Těhotenství s malým břichem: Jak se vyrovnat s nepohodlím?
Ahoj holky, spíš sem jdu se vypovídat...o tom, že je malý ďáblík a za to jsem ráda, na to bych si nestěžovala, ale proč někomu nenaroste břicho a pak trpí 😄 malý není žádný mrnousek, už od 32tt má 2kg a vypadá podle doktora ukázkově, jen jeho matka je na tom blbě...má kolem 47kg do toho dietu kvůli těhotenské cukrovce a malý břicho, kde chudák je natlačeny hlavičkou na čípku a nožičky má zařazeny na žebra...nikdy jsem nesportovala,takže svaly co by drželi pupek nemám 😄 achjo já si to těhotenství fakt neužívám a myslím, že ani malý ne...teď se aktuálně valím v posteli a mám pocit naprostého vyčerpání 😏

@m0nikka ono velké břicho ti nezaručí, že si těhotenství užiješ. Každopádně já u první sice přibrala skoro 20kg (nikdo mi to ale nevěřil), v 9m jsem měla břicho jako většina ve 4 a ani v porodnici mi nechtěli věřit, že už patřím do poradny, pořád mne posílali na ambulanci a sestra se mi dokonce vysmála, že já nejsem ani těhotná. Ale byla jsem hodně sportovec a KP, takže to mělo důvod. Krom toho, že mi strkala věčně ruce mezi žebra to bylo vlastně ok, u druhého těhotenství už se otočila, břicho jsem měla tak průměrné, ale to první těhu bylo mnohem lepší, jak to břicho nikde nepřekáželo. Takže za mne buď vlastně ráda.
Mně u prvniho nenarostlo bricho vubec, ani cm. Mela jsem ploche brisko a pekáč buchet. Z porodnice jsem odchazela se svyma 170cm s vel. XS/S. Mimco sem mela i s placentou nekde v hloubi duše :D za to u dalších, to je síla uz od 12 tt.
Vim, jak se citis, taky me to mrzelo ( paneboze, ja sem byla hňup), ze nemam brisko. Sousedka se me 3 tydny pred porodem zeptala “ ty sis to nechala vzit, nebo co?”
co bych ted za to plochy brisko dala 😢
Buď v klidu, u prvního jsem to měla stejně, sousedé se mě v srpnu ptali, zda náhodou nejsem těhotná a 10.9. se syn narodil 🤣 u druhého už jsem pak měla břicho brzy a bylo slušne. S oběma jsem přibrala deset kg. O prvním tehu jsem v podstatě nevěděla, druhé mi dalo zabrat a už bych do třetího nesla. 😀
@m0nikka to je právě to oblbování, málokdo ti řekne jak je náročný těhotenství, většina věcí nás trápí všechny, hlavně měsíc před porodem to je už takové, aby už bylo to malé venku 😄 u prvního těhotenství jsem taky nadávala jak si to všichni užívají, mě bylo nonstop blbě hned od začátku 🙈 u druhého jsem měla problém s tím že moc vážím a dost mi to narušilo kyčle, zuby se zhoršily, do toho uzlove strumy u štítné žlázy, no prostě samý "srandy" 🙈😄 u obou těhotenství jsem pila snad jen Pepsi 😅 a buben jsem měla u obou a jako záda a kyčle trpěly nejvíc, u druhého těhu, když jsem staršího vedla do školky, šli jsme půl hodiny, musela jsem furt zastavovat, protože jsem nemohla dýchat 🙄 a cestou zpátky to samé, pořád jsem chodila na wc u obou 😅
Užívej si bříško,ať je jakékoli 🙂 já mám 158cm, první těhotenství jsem užívala dokud nešlo do finále, poslední měsíc jsem trpěla jak pes,syn byl v termínu a měl 4,03kg a druhé těhotenství jsem trpěl uz od 5.mesice syn se narodil skoro týden po termínu a měl 4,30kg🙈fotka je z druhého těhotenství 3tydny před porodem.
Přibrala jsem 24 kg a břicho mi nenarostlo - všechno stehna a zadek. Teď jezdím s kočárem a známí se ptají, komu vozím... I ti, co jsem potkala pár týdnů před porodem...
Co já bych brala za menší bříško,já jsem teď v v 7 týdnů a už to jde na mne poznat,u obou těhotenství jsem měla veliké břicho,ve třetím měsíci jsem vypadala jak v šestém,a v létě jsem nemohla vůbec chodit , vždycky jsem cítila jako kdybych uběhla maraton,teď už chápu ,že někdo pozná těhotenství až v sedmém měsíci,když to bříško moc neroste
No já měla všechny problémy, co popisuješ i s obr břichem, tohle asi není o velikosti...
