icon

Skončila jsem s kouřením v 33. tt. Nebude mít mimčo po porodu abstinenční příznaky?

verca09865
20. bře 2021

Ahoj holky mám dotaz píšu anonymně protože se za to staráme stydím. Byla jsem silná kuřácka když jsem otěhotněla měla jsem těžké a dost stresové období které trvalo vlastně až do tohoto měsíce tedy března celou dobu jsem kouřila tak jak kdyby jsem nebyla těhotná. Malý se vyvíjí jak má žádné problémy nemám ale sekla jsem s tím definitivně ve 33tt a už týden nekouřím myslíte že tím můžu něco zachránit ještě? Nebude mít abstinenční příznaky po porodu? Děkuji za reakce

Strana
z8
veruuu_kubesovic
21. bře 2021

@juliemichal
onemocnění ADHD je na fuuuurt!!!! stejně jako autoimunitní onemocnění - štítná žláza, celiakie, cukrovka...to sakra nikam nezmizí věkem!!!! panebože...
a tak kdo je ten šťastlivec...který je otcem tvého 5tého? neplodný muž to určitě být nemohl...

bara88
21. bře 2021

@juliemichal kdo ti řekl že ADHD může zmizet?bože ty snad ani trochu nepřemýšlíš

juliemichal
21. bře 2021

@veruuu_kubesovic ty jsi totální pipka,myslíš si,že jsem ty,že roztahuji nohy všude?prosím tě zameť si nejdřív před svým prahem a pak něco piš,já mám svědomí čisté!a vím co mi říkali v caru.... jak u třetího tak i u čtvrtého dítka,jak nám to tak dlouho nešlo.víš o tom,že se spermie co 3 měsíce mění?asi ne viď?protože do caru jsi nechodila.. mno zajímavé,že už i Dáda ADHD nemá,mám to i ve zprávě z PPP.ale i tak kvůli jeho dys musí chodit do spec. třídy.

bara88
21. bře 2021

@juliemichal tak má adhd nebo nemá,mě si před chvilkou psala že má

bara88
21. bře 2021

@juliemichal a fakt máš svědomí čisté?opravdu?

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 ano začal chodit do spec. třídy skrz ADHD a taky jeho dys. mno ADHD už nemá...
a ano mám svědomí čisté,neroztahuji nohy na počkání... prosím tě přečti si něco o tvorbě spermatu,jak často se mění aj.nechápu z jakého důvodu tu ze mě děláte couru?

bara88
21. bře 2021

@juliemichal ale počkej my nic nepsaly o roztahování nohou,doma je přeci můžeš roztahovat každý den pokud se umíš chránit

juliemichal
21. bře 2021

@bara88 no psaly jste o tom,že to nemůže být manžela,takže ze mě děláte kurv* co spí z každým na počkání.. když podle Vás to páté není mého manžela.

juliemichal
21. bře 2021

@veruuu_kubesovic a ještě jedna věc,mamka se léčila na štitku a ejhle zázrak,už s ní žádné problémy nemá a má to v pořádku,zajímavé,že ano?

tulikiss
21. bře 2021

@juliemichal on je ale rozdil byt neplodny a mit vyrazne snizenou plodnost. neplodny clovek nemuze mit deti. je to nevratny stav, ktery se ani za 3 mesice nezmeni.

juliemichal
Autor odpověď smazal
barulina
21. bře 2021

@gramar fizl jsem ja a holt se to hodilo, neb nesdilim nazor a mam na ni nazor uz dlouho. To se hodi hned 🙂

gramar
21. bře 2021

@barulina Aha, takže to bylo úplně mimo téma... Mimochodem v pátek jsem si s jedním fízlem skvěle pokecala, bylo to moc fajn, vědět že tam bude i zítra, snad mu dovezu i kafe a koláč, abych mohla na chvíli vypadnout z bytu 😂

barulina
21. bře 2021

@gramar nekecej, vzdyt jsme takove bestie 😁 urcite bude mit radost. Momentalne jsem rada, ze jsem na rodicovske a to svou praci miluju

gramar
21. bře 2021

@barulina Myslím že ho pobavilo mé konstatování, že domů nespěchám protože mám doma tři děti na distanční výuce... 😂

barulina
21. bře 2021

@gramar 😁

sudylichozrout
21. bře 2021

Vsazim na toho vlevo 😂

camelinka
21. bře 2021

@sudylichozrout Už se popraly?

sudylichozrout
21. bře 2021

@camelinka Jak kone 😂😂

gracinka7
21. bře 2021

@sudylichozrout a víš že koně, když se perou, tak u toho kvičí? 😁 Je to strašně vtipný 😀

amazonkajanik
21. bře 2021

Tak jsem dočetla až na konec...A...a jako nestačím se divit,masakr 🤣
Taky jsem v těhotenství omezila, vím že syn měl díky tomu nižší porodní váhu (přes to že mi bylo řečeno, že bude akorát) během kojení jsem si dala třeba jedno za celý den,abych si došla na záchod (nepomáhalo nic,od čípku po vlákninu a měla jsem hrozné hemeroidy)ale nastudovala jsem si,že když už, tak nejdříve nakojit a pak trvá přibližně 2h,než se to nejhorší odbourá . Vzhledem k tomu, že mi kojení nešlo už v porodnici,měl syn příkrm a ráno dostával "čisté " MM. I tak mě štve a neobhajuji se, že jsem neměla vůli přestat. A to napadání PČR ...znám v jejich řadách spoustu debilů, ale zároveň tam mám i spousty přátel, spolužáků a švagrovou. Sama jsem studovala veřejno právní, ale nebavilo mě to, jinak bych byla též příslušníkem. Co se týče zákroků,jež se tu probírali, dalo se to i jinak, ale ve dvou případech to byly známé firmy,které provokují ...

