icon

OGTT - vysoký cukr na lačno

cilkat
28. pro 2018

Holky, měla jste některá dvakrát za sebou při pokusu o OGTT cukr mezi 5 a 5,5? Fakt u těhle hodnot prohlásej, že máte těhotenskou cukrovku?

Strana
z2
merope
4. led 2019

@cilkat To je zvláštní, že čím dýl se hladoví, tím vyšší ranní cukr. Ale s cukrovkou mám zatím zkušenost jenom jako zdravotník na táboře a tam jsem měla kluka plně na inzulinu a dostala knížky jen abych tušila, kdyby něco (jinak ho hlídal starší brácha a měl maminku na telefonu pro kontrolu).

cilkat
autor
4. led 2019

@linee Ano, test nedělali, rovnou mi dali papíry, že se mám hlásit na diabetologii. A vřele doufám, žeto půjde bez inzulinu, ale snad jo. ty hodnoty nejsou nijak tragicky vysoko.

fly80
4. led 2019

Mám těhotenskou cukrovkou, ale pouze lačnou. Hodnoty naštěstí kolem 5,1 - 5,5 a jen občas vyšší. Byla jsem taky jenom na krvy a pak šup na diabetologii. Mě na to přišli hned na začátku těhotenství z prvního odběru. Téměř celou dobu bez medikace, pouze poslední měsíc a půl s praskama. Ty už jsem teď vysadila, protože mám v neděli termín porodu a pár dní před už se brát nesmí. Tak držím palce, ať nemusíš na inzulín.

lachtanice86
4. led 2019

@linee hmm u mne to tak nebylo. Každé tělo je jiné. Já po delším půstu a bez druhé večeře hodnoty kolem 4,3-4,5 , s kratším pustem 4,8-5,0

mona91
4. led 2019

@cilkat já dietou stáhla cukr z 6-6,5 na 5,5 ale i tak mi dali prášky, vecer po veceri a až když beru 3 tablety tak to slezlo dolu 5,0-5,2. Takže snad se to do porodu udrží jen praskama.
@fly80 prášky se před porodem už nesmí Jo? Já se na to zatím neptala ještě mám čas ale to jsem netusila.

fly80
4. led 2019

@mona91 stačí ale vysadit pár dnů před porodem 😉 mě tedy taky hodně pomohly.

mona91
4. led 2019

@fly80 a jaké ? Já mám stadamed

fly80
4. led 2019

@mona91 já glucopfage

linee
8. led 2019

@mona91 beres jen do porodu,po porodu tehu cukrovka odloucenim placenty "mizi".

mona91
8. led 2019

@linee ale to Jo to vím ze když ne hned tak v sestinedeli ale třeba inzulin se vyhazuje postupně po porodu

linee
8. led 2019

@mona91 ja skoncila s inzulinem v den porodu take

mona91
8. led 2019

@linee tak to mě rikala doktorka ze jasné záleží na tom jakou má zenska dávku ale ze inzulin vysazují většinou den dva po porodu. Ale ty tabletky fly80psala ze ji vysadili ještě par dni před porodem to mě prekvapilo

zrzeckas
8. led 2019

Tak 5,1 je posledni tolerovane cislo na lacno, jakmile to je 5,2 uz se to bere jako cukrovka....... Dneska jsem byla u dr a sam mi to rikal

babanci
28. bře 2019

Moje dcera mi právě píše, že měla vyšší cukr hned v prvním vzorku a že jí poslali domů, ať přijde zítra. Co to znamená?

zrzeckas
28. bře 2019

@babanci ze pokud bude vyssi i zitra tak se to bude brat jako ze ma cukrovku..... Aspon tak jsem to cetla v prospektu o tehotenske cukrovce u doktora

cilkat
autor
28. bře 2019

@babanci jj. znamená to, že tam musí znovu. Po pravdě, pokud před tím dodržela to, aby šla fakt na lačno, je dost pravděpodobný, že tu cukrovku mít bude (žádná tragedie, obvykle se to dá vyřešit dietou... ale chodit do tý laborky na sedmou ráno s tím, že rezervovaný celý dopoledne je prostě opruz).

Strana
z2