icon

Jak "rozdělit" pokojíček pro 12letého kluka a mimčo?

bublais
24. led 2020

Ahojky.
V červenci čekáme po 12 letech miminko, syn má momentálně velký pokojíček sám pro sebe, cca 20m2
Přemýšleli jsme nad rozdělením sádrokartonem, ale on si to nepřeje. Teda myslím prozatím, stejně k tomu časem dojde.
Pokojíček má jedno středové okno, tzn. v úvahu připadá rozdělení pomocí nábytku, které by oběma klukům přineslo maximální soukromí.
Mohli byste mi prosím poslat nějaké typy nebo ještě líp fotky? Jsem zoufalá a bez nápadu.
Mimčo do pokojíčku samozřejmě nepůjde hned. Moc Vám děkuju P.

zuzkasim
•
24. led 2020

Přemýšlím, proč to tedy teď rešíte? Předpokládám, že na prcka budete mít postýlku, přebalovací pult, první rok krabici hraček. Postýlka asi v ložnici, nevím, zda se vám tam vleze i přebalovák, krabice s hračkami bývá obvykle tam, kde mimčo nejvíc pobývá - ve většině rodin obývák. Za ty zhruba 2 roky, kdy bude aktuální to řešit může být totiž situace úplně jiná, váš starší syn bude v pubertě a věřte mi, že to se názory velmi rychle změní (momentálně mám nejstaršího 14,5 roku a poslední rok je to opravdu mazec). Nevíte, jaké bude mít miminko povahu, potřeby, jak spolu budou vycházet. Zatím bych plány na společný pokojíček odložila a řešila to pak podle aktuální situace.

zmrzlinka
•
24. led 2020

Podle mne by to chtělo dva pokojiky....ale já vyrůstala se dvěma bratmi v jednom pokoji a jsem tady.

normalnimatka
•
24. led 2020

přesně. zatím to neřešte. pokojíček tak min. do dvou let je úplně pasé řešit. a i pak. myslim si, že tak do školního věku prakticky dítě svůj pokojíček nepotřebuje a nevyžaduje. když ho má, proč ne. když ho nemá, nevadí to. stejně si hraje v blízkosti rodičů. ale to je celkem jedno. podstata je, že vůbec nevíte, cobude za rok. třeba vám to vyplyne úplně samo🙂 třeba starší odmítne dělit se s mrňousem o jeden pokoj a vyměníte ložnici s pokojíkem, přičemž starší bude sám a mladšímu budete oddělovat pokoj z velký ložnice... a nebo taky ne. bůhví🙂

bublais
autor
•
24. led 2020

@zuzkasim Proč to řeším? Protože jsem svého syna postavila před hotovou věc a musím mu nějakým způsobem narušit jeho soukromí. A jelikož teď má zájem se do toho zapojit, chtěli jsme si projít obrázky a mluvit o tom. To je vše. Psala jsem že tam mimčo nepůjde hned.

bublais
autor
•
24. led 2020

@normalnimatka Rodiče taky potřebují své soukromí. Prvního syna jsme u sebe měli do pěti let a bylo to sakra těžký zvykaní na pokojíček... Nevidím důvod proč by děti nemohly být spolu. Samozřejmě že to nějakým způsobem vyplyne, ale primárně jsem prosila o fotky a nápady.

ito
•
24. led 2020

My mame 5 let rozdil a kdyby to v budoucnu nastalo-kluci chteli, chci rozdeleni pomoci posuvne steny ale mame 2 okna.

normalnimatka
•
24. led 2020

@bublais tak já si myslim, že je zcela přirozený na pár let to soukromí krapet nemít, když se staneš rodičem malýho dítěte🙂))
a nápady, no tak asi tam dáte nábytek, kterej máte, no.. .pokud nejde rozšířit okno, aby se z něj udělaly dvě okna pro dvě oddělený místnosti.

kaja2016
•
24. led 2020

@bublais A chces dat miminko rovnou do pokojicku? Nebude kluka rusit? A tobe chybet? Ty jemu chybet? Ja bych ho nechala normalne loznici do dvou, tri let a pak by se videlo. Potrebujete soukromi pred miminkem, ktereho budes 3 x za noc kojit a rusit tim vlastne uplne vsechny cleny domacnosti? Ja bych z toho syna zatim vynechala. A az budou starsi kluk pred klukem moc soukromi nepotrebuje. Spis ze je to velky vekovy rozdil. Asi bych je do jednoho pokoje vubec nedavala.

