icon

Nečekané těhotenství přes tělísko. Co teď dělat?

medvidekpu2025
9. kvě 2025

Ahoj, potřebuju se asi trochu vypovídat a možná i poradit, ikdyž vím, že rozhodnutí je na mě 🙈. Nečekaně jsem otěhotněla. Přes tělísko. Jsem v 8. týdnu. Mě je 30, partnerovi bude 50. Přítel chce, abych šla na potrat. Pro mě je ta představa úplně strašná. U něj je hlavně problém, že nechce se mnou a mými dětmi bydlet. Mám už dvě holky, které nejsou jeho. Jediná varianta, pro něj snesitelná je, že budeme nadále bydlet odděleně, a jen se navštěvovat, jako doposud. Pro mě je to divné, pendlovat takhle s malinkým miminkem. Mě přijde nejschůdnější varianta rozejít se a zůstat s miminkem sama. Ale to nechci, to budeme trpět všichni. S partnerem se milujeme, jen prostě dítě do toho všeho nezapadá. A já mám vlastně strach, zůstat sama, co finance a to všechno okolo. Ale potrat, jen protože on nechce společné bydlení mi taky přijde moc. A vlastně ani nemám moc času na rozhodnutí, je to strašné 🙈

Strana
z5
j.a.n.i
9. kvě 2025
@lencaa11

@j.a.n.i ale paní píše že on nechce sníma bydlet ani u dětma není tam nic o prostoru a že ji posílá na potrat je taky ok hm tak každý má jiný vkus a pohled no na věc

@lencaa11 Tak logicky pokid chci scuj klid a prostor, tak to znamena, ze nechci chlapa / zenu v baraku, co jineho si pod tim predstavujes?

zmrzlinka
9. kvě 2025

Ve Tvé situaci bych se další dítě nepořizovala.Zbytecne si skomplikuješ život.

j.a.n.i
9. kvě 2025
@zmrzlinka

Ve Tvé situaci bych se další dítě nepořizovala.Zbytecne si skomplikuješ život.

@zmrzlinka Az na to, ze ona uz ho ceka... Ano, nechcete, nečekaně, ale ceka a ne každý ma na to jit na potrat, minimalne v nejake zivotni fazy, casem to muze byt samozřejmě zase jinak.

martt
9. kvě 2025

Dokážu pochopit , že chlap v 50 letech už nechce žádné dítě a chce svůj klid. Zase na druhou stranu pokud nechce už žádné dítě tak se měl také chránit a nenechat to jen na tobě, protože žádná antikoncepce není na 100%. Za sebe bych si to dítě nechala , ale s tím, že pokud to bude chtít dal táhnout tak jak do teď tak jedině , že bude jezdit on ke mně ne já k němu s malým miminkem a dvěma dětmi , je pro mne "nepředstavitelný".Ale upřímně si myslím, že pokud se rozhodneš si dítko nechat , že to neustojí a rozejdete se. Tam pak přichází otázka jestli 3 děti zvládneš sama jak psychicky/fyzicky tak i finančně. A podle toho bych se rozhodovala.

zuzkasim
9. kvě 2025
@medvidekpu2025

@lujhu vůbec to není chlap, který chce ženský a jen si užívat. Je to starší chlap, který chce mít svůj klid a svůj prostor. O jiné ženské se nezajímá a tím jsem si jistá 🙂

