icon

Jsem nešťastná z pohlaví mého dítěte :/

linda766
25. čer 2016

Ahojky cítím se kvůli tomu hrozně špatně, ale jsem po třetí těhotná, termín nám stanovili okolo 10. října a už mám doma dva kluky, nyní nám doktor s jistotou potvrdil, že třetí bude taky kluk. Když jsem otěhotněla měla jsem pocit, že by se mi mohla narodit holčička, opravdu moc jsme si to s manželem přáli. Když se narodil nejstarší, tak nám bylo celkem jedno, jestli to bude kluk nebo holčička, i když já jsem si víc přála holčičku, po druhé jsme doufali v holčičku, chtěli jsme mít páreček, to už jsem obrečela, ale pak jsem se rychle vzpamatovala,, ale teď? Jsem z toho celkem zoufalá, malej se nám dlouho nechtěl ukazovat, takže tady byla šance, ale teď se nám ukázal celej. Přitom jsme si od začátku říkali, že k tomu budeme přistupovat, že s enám narodí princezna, a tak jsme i pořídili pár růžových věcí, a vymýšleli jméno jedině pro holčičku.
Já vím, že je to malicherný, hlavně ať je zdravé, a já se kvůli tomu cítím šíleně. Máte některá podobné zkušenosti?
PS. teď mám pocit, že se rodí samej kluk. Linda.

Strana
z5
martinkamoj
26. čer 2016

@linda766 Ano zatím přirozeně ale za podpory hormonální léčby. Teď druhý měsíc... Doktorka říkala, že ještě měsíc zkusíme klasicky a pak se domluvíme do dál.. 🙂 Tak snad se dočkáme dříve než k něčemu dojde jinému 😀 Tak uvidíte jaká budete tchýně.. Já se svou vycházím super... 🙂 Ale že bych s ní měla bydlet pod jednou střechou to asi ne 😀 i když mě má ráda a já jí taky.. 😀

drzticka81
26. čer 2016

@linda766 tak mezi holcici s nejvetsi karmou patri lenka a klara, u kluku jsou to prekvapive ta stara jakozto Vojtech, Frantisek 🙂)) treba na me charakteristika meho jmena uplne sedi-je to podporeno samozrejme mym znamenim a datumem narozeni 🙂))

babanci
26. čer 2016

@drzticka81 O Kláře jsem to věděla. To už jsem četla mockrát.

linda766
autor
26. čer 2016

@martinkamoj Tak to gratuluju mít dobrou tchyni to je zázrak.🙂 ne nebydlet nikdy, my jsme takhle bydleli asi půl roku po narození nejstaršího a nedalo se to vydržet, na malýho se ani nekoukla, jen nám opakovala, jakou jsme udělali chybu, pokud jsem na prcka promluvila česky, tak histerčila, že bude mít zmatek v hlavě. No prostě hrůza, o hádkách o stavu domácnosti ani nemluvě.

linda766
autor
26. čer 2016

@drzticka81 Tak Vojta mě napadl, jako varianta, tak to tedy v žádném případě, to je dobré vědět. Ještě jsem uvažovala o Adamkovi, holčičku jsme plánovali Diana Eva, ale na to můžeme zapomenout.
Dá se někde na internetu o tom něco najít? Nebo existje nějaká kniha? Hledala jsem, ale celkem marně. Děkuji.

angel456
26. čer 2016

Manžel má z prvního vztahu 3 dcery, když jsem zjistila, že čekám čtvrtou, víkend jsem oplakal, mě to bylo jedno, ale jemu jsem to strašně přála a taky byl trochu """zklamaný""", ale teď jí jsou 3 a kus a nedovedu si představit, že by s holkama byl nějaký kluk... je to super, hračky je zajímají všechny stejný, oblečení, knížky, zájmy... Tak jsem byla """"""""""zklamaná""""""", ale jen chvilku... teď děkuju všemu a všem, že mám krásné ZDRAVÉ 4 dcery. 🙂

linda766
autor
26. čer 2016

@angel456 Tak to gratuluju, to musí bejt pohodička. Navíc holčičky jsou mnohem hodnější. 🙂) Možná kdyby to byl kluk, možná by se cítil zvláštně mzi třema sestřičkama. ) Taky s teď říkám, že chlapec mezi kluky "lépe" zapadne, ale je to spíš jen takové uklidňování a smiřování. Holčičku jsme moc chtěli...

