icon

Přibrala jsem v těhotenství hodně?

marva
18. kvě 2017

Ahojky tehulky, chci se zeptat, jestli je normalni, ze tak rychle pribiram v tehotenstvi? Pred otehotnenim jsem mela 54 kg, do unora jsem spadla na 51,5 kg, ale pak uz jsem zacala nabirat, brezen 53, duben 53,5 kg a ted uz mam 55,5 kg. Prijde mi, ze to rapidne narusta a bojim se, jaka bude vaha na konci tehu, kdyz jsem teprive za pulkou... pri tom ale jim prevazne jen zeleninu a kazdy den se hybu, obden mam dokonce kardio a vaha stejne takhle stoupa... prosim o nazory, zkusenosti a kdyztak i rady, jak to zastavit? Jeste mam dotaz ohledne pustu ve druhem trimestru. Ma nekdo zkusenost s tridennimy pusty jednou za ctrnact dni? Nebo s jednodennimi kazdy tyden v tehu?

Strana
z4
g_m
18. kvě 2017

@marva A proč to děláš, jejda? Já za celé těhu přibrala 13kg, což mi přijde jako normál. Nejsem hubená před tehu jsme měla 73kg a měřim 162cm. A když jsem v noci dostala hlad, tak jsem si šla dát rohlík s kefírem. Nesnesla bych mít hlad a převalovat se z boku na bok, protože se bojím pár deka navíc. Po porodu vše samo do konce šestinedělí zmizlo a já jsem na původní váze.

luj89
18. kvě 2017

@marva uprimne receno si myslim, ze bys mela sve obavy resit s obvodakem nebo primo s psychologem. Skoro bych si tipla, ze si zahravas s poruchou prijmu potravy. Jsi v polovine tehotenstvi a pribrala jsi pouhych 1,5 kg!!! Urcite najdes v prukazce graf optimalniho prirustku vahy, tak do nej zkus nakouknout a hlavne zacni jist tak, jak si telo zada. Dej si k posteli treba kousek peciva, syr, zeleninu nebo tak neco a kdyz se probudis hlady, tak si proste zobni. Byt tebou, tak zacnu vic myslet na miminko a ne na nejaka cisla, ktera ti ukazuje vaha.

marva
autor
18. kvě 2017

To se snazim, ale dat si v noci pecivo nebo nedej boze bile pecivo, to si nedovolim... pres den jim tak, abych miminku dodala vsechno, bilkoviny, sacharidy, vitaminy, mineraly ale samozrejme i tuky, ale neprehanim to a hlidam se a hodne si odrikam, tak to proste mam. Pred tehu se mi povedlo shodit, vazila jsem jeden cas 67 kilo a minuly rok od ledna do leta se mi podarilo shodit a vazila jsem uz 46 kilo, to byl ale extrem a pak se mi vaha tedy ustalila na tech 54... ale kdyz si vzpomenu jakou praci mi to dalo tak me proste desi fakt kazdy gram navic

haaaluska
18. kvě 2017

Tak to si si nemala miminko planovat ked si rada za kila dole,myslim si ze si vedela ze priberat budes takze tvoja otazka bola na nasratie tych ktore by mali radi mimi a nedari sa im a kila by urcite neriesili

marva
autor
18. kvě 2017

@haaaluska miminko jsem si prala a je vymodlene, s problemy ktere jsem mela je zazrak, ze se povedlo a neprestanu byt vdecna za to, ze ten poklad nosim a ze je naprosto zdravy, to ze ja mam problem ve sve hlave ohledne vahy je vec jina...

haaaluska
18. kvě 2017

@marvaa ze sa v noci zobudis a bojujes nedat ako si napisala tak sory ale normalna niesi.nikde nieje napisane ze sa musis prezierat,divim sa ze miminko je ok ked si tak drzis vahu a odopieras

haaaluska
18. kvě 2017

@marva tak neries vahu pre boha a zi a dopraj si ked je take vymodlene

vanea
18. kvě 2017

@marva Opravdu se hoď do pohody a přepni si myšlení, nejedná se teď o tebe, pronajímáš svoje tělo miminku a to prostě potřebuje, abys přibírala (samozřejmě nemusíš nabrat 50 kilo, ale do těch 20kg je to při tvé váze optimální) =) jaké je shazování vím moc dobře, hubla jsem o mnoho víc kil než ty, až jsem se teď několik let držela na 52-53kg/170 cm =) a v těhu moc ráda přiberu klidně 20 kilo, protože mi to za to prostě stojí. Drobeček si řekne kolik potřebuje, mám optimálně nabrat 18kg aby bylo těhu zdravé. Kdyžtak pak prostě budu mít zase na čas zábavu s hubnutím...život není o hlídání si ručičky na váze a o přemýšlení o tom, jestli si v noci nezobnu trochu pečiva, když mně moří hlad...

