Nemáme jméno pro naši holčičku 😞
Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.
Takže máme Ellinku 😉
Holky, já byla celý život ve škole několikrát. Uvědomte si, že když dáte nějaké jméno, které je teď na žebříčku nahoře, budou mít učitelky problém se špatnou pestrostí. To je pořád samá Eliška, Ema, Terezka. Pak mám kamarádku a její dcera je ve školce jen Laura, protože Laurinku už tam mají a Laura to nedejchá, že tím milým jménem nevolají na ní.... Takže trochu přemýšlejte😉
To tedy davat jmena co.byly driv oblibene a ted se nedavaji, jako napr. Sousedka maji Jitku, Martinu a Ivanu
@pap8 Vybírat jméno kvůli učitelkám a jejich problémem s pestrostí, takový důvody mě fakt nenapadaly 😅
@achjonetusim a ja treba zase s @pap8 souhlasim, protoze jsem ucitelka a desne me vytaci, kdyz mam ve tride tri Terezky, ctyri Lucinky apod. Pak zavolam Lucinko..a vzapeti se ozve A ktera? A kdyz je to tak behem dne desetkrat, tak me to fakt vadi. Ale chapu, ze clovek ktery neni v detskem kolektivu, nad tim nepremysli.
Pri vyberu jmena jsem mela v podstate jedine kriterium a to, aby to nebylo mezi 15 nejcastejsimi jmeny. Takze mame Alenku a mam pocit ze lip jsem nemohla vybrat. Ted jsou moderni Elisky (a jeji varianty), Emy a Sofie. Z mych peti kamaradek, co ted porodily behem posledniho roku, maji tri Elisky..
S Alenkou, ac je to bezne, klasicke jmeno, jsme originalni.
A ted zrovna resim jmeno pro druhe ditko, a urcite to bude v podobnem duchu. Jenom me zadne stejne krasne jako Alenka, nenapada😀
@achjonetusim jak říkám byli jsme jen v naší třídě tři stejného jména, není to příjemné, všichni se smějí, jak vás odlišovat, setkávám se s tím pořád ve volném čase, práci, táhne se to se mnou, mým jménem mi radši nikdo neříká, protože se otočíme čtyři. ..a jéje, zase další... To slýchám furt. Nemám nic proti Elišce. Ale ty holky to budou vnímat celý život. Kunhuta je třeba pasé, ale máme hodně krásných jmen🙂
@78marcela u nás na cvičeni s dětmi mame z 8 deti dvě malé Alenky 🙂
Takže to si člověk nevybere. Naše dcera ma poměrně dost časté jméno a na cvičeni ani ve školce ho žádná holcicka nemá...
Takže vybírat jméno podle kolektivu, kam dítě přijde, proste nelze a je to podle me nesmysl, vybírám co se mi libi a ne podle toho, jestli pani učitelka v první třídě za sedm let bude naštvaná, ze tam ma tři stejna jména...
Moje kamarádka dala synům netradiční jména a zase se díky tomu ve školce a škole smějí jim, takže.....
@78marcela to je pravda, jasne, ja jen chtěla říct, ze nelze vybírat jména podle kolektivu kam dítě přijde, protože to se nikdy neví, ale podle toho, co se mi libi, protože na dítě budu denně volat prave ja...
Kamarádky kluci opravdu trpí a směje se jim někdo stále, takže z přednosti je nakonec jedno velké minus, chudáci kluci.
A trosku bych koukala i na příjmení, někdy koukám, u nás ve školce jsou sourozenci s příjmením absolutně českým a jeste co ma význam, nechci radši uvádět a k tomu mají anglická jména, to je taky neco.