drzticka81
26. čer 2016

@linda766 http://barunkabarborka.blog.cz/rubrika/vyklad-p...
tady ten odkaz mi poslala kamoska. kdyz jsem cekala prvni dite 🙂))

elis1234
26. čer 2016

Já čekám první miminko a bude to chlapeček. Jelikož muj přítel už jednoho syna má, moc si přál holku. Od začátku mluvil stále o holčičce. Když jsem mu řekla, že je to kluk, byl zklamaný. Stejne tak pribuzni mluvi stále o tom, jak nám prejou holku,když už jeden chlapeček je. A jak jsou holky lepší atd. Už ty řeči nemohu ani slyšet. Já čekám sve první dite a na pohlaví mi opravdu nezáleželo. To miminko za to nemůže a už se na svého chlapečka moc tesim. Jedine z čeho jsem zklamana je reakce ostatních a pritele. Ani nevím, co jim na to mám vždy říct. Ty řeči jsou tak otravne. Jsem stastna, že jsem se dočkala miminka a nejdůležitější je, aby bylo zdrave.

linda766
autor
26. čer 2016

@elis1234 Tak to chápu, často okolí dělá věci těžší, já jsem bohužel člověk, co hodně dá na okolí, a snaží se především zavděčit své nevděčné tchyni, která nám několikrát opakovala, že chce vnučku, ž jinak jí to nezajímá. Vždycky trpěla tím, že neměla dceru. Těch řečí si nevšímat, i když je to těžké, já sama to neumím. A jaké máte jméno? 🙂

operetka
26. čer 2016

@urtica Já znám rodinu s pěti dcerami - pán si přál syna. Příroda jim to vynahradila: od pěti dcer mají šest vnuků - a žádnou vnučku 😀

angel456
27. čer 2016

@linda766 Nejstarší je puberťačka, která to hodně zkouší, druhá je princeznička na hrášku, kterou všechno bolí a všechno je problém, třetí je hyperka, která vydá za 4 kluky, pořád někde leze, houpe se... a ta nejmladší ta je drzá po nejstarší, ze všeho dělá tragédii a vymýšlí hovadiny... a pořád, pořád, pořád, pořád... pořád mluví, hádají se, ječí na sebe, hysterčí... jsou ůžasný všechny čtyři, ale kdyby byly na 10 minut aspoň potichu 😀

angel456
27. čer 2016

@elis1234 mě nejvíc sr*li lidi co se sklonili na kočárkem a konstatovali, jé 4. holka, to bylo zklamání co? kdy se budete pokoušet o kluka? A já jim říkám dobrej bejček dělá samý jalovičky... 😀

alyssa18
27. čer 2016

@rotterovamichaela Proč hned psát, že není dobrá matka? Při vší úctě, myslím si, že nikomu tady nepřináleží někoho soudit. Každý má své emoce, maminka @linda776 si přišla pro podporu, případně se vypovídat, a já ji obdivuju, že šla takhle s kůží na trh. Mám chlapečka a taky bych jako druhé miminko chtěla holčičku. Samozřejmě, že je zdraví nejpřednější, ale vždyť jsme jenom lidi a máme svá přání. Bylo by pošetilé myslet si opak.

lamia
27. čer 2016

@linda766 Deti to berou úplně v pohodě, prostřední dcera hrozne chtěla další sestricku,vůbec nechtěla pripustit,ze by to mohl třeba byt kluk. Po porodu jsem mela i trochu obavy jak ho prijme. A ted hi naprosto miluje a říká,ze je lepší než holka😀. Dokonce se ptala,jestli by nemohl mít ještě i Davídek brachu,aby nebyl sam kluk... Reakce deti bych se nebála, v rodičích si to dle me zkušenosti taky rychle sedne a zamilují se do svého dítěte, jen ty reakce okolí jsou občas na pěst, ale to taky po čase přejde.

