Jít na pohřeb v těhotenství?
Někdo tvrdí že těhotné nemají chodit na pohřeb, jiný zas že to nevadí...Čeho jste zastánkyně vy? Dneska umřel můj prastrýc, a normálně bych na pohřeb nechodila, ale on mi byl na svatbě za svědka, tak by se asi slušelo na pohřeb jít, co myslíte?🤔
brala bych to podle toho, jak si psala, že bys normálně na pohřeb nešla, takže bych nešla
brala bych to podle toho, jak si psala, že bys normálně na pohřeb nešla, takže bych nešla
@xxx3d Já půjdu. Jiným příbuzným bych nešla, ale u prastrýce cítím prostě "něco", nevím co. A litovala bych kdybych nešla.
@klokanka31 To je úplně pochopitelné. Někdy člověk cítí silné pouto, které se nedá rozumně vysvětlit. Pokud víš, že bys toho litovala, je správné jít 🤍
@klokanka31 Od určité doby na pověry kašlu. Jako těhotná bych šla na pohřeb, pokud bych se na to cítila. Jak jsme si s manželem vyslechli, když jsme v šestinedělí jeli se starším synem na hřbitov za jeho starším bráškou. Jak se to nesmí do roka a bla bla. Jasně jsme jí řekli naše stanovisko, že na hřbitově má brášku a stejně jsme to udělali i s mladším, když jsem byla v šestinedělí. Děláme vše tak nějak přirozeně, tak jak nám to přijde správné a že to tak cítíme.
Byla jsem na pohřbu své babičky ve vysokém stupni těhotenství a vůbec mě nenapadlo, že bych nešla.
Pokud bych neměla rizikové těhotenství nebo nebyla v 9,.měsíci, kdy teoreticky hrozí kdykoliv, že můžu začít rodit (pod vlivem stresu klidně o pár týdnů tdříve žádný problém), tak bych šla, pokud se jedná o blízkého člověka (pokud ti byl za svědka, tak ti asi nějaK blízký byl). Každopádně i pokud by ses rozhodla nejít, v tvém stavu by to každý pochopil, že to nemusí být příjemné (i když ty jsi asi docela na začátku, ne? Možná o tom ještě všichni z rodiny ani neví...). Na pověry nevěřím. dělej, jak sama cítíš, kdyžtak bych se zdržela nejnutnější možnou dobu a pak se rozloučila.
Pokud bych neměla rizikové těhotenství nebo nebyla v 9,.měsíci, kdy teoreticky hrozí kdykoliv, že můžu začít rodit (pod vlivem stresu klidně o pár týdnů tdříve žádný problém), tak bych šla, pokud se jedná o blízkého člověka (pokud ti byl za svědka, tak ti asi nějaK blízký byl). Každopádně i pokud by ses rozhodla nejít, v tvém stavu by to každý pochopil, že to nemusí být příjemné (i když ty jsi asi docela na začátku, ne? Možná o tom ještě všichni z rodiny ani neví...). Na pověry nevěřím. dělej, jak sama cítíš, kdyžtak bych se zdržela nejnutnější možnou dobu a pak se rozloučila.
@ninive211 Jsem 9tt. Ani to nebude v kostele ale jen v nějaké síni, tak to nebude tak dlouhé.
@klokanka31 s detma nelezu na hřbitov .. protoze trosku verim na duše a ze tam někoho můžou na sebe natáhnout.. ale tehotna bych se nebála, myslim jsem i šla 🙂 je to z doby, kdy to bylo trosku jiny a nebezpečný pro těhotnou a maly deti něco pobrat infekčního a umřít 🙂
Já bych na pohřeb nešla, když se na to necítím, i kdyby to byl můj svatební svědek.
@klokanka31 já byla v těhotenství 2x na pohřbu (jednou tchán a za 2 měsíce později tchýně). Manžel mi sice říkal, že tam nemusím jít, ale přišlo by mi to neuctivé. Ale je pravda, že nějací lidé (tchán s tchýní byli z Moravy) tam na mě divně koukali ... nevím jestli na Moravě jsou nějaké pověry ... ale já žádné neznám.

Abych odpověděla ma otázku, tak bych šla.
Ale je zajímavé, ze jste si nebyli blízcí, nestýkali se a kdyby ti nesel za svědka, tak bys za pohřeb nesla. Proč ti tedy sel za svědka? Nerýpu, jen je to pro cizího a neznalého člověka zvláštní souhra
@mateees S mými svědky to bylo nějak blbý, během posledního týdne před svatbou mi odpadli dva 🙄 Šla jsem na hřbitov za mým dědou, a stěžovala si, že mi ta svatba asi není přána nebo co. Asi dvě hodiny poté mi volal tenhle prastrýc, ptal se na nějaké věci ještě okolo svatby, a mě hned skočilo do hlavy že on bude ten pravý svědek.