Panika z druhé dítěte
Za 14 dní mám termín porodu. Doma mám 2,5 letého divocha a pomalu se mně zmocňuje panika, že je oba nezvládnu.
Pojďte mně uklidnit, že se to dá 😂 že i když bude nějaká krize, tak je nemám strkat do babyboxu 😁
Prosím, berte to s nadhledem. Děti mám samozřejmě obě plánované, o všech rizicích a pod jsem věděla, ale jak se to blíží, tak tu nervozitu neovlivním 🤷
Úplně super by bylo, kdybyste napsali svoje příběhy. Jak to někdy šlo, někdy nešlo, nejlépe i vtipné 😂
@marlenka34 rozumim a chapu, ja rodila pred 5,5t a panika to byla a je jeste ted dost velka... ale jsou chvile, kdy je vse zalite slunce a ty vis, ze je vse tak, jak ma byt a jinak to nechces... manzel je z dvojcat a ja nechapu, jak to tchanovci prezili a to si v tech tezkych chvilich opakuju, ze to prezilo tooooolik rodicu, ze ja to dam taky a levou zadni! a za 10min tu brecim zhroucena, zw to nedam 😂
ne, zvladnes to! opravdu, je to nepredstavitelny, ale zvladnes! a bude jen a jen lip a az je uvidis, jak se na tebe a sebe smeji, bude ti jedno, ze spis 4hod po kouskach 😉
@kuliseks No já si právě myslím, že mám času až moc. Nudím se. A to mám náročné dítě, tedy myslím si to. Probouzí se v sedm, usíná teď v deset až jedenáct, nejí, nespí, věčně u prsa apod. A co si budem povídat, jako není to ten typ, co by ho člověk posadil do kouta a on si sám hrál nebo si nechal líbit něco, co se mu nelíbí :D Prostě batole.
Ale jako už víc chápu, že když se děti řežou, každé chce něco jiného, nebo pláčou obě, je těžké to rozhodovat, kdo bude mít přednost atd.
Zase si myslím, že s jedním dítětem se mi otočil život o 180 stupňů, a s druhým už se nemá co otáčet. Jsem prostě matka na mateřský :D
@bayt tak to ja bych cekala asi do jejich 15ti 😀😀 nekojim ale rozhodne neusnou samotny od sebe, to je science fiction teda....a samozrejme kdyz je starsi dopo ve skolce tak.uz je to samozrejme pohoda...ja davam jen pohled na to, ze obe deti jsou doma a takhle malinky...ale uprimne nemenila bych, kdyz vidim jak se uz davaji dohromady jsem rada ze jsem.je mela tak brzo po sobe 🙂
@kata267 Ja si myslim, ze jednak trilety rozdil neni moc, aby si spolu deti nevyhraly. A taky mi prijde (mam dva sourozence), ze sourozenec je neco jineho nez vrstevnik a kamarad. Jako kdyz si k nesamostatnemu diteti poridim druhy nesamostatny, tak to je asi vetsi ficak. Ale tak vsechno ma sve vyhody, zas to ma zenska rychle za sebou 🙂)
@bayt tak ta veta je spis o tom ze se musis bohuzel rozkrajet na vic kusu a cas uz naprosto nula, ale to je fakt nesdelitelny kdyz mas teprv prvni a to nemyslim nijak zle 🙂
Treba dalsi co byla u nas klasika, mladsi usinala po obede v manduce jinak bych ji neuspala, jakmile zacala usinat rika starsi "mami curat" takze spanek/nespanek musela,jsem s ni letet na kakac, mladsi.samozrejme vzhuru rev a vsechno od zacatku, a to se stalo treba 3x za sebou v ramci toho jednoho uspavani...ted uz me to prijde usmevny, tehdy jsem vyrizena "lezla po zdi"
@marlenka34 nevim jestli ti ta diskuze zrovna pomuze teda 😂😂 ale klid to zvladnes jako vsechny ostatni...
Souhlasim s ostatnimi, ten rozdil 1 a 2 je veliky, o tom je ta veta... Neberu ji jako nejake znevazovani zivota s jednim, to je taky hodne narocne i s "hodnym" miminkem natoz s miminky, ktere... (Nu nevim jake slovo pouzit... Ta co je cokoliv trapi).
Jaka byla pohoda, kdyz Vasik u kojeni v kresle usnul a ja ho mohla mit na sobe celou dobu az do probuzeni. To Barborka zazila jen parkrat, protoze jsem ji rovnou supla do kocarku ci postylky a sla se venovat Vasikovi. Dikybohu za satek, aspon tak jsem si to vynahrazovala, kdyz to slo. Vasik se zase musel naucit rychle spolupracovat v kdejakych dovednostech... Uspavani jsme vyresili jeste co jsem byla tehotna.To prevzal tata. Ten hraje podle me dulezitou roli, protoze muze vzit jedno z deti a ja to druhe a pak se vystridat (i kdyz s nasi malou je mnohem vic poprdeny, musela jsem vic motivovat a popostrkovat, ze treba s Vendou uz davno neco delal atd).
Me tedy hlavne chybi spanek a tesim se na nejaky ten den jen pro me (az si dojdu na WC a nebudu mit na kline B co chce prso, mezi dvermi V co se me snazi utrit toaletakem a nejlepe v okne nasi kocku...)
Jsem moc rada, ze uz i Barca je partak a hodne vecem rozumi a jsem moc rada za zahradu, kam je muzu vypustit a s klidem si dodelat neco doma. Ale to by taky neslo s kazdym ditetem....