@medvidekpu2025 Já mám dojem, že jsi tu nedávno už o vaší situaci psala... Hele, upřímně, děti už máš. Chceš další dítě, na které budeš sama? Zhodnoť ty sama, partner ti dal jasně najevo, že on dítě nechce, takže skutečně budeš na vše sama. Ať se rozhodneš jakkoliv, budeš následky svého rozhodnutí nést ty sama. Žádná z těch, které ti budou dávat rady, za tebe nebude v noci vstávat, nebude řešit finančí otázku, ani ti to dítě nepohlídá. A počítej s tím, že ani ten otec nejspíš moc hlídat nebude. Je to "páprda", který chce mít už svůj klid. Možná nakonec ani o ty návštěvy už tolik stát nebude, protože budeš utahaná, unavená, hormony tě víc připoutají k dítěti a budeš prckovi zákonitě dávat přednost. Snažím se ti jen popsat realitu. Pokud si dítě necháš, budeš to mít komplikovanější, ale až ho vypipláš a vyřešíš si to, že o chlapa časem možná úplně přijdeš a překonáš spoustu těžkých období, budeš šťastná, že ho máš. Já vím, jak bych se rozhodovala teď, jenže jsem výrazně starší. Jak bych se rozhodovala ve 30 ve tvé situaci, netuším... Každopádně přeju, ať to dobře zvážíš a ať už se rozhodneš jakkoliv, nikdy nezauvažuješ o té druhé variatně. Prostě rozhodnutí, tlustá čára a takhle to teď bude, s tímhle budu žít, nebudu si stěžovat, fňukat, stojím si za tím.

ai30
9. kvě 2025

@medvidekpu2025 To neni 'potrat, protoze on nechce spolecne bydleni'. Je to 'potrat, protoze mas zodpovednost za sve dve deti a otehotnela jsi s chlapem, ktery neni schopny mit zodpovednost ani sam za sebe a kdyz se stane pruser, tak hodi reseni na tebe, bez ohledu na to, jaky to muze mit dopad na tve psychicke a fyzicke zdravi'.

samik2008
9. kvě 2025

Když už se stalo, tak by se měl k tomu postavit jako CHLAP! Užívat si to jo, ale nést následky ne a hodit to na tebe, to je teda frajer...

kristyn86
9. kvě 2025

Pokud bych dite neprivedla do stabilniho zazemi a vztahu,tak bych si dite nenechala. Zijes sama a mas zodpovednost uz za sve dve deti. Partner nechce zit s tvymi detmi,nebude chcit zit ani s miminem. Budes sama na 3 deti a vubec,jak se k tomu postavi on kdyz ti dal jasne najevo ze ho nechce. Bude te financne podporovat,abys na materske vse utahla? Bydleni,krouzky,jidlo atd...Bude dite hlidat?Navic se nedivim,ze v 50 letech nechce dite. Tobe je teprve 30 let a mas toho jeste spoustu pred sebou. Ja bych se vyprdla na chlapa,ktery se mnou nechce zit,nechce zit s mymi a ani vlastnimi detmi. Tim by u me skoncil hned na zacatku. Tento typ vztahu,kdy se dva jen navstevuji a kazdy si zije po svem,si umim prave predstavit kolem tech 50 let u obou,kdy je kazdy uz zvykly na svuj klid,rad..Ale ve 30 letech bych od zivota chtela vic. Chtela bych skutecnou rodinu.

reeeza
9. kvě 2025

Já bych hlavně myslela na to dítě. V čem bude vyrůstat?

Ok, když půjdeš na potrat, chlapovi to už neodpustíš.. a sobě nejspíš taky. Nebo jaký by to mělo dopady?

Dítěs si necháš a budete rodina nerodina, chlap vás bude vídat jak často? Bude mít to dítě rád? Bude se mu věnovat?

Nebo si dítě necháš, chlapa pošleš do háje a budeš sama na 3 děti. Zvládneš to? Je chlap zajištěný, aby aspoň dobře platil?

Poslední varianta je adopce. S někým se domluvit a zříct se dítěte po narození. Ne každý na to má žaludek/ koule. Nesoudím. Neradím ti to. Jen to uvádím, jako jednu z možností.