vanea
18. kvě 2017

@haaaluska myslím že není potřeba na ni být tak drsná =) ona si to evidentně uvědomuje, jen si prostě zatím neumí pomoct, to je otázka psychiky...ale řešit by to měla, to souhlasím =)

misulinka44
18. kvě 2017

@marva promiň,ale ty máš doslova panickou hrůzu z jídla! Nechtěla bys to probrat s dr? Případně psychologem? Po porodu tělo nějakou dobu nevypadá nejlíp a s takovým přístupem bys mohla skončit v parádní depresi nebo poruše prijmu potravy... Nedělám z tebe blázna,aby to tak nebylo povhopeno... Ale opravdu toto není normální takhle řešit, je to všechno jen tvoje psychická schiza... Bereš těhotenské vitamíny?

alicie_k
18. kvě 2017

@marva Myslím že bys opravdu měla uvažovat o tom, jestli by nebylo dobré si promluvit s nějakým odborníkem...
Původně jsem to psát nechtěla ale moje kamarádka se léčila s anorexií a do toho má RS (roztr.skler.). V těhotenství jen ovoce, zelenina, ryby. Dopadlo to tak že už slabostí ani nemohla chodit, poslední týdny proležela na infuzích v nemocnici. Miminko se narodilo malé, nedonošené, nekojí, slabá je pořád. RS se jí zhoršila tím vším a o miminko se sama nedokáže postarat. Nemluvila jsem s ní ale z mého pohledu jí tohle nestálo za to...

marva
autor
18. kvě 2017

Tehotenske vitaminy beru, neco co mi napsal dr...

petruuushkaaa
18. kvě 2017

Ja mam mesic a pul do porodu a nahore 10 kg od vahy kdy jsem otehotnela 😉 a to co jsem zhubla a zase zpatky nabrala k tomu radeji nepricitam 😃

petruuushkaaa
18. kvě 2017

@marva ted uz to bude jen stoupat, ja co tyden, to priblizne 0,5-1 kg nahore a vubec se tim netrap, pokud se citis dobre a jez na co mas chut 😉

marva
autor
18. kvě 2017

@petruuushkaaa jasny dnes jdeme s manzelem na prochazku, tak si mozna konecne dam tu zmrzku

petruuushkaaa
18. kvě 2017

@marva tovis ze jo 🙂 taky jsem na zacatku resila kazde kilo, ale ver, ze to tak ma kazda a az porodis, pak bude jen na tobe jestli budes cvicit a jist zdrave aby si se vratila ke sve vaze 😊

jezz13
18. kvě 2017

@marva Dej si klidně dva kopečky 🙂 Neboj se toho, tvoje tělo má tu předtěhotenskou váhu už zafixovanou a jakmile porodíš, určitě se na ní zas rychle vrátí. Kamarádka přibrala v těhu 15 kg a 4 měsíce po porodu měla naopak o 5 kg míň než před otěhotněním, a to se hubnout nesnažila. Za další rok s mimčem shodila dalších 5 kg, takže dneska má postavu jak zamlada, když dělala letušku a fakt zobala jen saláty.

luska__
18. kvě 2017

Počkej jestli to chápu dobre, tak mas nahoře cca 4kg? A resis to? 🤦🏼‍♀️
Tohle me tedy pobavilo! Ja mám přesně 4kg ve 24tt a to jsem začínala na nějakých 65kg. A užívám si, že to zatím je tak "malo" jsou maminky , co maji treba i 8 a nepanikari.. pokud jíš zdravé , tak se nemáš čeho bat

marva
autor
18. kvě 2017

Myslim, ze manzela klepne, zmrzlinu mi nuti uz strasne dlouho a do ted jsem odolavala, tak dnes az nas oba vezmu ke stanku a koupim zmrzku obema, pujde asi do kolen 😀 vubec to se mnou nema jednoduchy...

arnostek
18. kvě 2017

@marva hele mysli trochu i na sebe.. mrňous si z tebe vezme všechno co potřebuje (pokud teda nejíš extrémně málo), takže nejvíc na případné podvýživě budeš trpět ty a tvoje tělo. Kor pokud sportuješ - únavové zlomeniny, osteoporóza, kazící se zuby, lámavé nehty apod.. A ten deficit pak budeš dohánět roky po porodu..

metallico_mondo
18. kvě 2017

Prosimtě seber se a vklidu si něco dopřej. Já v prvním těhu nabrala 22kg v druhém 20 kg. Pred těhu sem měla 58 - 173 cm. A ted po druhem tehu mam 62 kg a to prosim bez nejakych hladovek velkeho zapirani chuti a tak, no o cviceni ani nemusi byt rec, neni cas. Hlavne to telo po porodu fakt vypada desne s tim se uz radsi zacni smirovat at pak nemas problem v hlave 😥. Cas vse zpravi ale fakt to chce cas a ne ted hned 😉

linee
18. kvě 2017

@marva no, ale miminko se nepta, ze je noc a ma hlad i v noci. podle mne ho hodne ochuzujes. Mimi spi i pres den, i v noci a je normalni, ze ma hlad jak pres den, tak take v noci. Zkus to nejak promyslet, ten hlad neni, ze mas hlad ty, ale ma hlad a chute prave dite. Nerikam, nedat si nic, ale bojovat se sebou celou noc, ze si nic nedas neni dobre. Chces, aby bylo miminko v poradku, ne? Opravdu to ber tak, ze nekrmis sebe, ale Axela...
Jinak bych ten tvuj problem rozhodne nadhodila na dalsi poradne u sveho gynekologa a nebo si zajdi za svou obvodackou a zkus si s ni promluvit. Chapu tvuj strach a hlavne kolik prace dalo vsechny kila shodit, ale podle toho, jak reagujes bych rekla, ze mas problem prijmu potravy. A to zacina v hlave. A je dobre, ze to vis sama, a take si to priznas. Ted jen s tim neco udelat. Ver, ze nejde ani tak o tebe, jako o to miminko, a take tve okoli. Uvidis, bude ti pak rozhodne lepe.
Jinak se podivej na skupinu porod zari 2017 a pridej se k nim, poradi ti, co kupovat, nekupovat, co se vyplati, budou tam i maminy, co cekaji dalsi mimi, nez prvni a pomuzou ti rozhodnout se.

marva
autor
19. kvě 2017

Tak jsem po kontrole u dr, ptala jsem se na tu vahu, rikal, ze prirustek se pocita od te predtehotenske, coz znamena, ze mam nahore kilo, vzhledem k tomu, ze dnes uz jsem na rovnych 55kilogramech. Jinak miminko je zdrave a naprosto v poradku, tak mam obrovskou radost. Klucik muj malinkej 😍

veroniquecz
19. kvě 2017

@marva jez na co mas chuť, na váhu nemysli. Pak to bude s miminem a následně akční batoletem takový fofr, ze zhubnes ani nebudeš vědět jak! Já měla před tehu 67, rodila jsem s 84 kily a teď mám 55, ptz se s malou nezastavím, takže neřeš kila a užívej bříško 😘❤️

marva
autor
19. kvě 2017

Jinak vcera jsem zmrzlinu nestihla, stanek uz byl zavreny, ale dostali jsme chut na kuskus s cesnekovym cari, takze vecere byla vydatna 😀 a zmrzka nas ceka dneska 😉

fandysek_1
19. kvě 2017

@marva http://www.vylecime.cz/dieta-v-tehotenstvi-muze...

Přečti si tento článek a třeba pochopíš, že tvé omezování může omezovat i dítě. Něco podobného nám říkali ve škole a určitě se dá dohledat víc článků. Pokud se v noci budíš hlady také to není dobře. Pak se roztočí kolotoč celodenního hladu a ten, už pak při tvých stravovacích problémech nedoženeš. Ani vitamíny v pilulce nic moc nedoženou.

marva
autor
19. kvě 2017

@fandysek_1 dobre, diky

linee
19. kvě 2017

@marva a ptala si se dr.jen na ten prirustek a nebo jsi "priznala",ze se take omezujes?

marva
autor
19. kvě 2017

Priznala a dostala vxnadano.

eliska_mot
19. kvě 2017

@marva Co blázníš? Máš nárůst jako já, podle mě v normě. Taky jsem v prvním trimestru shodila. Já tedy začínala na 63, pak jsem shodila na 60 (jak mě bylo blbě ☹ )a teď mám 64,1 (už 14 dní!). A taky záleží na tom, jak jsi plná, jestli nezadržuješ vodu atd.
Kamarádka vyžle nabrala 23 kg chudák a během šestinedělí měla většinu dole (voda) a teď je na kost, jak jí malej "vysává". Vůbec neřeš, i kdybys nabrala tuky, tak to klidně můžeš během tří měsíců shodit jen kojením.
Já jsem si řekla, že na váhu kašlu. Prostě mi chutná zmrzlina, tak si dávám. Nejde to jinak. Dítě jsem si vždycky přála, nešlo to, nakonec to přilítlo, ani nevím jak a tohle fakt řešit nebudu.

Strana
z4