bublais
autor
•
24. led 2020

@kaja2016 Kájo psala jsem že ho tam nechci dávat hned, samozřejmě že až na to budeme oba připraveni. Dva roky cca? Jen jsem chtěla nápady a přitom samá kritika..😟

danask88
•
24. led 2020

Mám děti od sebe také 12let, teď má syn 14 a dcera bude mít 2 roky. V létě čekáme třetí. Dceru jsem teď teprv odstavila, takže jiný pokoj na spaní než náš doteď moc v úvahu nepřipadal. Kluk sice občas říká, že by chtěl holku k sobě, ale zatím by se zbytečně nevyspal. Ona fakt tak 3x za noc vstává. A on vstává v 6 ráno do školy. Možná to zkusíme o prázdninách až se narodí další. Ale jinak půjde kluk v 18ti (což bude holce 5 do své garsonky) a holka do jeho pokoje. Zatím by to stejně jinak řešit nešlo. A podobně sestřenice, ta musela dceři po narození dalšího odhlučnovat pokojík, protože starší chodila do školy jako zombie, úplně nevyspalá a zhoršila se ve všech předmětech. Má taky holky 12let od sebe a společně spaní dětí u ní taky jen tak nehrozí. Tak bych to nechala, ono se to samo vyvrbí. Holky výš nekritizují, jen jim asi taky přijde nesmysl udělat pokojík pro mladší a pak ho několik let nevyužívat. I dělení pokoje může pak vypadat jinak, syn třeba chce teď velké letiště a spát na něm i se ségrou.

kaja2016
•
24. led 2020

@bublais Aha, tak to je nedorozumeni. Ono i v nadpise jsi psala - ze pokojicek pro mimco, nedavat hned muze byt po sestinedeli. Tak to se omlouvam. Opravdu.

kaja2016
•
25. led 2020

@bublais Jinak konkretni napady. Resila bych to az situace nastane. Mam dojem, ze tvuj starsi syn ted ze sdilenim pokojicku s batoletem nadsen neni. A to bych videla jako zakladni problem. Za dva roky mu bude 14. Myslim, ze to bude jeste horsi 2 letak a 14ti lety pubertak. Samozrejme zalezi na jejich budoucim vztahu a jak a kdy budou oba chodit vstat a vstavat - aby se nerusili - to je asi zaklad. Bala bych se ale toho, ze starsi, ktery je fakt doted zvykly na svuj klid ( ktery navic ze zacatku ani nechtel - pises, ze byl do 5 ti u vas), tak by ted o nej v te asi nejkritictejsi dobe na pozadavek soukromi prisel. Neco jineho je, kdyz ti dva vyrustaji od malicka spolu. Ale i tak u pubertaku tohle byva, ze zacnou vyzadovat svuj prostor a je jim z toho sdileni pokoje doslova na nic. Slycham ti vsude kolem, myslim, ze to muze byt fakt tezke - notabene hlucici batole zatim s malym mozeckem - nevim no. Ted bych pockala a resila az to nastane. Chapu, ze zmena bydleni, pokud syn chce jit treba v 18ti na vejsku do jineho mesta nema fakt smyslu, ale nejaky rozumny kompromis, bych udelala. Ja ted cekam druhe - tez holcicku ( mladsi budou 4), rada bych deti tri. Mame 3kk. Tez me napadlo, co potom. A to detsky pokoj ma 30m2. Ale nema cenu to resit dopredu, dcera spi zatim se mnou, az se miminko narodi, zjistim, jestli dceru nebudi nebo ano a pak to budeme nejak resit - dle situace. Dcera zatim sama spat nechce, tak to nehrotim. Soukromi s manzelem mame pozehnane - on spi sam v nasi loznici. Zaklad je se dobre vyspat.

texetka
•
30. led 2020

@bublais já bych to řešila až to bude na pořadu dne. Za 2 roky může starší syn vidět vše jinak. Ted bych ho vyslechla, nechala ho třeba navrhnout jeho řešení, nápady. A uzavřela to s tím, že to budeme řešit třeba za rok, rok a půl - společně.

texetka
•
30. led 2020

@bublais a třeba to dopadne i tak, že půjdete s manželem do obýváku a vaši ložnici přenecháte budoucímu miminku. Vážně bych to nechala zatím být.