Zkus se v tom trochu ponimrat. Klaď si otázky, jaké jsou mínusy, plusy...Tady ti každý radí pošli chlapa do háje, nech si dítě. No ale sama musíš zhodnotit, co zvládneš a co ne. Hlavně prosím tě při tom rozhodování mysli na to DÍTĚ.

felis
9. kvě 2025
@medvidekpu2025

@lujhu vůbec to není chlap, který chce ženský a jen si užívat. Je to starší chlap, který chce mít svůj klid a svůj prostor. O jiné ženské se nezajímá a tím jsem si jistá 🙂

@medvidekpu2025 Mas čtyři možnosti:
1) zapises ho do RL a tím pádem je možný, že bude dělat problémy, ale taky muzes zadat o alimenty na dítě i sebe, bude po něm dědit, atd.
2) nezapíšeš ho do RL a bude to jen na Tobě, ale zas budeš vědět, že Te v budoucnu nebude štvát. Prostě konec.
3) půjdeš na potrat a budete dělat jako by nic. Vydržíš mu to nevycitat? A jít prostě dal?
4) dítě odnosis a dáš ho k adopci.
Muj nazor: má hezky pohodlný život a ambulantní vztah - po zákroku domů - mu vyhovuje a dítě/děti do tohoto konceptu nezapadaji. Jako ok, žila jsem v takovém vztahu pres 5 let a pak jsme se rozešli v dobrém s tím, ze každý chceme něco jiného. Možná je tohle ta správná chvíle, si říct... jako fakt upřímně, co chceš, potřebuješ a jestli to Tvuj život splňuje vč. muze, který vedle Tebe je 🤷🏼‍♀️
Pro me by bylo no go, aby můj muž nebral i mou dceru, ale každý to mame jinak na základě svých zkušeností. Třeba ten 5 lety vztah: vzdy rikal, ze nechce děti, takže bych ke mě od zacatku upřímný. A pak jsem byla ve 4 letem vztahu, kdy ex upřednostňoval svou dceru před tou mojí i mnou. To taky nebylo ono 😃 a až teď konečně jsem šťastná 🤩

krtcice
9. kvě 2025

Jak to tady ještě čtu. Teď mám partnera, je mu 53 let, má 5 dětí z toho 4 dospělé. Je ode mě starší o 16 let a i přesto, že ví co to je mít děti, pobdělé noci atd, tak jsem se k němu úplně normálně nastěhovala, svoje 3 děti mám ve střídavce po týdnu a když jsme se bavili o společném dítku, byl pro. Teď čekáme holčičku, celkem to bude dohromady naše deváté a jak se o mě stará, chodí na každou kontrolu, prožívá to se mnou, to je neskutečné. To ex nikdy neprožìval a to byl o dost mladší tehdy. Není to o věku, ale o nastavení toho člověka, o prioritách atd.

alianan
9. kvě 2025

@medvidekpu2025 Přítele a jeho názor bych z toho vynechala, pokud nechtěl děti, měl se chránit.
Řešila bych jen sebe, jestli dítě chci a uživím a rozhodla bych se jen sama za sebe, na chlapa bych vůbec nebrala ohled.

Jinak, no co k tomu říct, prostě kamarádka s výhodama.
Je mu 50, v těch letech má hodně chlapů malé děti, není to žádný stařec na to, by se vymlouval na věk.
Na to, aby si našel mladou ženskou se věkově cítí, ale nést zodpovědnost už ne, jako pokud nechtěl být starý fotr, měl si najít ženu věkově k sobě.

hennrietta
9. kvě 2025

Šla bych na potrat a s chlapem se rozešla. Chci mít parťáka do života...

enoli
9. kvě 2025
@medvidekpu2025

@j.a.n.i přesně tak. Jsme spolu třeba pět dní v týdnu. Navstevujeme se i s dětmi, i bez. Nic by se nezměnilo, až na to, že bych neprevazela dvě děti, ale tři. Buď jsem já u něj anebo on u mě.

