Nemáme jméno pro naši holčičku 😞
Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.
@babickamary klidně dejte Danielku, svátek a narozeniny v jednom měsíci není přece žádná tragedie😉 Moje švagrová Eva se narodila na Silvestra. Takže 24.12. má svátek i Vánoce, a 31.12. má narozeniny a slaví Silvestra🙂 a že by ji to nějak poznamenalo, to vůbec🙂 Je to spíš legrace. Určitě tím Vaše holčička také trpět nebude a jméno k poctě zesnulého kamaráda je moc krásné gesto!
na svatek bych se vubec neohlizela, jsou jmena, ktery nemaji svatek vubec...dyk je to uplne jedno
@babickamary nase Alenka ma svatek 13.8 a narodila se 21.8. Nejdriv jsem to dost resila, chtela jsem aspon trimesicni odstup, ale pak mi docvaklo, ze je mnohem dulezitejsi to jmeno, ktere budu pouzivat nekolikrat denne, nez svatek, ktery je jednou za rok...holt budeme jeden tyden slavit svatek a druhy tyden narozeniny...a v dospelosti se to tak neresi..dnes jsem rada za to jmeno a nevadi mi, ze bude slavit tyden od sebe. Hezci jmeno nez je Alenka jsem stejne nemohla najit😉
A teď jsem si uvědomila že i můj svátek a narozeniny jsou do sebe vzdáleny pouhých 10dní. Svátek mám na konci července a narozky na začátku srpna. A musím přiznat, že si v tomhle období připadám jako celebrita😀 Sotva doznějí přání k svátku, tak šup nové kolo s narozeninami 😀
@kristiin @78marcela @mr_falko Tragedie to není ale je to škoda. Vím, že jsem se vždy těšila, že na narozeniny a na svátek budu moci od rodičů dostat něco, co by mi jinak nekupovali. Třeba nové oblečení i když si maminka myslela, že to staré je ještě dost dobré, nebo,když jsem byla mladší, nějakou novou hračku, i když rodiče mysleli, že jich mám dost. A vlastně i teď: Je super, že můžu dostat ke svátku nový parfém, když mi žen, co jsem dostala k narozeninám, už dochází 🙂 Hezkých jmen je hromada, takže určitě se dá vybrat nějaké ve správné roční době. Možná že v rodinách, kde není tak velká tradice v obdarovávání je to jiné. Ale já i manžel jsme z rodin, kde se dárky dávají k narozeninám, svátkům a vánocům a jinak se nic zbytečného nekupuje, aby byly peníze jet na dovolenou, na lyže a tak.
co třeba Radmila 3.1., Anežka 2.3., Františka 9.3., Anděla 11.3., Květa 20.6., Ölívie 2.10., Justýna 7.10., Hedvika 17.10., Nina 24.10., Beáta 25.10., Šarlota 27.10., Štěpánka 31.10....
@babickamary já mám svátek a narozeniny týden od sebe a dárky jsem dostávala vždy k tomu i k tomu. souhlasím s názorem, že důležitější je vybrat hezké jméno, než řešit datum svátku.
btw. mám kamarádku evu, která se narodila na štedrý den - dopoledne slaví svátek a narozeniny, večer vánoce ;)
@babickamary taky jsem to hodně řešila a taky jsem chtěla krátké jméno 😀 a dopadlo to tak že máme Dominiku a má svátek přesně za tý po narozeninách 😔 😅
@babickamary vsak nikdo nerika, ze se nedostava...holt dostane jeden tyden tak a druhej tak. My v dospelosti dostavali darek jak k svatkum tak k narozeninam, cca za 500. Prehnane darky se u nas nepestuji. A Alenka to budem dostavat podobne..a dostavala by to i kdyby mela treba svatek v breznu. Osizena nebude.
ale osobně si myslím, že pokud má někdo vybrané jméno a pak ho nedá, většinou lituje...
Antonie se mi taky dost líbí.
@monnn No, jsem zvědavá jak to dopadne. Mě se moc nelíbí móda cizokrajných nebo za každou cenu mezinárodních jmen. Ale třeba u těch klasických zase člověk musí brát v úvahu, pokud jsou frekventovaná. U holčičky opravdu ještě nevíme. Ale pro kluka se nám nejprve nejvíc líbilo jméno Martin. Ale když jsme si pak uvědomili, kolik je Martinů v rodině i mezi přáteli, tak se nám to přestalo zdát, ale nemohli jsme na nic hezčího přijít. Ale přečetli jsme kalendář a hned jsme měli několik skvělých jmen na výběr. Naštěstí se teda s manželem na tomto krásně shodneme.
@babanci Jo, to se mi taky líbí. Ale říkám si, že pak by jí říkali Tonička a to se mi zdá jaksi nahlouplé.
@babickamary My máme už jednu vnučku Anežku a tak jsem si říkala,že Anča a Tonča by k sobě pasovaly. Zeť je Josef a tak i ta Josefína by šla. Nechtěl dát ani za nic. Tak bude ta Violka,ale stále se jí nechce na svět. Už o 7 dnů přetahuje.😊
My máme Euniku. Volba byla jasná a okamžitá. Je jich jen 5 v ČR, píše se česky, má spoustu zdrobnělin a nepotřebuje příjmení. Navíc už je i v kalendáři většinou. Problém to byl u chlapečka. Nakonec jsme napsali asi 30 jmen, v podstatě všechna, kde nám nenaskočila husí kůže a na střídačku jsme s manželem jedno škrtali. Zůstal Jan...Takže taky systém 🙂
moje mamka mela svatek a narozky dokonce v jeden den 🙂 a dostavala darky rano a vecer. Bracha je Adam a taky si nikdy nestezoval...
prvorozena ani v ceskym kalendari neni, takze dostala jeste druhy jmeno, ktery tam je...nicmene mezitim se to prvni jmeno dost ujalo, takze ma svatky nakonec 2....ale vybirat podle toho bych fakt nemohla.
Z vyse zminovanych jsem pro Beatu
My máme česká příjmení,takže nejlepší pro nás jsou jména,co zní česky,ale nejsou masově užívaná. I taková Fany neboli Františka by se hodila. Elišku bychom nedali,ačkoliv to ošklivé jméno není,protože zní ze všech stran.
Někdo psal,že sourozenci mohou mít jméno,která spolu nijal nesouzní,ale přijde divné,mít třeba jednu dceru Barboru a druhou Elizabeth.
Já bych hlavně neřešila, když se mi líbí nějaké jméno, jestli to dali nedávno tamti a tamti známí a nebo sousedi.
@properjoey a kdy slaví svátek?
@victress slavi 20.10.
@properjoey jé, to se narodil můj syn, vím, že v kalendáři je Vendelín, o Eunice jsem nevěděla 🙂
podle této stránky je jich v ČR dokonce 36🙂
http://krestni-jmena.cz/vyznam/index.php?name=e...
My máme syna Tomáška a čekáme Natašu 🙂
@slecnajohanna z adama a honzika
@babickamary ja mam svatek sest dni pred narozeninami a ani jako diteti mi to nikdy nevadilo, a dnes svatky ani u dospelych neresime

Mysleli jsme, že budem mít v případě holčičky Danielu, k poctě našeho zesnulého kamaráda, který nás seznámil, ale teď jsme zjistili, že by měla svátek ve stejný měsíc jako narozky. To je nepraktické. To samé Ludmila, což byla druhá varianta. Tak hledáme nějaké jméno co má svátek mezi lednem a červnem a nevíme. Kdyby byl kluk, asi bude Bedřich nebo Oldřich. - jsme spíš pro česká jména.