Sára nebo Beáta?
Holky,prosim o Vas nazor.Preme se s muzem.o jmene,ja mm.od zacatku vysnenou Beatku a muz prisel se Sarou.Ja moc jmen s R nemusim a navic v prijmeni mame take R.Ktere se Vam.libi vice.dekuji 🙂
Diky,prvni dcera je Ellen a sedi mi vic Beatka,jak.ji rikate,vy co ji mate doma?
Mně o trošku více sedí ta Sára, ve zdrobnělém tvaru mi Ellenka a Sárinka zní zvukomalebně podobně (-inka na konci), nicméně plně chápu tvůj "odpor" k tomu dávat jméno s R, když už je R v přímení (jsme ten stejný případ, R v příjmení a manžel silně prosazoval u syna Robina, já byla zase silně proti, i kvůli tomu R, ale to jméno se mi prostě tak jako tak nelíbilo). Nicméně třeba kamarádka s manželem mají příjmení dokonce s 2 R+oba také mají ve jménu R a i dceři dali jméno obsahující R, navíc dlouhé (takže mají Karolínu Hrazdírovou). A druhá kamarádka má Barborku Jadrnou.
Mám neteř Beátku a to jméno se mi líbí, Sára mi přijde, že se dává asi o něco víc, ale taky hezké. Co to nechat, až se narodí? Nemusíte se rozhodovat hned, prostě co jí bude víc slušet?
Beata znamená blažená, šťastná. Sára znamená kněžka, vznešené. Volila bych Beatu, kvůli tomu R. Taky máme v příjmení R a ve jméně ho nechceme.
@sarahladynka říkáme jí: nejčastěji - Beo, Betynko, Beatko, a potom občas Beuško, Bety, Beatýno, Betunko, Betánie 🙂
Pokud máš vysněnou Beatku, tak si za tím stůj.. já udělala tu chybu, že jsem si nechala kecat do výběru jména a místo Sofie máme Karolínu 😏. A po té Sofii pořád toužím
Teta je Beata a příjmení ji začíná na R (plus ještě jedno R má v příjmení). Zní to pěkně a navíc je to nádherné jméno!
já chci moc moc Sáru, ale manžel ne, že prej je to jméno pro psa ☹ tak pokud máš možnost, stůj si za svým a dej to jméno, které je pro tebe to vysněné 🙂
@zelenaesmolda 🙂 já nejsem zastáncem dvou jmen, i když to samozřejmě už také padlo 🙂
@sarahladynka tak rikat ji stejne budete jenom jednim,jak se to uchyti.ja jsem dceri dve jmena dala a rikame ji tim prvnim ale v obcance bude mit obe 🙂
Za mě Beáta/Beata. První dcerka je Zora (jméno nám všichni hrozně chválí) a teď budeme mít druhou holčičku a vybrali jsme Beátku. Jsem zvědavá co rodina na to řekne, protože to jméno je tajné do porodu 🙂 Ještě jsme měli ve výběru Agátku - hodně podobné a moc pěkné jméno. Měla jsem štěstí, že se jménem Beátka u nás přišel manžel a já jsem se do něj zamilovala.
obojí je moc pěkné🙂 Mně se líbí víc Sárinka, ale moje volba to nebude😀
S tím R záleží, kde v tom příjmení je - pokud je jen jedno a uprostřed, není to velký problém. Přijde mi škoda se zříkat oblíbených jmen kvůli téhle maličkosti. Btw. moje děti mají r ve jméně i v příjmení a R uměli před třetím rokem - kdoví, možná je motivovalo to jméno🙂...zato sykavky synátor dotáhl až v 5ti letech.. ale ve jméně a příjmení nemá jedinou🙂
Každopádně přeji dcerce hodně zdraví a tobě co nejlepší porod.
@sarahladynka mně se jména s erkem líbí, i když vyloženě Sáru neprožívám, ale to je věc vkusu 🙂 nicméně jak si psala, že první dcera je Ellen, tak jednoznačně dávám hlas Beátce 🙂 Záleží taky hodně na příjmení.
Nicméně Ellenka je světlo, Beáta je šťastná a Sára sice vznešená, nebo kněžna, ale taky svárlivá, problémová, takže s ohledem k první dceři bych jednoznačně volila Beátu.
🙂
Sára, mám ráda tradičnější jména, Beáta je na mě moc moderní 🙂) Ale nedala bych nikdy ani Ellen, takze k té se Beáta hodí víc.
Ja si stala za svym jmenem a jsem za nej stastna. I ostatni si uz zvykli a libi se jim. A Beatka je krasne jmeno 😍
Jmeno Beata me podle vykladu webu Andelska pani moc zaujalo 🙂 Nevim jak je na tom Sara, muzete kouknout..
Beata! BEÁTA
- velká psychická síla, láska, inteligence, jemnost, velmi dobré jméno. Je bez karmické
zátěže. V životě se určitě ne-ztratí. Vyrovnává i nedobré datum narození. Vhodné pro
všechna znamení. Beáta by měla být odvážná, přináší jí to štěstí.·Vládne Měsíc a Slunce.

za mě Beátka 🙂 mít druhou holčičku, tak se tak jmenuje 🙂