@medvidekpu2025 Budete si muset sednout vy dva a pořádně si o tom promluvit. Obávám se, že pokud si prosadíš dítě, zůstaneš nakonec sama na tři děti. On evidentně dítě už nechce, což ovšem taky neznamená, že je špatně. Ty hlavně mysli na svoje dvě děti, které už máš. I s ohledem na finanční situaci. Každé dítě je velký zásah do rozpočtu.

morgan
9. kvě 2025

Ježíš některé komentáře tady jsou zase tak zlé, že je to k pláči. A nikde nečtu, že ten chlap nemá rád děti zakladatelky. Pouze, že s nimi nechce bydlet, což vnímám rozhodně jinak. Holt už má věk a tady spíš vnímám, že si měl najít ženu podobného věku, nicméně doteď to asi všem zúčastněným takhle vyhovovalo, tak proč ne. @medvidekpu2025 a jak ty se stavíš k tomu mít ještě dítě? Asi bych si zkusila zodpovědět tuhle otázku a pak si spočítat jak a jestli bys to utáhla finančně a jestli bys to celkově zvládla sama. Podle toho bych se rozhodovala (podle sebe, ne podle názoru druhého).

zuzkasim
9. kvě 2025
@krtcice

Jak to tady ještě čtu. Teď mám partnera, je mu 53 let, má 5 dětí z toho 4 dospělé. Je ode mě starší o 16 let a i přesto, že ví co to je mít děti, pobdělé noci atd, tak jsem se k němu úplně normálně nastěhovala, svoje 3 děti mám ve střídavce po týdnu a když jsme se bavili o společném dítku, byl pro. Teď čekáme holčičku, celkem to bude dohromady naše deváté a jak se o mě stará, chodí na každou kontrolu, prožívá to se mnou, to je neskutečné. To ex nikdy neprožìval a to byl o dost mladší tehdy. Není to o věku, ale o nastavení toho člověka, o prioritách atd.

@krtcice O věku to je taky. Zdaleka ne každý padesátník touží po dětech! Můj mi na rovinu řekl, že další dítě už v žádném případě nechce, že klidně půjde na vasektomii, ale nemá zájem mít v sedmdesáti maturanta... Šli jsme do vztahu s tím, že děti máme v podstatě téměř vychované (já ještě úplně ne), začneme tedy zvolňovat a zase žít i trochu pro sebe, vracet se ke koníčkům, které s dětmi moc nešly... Jenže my jsme s tím oba za jedno, to je důležité.

krtcice
9. kvě 2025
@zuzkasim

@krtcice O věku to je taky. Zdaleka ne každý padesátník touží po dětech! Můj mi na rovinu řekl, že další dítě už v žádném případě nechce, že klidně půjde na vasektomii, ale nemá zájem mít v sedmdesáti maturanta... Šli jsme do vztahu s tím, že děti máme v podstatě téměř vychované (já ještě úplně ne), začneme tedy zvolňovat a zase žít i trochu pro sebe, vracet se ke koníčkům, které s dětmi moc nešly... Jenže my jsme s tím oba za jedno, to je důležité.

@zuzkasim je pravda, že u nás jsem téma dětí nadhodila první já, ale mluvili jsme o tom všem hodně než jsme do toho šli. No a teď nevylučujeme do budoucna za 2-3 roky třeba ještě jedno, ale to necháváme volně, co se má stát se stane a co být nemá tak nebude.
Můj strejda měl už 2 vnoučata a pak se mu narodilo 5.dítě po padesátce. Takže jsem i viděla, že to jde.

jana_a_jan
9. kvě 2025

@medvidekpu2025
Šla bych na potrat

martinka_33
9. kvě 2025
@medvidekpu2025

@lencaa11 jakože, když oba partneři chtějí prostor i pro sebe a mít i svůj klid, a tím pádem spolu nebydlet, tak hned musí pichat jinde? Nebo jako, že poznám chlapa, za hodinu se k němu nastěhuju a už se od něj nehnu, aby náhodou nepichal i jinde?

@medvidekpu2025 holka já ti tuhle situaci vubec nezavidim ☹ Tobe ani tvemu partnerovi. Dali jste vztahu pravidla, oba jste je prijali, obema to tak vyhovuje, chranili jste se, ale ochrana selhala.. Je to neco nečekaného. Nejde se na nej zlobit ze se k tomu stavi takhle, on ma asi i rozum, ted je mu 50, az dite bude maturovat bude mu 70 😮 Veř mi, že tohle ten vhlap musí chtít sám od sebe, v jeho veku rozhodne, protoze ta zodpovednost vychovat dite neni legrace a on se na to zrejme neciti. Znam nekolik padesatniku kteri zalozili mladou rodinu,ale vsichni to chteli, vsichni maji velke srdce pro dalsi rodinu a rejla bych ze o to mensi pragmatickou zodpovednot k tomu tu rodinu v dlouhodobem horizontu zabezpecit (to si mohl dovolit Božský Kája a jemu podobní).

martinka_33
9. kvě 2025
@krtcice

@krtcice to je neco jinyho kdyz to ten chlap chce. Je videt ze tvuj muz má deti rád a vude urcite skvelý, i kdyz starsi tatínek ❤️ Jinak jak to strejda zvladnul po financni strance? Popravde, z tiho ja mam strach ze nebudeme moct nejmladsi dopřát studium, ze to proste neutahnem, kdyz muz uz bude v duchodu.

zaskocen43
10. kvě 2025

Hele, já se s partnerem sestěhovala po 12 letech a to na jeho popud, sama bych do toho nešla. Mně to maximálně vyhovovalo jen se navštěvovat. Takže neřeš vůbec hloupý kecy slepic z 🐎. Jinak jsem taky otěhotněla v souvislosti s tělískem. Vypadlo mi a ejhle hned 🤰. Bylo mi už 40+, dítě jsme nechtěli ani jeden, tak jsem zvládla farmakologické přerušení. Rozhodnutí bylo jasné a nikdy jsem ani na chvíli nezapochybovala. Držím palce.

lennus
10. kvě 2025
@medvidekpu2025

@j.a.n.i samozřejmě, tak by to bylo. Přes víkend jsem u něj, v týdnu hlavně podle jeho práce, kde zrovna pracuje. Ale asi si to neumím úplně představit, co to bude pro to dítě 😏

@medvidekpu2025 Dej na svůj pocit a pokud vnitřně cítíš, že potrat ne, je to správné rozhodnutí. Teď jsem četla v jednom psychologickém časopisu, jak je to náročné rozhodnutí a hodně žen má z toho doživotně psychické potíže, zvláště pokud si nejsou jisté.
Ono se to nějak vyrbí i s ním po porodu. Chceš mít takový vztah na dálku do konce života? Já bych to asi nechtěla bez ohledu na miminko, zda bude či ne. Držím palce!

lennus
10. kvě 2025
@martinka_33

@krtcice to je neco jinyho kdyz to ten chlap chce. Je videt ze tvuj muz má deti rád a vude urcite skvelý, i kdyz starsi tatínek ❤️ Jinak jak to strejda zvladnul po financni strance? Popravde, z tiho ja mam strach ze nebudeme moct nejmladsi dopřát studium, ze to proste neutahnem, kdyz muz uz bude v duchodu.

@martinka_33 Pardon za komentář mimo, ale ohledně studia - já třeba dostávala jen minimum na kolej a jídlo. Jinak jsem chodila po brigádách a pokud nestuduje člověk medicínu, spousta lidí i pracuje už a jde to, takže zvládnout studovat lze, i pokud těch peněz moc není.

drep
10. kvě 2025

Umím si představit situaci, ve které bych zvolila potrat. Neumím si ale představit žít s chlapem, který mě posílá na potrat. Všichni víme, že sexu může být těhotenství. I přes ochranu. A pokud se to stane, očekávám dospělé chování a přijetí situace. Ve své situaci bych na potrat nešla, ale já vím, že bych tři děti uživila, ale chlapa bych kopla do zadku, ať si holku do postele najde jinde.

hennrietta
10. kvě 2025
@morgan

Ježíš některé komentáře tady jsou zase tak zlé, že je to k pláči. A nikde nečtu, že ten chlap nemá rád děti zakladatelky. Pouze, že s nimi nechce bydlet, což vnímám rozhodně jinak. Holt už má věk a tady spíš vnímám, že si měl najít ženu podobného věku, nicméně doteď to asi všem zúčastněným takhle vyhovovalo, tak proč ne. @medvidekpu2025 a jak ty se stavíš k tomu mít ještě dítě? Asi bych si zkusila zodpovědět tuhle otázku a pak si spočítat jak a jestli bys to utáhla finančně a jestli bys to celkově zvládla sama. Podle toho bych se rozhodovala (podle sebe, ne podle názoru druhého).

@morgan My s manželem máme velký věkový rozdíl a teda téma děti jsme řešili hned na začátku. Navíc autorka, pokud měla tělísko, tak asi taky s těhotenstvím nepočítala a on (bohužel) na to spoléhal. Autorka chtěla názor, tak jí tady většina píše, jak a co by udělaly ony.
Většině by nevyhovovalo ani bydlení odděleně a autorce ano, takže si to stejně musí rozhodnout sama s tím chlapem. 🤷‍♀️

j.a.n.i
10. kvě 2025
@drep

Umím si představit situaci, ve které bych zvolila potrat. Neumím si ale představit žít s chlapem, který mě posílá na potrat. Všichni víme, že sexu může být těhotenství. I přes ochranu. A pokud se to stane, očekávám dospělé chování a přijetí situace. Ve své situaci bych na potrat nešla, ale já vím, že bych tři děti uživila, ale chlapa bych kopla do zadku, ať si holku do postele najde jinde.

@drep Hele, jen takovy dotaz, proc zena muze o potratu uvazovat a muz se nesmi vyjadrit, ze by pro nej byl?

drep
10. kvě 2025
@j.a.n.i

@drep Hele, jen takovy dotaz, proc zena muze o potratu uvazovat a muz se nesmi vyjadrit, ze by pro nej byl?

@j.a.n.i zkreslení psaním na mobil a leností se rozepisovat, myslela situaci, kdy ji do potratu tlačí jako autorku, což jsem vydedukovala z jejího textu: “Přítel chce, abych šla na potrat. Pro mě je ta představa úplně strašná.”

morgan
10. kvě 2025
@hennrietta

@morgan My s manželem máme velký věkový rozdíl a teda téma děti jsme řešili hned na začátku. Navíc autorka, pokud měla tělísko, tak asi taky s těhotenstvím nepočítala a on (bohužel) na to spoléhal. Autorka chtěla názor, tak jí tady většina píše, jak a co by udělaly ony.
Většině by nevyhovovalo ani bydlení odděleně a autorce ano, takže si to stejně musí rozhodnout sama s tím chlapem. 🤷‍♀️

@hennrietta autorka chtěla názor a taky se vypovídat, jak uvedla. Nekritizuju názory, ale co některé ženy píšou na první straně jsou spíš posměšky než názory.

martinka_33
10. kvě 2025
@drep

@j.a.n.i zkreslení psaním na mobil a leností se rozepisovat, myslela situaci, kdy ji do potratu tlačí jako autorku, což jsem vydedukovala z jejího textu: “Přítel chce, abych šla na potrat. Pro mě je ta představa úplně strašná.”

@drep taky bych s chlapem, ktery se k problemu stavi takhle být nechtela. Ted uz je pozde to resit, ale lepsi si rict dopředu coby kdyby a podle toho se rozhodnout jestli do vztahu jit nebo ne. Je to prekerni situace, kdyz se pak na reseni oba neshodnou.

j.a.n.i
10. kvě 2025
@drep

@drep Ale to je jen tva dedukce, klidne ji mohl jen rict, ze on by byl pro potrat, on prece nemuze tusit jakou predstavu to v ni vyvola či nevyvolá. Když to vezmeme ciste pragramaticky, tak vi, ze ma telisko, takže to klidne muze brat tak, ze ona dite taky nechce. Což samozřejmě nic nemeni na tom, ze ona klidne muze zmenit názor a to dite chtit, když uz se stalo, ale automaticky bych neodsuzovala toho chlapa, kdyz usuzujeme z jedné vety.

Strana
z5