icon

Skončila jsem s kouřením v 33. tt. Nebude mít mimčo po porodu abstinenční příznaky?

verca09865
20. bře 2021

Ahoj holky mám dotaz píšu anonymně protože se za to staráme stydím. Byla jsem silná kuřácka když jsem otěhotněla měla jsem těžké a dost stresové období které trvalo vlastně až do tohoto měsíce tedy března celou dobu jsem kouřila tak jak kdyby jsem nebyla těhotná. Malý se vyvíjí jak má žádné problémy nemám ale sekla jsem s tím definitivně ve 33tt a už týden nekouřím myslíte že tím můžu něco zachránit ještě? Nebude mít abstinenční příznaky po porodu? Děkuji za reakce

Strana
z8
te_reza
21. bře 2021

@gracinka7 škoda, ale počtení dobrý 😂

sudylichozrout
21. bře 2021

@te_reza To tedy 😂

juliemichal
21. bře 2021

ach bože nestačím se divit,takové pěkné KZ 😀 a to jsem chtěla uklidnit jen zakladatelku a jen mi napadáte mé děti,jací nejsou chudáci aj,měly by jste si nejdřív zamést před svým prahem a pak řešit někoho jiného.... taky Vám vaše děti neberu do huby,jak vy mé!

juliemichal
21. bře 2021

a páté jsem chtěla až za 6 let a ne teď... takže se do toho taky prosím nestarejte,přišlo tak si ho nechám,brát mu život nebudu!

bara88
21. bře 2021

@juliemichal přišlo samo od sebe jo?ti ho přinese čáp?

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 mno stačila kapka.. a představ si,že manža byl podle caru neplodný... o třetího jsme se snažili 4 roky a o čtvrtého 2 roky.. měl hodně špatné sperma.a teď stačila jen kapka,a i sám dr se divil,že jsem otěhotněla,když kojím...

bara88
21. bře 2021

@juliemichal jo kapka ,tak to jo🙏

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 ano kapka,myslíš si,že jsme si nedávali pozor?fakt tak brzo bych mimi nechtěla,ale taky nemám takovou náturu,že bych šla na interupci.. myslíš si,že bych chtěla být těhotná půl roku po třetím císaři?

bara88
21. bře 2021

@juliemichal hlavně že máš náturu pořád hulit ikdyž víš že tvé děti nejsou uplně zdravé

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 a kde jsi přišla na to,že nejsou zdraví?

bara88
21. bře 2021

@juliemichal podle toho co tady píšeš?proč tvé dítě chodí do specialní školy?

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 třebas,že má David ADHD?jo a pozor tohle je dědičné,manža ADHD taky měl,když byl dítě.

bara88
21. bře 2021

@juliemichal proč máš problémy ted v těhotenství?

bara88
21. bře 2021

@juliemichal aha ated už manžel adhd nemá jo?.-)

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 myslíš ten hematom?tak to netuším,neměla jsem ho ani u jednoho a to jsem kouřila i u kluků a hematom jsem neměla.no nemá,víš,že s toho ADHD můžeš vyrůst?říkali mi to i na PPP.

bara88
21. bře 2021

@juliemichal a tvé zuby z cigaret taky nejsou že?🙂

terezanovotna30
21. bře 2021

@juliemichal jdi radši krmit holuby než nás takovými bludy!

gramar
21. bře 2021

Přestat kouřit je dobré kdykoliv a čím dříve tím lépe (ne jen kvůli těhotenství...). Já u prvního přestala hned, u druhého a třetího během pár dnů, ale to jsem rapidně omezila. Jen nějak neumím přestat, každopádně doma nekouříme, nesnesla bych ten smrad z věcí, zažloutlé stěny atp. Takže když kouřit tak venku...

Pravda tedy je že jsem četla mnoho článků o tom, že u silných kuřáků se nedoporučuje přestat ze dne na den, ale spíše rapidně omezit (ale názory odborníků se velmi různí), každopádně jsem jednou četla i vysvětlení proč je lepší si dát jednu dvě cigarety a jde o to že stres/absťák po cigaretě může být škodlivější, než ta cigareta samotná, což asi svou logiku má, ale ani jedno z toho není nejlepší řešení...

A asi nějak nechápu osočování a urážení "fílzů" oni někoho nutní ne/kouřit v těhotenství...?