@bayt Já ti rozumím. Když se mi narodila dcera, byla vylozene miminko pro začátečníky - kojení i spani bez problémů. Ale proste do te doby jsem byla jen já (a manžel teda) a najednou tady bylo mimino. Někdo, koho proste nemůžeš dat pryč a všude musíš nosit s sebou a kdo je na tobě na 1000% závislý za všech situaci, at už jsi nemocná a nebo k smrti unavená.
Proste ta změna z bezdětný holky na mámu, je největší, taky jsem to tak vnimala.
Teď máme děti tři a oba kluci mě naučili, co to je, zahrabat si občas až pod dno svých sil 🙂) Takže TEĎ, si také říkám, ze mít jen toho nejmladšího (aktuálně 5 měsíců), je to jako bych žádné dítě neměla.
Ale vtip je v tom, ze kdyby to tak bylo, tak si to určitě říkat nebudu :D
Ahoj, úplně tě chápu, mám 2 holky 2,5 roku od sebe a před porodem jsem taky měla pocit, že to nemůžu zvládnout. No nejkrušnější byl asi první půl rok, starší dcera po 3. narozeninách už začala být čímdál moudřejší a hodnější, přestaly scény, dá se s ní domluvit. Se ségrou jsou nejlepší kámošky i když taky je musím někdy usměrňovat, řešit spory. Ale jsem hrozně ráda že mám dvě a za mě je tohle úplně ideální rozestup. Teď mladší má rok a čtvrt, v parku chce všude lézt, musím za ní běhat, pomáhat, ale starší už je samostatná, takže se do v klidu. Uvidíš, že to bude v pohodě. Ale chlap musí pomáhat, hlavně ze začátku... 🙂
@marlenka34 zvládneš to jako všechny jiné ženy. Mám děti přesně po roce. To je teprve dobrodružství 😉. Doporučuju si na první týdny udělat doma zasoby jídla, plen, drogerie, ať můžeš řešit jen děti. Mě to hodně pomohlo a pak jsem nakupovala přes košík.
@bayt jo, taky tu vetu nesnasim... ale to asi zadna maminka jednoho ditete, a zvlast maminka jednoho narocneho dítěte. Prijde mi to spis jako zlehcovani problemu maminky s jednim ditetem a zároveň takove to ,,Nemas narok na to si stezovat, kdyz muze byt jeste hur.,, Za me proste zadne dite = zadne dite, jedno dite = jedno dite a dve deti = dve deti 😀. Ale uvidime, treba az bude druhe, tak to budu taky pouzivat. Ale ono to i strasne zalezi na diteti... Ja se modlim, abychom meli place, mamankovstvi, citlivost vybranou u prvni dcery a druhe aby bylo za odmenu 😀
@m_tina děkuji🙂 no s tým spánkem je to horší 😀 to s tím spánkem bude boj 😁 snad se děti sesynchronizují a budeme si dávat po obědě šlofíka všichni 😂
@fandysek_1 ty zásoby mě nenapadly, děkuji za tip. Určitě nebude na škodu navařit třeba polévku do mrazáku 🙈
Takže dále přijímám nápady na rychlé jídla pro kojící a dítě ve vývinu 😂
@olsett taková pozitivní zpráva 😍 taky doufám, že se z nich stanou parťáci, hlavně proto, že to budou dva kluci... 🙂 S kritickými prvním půlrokem ( 3/4 rokem) počítám. Vidím pesimisticky jak bude za chvilku podzim a zima a oblékání sebe a dvou dětí 🙈
@marlenka34 vyvary jsou fajn, domácí knedlíky bramborové, sladké, nějaká omáčka, pizza pro manžela třeba. Ten byl vrchní zasobovac první týdny. I jeho je třeba na to připravit, že by měl přiložit ruku k dílu. Manžel byl s námi doma pral, susil, nakupoval a spal s malým v pokojiku, aby to pro něj nebylo tak těžký, když já zůstala s malou v loznici. Uspavam děti společně v pokojiku. Malej v postýlce já s malou vedle na matraci. Ty máš větší dítě takže je samostatnejsi. Ten můj starší má 21 měsíců a už má 9 měsíců ségru. A přes den si občas toho slofika dáme společně 😉
Mam kluka a holku. Rozdil 2roky a 4mesice. A zacatek masakr. Mala byla dost plactiva, kocarek ci postylka byl nepritel. Mladej byl ze zacatku zlatej ale asi po dvouch mesicich mu to doslo a zacal zlobit a delat naschvaly jak me rak malej. Uklidnilo se to az mala zacla po ctyrech a tet kdyz chodi tak je to zas o kousek lepsi. Ano hadaj se, kradou si veci, obcas se placnou ale uz je to rovnomernej boj ktery jen mirnim 😁 Ale treba naklizenej celej barak nehrozi. Bylo mi to i potvrzeno tchyne a rodici 😁

@bayt jedno dite zadne dite rikaji lidi, co maji dve deti. Ja to taky nesnasela, kdyz jsem mela jedno. Ted mam dve a je to proste fakt 🙂 teda za me to taky potvrzuju. Ale spis bych to upravila.. s jednim ditetem nechapu, jak jsem mohla rikat, ze nemam cas. Se dvema ho teprve nemam.. takze nerekla bych, ze jedno dite zadne dite, ale spis jedno dite, casu dost, dve deti, zadny cas 😄uz se tesim, az pujde starsi v zari do skolky a ja tu s prckem neco zas konecne budu stihat delat