icon

Jméno pro holčičku - Malvína, Dita

sraffie
15. dub 2019

Porod se blíží a já se pořád nemůžu rozhodnout nad jménem pro holčičku :D
Můj favorit je Malvínka (Malvína) ale rodina mě od toho jména odrazuje že se jí pak budou děcka kvůli jména posmivat 😐
Jako druhé jméno v pořadí je Dituška (Dita)
Moje otázka zní pro jaké jméno by jste se rozhodli vy? :D

Strana
z3
kuliseks
16. dub 2019

Moji mamce se doted nelibi jmeno meho druheho syna, rika mu tak, aby se ji to aspon libilo 🙂 dnes uz se deti posmivat jmenem nemuzou, protoze je dnes vsechnomozne bezne. Ne jako driv, kdy byly same Petry, Jany apod. Tim nehanim jmena, jen to nejak popisuju, jak to myslim. Dnes se deti budou podle me spis posmivat, ze nekdo jeste nema Facebook ☹ se jmenem si fakt hlavu nedelej a dej, co se libi vam

verunka11221
16. dub 2019

Dejte co chcete. Jen teda nevim jak by se oslovovala Malvina. Podle me je v tomhle lepsi Dita. Ale tak ci onak je to vase dite a vyber jmena je jen vase vec. To my jsme meli mit Viktorku. Par zertiku jsme si vyslychli ale nikdo nas neodrazoval a to se pak divili kdyz jim prisla sms ze se narodila Valerie 😀

zelenaesmolda
16. dub 2019

@verunka11221
a proc jste to nakonec zmenili?nebo to byla kamuflaz? 🙂
jinak jak viktorka tak valinka jsou obe pekne jmena.

martaskaaa
16. dub 2019

Malvina? To mi vzdycky pripomene uknucenou Šárku z Ulice 😂 pardon

lvl16
16. dub 2019

Já mám na svém seznamu Malvínu, Evelínu i Hermínu, takže bych se rozhodla určitě pro Malvínu 🙂. Zato Dita se mi nelíbí vůbec.

zelenaesmolda
16. dub 2019

@martaskaaa proc ti Malvina pripomina Sarku z Ulice? :D

@lvl16 tak z toho tveho seznamu bych volila Evelinku.Hermina v te ceske forme mi prijde dost priserna 🙂

dora13
16. dub 2019

Dejte, co se libi vam. Malvine se posmivat nikdo nebude, doba, kdy se deti jmenovaly jen Eva, Jana, Tomas a Petr uz je davno pryc. A moje zkusenost je takova, ze deti jmena fakt neresi, synek maji ve skolce par opravdu nezvyklych a vubec nikomu to neprijde divne. Jinak teda Malvina i Dita jsou imho obe moc pekna jmena 🙂

manssake
16. dub 2019

Z tehle dvou moznych variant bych dala rozhodne Ditu. Malvina se mne osobne vubec nelibi a pod timhle jmenem bych si dokazala predstavit akorat nejakou naivku,kdezto Dita zni jako tvrda nezlomna holka... 🙂😀 Ale to je jen muj nazor, urcite vyberte, co se vam libi a nekoukejte na okoli...

frantadobrota
16. dub 2019

Včera měla svátek anastazie... Stazicka je krásně jméno a skoro už se nevyskytuje 🙂

romaz
16. dub 2019

Určitě podle toho, jak to cítíte vy dva ostatní si zvyknou

lennus
16. dub 2019

Malvína je moc hezké a netradiční, mně se obecně líbí netradiční jména. Některých je hrozně moc a za sebe doporučuju dopředu neprobírat s rodinou, každý má jiný vkus. Moje mamka se taky divila, kde jsme na to naše dívčí přišli a zvykla si, přitom je to v českém kalendáři a dřív se dávalo asi i víc. A je nesmysl tvrdit, že děti se budou smát, vidím to u syna ve školce, je tam pár netradičních jmen a děti vč syna to vůbec neřeší, jsou to pro ně jména, řeší to jen rodiče! V dnešní době je spousta jiných a netradičních jmen a taky tu žije hodně cizinců. Vemte si třeba jméno Sofie, dřív netradiční a teď opravdu velmi profláklé, asi jako některá jména z mé generace, třeba Lenek blo v každé třídě několik a teď je to už exotika 😀
Kamarádka má holčičku se jménem Matea.

