Manžel a bříško. Jak to chápete?
Dobré ráno maminky, trápí mě jedna věc a zajímal by mě váš názor nebo jestli to máte některá podobně. Jsem 23.tt a miminko už je přes bříško hezky cítit. Manžela celkově moje těhotenství moc nezajímá, o víkendu jsem mu řekla, že malé kope, ať si sáhne. On mi řekl, že mu to přijde, jako bych mu řekla, at si šáhne, když si chci třeba prdnout...😲
Chápe to někdo? Omlouvám se za anonym, ale stydím se za něj 🤐
@marimanta opravdu to má každý jinak, mě to nevadí. Jasně nenechám si sáhnout na břicho od každého kdo projde kolem, ale přišel třeba kamarád jestli až bude pořádně cítit jak prcek kope, jestli si na to může sáhnout. Oni už s manželkou druhé dítě mít nesmí a když čekali to první tak byl služebně pryč a moc ho mrzelo, že to nikdy nezažil. Tak jsem mu řekla že určitě. Ale úplně chápu že někdo nechce a neodsuzovala bych za to.
Není to sice příhoda s chlapem, ale mě zase překvapila moje tchýně. Z mého těhotenství je nadšená, nicméně když jsme za nimi přijeli a já měla celá nadšená pro ně přichystanou fotku z UZ, kde už bylo mimčo krásně vidět, tak ona tu fotku vidět nechtěla. Asi na to někdo prostě není, ale mě to vážně překvapilo, protože zbytek rodiny po mně fotku okamžitě chtěl a i kamarádi vždy chtěli vidět UZ. A budoucí babička nechce? Zaskočilo mě to, ale asi to fakt každý vnímá po svém.
@esmeralda11 a já tomu, že ultrazvuk vidět nechce, rozumím. Kdyby se náhodou něco stalo, je tohle její boj proti tomu, jak si následnou případnou nedej Bože ztrátu vnoučete, tolik nepřipouštět, jak se z toho nezbláznit, aby třeba mohla být oporou tobě a ne se z toho zhroutit, protože jeden člověk na zhroucení stačí. My máme syna s těžkým postižením, neznáme prognózu jeho postižení, nevíme, jak a zda se bude vyvíjet, ani co přinesou příští roky. My s mužem jsme s tím jakžtakž srovnaní, nepřipouštíme si to a žijeme, ale třeba moje sestra a máma, ačkoli mého syna milujou obě, nefotí ho, ani na narozeniny, ani u stromečku. Od narození ho nefotí a to je mu 7 let. Prostě to nedokážou. Je to jejich únik před realitou, forma toho, jak se s tím, vyrovnat.... Ale pochopila jsem je až časem.
Chlapi to tak neprožívají. Dítě je dost abstraktní 'věc' když je ještě v břiše. Neboj, až se narodí, bude to dobrý.
Jako s tim prirovnanim k prdu je to teda od nej nepekny a docela drsny, se ti nedivim, to bych uz z toho asi byla taky nesvá. No jinak ja jsem podruhe tehotna, u prvniho syna muj pritel i brisko hladil sam od sebe, ale ted jak jsem podruhe, taky jsem uz ve 26.tydnu a zatim mi ani jednou nesahl na bricho,aby treba ho pohladil,nejak zkusil pohyby nebo promluvil ...taky me to vnitrne mrzi a uz jsem mu to i parkrat rekla,ale co s nem nadelam no ..ve skutecnosti ma zas pravdu,kdyz mi odveti,ze mne samotne totiz vadi,kdyz mi nekdo saha na bricho..ja jsem loni potratila a ted mam z nejakeho duvodu strach,aby mi nekdo nejak neublizil a kor mam doma 3,5leteho syna a tudiz si pred nim bricho hlidam,aby mi na nej treba omylem neskocil apod,tak uz jsem z toho zdeformovana nebo jak to rict 😀 ale neboj,hlavni je to,jak se bude chovat az porodis k mimcu 😉 pritel naseho syna ma strasne rad a dela s nem kraviny porad kdyz muze ..nekteri chlapi hold nejsou uplne na nejaky mazlickovani , taky se s tim smiruju 😀
A co by toho chlapa mělo zajímat? Že tebe prcek kope? Ty máš rozbourene hormony, chlap evidentně jako jeden z davu, co ho mimi v břiše moc nezajímá, počkej však až se narodí...
@veruuu_kubesovic ale zas jako trošku zájem většinou chlap má. Třeba ex i současný partner si ze zvědavosti sáhli. Ale rozhodně se teda nějaké rozplývání nekonalo. Partner řekne, že je to divný (kopání, ne to že si sahá) a že je to jako mít v sobě vetřelce nebo goalda. Jako goalda miminko i běžně nazývá, když se o něm bavíme. Takhle to většinou měly i kamarádky, že si třeba sáhl, ale že by ho to nějak rozněžnilo, to fakt ne. Nebo že by čekali až začne mimino kopat, aby přiběhli, to je fakt jen ve filmech. To to víc rozněžnilo mojí mamku vždycky. 😄 Ta na to ráda vzpomíná 🙂
@veruuu_kubesovic Tak já bych řekla že by ho to zajímat mohlo, když je to jeho táta..to asi není jeden z davu🤷♀️
Přesně, sice to dítě nemá chlap v břiše, ale myslím že by ho zajímat mělo i tak. Mého manžela teda naše malá zajímala.
Hele u nás je to doslova vymodlene zdravé miminko zatím, vím zemanzel bude uzasny tata. Ale jak už tu padlo když si má sáhnout na břicho tak ze to je prý jak vetřelec a nedělá mu to dobre. Takže ho do ničeho nenutim vím ze má ruku na břiše když spí 😀 to mi stačí

@klokanka31 A jakým slovem bys označila člověka, který někoho odsoudí kvůli jednomu, byť opravdu hloupému, výroku, i když dotyčného absolutně nezná a vůbec nic o něm neví?