icon

Budoucí maminky, čekatelky na bijící srdíčko, jste tu?

brunetkavalery
6. bře 2016

Ahoj Holky, cekate take az lekar potvrdi srdecni akci? Ja jdu na kontrolu ted ve stredu. To budeme 7+6. Tesim se,ze bude bit.srdicko, zroven mam obrovsky strach, ze nebude. Naposledy nam tehu zkoncilo v 9tt bez srdicka.... hodiny a dny se vlecou, snad to dopadne dobre, napiste, zda jste tady nekdo na tom stejne...🙂

ladako
6. dub 2016

Taky jsem vic unavena a po jidle i dost nafoukla. Nekde jsem tady cetla,ze pomaha fenyklovy caj,nema s nim nektera zkusenost nebo jiny tip?

hankatrdlinka
6. dub 2016

@ladako já bylinkové čaje nesnáším....do pusy dostanu max mátový čaj a to vím, že je na žaludek...fenyklový čaj pomáhá miminkům na prdíky, tak proč ne dospělým 😉

hanesi
6. dub 2016

Ale máta by se v hojné míře v těhu prý neměla 😕 Já jsem děsně unavená a to s malou dcerkou je šílená kombinace 😀 😲 Normálně by mě pomohlo kafé, ale na to teď vůbec nemám chuť, tak nevím, čím tu únavu zdolat, nezbývá než vydržet ;)
Na nevolnost je dobrý doušek dobře vychlazené CocaColy ;)

hankatrdlinka
6. dub 2016

@hanesi jj, cola je dobrá, ale po malých lokách nebo po lžičkách....😉...
jo no, s malýma to nejde...můj má rok a půl....a mám obavy, protože se stane, že ho musím zvedat tam či onam, ze schodů a tak...no, snad to bude ok....

aphr0dite
6. dub 2016

Ahojky tak má vše ok na srdicko doktorka řekla až 24.4 abych mela 100% jistotu a pak do 3 týdnů velký utz.

jajinka147
7. dub 2016

ahoj holky, mě pořád píchá v podbřišku, snad je to normální. Taky bych jinak mohla spát a dneska mi není ani od žaludku nijak dobře, ale nezvracím.. ještě 14dní do kontroly, to je hrozná doba :D

eliska8228
7. dub 2016

@jajinka147 Já si počkám na příští kontrolu do 14.4., to budu 8tt+0 a jen doufám, že už konečně uvidím něco víc než žllutkový váček bez embria. podle doktora by tam už být mělo a k tomu s bijícím srdíčkem. Jinak píchání v podbřišku je normální kvůli zvětšující se děloze, někdy je to teda až velmi nepříjemné a nepohodlné. A nějaké potíže se žaludkem, má skoro každá maminka. Já třeba musím jíst po malých dávkách, jak mám žaludek prázdný nebo se najím normálně, tak se mi udělá špatně. 🙂

jajinka147
7. dub 2016

@eliska8228 děkuji za uklidnění, já si to pořád říká, že to tělo musí reagovat, takže je normální že mě píchá v podbřišku, včera to bylo ale opravdu dost, tak jsem z toho byla až zaskočená. Tak to už máš další kontrolu za týden 🙂 Já na utz jdu 7tt+0 tak doufám, že už taky bude něco vidět. to budeš podle poslední ms 8tt nebo podle utz? 🙂

eliska8228
7. dub 2016

@jajinka147 podle ms budu 8tt+0 a podle utz mi to vychází o týden méně. Hlavně je důležité se co nejméně stresovat.🙂 Já jsem byla u lékaře v pondělí kvůli špinění a ten mi vysvětlil že se nic neděje a vypadá vše ok. Takže i špiním a říkám si že pokud se to bude mít udržet, tak to tam zůstane. Doktor mi vše hezky vysvětlil a řekl mi že jeho žena zůstala těhotná i přestože hodně krvácela. Miminko bylo zdravé a udrželo se. Tak se tím teď uklidňuji a snažím se myslet pozitivně. 🙂

jeskio
7. dub 2016

Ahojky holky, já jdu na UTZ za 14 dní. A také se těším na srdíčko 😉 Ale strach mám samozřejmě obrovský!

jajinka147
7. dub 2016

@jeskio taky jdu za 14dní.. a strach je bohužel také.. ale říkám si, že vše dobře dopadne.. 🙂 ale mohlo by to rychleji utéct že? 🙂 doufám, že už srdíčko i uslyšíme.. 🙂

@eliska8228 tak to je dobře, že tě aspoň uklidnil že je vše v pořádku.. Já si kolikrát říkám, že mu zavolám, zda je tak velký píchání normální, pak to poleví, tak si říkám, že nebudu ta matka co hned kvůli každému prdu letí k doktorovi 🙂 Je to těžký, myslím, si že si za chvilku zvyknu, asi jen ten začátek mě prostě děsí..