lucykal
27. čer 2016

Toto vůbec, ale vůbec nepochopím. Nevím zda to chápu správně, že by si chtěla dát miminko k adopci. Proboha co by kdo za to dal mít dítě, zdravé dítě. Když dáš malého k adpci otěhoteníš a bude to zase kluk uděláš to samé?

andreaandrejka
27. čer 2016

@lucykal Ona nechtěla dát SVÉ miminko k adopci. Chtěla si adoptovat holčičku...

lucykal
27. čer 2016

@andreaandrejka z toho co psala to jasné nebylo.

andreaandrejka
27. čer 2016

@lucykal To jo, ale pak to dál vysvětlila.

evulinka27
27. čer 2016

Jsem třetí dítě a konečně po dvou klucích holčička.. A jen potvrdím slova některých tady 😀 nikdy jsem holčička nebyla 😀 😀 😀 byla jsem prostě kluk, nesnášela šaty, sukně (učím se je nosit až teď ve 25ti letech 😀) moje nejoblíbejnější hračky byly prak a luk, gatě jsem milovala maskáče po bráších, hrozně jsem si přála, aby mi mamka ušila monterky - což nikdy neudělala!!! jak já si je přála! 😀 ve vyšším věku jsem měla kuličkovku (tu pistoli) a lítala jen se spolužákama a mlátila se a dobývali jsme si území. Pak přišla puberta - najednou jsem chtěla kluky 😀 doma peklo, nikdo mi nerozuměl, rodiče jsem nesnášela 🙂 super období pro matku, která najednou má "dceru" 😀 a po bouřlivém období přišel internát a studia mimo domov, pak stěhování k nynějšímu manželovi. Vážně si mě doma neužili..🙂 vztah s rodiči mám už samozřejmě super, hlavně s mamkou. ale myslím, že nikdy neměla dceru tak, jak by si spousta maminek tady přála.. protože hold, měla jsem dva starší bratry a ti mi dávali vzor.

yildiz
27. čer 2016

tak taky pridam svoje 🙂 - mam 3 holky a prala jsem si ji znovu kdyz jsem pak planovane neplanovane nasla // 🙂 tak jooo holkaaa bude to holka ..mam k nim nejak bliz, a nedokazu si predstavit, ze bych mela doma pindika ! 🙂 no a kdyz ve 13tt dr rekla ze kluk, sice na 50-60% tak jsem teda to desne rozdychavala brecela, co s nim budu delat ??? kriste paneee - az se narodi tak budu jak ta ze Sexmise nakonci filmu az uvidim toho bimbase 🙂 ...no cele tehu jsem to rozdychavala ze nevim zda ho budu mit rada atd ...no ke konci jsem se pak utesovala tim, ze jsem proste kupovala klucici veci atd ..neb jsem na kluka doma nic nemela 🙂 a docela me to pomohlo + kamoska ...no tak jsem pak nejak v hlavne teda rezignovala nooo..ale stejne se to pralo ve me...kdyz se teda faaakt malej narodil ...prvni co bylo kdyz me ho dali do ruky...jeee ty si voskliveej 🙂 nooo...ted je to zlaticko, milacek ,vysmatej pohodar, spinkaci ..slunicko....a nevymenila bych...joooo je to zmena ...a mozna i po tech dvou mladsich dracicich treba bude fakt klidek 🙂 holky teda byly do 2let v pohode zlaticka ted teda proste radi nooo hodne si i zacinaji rozumet , brasku maji holky radi...no uvidime ...jak se pak "braska" vyporada s holkama kdyz bude takove trni mezi ruzemi 🙂 takze preji at se vse uklidni, ty budes pak rada, ze je mimi zdrave to je to hlavni..ja se ted tomu vsemu smeji...ale moc dobre te chapuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! pac jsem mela to same...drz se a bude lip !