@pap8 @78marcela tak to já budu za sobce, jak se s mým výběrem jmen popasujou učitelky je mi upřímně úplně buřt (nemyslím to zle)... mám Lindu, Filipa, Lukáše a Daniela a třeba Filípka jsme věděli že chceme ještě jsem nebyla ani těhotná.. 😀 hlavní aspekt při výběru (kromě toho aby se nám líbilo) byl aby se to hodilo k příjmení a později k sourozencům (plus další věci - třeba aby šlo použít mezinárodně, aby tam nebylo R a Ř, aby nebylo zastaralý ale ani supermoderní, aby kombinace jmen mezi sourozenci nepůsobila jako děda s vnukem - třeba Josef a Dominik, atd. atd. atd...). uvědomovala jsem si že zvlášť Filip a Lukáš jsou oblíbený jména, že ve skolce/skole nejspíš nebudou jediný ale bylo mi to víceméně jedno.. sama jsem Petra, ve třídě nás bylo 5, nebyl tábor kde by nebyla minimalne 1-2 další ale úplně v pohodě jsem to přežila a kluci to zvládnou taky.. škola je relativně krátké období v životě abych tomu výběr jména přizpůsobovala.. kdybych měla kromě klasiky (jako jména v rodině, příjmení, děti kamarádek atd.atd.) brát ještě ohled i na učitelky to bych mohla rovnou brát v úvahu že treba jednou budou mít kamaráda který bude šišlat, budou mít šéfa/kolegy/zakazniky/doktory kteří nebudou češi, apod.. to jako fakt ne..
A jen pro zajímavost - před 19-ti lety kdy se dcera narodila bylo jméno Linda celkem dost vzácný, ne tak obvyklý ale už od prvaku na střední jsou ve třídě 2.. 😉 😀
@pap8 u nás ve školce je to samý Lukáš, Tomáš, Martin, Jakub, Klára, Eliška a nikdo se nad tím nepozastavuje, k odlišení jednotlivce poslouží i příjmení, není problém volat Laurinko Nováková nebo Laurinko Svobodová atd. vybrat jméno s ohledem na to, aby ve třídě nebyli/y dva nositelé/lky stejného jména, prakticky ani nejde, nikdy nevíte, s kým dítě bude chodit do školy a kvůli učitelce nebudu dávat Cecilii, Jenovéfu, Mahulenu nebo Ignáta 😝 😝 😝
@pabka jo, kazdy mame jiny kriterium vyberu. Nebyt ucitelka a nesetkavat se s tim denne , tak budu nejspis uvazovat taky jinak.
Ackoliv mozna ne, ja jsem asi ve vsem trosku protiproud. Vsichni blaznili s Hardy Potterem, ja to nedokazala ani otevrit, vsichni blazni z kabelek Obag, ja bych to nekoupila uz z principu...tak bych mozna stejne tak nedala zadne moderni jmeno ani kdybych nebyla ovlivnena svym povolanim..
A jasne, ze chce clovek dat jmeno, ktere se mu libi...jenze je spousta hezkych jmen. I ta Terezka nebo Lucie jsou krasna jmena a jejich cetnost je jedine, co by mi vadilo. Tak si vyberu jine krasne, mene caste..
Zaroven nejsem vystredni a nedala bych nic typu Brian Novacek..
Je dobre ze si dnes muze kazdy vybrat jak chce a co chce. Kazdy ma jine zkusenosti a jina kriteria vyberu. Pro me je Alenka nejkrasnejsi jmeno..a na druhe dite ne a ne vybrat taky tak krasne..ale peknych jich je hodne. Sama jsem zvedava, co to nakonec bude
Jsem Lenka a presto, ze je jich hodne, na zakladni skole jsem ji be tride nikdy nemela, ale moje kolegyne a i kamaradka jsou Lenky a nevadi nam to, mne se jmeno libi. Moje mamka je Libuše, moc jich není, ale ona by tak rada byla Dana, Hana apod. (Tolik davane jmena) ja napriklad vzdy chtela Beatu, nikdo to neznal a ted jich je taky hodne. To same neter je Sofie, ze zacatku byla jedna z mala a najednou jich je tolik. To je fakt tezky, v Americe je to lehci tam je tolik jmen
@tahejhula já s tím nezačala, Jenovéfa byla jen příklad...moje kámoška dala Theodoru a vsadím boty, že s tím holčička bude mít problém, ale určitě nejsme jediný národ, který blbne se jménama, když se ve světě děti mohou jmenovat Jablko, Vánoční růže atd. tak jsme na tom ještě dobře....
ja bych rozhodne nevybrala jmeno, ktery je v prvni 20, mozna ani v 50....puvodne mela byt prdola Adina, ale nakonec jsme se rozhodli uplne jinak a budeme mit Beatu - je jich momentalne v republice 1500, coz si myslim, ze opravdu neni mnoho

@babanci moc gratuluju, je nádherná!! a je to macanda jak říkáš 😀 😀 😀