3dc Proseca v 19.tt-bojím se. Co myslíte?

5. črc 2020

Ahoj holky, mám neskutečný strach… Jsem nyní v 19tt týdnu těhotenství, za cele těhotenství jsem se ničeho nenapila. Jenže včera byla hodně velká oslava a já jsem pak našla, že jedna až dvě skleničky vína neuškodí… Tak jsem si říkala, ze na ze oslavě si tu skleničku dám..jenže jsem teda řekla své kamarádce aby mi dala 2dc Proseca s vodou, takže střik… Nějak jsme to potom vůbec nevnímala a kelímek od ní vzala a začala pít. Najednou, ale cítím jak mi to stouplo maličko do hlavy a vůbec jsem nechápala… říkám kolik si mi tam toho dala a ona ze tak třičtvrtě kelímku a zbytek vody… Naprosto jsem se zdědila a podle mého to mohlo být tak cca 3dc. Holky vůbec to nemohu pustit z hlavy a neskutečně se bojím, jestli to nemůže ublížit miminku. Neskutečně si vyčítám, proč jsem vůbec na oslavu lezla a nebo proč si to vůbec dávala a nebo si to nenalila sama? Co si myslíte? Nedokážu se teď na nic soustředit a jsme z toho neskutečně špatná a tak si nadávám.. Bojím se jak jsme to prostě cítila v hlavě, maličkou přiopilost i když na nějakých 30 minut, ale stejně. Mám takový strach…

michaela_2
5. črc 2020

Nestane se absolutně nic, neboj. Jednorazove se proste nic neděje 🙂
Musela bys pít pravidelně, aby to mělo nějaký škodlivý vliv.
Buď v klidu 🍀

klokanka31
5. črc 2020

I když se určitě s mimi nic neděje, je to nezodpovědné 😤

michaela_2
5. črc 2020

@klokanka31 nebyla bych tak přísná ;) tak si dala skleničku prosecca - jednou!
Booože :D a teď z toho má chudák úplně zbytecne strach
Tak jaká nezodpovednost 🙂

lv
5. črc 2020

Nic se nestane, jednorazove

chrystyanna
5. črc 2020

víc škodí ten stres z toho, že ze to bylo tři dcl

autor
5. črc 2020

Já vím, nezodpovědné to je :( Ihned jsem si než jsem na oslavu šla, přečetla jak 1dl nevadí a s tím jsem do toho i šla... Moje už největší blbost, že sama pak ani nevidím kolik 1dl je. Opravdu věř sama bych si nejraději tak nafackovala, neskutečně mě to mrzí.. Moc vám holky děkuji, daly jste mi trošku uklidnění v duši :*

lachtanice86
5. črc 2020

Nic se nestane, ale nechápu ten přístup, jit na oslavu s tím ze jsem těhotná a 1dcl alkoholu nevadí

me_druhe_ja
5. črc 2020

Od druhýho trimestru jsem si 2-3x týdně dávala půl až deci vína. 🙂 Rozhodně se nic nestane. Jak někdo psal - ten stres je horší. A i když si těhotná neznamená to, že musíš sedět doma na zadku a nemůžeš na oslavu. Příště si holt nedáš nic nebo jen kapku. 🙂

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
95newmommy2020
5. črc 2020

Tohle nic není fakt v klidu. To, že v těhu to trochu víc funguje než normálně je taky úplně normální. 🙂 Já byla někdy v tehu na jedny akci, a ani nevím kolik skleniček Bohemky a vina jsem vypila, ale za celej večer až někdy do 2 do rána, jsem určitě vypila víc než 3dcl, furt mi někdo dolejval.
Horší je to pití na začátku tehu, kdy je plod nejcitlivejsi. A to mimochodem, než jsem vůbec zjistila, ze jsem v tom, jsme měli jednu akci za druhou. A já jako netěhu piju jen tvrdej.
Vše ok. 🙂))

autor
5. črc 2020

Jste zlaticka 🖤🖤 A nechápu proč nealko Bohemie mě nenapadla 🤭 Jsem opravdu trotl, ale jak říkám nemyslela jsem to vůbec špatně a jen si to celé blbka neuvědomila. Věřte včera jsem z toho několik minut proplakala...

autor
5. črc 2020

Jsem i rada, že to takhle chápete a nedostala jsem jen kopanou 😘😘

jjasmina
5. črc 2020

Jako tehule jsem byla na hodně oslavách, ale určitě jsem tam nešla s tím, že budu pít, nepila jsem ani na silvestra.Chápu tvé obavy, ale snad se nic nestane.

jednaholkaa
5. črc 2020

Nic se nestane, nereknu kdybys vypila flasku vodky 🙂 Kolem sebe mam vic holek, ktere si daji sklenicku v tehotenstvi celkem pravidelne kdyz nekam jdou. Nerikam, ze je to spravne, ale jenom pro srovnani, ze to u nich neni “omylem” jako u tebe..

