Zdravím, chtěla jsem se zeptat jak to řešíte s pásy za volantem, jsem teprve 18tt a občas mi vadí, když se mi pás přitáhne přes bříško. Zatím ho nemám tak velké, abych si pás přesunula pod něj a jezdit nepřipoutaná se mi také nechce. Máte nějakou techniku, či pomůcku, aby mi to bylo pohodlnější. Děkuji
Slyšela jsem od hodně maminek, že těhotné mají údajně výjímku kvůli pásům, ale není to pravda...Dokonce mě na to upozorňoval instruktor v autoškole. Neříkám, že je to zrovna váš případ, ale předpokládám, že se tady určitě nějaký podobný názor najde. 🙂
Takový ten pas pro tehotny. Ja jezdila s normálním, ale vím že par těhotných si ho kupovalo
@lusi004 tehotensky pas, jsem 27tt a pas mi porad nedrzi pod brichem. Delaji se dva typy (aspon, co vim), jeden, beznejsi BeSafe, se zapina mezi nohama, ale to je neprakticky pri suknich/satech, a druhy ClipSafe se zapinanim po stranach, ten mam ja a je super. Samozrejme pro oba typy jsou i jine znacky
Existuje těhotenský pás. Já ho teda nikdy nepotřebovala, normální pas jsem dala pod břicho a v pohodě. A jezdila jsem dost az do konce.
Já mám těhotenský pás od Zopa a jsem spokojená 👌chytá se ve dvou místech z leva i prava a tak drží pod břichem.
Polštářek s očky, co drží pás pod břichem. Mám myslím Zopa, jeden mám úplně nepouzitý originálně zabalený, kdyby někdo měl zájem.
https://www.mall.cz/autosedacky-prislusenstvi/z...
@me_druhe_ja akorat jsi asi nepochopila k cemu slouzi 😉 jde totiz predevsim o to, aby pas zustal pod brichem v pripade narazu, coz by se u tebe nestalo, a pas by snadno vyjel nahoru a treba tvemu pokladu v brise zlomil pater.
Já jsem teď 17 tt a taky jsem si objednala těhotenský pás, náhoda je blbec, mě airbag zlomil ruku a od pásu jsem měla modřiny při bouračce v 50 ve městě 😓🤷🏻♀️
Těhotenský pás BeSafe. V obchodě jsem si zkoušela ten BeSafe se zapínáním mezi nohama a pak ten Zopa se zapínáním po stranách. Rozhodně je bezpečnější BeSafe, při prudkém nárazu není šance udržet ten pás pod bříškem, když máš tu Zopu, zkoušeli jsme to v prodejně, že to nedrží tak dobře a i prodavačka říkala, že jí to nakonec spousta maminek chodí vracet a kupují ten BeSafe, byť ho původně kvůli sukním nechtěly.
Bohužel moje první nehoda byla zrovna v tehotenstvi a zrovna jsem ten pás měla. Napralo to do mě auto zezadu, nic hrozného. Ale byla jsem ráda, že jsem ten pás měla.
Rozhodně těhotenský pás, nejde o pohodlí, ale o bezpečnost, takže nějaké “jezdila jsem s normálním pásem v pohodě” nemá žádnou vypovídací hodnotu, když to (díkybohu) bylo bez nehody. Normální pás může v případě nárazu (nejen) miminku fatálně ublížit. A bez pásu to snad už dnes nikoho nenapadne.
Já bez těhotenského pásu do auta nesednu.
@anet_98 Nemáš problém, dokud nebouráš... crash testy normálního pásu vyznívají dost děsivě, spodní část pásu “zatlačí” přímo přes dělohu a miminko. Video je ve spodní části článku, crash test je na konci.
https://www.babyweb.cz/je-k-necemu-dobry-tehote...
Asi by měl besip udělat nějakou kampaň, ta neinformovanost je dost děsivá.
@anet_98 Tak to je pecka, komentar nejvice neinformovaneho cloveka, ktery siri sve desive domnenky dal. Zaprve dokud nebouras, tak je jasne, ze nemas problem. On ten teh.pas neni jen proto, aby te normalni netlacil na brise.... No a kdyz napises, ze si jeste povolujes spodni cast pasu, to uz je jako bys jezdila nezapasana, bravo, good for you. Asi by sis mela zjistit neco o spravnem pouzivani pasu v aute. Jeden z bodu mj. je, ze po zacvaknuti pasu je treba co nejvice utahnout tu spodni cast pres bricho, aby pas v pripade nehody spravne fungoval.
Problém se sukněmi u je u besafe zapínání mezi nohama jenom u dlouhých sukní. Krátkou stačí vyhrnout pod zadek, sednout, zapnout a předním díle sukně se zakrýt. Když jsem měla úzkou sukni a nejela sama, zakrývala jsem si klín šátkem. Za bezpečnost to stojí.
Pokud nemas potvrzeni od lekare, pas mit musis. Jinak stejny postih jako u vsech. Res tehotenskym. Pasem..
@vineta
@krupka3
@rebe
Nechci tu šířit, že je těhotenský pás k ničemu nebo že je kravina si ho pořizovat. Uvádím jen svůj názor, že mi normální pás v autě nevadí a nemám tedy potřebu ten těhotenský kupovat. V autě jsem každý den jako řidič na 10 min.
Nikdo kolem mě si ho ani nepořizoval, takže nemám ani recenci od někoho známého a v dob našich rodičů také nic takového nebylo. Navíc tomu auta byly méně bezpečné než jsou dnes.
Myslím, že je to každého věc a názor, stejně jako s aniballem nebo monitorem dechu 😉
@anet_98 k nehodě stačí i minuta. Můžete i sedět ve stojícím aute a někdo to do vás narvat. Argument ze jste v aute 10minut denně je opravdu nesmyslný. Ano auta byla možná min bezpečná ale na silnicích bylo bezpečněji už jen z toho důvodu ze aut nebylo tolik a nejezdili takovou rychlosti jako jezdí většina aut dnes. Ano vlastní (ne)zodpovědnost je každého věc ale když se stane neštěstí tak pak všichni očekávají ze okoli vás zachrání a pomůže....
@anet_98 Najezdím ročně kolem 40tis km, vždycky jsem jezdila až do porodu. Klasický pás mi taky držel pod břichem, přesto ale tato varianta bezpečná není. Já nikdy nebourala, ale na rovinu - kdyby náhodou (a ani bych nemusela bourat já, stačí, aby to někdo napral do mě), tak těch pár stovek za těhotenský pás radši dám, než si pak něco vyčítat.
@anet_98 Za našich rodičů nebyly těhotenské pásy ani autosedačky. Ale taky bylo mnohem více mrtvých na silnicích než dnes, a to i když bylo řádově méně aut a jezdilo se nejvýš stovkou. Já ti samozřejmě přeju, aby se ti nikdy nic nestalo. Protože k neštěstí stačí i pár vteřin a ani se nemusíš rozjet...
Mnohokrát všem děkuji za odpovědi a informace z vlastní zkušenosti, určitě se po nějakém těhu pásu podívám. Kde jste kupovali, co se týče kamenných obchodů?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tehotensky pas, bez nej bych tehotna do auta nesedla. Drzi ti pas pod brichem, takze v pripade nehody se ti stahne tam, a ne primo pres dite v brise.