amazonkajanik
21. bře 2021

Jo a k těm zubům, tak se dědí špatné návyky v čištění, mělké patro(s tím, že pokud je paradentoza, hrozí vypadnutí ještě v počátečním stádiu) možná tak problém se sklovinou, velikost zubů a jejich kořenů. Moje mamka nemá zuby od 55let, táta má své (a jednu korunku) babička z otcovi strany ze svými zuby i zemřela v 85letech. A já o ně teď ve 33 bojuji, ale díky dentální hygieně a paradontičce vydrží snad ještě dalších 20let ,kdy se mi spodní vyklají od 16,vlivem mělkého patra ...

wladimira
21. bře 2021

Byla celkem už nuda na koníku 🙀 tak si prisednu

ito
21. bře 2021

@juliemichal ja kdyz prisla bohuzel o miminko v tehotenstvi. Tak se me pak vsude ptali i na genetice jestli nekourim. Vsude se resilo koureni a paradoxne ne alkohol,...

martinau5
21. bře 2021

@juliemichal jen se zeptám... proč jste nepřestala kouřit mezi těhotenstvím, když jste se s mužem snažili? Nebo proč jste se nesnažila přestat právě kvůli Vašim tenkrát budoucím dětem? Toto mě nejvíce zaráží. To jste se vůbec nesnažila přestat?

juliemichal
21. bře 2021

@martinau5 snažila,ale nejde to za 40 cigaret,jsem přešla na 20,to byl aspoň pro mě úspěch.jinak teď si dávám tak 3

martinau5
21. bře 2021

@juliemichal věřím, že je to těžké. Moje babička byla silná kuřačka... umřela na rakovinu plic. Zkuste pro své děti přestat. Pojišťovny mají i příspěvky pro odvykání kouření.

wladimira
21. bře 2021

@juliemichal cožeeee jako jsi dávala 40ks denně ??? No ty kraaaaso 🙈 neee ze bych chtěla moralizovat (mno možná jo 😅) ale představ si jaké je dostat pusu od popelníku ...a představ si ze tvoje děti ani jinou pusu neznají je to trochu smutné
Ale aspoň chvalim ze už jsi se dostala na 3ks denně 🙏🏻

juliemichal
21. bře 2021

@wladimira můj táta dá 60 denně 😅 to vůbec netuším,jak to dá 😀 😀 ale 40 se dalo hah 😀 ale je to fakt,že to už je 8 let co jsem tolik vykouřila (samože v těhu jsem dávala 3-5 cigaret)

@martinau5 nějak zkusím,ale vůbec tomu nevěřím,nemám na to ☹ to by i manža musel přestat kouřit.

pampeliska1313
21. bře 2021

@juliemichal dokud nebudete chtít, tak to nepůjde. A teda být v rámci odvykání v přítomnosti kuřáků je za trest. Mohla jsem měsíc nebo dva nekouřit, ale šlo se mezi kamarády a večer padla krabička. Tak jsem hold pak přestala chodit a teprve teď si mezi kuřáky věřím - mám možná chuť, ale nezeptám se, nedám si a je to jen chvilkový. Každopádně se primárně snažte soustředit na svoje možnosti. Bylo by krásný přestat hnedka a úplně, ale někdy to prostě nejde. Třeba moje matka kouřila asi od dvanácti. Pořád. V těhotenství, když jsem byla malá a bez cigára ji neznám (asi nemusím říkat, že jako dítě jsem to nenáviděla a ano, vlastní máma mi fakt smrděla. A smrděla jsem i já jako dítě, protože se kouřilo i v baráku a pořád jsem pak poslouchala hnusný věci na základce. Jen tak pro okraj.) Pak se ji ucpala cévka nikotinem a byla v nemocnici dost dlouho, musela jsem se jako dítě o všechno starat, protože nebyla schopná po propuštění pomalu vstát z postele. Teď, na “starý kolena” si našla chlapa, co nenávidí kuřáky- staral se o umírajícího tatínka s rakovinou plic a říkal, že nic horšího nezažil - a co myslíte - matka ani teď nedokáže přestat úplně, ale stáhla to na tři za den třeba. Na tajno. U nás šly skoro všechny peníze na cigára a kafe pro matku, opravdu kouřila hodně, taky věčně nebyly peníze, ale hold to nedokáže víc stáhnout. Tak jsem ráda aspoň za tohle - teď se drží aspoň přede mnou, protože ví, že já před otěhotněním přestala. Nejen kvůli dítěti. Ale i protože jsem jí chtěla dokázat, že jde dát cigáro z huby aspoň když to dítě čekám a kojím. Sama mám vrozenou vadu srdce, měla jsem nízkou porodní váhu, narodila jsem se dřív + porucha učení a úzkosti. To za to vážně nestojí a nehodlala jsem to riskovat ani u svýho dítěte. Ale pokud víte, že to teď víc nejde, netlačte se přestat úplně, protože to pak nevyjde. Už ty tři jsou dost o sebeovládání, když je tak jednoduchý si prostě jen tak dát cigáro. Třeba Vás to trkne až za dýl a ještě to stáhnete, nebo přestanete úplně. Uvidíte.

Strana
z8