icon

Jméno Aranka. Líbí se Vám?

ponikmonik
12. pro 2019

Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor na jméno Aranka.

pavcatko
13. pro 2019

Za mě v pohode, jednu dospelou Aranu znám. Žijí ve městě, kde je opravdu hodně Romů ale až tu slyším, že je to Romské jméno - nechapu, neznám ani jednu a mezi mladymi už vůbec ne..
Jméno je to pěkné, zvláštní...

kristyn.g
13. pro 2019

Mně se to jméno nelíbí. Myslím si že ne se hodně předsudků. Přijde mi podobné s Ester ale to je víc používané

kristyn.g
13. pro 2019

Tak jestli to je vyloženě tvoje vysněné Tak ho dej. Taky máme na dnešní poměry zvláštní jméno

jjasmina
13. pro 2019

@pavcatko Mě to zase připomnělo hlavně tu písničku Ivan Hlas : Aranka umí hula hop 😀

mamio
13. pro 2019

@jjasmina přesně...

pengli
13. pro 2019

Ahoj, hele já bych se i klidně za Aranku přimluvila, i když v první chvíli mi taky bleskla hlavou malá cikánečka ☺️ Ale hlavně jsem se tady v diskuzi dozvěděla, že doma taky máme jednu "skoro" Aranku ☺️ - před rokem a půl se nám narodila Zlata, pojmenovali jsme ji tak hned, jak se objevila na ultrazvuku ☺️ Takže za mě - holkám s jakkoliv "zlatým" jménem zdar! 😉

estnka
13. pro 2019

Nelíbí.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@pengli
tak spojeni Zlata a Aranka napadne malokoho,podle me to vetsina populace vubec netusi.Zato spojeni Aranka-cikanka napadne 99% lidi 🙂

pengli
13. pro 2019

@zelenaesmolda no dyť, já to spojení se Zlatou zjistila až dnes 😉 ...spíš jsem chtěla zakladatelce říct, že pokud se to líbí jim dvěma a cítí, že se za pár dní narodí Aranka, ať jí tohle jméno klidně dají.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@pengli
no,ono neni vzdycky nejdulezitejsi,aby se jmeno libilo rodicum.takova esmeralda,kassandra nebo rosalinda horackova by si za svuj zivot asi dost vytrpela...

pengli
13. pro 2019

@zelenaesmolda no tak to každopádně! Předpokládala jsem, že si Aranku zkusili spojit se svým příjmením a "neznělo to špatně". Ale třeba taková Aranka Kadrnožková by, pravda, byla dost drsná varianta ☺️

codal
13. pro 2019

Já si zas myslím, že dnešní děti budou zvyklé na tak různá jména - cizí, staročeská atd., dnes je celkem móda dávat nevšední jmena, takže si úplně nemyslím, že zrovna Aranka bude nějak extra vyčnívat a že by si to zrovna děti spojovaly nějak s romskou komunitou. Možná jejich rodiče. Samo o sobě je to jméno celkem pěkné, já osobně žádnou neznám a to jsem učitelka, která dělala skoro deset let ve vesnici, kde je celkem velká část dětí romská, ale s Arankou jsem se nesetkala. To jméno znám možná jen z nějakého filmu, kde teda ta holčina byla opravdu Romka, ale nemyslím si, že dnes by se to jméno v této komunitě nějak extra dávalo.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@pengli
obzvlast pokud by dite rackovalo :D

20190418
13. pro 2019

Mně se to jméno nelíbí, resp. není to jméno, které by se mi líbilo. V naší generaci je sice vnímáno jako romské, ale s tím mají evidentně největší problém tzv. "bílé cikánky" tady. Ale v budoucnu tahle asociace už bude mimo a budou jiné, např. ty hojně používané a oblíbené Sáry, Sofie, Emy, které Romové hodně dávají svým dceram. Takže pokud se vám líbí, tak ho dejte. Navíc má moc pěkný význam, jak jsem se dočetla v diskuzi.

pavcatko
14. pro 2019

@jjasmina vidíš, tu ja vůbec neznám 🙂

ponikmonik
autor
14. pro 2019

pengli Jak už jsem psala příjmení máme cizí

lucie7411
14. pro 2019

@ponikmonik jsem Lucka a jmeno se mi libi 😊👍 promin, ale Aranka to je prisernost 😰🤢

ponikmonik
autor
14. pro 2019

Nemusíš se mi omlouvat každý má jiný názor

evaamy
14. pro 2019

@ponikmonik jak to bere nevim, neptala jsem.se ji na to. je to svagrova moji babicky, takze starsi pani a vidam ji tak jednou za deset let.

evaamy
14. pro 2019

@ponikmonik a podle me lepsi nez radoby vznosne Charlotty, Noemi nebo jak tady nekdo psal Vincencie.

pengli
14. pro 2019

@evaamy Přesně, taky se mi zdá v pohodě, i když je neobvyklé. No a co. Jednou bude mezi těma Sofiema, Stelama a Emama originální ☺️

pengli
14. pro 2019

@ponikmonik jojo, četla jsem. Ta Kadrnožková byl jen vtip 😉 Každopádně pokud vám to s příjmením sedí a už jste na Aranku naladění, neměňte to a hlavně se vyprdněte na negativní ohlasy. A jak už jsem psala - a nejen já - jsou daleko neobvyklejší a divnější jména, než Aranka 😉.

ajina17
14. pro 2019

@ponikmonik na co další komentáře? Když už jste stejně rozhodnutí 🤷

ponikmonik
autor
14. pro 2019

A jak to víš? Třeba ještě ne🤔

ajina17
14. pro 2019

@ponikmonik vzhledem k tomu že nechceš slyšet že je to cikánské jméno a negativní komentáře...furt vyhlížíš co nejvíc pozitivních ...jste rozhodnutý z mého pohledu 🤷

zelenaesmolda
14. pro 2019

@ajina17
taky si myslim.

ponikmonik
autor
14. pro 2019

Já nechci slyšet že je to cikánské jméno protože mi to stačí napsat jednou nebo dvakrát. Negativní komentáře mi nevadí protože každému se líbí jiná jména.

neeva
14. pro 2019

Ahoj, Aranka je docela pekne jmeno, ale je pravda, ze ke spojováno s jistou mensinou, co Ariana, je to dost podobne. Nelibi se ti??

zelenaesmolda
14. pro 2019

@ponikmonik
a co chces teda slyset?ptala ses na nazory,jak vidis tak vetsina to ma proste s cikanskou komunitou spojene.co teda cekas,ze ti asi reknou?

ponikmonik
autor
14. pro 2019

Ariana je pěkná🤗

Strana