hankatrdlinka
7. dub 2016

Holky, já mám takové nervy...zítra ráno jdu k zubaři, ale je mi tak zle, jsem šíleně nervózní....zubař je pro mě nejhorší stres....už jsem si svoje prožila, nějaké zuby jsou papa a navíc bez injekce ani ránu...co si počnu ☹....bojím se, že ten stres a injekce můžou ublížit plodu ☹....
cítím se jako dítě....podpoříte mě 😀 😢

kerstinka
8. dub 2016

@hankatrdlinka plne chapu-)) ja myslin ze takovy strach jako ja nema nikdo-)) ale neboj... Zvladnes to a ani injekce malemu neublizi... Drzim palce

hankatrdlinka
8. dub 2016

@kerstinka děkuji moc 🙂....jsem klidnější, nevěděla jsem, jaké ty injekce jsou....no ´, jdu se oblíkat....booože ☹

jeskio
8. dub 2016

Ahoj holky,
paní doktorka říkala, že můžu dělat vše jako jsem byla zvyklá. Pokud se to má udržet, tak se to udrží. Ale včera jsem byla na cvičení a necítila jsem se úplně komfortně. Posilování břicha jsem úplně vynechala, vše jsem zvládala v pohodě, ale se zvláštním pocitem.
Jak jste na tom s lakováním nehtů. Mě ani nenapadlo, že by to mohlo nějak škodit :-/

hankatrdlinka
8. dub 2016

@kerstinka nic nevrtala, jen mi zub obrousila....uff, hned jsem se cítila nááádherně 🙂...díky za podporu

hankatrdlinka
8. dub 2016

@jeskio já jsem necvičila, proč taky, že? 😀 chutě byly, ted zatím nejsou....ale běžné cvičení je, podle mě, v pohodě...hlavně žádné přehánění
Lak na nehty škodí? To jsem nikdy neslyšela....já si sem tam nehty nalakovala a nikdy mi nikdo nic neřekl....

arianne
8. dub 2016

Ahoj holky, mam za sebou prvni kontrolu, kdy byla videt spendlikova hlavicka v gestacnim vacku, dalsi kontrolu mam po ukonceni 7 tt, doktor sliboval srdicko, neni to brzy? Nechci se moc tesit, abych se nevydesila, kdyby nahodou nic...

kerstinka
9. dub 2016

@arianne ja mela ted srdicko 6+1 dle ms

weronicaaaa
9. dub 2016

@arianne ahojky..já jsem taky v 6tt 🙂 na kontrolu jdu 18.4...poprvé jsem byla na kontrole v 4tt+1 (4.4.16)..a viděla jsem tam tečku 🙂 doktorka říkala, že za 14 dní už by tam mohlo být srdíčko (to budu 6tt+3) tak taky doufám 🙂 ještě týden musím vydržet 🙂

arianne
9. dub 2016

@weronicaaaa tak to jsme stejně, já byla v 5+2 a byl gestační váček 4mm, další jdu 19.4.... Je mi jasný, že pan dokrot ví, co říká, když říká, že bude, ale stres je potvora 😀 Tak držím palečky, ať všechno dobře dopadne 🙂

weronicaaaa
9. dub 2016

@arianne taky taky 🙂 já sem měla 1,5 mm tečku 🙂 je fajn, že je někdo na stejné vlně jako já 🙂

jeskio
9. dub 2016

Já k paní doktorce vlítla tak rychle, že mi jen potvrdila těhotenství a viděli jsme také gestační váček, ale ani nevím přesně v jakém tt jsem ani jak veliké 🙂
Držím všem palečky, ať se při další kontrole objeví bušící srdíčko 😉

weronicaaaa
9. dub 2016

@jeskio týdny si můžeš vypočítat podle poslední MS 🙂 taky přeju ať co nejdřív bouchá jako o závod 🙂

aphr0dite
9. dub 2016

ahojky tak 25.2 jdu na srdíčko... jak to vypadá? máte někdo foto z utz? 🙂

jeskio
9. dub 2016

Já vím, ale já to měla takové hodně nepravidelné 😉
Holky, máte nějaké příznaky???

weronicaaaa
10. dub 2016

@jeskio a že jich je..prvním je,že mě bolí prsa..dneska v noci sem nemohla ležet ani na břichu,jak mě bolely..pak mě tlačí,někdy píchne v podbřišku..nejdřív to bylo silné jako menstruační bolest..teď už je to slabší..další je bolest hlavy a nevolnost..naštěstí sem ještě nezvracela,ale neměla sem k tomu v jednu chvíli daleko 🙂 hlava mě někdy začne třeštit hrozně..a to sem nikdy na bolest hlavy netrpěla 🙂

sukynecka01
10. dub 2016

Holky ahoj pridam se i kdyz to neni potvrzene od dr
Ale vcera mi vysel // na testu .mela jsem jit 18.4 na preventivku na gyndu myslite ,ze se mam preobjednat na pozdeji?? Poslední ms 14.3

weronicaaaa
10. dub 2016

@sukynecka01 já sem šla hned jak sem objevila //. Byla jsem tehdy 4tt+3 a byla vidět krásná malá tečka 🙂 dr mě objednala za 14 dní (taky na 18.4.),ty seš teď tak 3tt+6..kdybys šla zítra budeš 4tt+0..to by tam mohla něco vidět..a když ne,tak aspoň vyloučí třeba mimoděložní těhu 🙂 já bych šla 🙂

jeskio
10. dub 2016

@weronicaaaa Tak to mám také tak nějak. Prsa a podbřišek mě také bolí (ale to je dobře, jak se zvětšuje děloha). A také jsem ještě nezvracela. Ale někdy jsem dost unavená 😀
@sukynecka01 já bych k doktorce také šla 😉

Strana