pavcatko
5. črc 2020

Neboj, to bude dobré! Chodíme s kamaradkami 1 za měsíc večer na pokec a holky si ten večer 3deci vína v klidu daly,děti mají zdravé, jinak nepily. Me alkohol v tehu nechutna ale nikoho za 3 deci neodsuzuji. Musela by jsi pit pravidelně aby mimcu neco hrozilo..

michaela1990xx
5. črc 2020

@lachtanice86 to, že je někdo těhotný, neznamená, ze nemůže chodit na oslavy. Ja byla ve 27.tydnu na oslavě. Nepila jsem alkohol, ale nevidím důvod l proč nejít a stranit se.

michaela1990xx
5. črc 2020

A na Silvestra jsem pila a nevedela jsem, ze jsem těhotná. Potom uz jsem si teda nedala ani kapku. Ale znám spoustu těhotných, co si občas daji dve deci vína, nebo malé pivo něčím rizle.

klokanka31
5. črc 2020

@michaela_2 No já nevím ale dá se žít i bez alkoholu, a hlavně když je člověk těhotný nebo kojí...

jjasmina
6. črc 2020

@klokanka31 nevím jestli ate byla u té diskuze alkohol při kojení, ale názory typu kojim, chlastat můžu( nakonec půl flašky denně), však do mléka se dostane jen minimum ne , to je doslova k zblití.Jasně , že se dá i bez a to sme si s mojim uměli sakra dát

drep
6. črc 2020

@jjasmina Ježíš, tohle je nějaký setkání světic, co sice o fyziologii metabolismu alkoholu až tak moc neví, ale ony rozhodně nepijí a ten kdo jo, je vrah malých dětí. Dala jsem si jako těhotná a kojící pár skleniček sektu za ty dva roky, naprosto bez výčitek. Psala jsem to v té minulé diskuzi, že můj primář se mi smál, protože podle nějaké studie malý příjem alkoholu v graviditě vedl k vyššímu iq dětí. Alkohol dítěti samozřejmě neprospívá, ale alkoholický fetální syndrom mají děti alkoholiček. Takových těch, co s břichem dávají krabicák denně nebo se prostě nepustí své lahve vodky. Alkoholický fetální syndrom fakt nemají děti holek, co si daly dva rumové bonbony nebo jedno pivo na plovárně a tohle pranýřování je nejen zbytečné, ale navíc medicínsky naprosto nepodložené.

krupka3
6. črc 2020

Alkohol je neurotoxin (jed), a placenta jej neumi nijak filtrovat, tak si to preber sama. V 19tt uz mas to nejcitlivejsi obdobi za sebou, ale novorozenci bys to hadam do pusy nenalila, tak nechapu, proc mu to posilas krvi... A to, ze ti tu treba 150 zen napise, ze to je v poradku, z toho pravdu neudela. Ted uz je zbytecne brecet nad rozlitym mlikem, ale priste premyslej driv.

kacenka115
6. črc 2020

@drep člověk aby se sem bál napsat, že si v klidu sklenku dvě dá že? 😂 Jinak s tím IQ... možná na tom něco bude. U prvního syna jsem nevěděla, že jsem těhotná a jela jsem na 2 dny degustace do Čejkovic. Pak v druhé polovině těhotenství občas něco upila. A máme takovýho malýho intouška. 😁V případě, že by to naopak IQ zhoršilo, tak jen dobře, ještě chytřejší dítě bych nemusela zvládnout. 😂
Jinak kdyby autorka vypila 3 dcl vodky, tak chápu, že tak psychuje, ale u prosecca to je zbytečný sebemrskačství. ;)

pabka
6. črc 2020

3 deci Prosecca mu fakt nic neudělá, buď úplně v klidu. Já mám rada míchane koktejly, takže v nich je tvrdý alkohol, ten jsem v těhotenství nepila, víno já nerada, ale kdybych ho rada měla, občas bych si úplně v klidu sklenku dala.
Vtipný mi spis přijde, zes to vypila a pak brecela, to snad ne 🙈🙈

ilonne
6. črc 2020

Souhlasím s @drep .
@krupka3
@jjasmina
@klokanka31
@lachtanice86 Proberte se, přemýšlejte a hlavně zbytečně nikoho neděste nepodloženými nesmysly.

klokanka31
6. črc 2020

@drep Jestli se bere za světství to když těhotná nepije alkohol, tak už to je fakt smutná doba. I když se už ničemu nedivím, když vidím jak se některé matky k dětem chovají...

michaela_2
6. črc 2020

@klokanka31 jistě 🙂 dá se žít i bez alkoholu. A zrovna tak se dá žít s tím, když si někdo jednou během těhotenství dá sklenku vina ;)
Tazatelka se ptala na mozne negativní účinky - a ty jsou v tomto případě fakt nulové 🙂

me_druhe_ja
6. črc 2020

@michaela_2 Dá se žít bez auta, bez čokolády, bez elektřiny....Dá se žít bez spousty věcí....

autor
6. črc 2020

Ty výčitky a strach ve mne už zůstanou :(

autor
6. črc 2020

Nedala jsem si to, že bych potřebovala. Prostě ano, cele mi to vůbec nějak nedošlo :(

autor
6. črc 2020

Raději jsem ještě psala doktorce 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru