První těhu návštěva gynekologa. Podobná zkušenost?

kate_25
22. zář 2020

Ahoj Holky, dneska jsem byla u doktora. Minuly týden ve čtvrtek jsem zjistila ,ze jsem těhotná. Poslední MS jsem měla 1.8 ale mám to fakt nepravidelný tak,ze se mi to téměř vždy o 14 dni zpozdi, takže podle kalednáře jsem to měla dostat někdy minuly týden.
Doktor mi řekl ,ze na ultrazvuku nic nevidí, pak zas ze něco jo 2,5mm ale ze nedokáže odhadnout jestli je to správne kde má být a co to vůbec je. Vzal mi krev a mám volat ve čtvrtek. Pak mi oznámil ,ze mě asi bude chtít vidět a buď se to někam posune a nebo mi sdělí špatnou zprávu. Byla jsem úplně mimo. Je to moje první těhotenství a docela mě rozhodilo jakým stylem mi tohle řekl... nevím moc co čekat , prý bych měla být podle poslední MS ve 12tt a ze to určitě nejsem. Měla jste to některá taky takhle , nebo se mám začít vyloženě bát ,ze bude mimodelozni nebo žádný? 😳 test jsem si dnes dělala znovu a čárka jde nádherne vidět. Dekuju!

agneska7
22. zář 2020

No ve 12 TT určitě ne spočítej si to na netu je cc 7+ něco TT napíšu ti zprávu

terka555
22. zář 2020

@kate_25 mela by si byt 7+3 ale zalezi kdy byla ovulace, klidne muze byt miminko i o tyden mladsi tak se zkus zatim nenervovat, jeste muze byt vae v poradku a na priati kontrole muze videt uz vse dobre😊

tasimia
22. zář 2020

@kate_25 12tt asi ne 🙂. Každopádně 7tt jak píše výše, ale to už by šlo něco vidět i srdíčko. Ale záleží kdy byla ovulace, sama píšeš , že se to máš nepravidelné. Každopádně!! Pro příště se doktora jasně ptej, je tam od toho aby ti odpověděl.

kate_25
autor
22. zář 2020

Já vůbec nevím, nebo nevěděla jsem jak to spočítat... podle kalendáře co mám v mobilu mě měla vyjít menstruace na minuly pátek a ovulaci jsem měla 3.9...Tak možná jsem se s těmi týdny přeslechla jak jsem byla vykolejena
Neměla jsem vůbec prostor se ptat , obecně byla ta kontrola dost zvláštní 🤷‍♀️

merope
22. zář 2020

@kate_25 pokud jsi měla mít MS až minulý týden, tak jsi tak v 5tt. Ano, doktoři rádi počítají podle MS a to i při nepravidelném cyklu.

V 7tt bývá vidět dutinka (záleží jak je kvalitní UTZ), v 8tt bývá i srdíčko.

Jinak 7tt = 6tt+1 až 7tt+0, já si vydupala (kvůli špinění) kontrolu v 6tt+2 a doktorka mě ani nechtěla vidět, že jako nic neuvidí.

Ideál ať tam jdeš tak v tom osmém týdnu - tzn. tak za 3 týdny.

veruuu_kubesovic
22. zář 2020

já bych si spočítala ať kontrola u gynekologa vychází na 7-8tt 🙂

surikata131
22. zář 2020

@kate_25 nestresuj se, moźná jsi byla na kontrole prostě jen moc brzo (když máš nepravidelnou MS, tak kdoví kdy byla ovulace), uvidí se podle dalsí kontroly, já jsem taky šla na gyndu když tam pořádně nešlo nic vidět a tehotenství bylo v pořádku

klokanka31
22. zář 2020

@kate_25 Buď v klidu, to je to jejich podle MS... Takhle to u mě počítali v porodnici a zděsili se že bych rodila nějak v 45.týdnu. Pak jim docvaklo že prostě na to nemůžou brát ohledy, když jsem klidně x měsíců ms neměla.

adenka84
22. zář 2020

Nestresuj se. o příští kontroly zachovej chladnou hlavu. Ty začátky se u všech nejisté a Dr často maminky straší, ale upřímní být musí.
O mimoděložní snad nejde. Každopádně, kdyby tě bolelo silněji břicho nebo záda na stejné straně a bylo by to neustále přes přestávek tak zajeď hned na pohotovost. Mám za sebou mimoděložní a jako zdravotník jsem se zachovala ne zcela dobře. Stálo mi to málem život. Ale fakt, že u mě tedy zachyboval hlavně lékař.
Držím palce a neházej flintu do žita. Nic není ztraceného, Nestresuj se, nic nikde nevyhledávej. Vyčkej další kontroly a uvidíš jak se vše vyvine. Hodně štěstí přeji,

nina004
23. zář 2020

@kate_25 Vôbec zatiaľ nestresuj, pri nepravidelných cykloch sa ťažko odhaduje aký starý je drobec. Možno bola ovu neskoro a ty si šla na kontrolu skoro. Ja som tiež šla ,keď som mala byť skoro v 9 týždni na prvú kontrolu podľa MS a bola som 5+2tt. Ono o pár dní bábo zas narastie a bude aspoň vačok vidieť na monitore a tiež z krvi sa ukáže.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru