa a podbřišek mě také bolí (ale to je dobře, jak se zvětšuje děloha). A také jsem ještě nezvracela. Ale někdy jsem dost unavená 😀
@sukynecka01 já bych k doktorce také šla 😉

Taky jsem vic unavena a po jidle i dost nafoukla. Nekde jsem tady cetla,ze pomaha fenyklovy caj,nema s nim nektera zkusenost nebo jiny tip?