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 manžel taky kouří a takové zuby jako já nemá 😀 říkala mi má nevlastní mamka,že zuby jsou taky dědičné 😀 že je mám po mamce a po taťkovi 😀

bara88
21. bře 2021

je mi z tebe normálně zle fakt.hlavně už pozor na kapky🙂

sticker
juliemichal
21. bře 2021

@bara88 mě z tebe taky,jen jsem zakladatelce odpověděla ať nemá strach a pak jsem tu nejhorší já,njn už všem hrabe z té corony,ale nedivím se.

tulikiss
21. bře 2021

@juliemichal prosimte ty mas ale smulu na sami debilni doktory... nebo je to porad jeden a ten sami.... jako doktor co rika ze kourit v tehotenstvi je ok, ze kourit pri kojeni je ok, ze nechape, ze muzes otehotnet pri kojeni... jako co je to za debila.

juliemichal
21. bře 2021

@tulikiss o tom otěhotnění přes kojení mi říkala i dětská dr,že se tomu diví,že jsem otěhotněla.... a i dr co má x let praxi mi to řekl.a jak vidíš,tak některé holky tu psaly to co já,že pokud jsi silný kuřák,tak,že gynekologové doporučují jen snížit a ne úplně přestat.a ohledně kouření při kojení,na to jsem se nikoho neptala.a víš kolik je mamin co kouří při kojení?fakticky nejsem jediná.

terezanovotna30
21. bře 2021

@juliemichal to je snad úplně jedno, že nejsi jediná ne?? Ty nemáš svojí palici, aby ses naučila sama rozhodovat nebo co?? Spíš jí máš úplně prázdnou koukám. Nikoho ses neptala na kouření při kojení? Ty jako nevíš co všechno jde do dítěte přes mléko? To jsi opravdu tak primitivní?

tulikiss
21. bře 2021

@juliemichal tak pak je to stara nevzdelana doktorka, pokud nevi ze kojeni neni antikoncepce.... hele je to jen vymluva, pokud planuju dite, tak proste prestanu delat to co by skodilo. ale to si to clovek musi srovnat v hlave, co je dulezite. pro nekoho je to cigaro, pro nekoho zdravi deti. a kolik matek kouri pri koureni a vis kolik svoje deti mlati, tyra, nebo zneuziva. to si jako mam z nich brat priklad nebo si rikat no co kdyz oni tak ja...

gramar
21. bře 2021

@juliemichal Trochu to na mě působí tak, že hledáš jen argumenty které ti tvé jednání ospravedlní "z vyšší moci" a přitom sama víš že jsou věci co by se tak úplně dělat neměli...
Jinak ano je spoustu lidí co kouří v těhotenství, při kojení, nad dětskou postýlkou... Pak je spoustu lidí co mělo více "štěstí než rozumu" a jejich děti to nijak nepoznamenalo, je i spoustu těch co tolik štěstí nemělo, tak je mraky případů kdy nelze s jistotou říci že je daná situace zapříčiněná kouřením, ale předpokládá se že ano, jen to není prokazatelné protože...

Každopádně to že to lidi dělají, nutně není ukázka toho že je to tak správně a že by se to tak dělat mělo... Taky je spousta lidí co mlátí své děti a jsou přesvědčení že i toto je v pořádku, protože se říká že výchovný výprask je někdy lepší než tisíce slov... Taky jsou lidi co skočí pod vlak, ale není to asi úplně normální že...

Je to tvůj život, tvé děti, ale nehledej alibi, prostě je to průser a je jedno jak si ho odůvodníš...

krtcice
21. bře 2021

@juliemichal já otěhotněla s druhým a třetím dítkem taky při kojeni, takže se nedivím. Ale já o tom věděla, že se otěhotnět může. Syn taky přišel nečekán. V tomhle všem co jsi tu napsala, na tobě oceňuji jednu jedinou věc, a to, že si miminko necháš.

juliemichal
21. bře 2021

@tulikiss já jsem,ale fakt to páté neplánovala na teď... až za 6 let.. nebo už možná nikdy.
no vím kolik matek aj týrá děti,to bych taky nikdy nedovolila,byla jsem týraná mým tátou,tak proto jsem ve 12cti začala kouřit,takže toto bych dětem nikdy neudělala,ani po zadku jim nedám... max jim dá manža nebo babička..

@gramar napsala jsi to úplně přesně a pěkně,hledám jen něco co mě ospravedlní,vím,že to není zprávné,ale prostě na to nemám přestat kouřit ☹ a když vím,že kluci byli v pořádku,tak jsem to teď taky omezila ☹ ☹ fakt obdivuji ty lidi,co ze dne na den s tím kouření seknou,ale já bohužel na to nemám,stydím se za to,ale je to tak ☹

@krtcice děkuji,stydím se za to,že nedokážu přestat kouřit,ale fakt jsem tu jen odpověděla zakladatelce,ať nemá strach.ano nechám,nemám na to koule,abych šla na potrat,i když vím,že to bude hodně těžké mít 13m věkový rozdíl,ale život mu nevezmu. a budu ho milovat stejně jako mé kluky ♥

felixfelicis
21. bře 2021

@juliemichal A co dělaly deti, zatím co jsi kouřila na balkone? Já si kafe v klidu vypiju, i dvakrát, třikrát denně, ale 20 pauzicek za den by mi deti asi nenechaly🤔

juliemichal
21. bře 2021

@felixfelicis tak kouřit chodím,když mi malý především spí,jinak děti si vyhrají sami.a cigáro mám vykouřené za minutu.

Strana
z8