rotterovamichaela
27. čer 2016

@alyssa18 Víte proč jsem napsala, že je špatná matka? Protože uvažovala, i kdyby na minutu, ale uvažovala, že dá dítě, které nebude podle jejich přestav pohlaví, k adopci. To podle mě není "normální". 🙂

oplatecka
27. čer 2016

@rotterovamichaela Zakladatelka pak objasnila, že neuvažovala o adopci svého dítěte, ale že by si adoptovala vysněnou holčičku... Já jsem to pochopila stejně jako ty, takže mě to dost zarazilo 🙂

smallinka
27. čer 2016

Měla jsem kolegyni v práci co má dva kluky....a něco tam v práci šířila že by chtěla adoptovat holčičku. Můj první dojem byl spíš takový otazník? (to podotýkám že jsem ještě děti neměla)....říkám si ... jo udělala by dobrej skutek ale zase s takovýmto záměrem? Nepřijde mi to správné.....chtít pouze určité pohlaví. Ano chápu ještě když si maminka od dvou a více kluků často stěžuje že by si přála holčičku, ale jít si ji adoptovat? To si zase bude stěžovat, že není ani po tatínkovi ani po mamince....Chápu, že v těhotenství je to takové, že si nějaké pohlaví přejete a máte opačné tak třeba jste trochu zklamaní, ale až se dítě narodí ten nový obličejíček ten nový človíček tak je přece jedno co mu visí nebo nevisí tam dole ne? 🙂

marton
27. čer 2016

@angel456 koukám, že si toto " pořekadlo " upravuje každý dle sebe. Já ho znám, že pořádný chlap dělá kluky 😉 . Nicméně je to kravina, přestože ten můj nej je 🙂 .

elis1234
27. čer 2016

@linda766 A právě o tom to je. Okolí s námi nezije a nemůžeme si to jejich jednání připouštět. Já to trochu chápu, že člověk po dvou chlapcich chce holčičku. Ale je otázka, jestli to ten člověk opravdu chce, nebo je to právě jen kvůli tomu okolí. Zdrava miminka jsou dnes dar a proto se nemůžeme rouhat. Já mám jméno Matyášek nebo Šimonek 🙂

elis1234
27. čer 2016

@angel456 Přesne tak, me připadá, že kdo tohle rika, má sám nějaký problém. 🙂 a přijdou mi to strasne hloupý řeči 🙂

alyssa18
27. čer 2016

@rotterovamichaela Aha. No já jsem to pochopila právě tak, že by si adoptovala holčičku (což teda potom i psala). Mě upřímně řečeno ani nenapadlo, že by ji napadlo dát chlapečka k adopci kvůli pohlaví. Tak je to vyřešeno. 🙂

anetka1701
27. čer 2016

Ahoj. Já jsem si přála kluka :oD Teda, ne přála... Prostě od prvního testu jsem "věděla" že to je kluk :oD U doktora ve 21tt přišel dost šok, když mi řekl že to bude holčička :oD Fakt jsem se s tím nemohla srovnat, nedocházelo mi to a furt jsem si říkala, že to není možný, že to musí bejt kluk :oD Když jsem otěhotněla podruhé, automaticky jsem opět čekala Tobiase, nepřipouštěla si jinou možnost :oD Když jsem ve 16tt zjistila, že to bude Mája, tak jsem tomu už fakt nevěřila :oD

Když vidím rodiny co mají 2-3 děti různých pohlaví, tak nevím, přijde mi, že ty děti si nerozumí tolik, jako když jsou stejné. Prostě banda dvou, tří holek/tří kluků je lepší než když tam je nějaké pohlaví jinak... I v dospělosti si moji kamarádi lépe rozumí tam, kde jsou stejného pohlaví než rozdílného... Já bych měla na tvém místě radost :o) Taky jsem chtěla "od každého jedno", taky jsem se rouhala a tedka vidím, jak si holky vyhrajou a jak jsou spolu šťastné (oproti jiným sourozencům co jsou různého pohlaví a řežou se) a jsem fakt ráda, že jsou takto dvě. Kdybych měla kluka, chtěla bych taky mít dalšího :o)

chris_n
27. čer 2016

@linda766 ja cekam druhou holku, prestoze jsem v duchu si ríkala, ze by bylo fajn mít kluka. Okolo me je to ted sama tehotná s klukem. Tak alespon ty nase holky budou mít výber 🙂 v roce 2014, kdy se narodila první dcera, tak to zase byla samá holka

Strana
z5