lennus
16. dub 2019

@malinkaelinka Asi by se oslovovala Malvíno, ne? My říkáme dceři tak, jak se jmenuje, přestože jde zdrobňovat. To mi tak trochu nás vadí, že se hrozně zdrobňuje a pak ty děti mají pocit, že něco provedli, když se jim řekne tak, jak to mají v rodném listě 😀

@pipi_puncocha Přesně, mně zas komolili příjmení a říkali mi podle něj na základce a újmu z toho nemám, i když se mi to nelíbilo 😀

@garfulka78 Babičky tedy husté, bych jim řekla, že ony si už jména pro své děti vymyslely, teď je řada na mě 😀

@dora13 Mám úplně stejnou zkušenost, ve školce je Oliver, Kvído, Lola, Gabriel a malému přijdou jako každé jiné jména, neřeší, že nejsou tak tradiční či že je jich méně než ostatních. Řeší to jen rodiče!

martaskaaa
16. dub 2019

@zelenaesmolda protože se tak v realu jmenuje😂

frantadobrota
Autor odpověď smazal
pandabox
16. dub 2019

obe jsou to krasna jmena..Dita mi znu trosku hrubeji, ale to je muj subjektivni nazor🙂

frantadobrota
16. dub 2019

@verunka11221 ❤️ mě všichni od Valerie odrazovali a chtěli práve Viktorii, ale já se nedala a Valinku mám 🙂

malinkaelinka
16. dub 2019

@lennus No na oslovování mi to přijde dlouhé... Jaroslavovi taky nikdo neříká Jaroslave, ale Jardo...

zelenaesmolda
16. dub 2019

@martaskaaa fakt?tak to jsem netusila 🙂

asvobodova
16. dub 2019

Dejte na sebe. My máme Františku a těch keců před porodem 😁. A tohle proroctví taky proběhlo. Nikdy se jí nikdo nesmál, naopak všem se jméno líbí.

danask88
16. dub 2019

Já bych se toho vůbec nebála a dala na sebe. Pokud je Malvína první v pořadí a vašemu srdci a vkusu blíž, jen do toho! Za mě je to jméno fakt krásné a na druhé nedejte. Oni si zvyknou.
Já mám dceru Klementýnku. Dva roky jsme jí s manželem chtěli a plánovali a nemohli se shodnout na jméně a pak jsem otěhotněla a hned jsem věděla že to musí být holka Klementýnka. A manžel byl nadšenej. První jméno po dvou letech na kterém jsme se shodli.
A rodina hned kecy až jsem si říkala jak tohle můžou vypustit z úst dospělí lidé. Například bratr že jí bude říkat Klementýna Denentýna, sestra zas že Gotvaldýno jí bude říkat když jí dáme tak pitomé jméno. A furt řešili jak to chceme zkracovat. Tak na to jsem odpovídala, že zkracovat to nebudem, že nám huba neupadne.
Jo máme Klementýnku, je jí 13m a už si všichni zvykli. Oslovují jí Klementýnko nebo Klemčo. My jí doma říkáme ještě Klemísku.

bayt
16. dub 2019

@sraffie Malvína je krásné.

verunka11221
16. dub 2019

@zelenaesmolda Ja chtela Viktorii uz od holky. Strasne moc se mi libilo. Byla to jasna volba. No a pri porodu mi prislo ze to neni ono a zmenila jsem to. Chudak manzel hledel jak vyorana mys 😀 Ale taky slo o to ze jsem byla otravena z toho ze kam jsem sla tak jsem slysela jak nekdo vola Viktorii. Porad se mi libi a trosku me i mrzi ze jsem to zmenila ale tech Viktorek je tet jak maku.

verunka11221
16. dub 2019

@frantadobrota U nas i kdyz zertovali tak Viktorie se vcelku libila. A ja bych ji i dala ale vlezla jsem do obchodu nekdo volal Viktorku, sla jsen po ulici opet Viky atd je jich moc. A kdyz sleduju vitani obcanku tak jich je taky dost.

lennus
16. dub 2019

@verunka11221 Mě taky spolehlivě odradí, když něco frčí, my vybírali jména česká ale netradiční, znala jsem jen 2-3 osoby těchto jmen, ale ne vyloženě v blízkém okolí. Moje jméno bylo ve své době velmi profláklé, všude jsem na něj narážela a slíbila si že tohle svému dítěti nemůžu udělat 😀

verunka11221
16. dub 2019

@lennus To stejne u me. Ja jsem rocnik 91 a okolo tohodle rocniku je Veronik strasne moc. Ale nasi to nemeli jako modni vlnu. Babicka moc chtela Verunku ale mela jen syny takze ji chteli udelat radost a ke vsemu se jim to i libilo. Ja jsem mela teda Viky a pak Libusku ale manzel ji uplne zamitl ☹Kdyby na ni kyvl mame Libusi. Jinac syn je Karel coz je klasika ale uz se tolik nedava. Sestricky v nemocnici rikaly ze tohle jmeno tam dlouho nemely.

zelenaesmolda
16. dub 2019

@verunka11221 tak ja taky jmeno pro svoji dceru mela vybrane uz od detstvi a nakonec jsem rada,ze jsem ji tak pojmenovala protoze by me cely zivot mrzelo kdybych si to nechala rozmluvit

verunka11221
17. dub 2019

@zelenaesmolda Tak ja si to nenechala rozmluvit. Jen uz mi lezlo na nervy jak ho vsade slysim. Porad se mi libi ale za Valerii jsem rada tady v okoli ji nikdo nema.

jancabr
17. dub 2019

jméno jsme oznámili až po porodu. Do té doby to byla Evička, protože jsme měli termín porodu na Vánoce. Jinak na finálním jméně Anna jsme se dohodli až 3 týdny před porodem. Do té doby jsme to moc neřešili. Dejte takové jméno, které se vám líbí a které ladí s příjmením. I když u holek je velká pravděpodobnost, že se časem změní svatbou ...

sraffie
autor
17. dub 2019

Tak jsme se rozhodli tedy pro Malvínu. Byla mě i manželovi nejblíž ❤️ a když jsem řekla rodině že zvažujeme nakonec ještě druhou možnost Ditu začala mi psát tchyně proč nedáme Ingrid a nato hned i moje máma že chce Zuzanku 🙈 tak jsem si řekla dost vy už svoje děti máte a měly jste možnost si je tak pojmenovat :D k bříšku manžel mluví vždy Ahoj Malvi jak se tam máš 🤣 takže jí takhle i nejspíše budeme oslovovat

vironeka
23. dub 2019

Mně se Malvína jako takové líbí, i když asi bych ho nedala, teda já osobně, protože se absolutně nehodí k našemu příjmení. Před dvacet lety bych to tak nehrotila s tím, že se beztak vdá, ale víme jaká je móda ohledne svateb a nemyslím, že se to bude nějak měnit ve prospěch sezdaných párů.

Mně se líbí spousta jmen, vážně krásných, ale ne každé si umím představit u svého dítěte.

My jsme řešili včera, holčičí, protože když prý vybírám červený kočárek tak je to jasná holka, klučičí nemá smysl řešit ženo, napiš tam Kevin . /hahahahaha, to říkal i u prvního, že Kevin. jenže tentokrát nemáme genetiku z plodovky, takže musím pro obě pohlaví jména vymyslet normální 😀 / Samozřejmě, že moje jména se nezdají jemu a jeho mne, klasika jako u prvního prcka.

Chápu, že Tě mrzí, když je rodina proti, mne zase není příjemné, když mi navrhují a rozplývají se nad jmény, která se mi nelíbí 😀

Mně kámoška říkala, že se s přítelem tak dlouho přeli, až prostě u porodu ona řekla to její oblíbené a pak už měl muž smolíka, mi to radila taky tak 😀

Strana
z3