Já přibrala 12 kg, bříško jsem měla tak akorát a moc nechápu co jsem si měla na těhotenství užívat. 😃 Spát v noci nešlo, malá mi lezla pod žebra nebo začínala pravidelnou párty od 22 do 6 hodiny, pořád mi bylo divně. Každý si myslel, že moje břicho je veřejný majetek a snažil se na něj sahat. Neustále řeči o tom jak mám spát,co mám jíst. Zimní boty mi měsíc před porodem musel někdo zapínat, protože v momentě kdy jsem se ohla, se malá vzpříčila a bolelo to jako... Pro mě to byl děs.
Když to tak čtu. Holky je vůbec co si na těhotenství užívat? Ať je břicho jak velké chce? Je to opruz. Nejdriv zle, pak chvíli dobre, ale jak začne to mimo tlačit na mocak už proste vůbec nespis. Cukrovka, preeklampsie…a stejně do toho jde člověk znova, tak jsme normální? 😂😂😂
@m0nikka dejte vědět jak jste to zvládla a jak vám je s bobinkem 🍀❤️❤️
@berushe14 nejsme normální 😂😂 až na cukrovku jsem měla riziko preeklamsie, vysoký tlak, chudokrevná a 20kg hore, imrvere mě palela žáha a první 3 a poslední měsíc a půl strávený s hlavou v záchodu a stejně kolikrát se přistihnu, že bych to prubla ještě jednou😂 pak se otočím na to moje miminko a hned mě to přejde ❤️😂
@kubesovaadelka no pravé, já cukrovka, preeklampsie, neustále od začátku co půl hodiny curat, pak se to snížilo na co 5 minut. Pak furt skytal a bylo mi z toho na bliti. Měla jsem moc plodovky, každý mi říkal, ze jsou tam určitě dvojcata…hruuuuza😂😂😂
@berushe14 jooo malá měla taky furt škytavku a zůstalo ji to i po narození a teď v 10mesicih taky občas ještě dostane. Nebo s mojí váhou když jsem si lehla na záda tak jsem pak nemohla vstát, 5 minutu i dýl jsem se prevalovala jak tuleň jak mě bolely záda 😂
@kubesovaadelka no však Jo. Taky jsem byla anemicka, takže jsem zrala tuny železa, ze kterého jsem se nemohla ani vy…a když jsem ho nebrala tak jsem zase nemohla dychat. Když jsem ležela na zádech, tak jsem myslela ze umru. Ale pak? Jak jsem ho držela v ruce? Krasa střídala nádheru. Ovšem teď…Škoda ze je velký na Baby box 😂😂😂
@berushe14 no jako mě přes 45min snad ne zašívali ale vysivali, porodit placenta nešla já ji měla asi 10min a pak malá byla u tatínka, až mi ji dali potom tak se mi z toho všeho udělalo takový zle že jsem se doblila aji malé vlasy a tak mi ji zase vzali, pak se zalila u prvního kojení takže byla pod dohledem z sester a já docházela kojit, ale jooooo, porodnice byla top vzpomínka,kde člověk měl full servis, nemusela vařit, uklízet, prát,😂😂 taky bych ji občas dala do babyboxu když se po mě furt plazi a stahuje teplaky ale miluji ji❤️❤️
@kubesovaadelka ten můj malý satan me šílené roztrhal, ale on se chudacek můj zasekl, takže do me primář vrazil ruku a vytahl ho. Nedychal. Takže resuscitace a okamžitě odvezeni. Sili me hodinu, ale to jsme se všichni smáli a vtipkovali. Takže to bylo super. A pak mi ho na deset minut dovezli ať se ponuchname a zase ho odvezli. Já ho taky moc miluju. Ale má teď období vzdoru a nejen ze kouse, ale skrabe a bije nás.🙏🙏
@m0nikka všichni totiž říkají jak si to bříško užívají a je to super .. ale už se nechválí s tím ze par měsíců problily, byly nechutně unavený, nemohly to a tamto, zadá.. kupa problémů a vesměs se prezentuje to hezký, takže těhotenství bylo super uzily jsme to si všechny 😂 a to stejný s detma.. všude uvidíš spokojený fotky spokojených matek a děti .. nejhezčí .. jejich všechno… a to ze jsou kolikrát na dne, je toho moc … nevyspany na konci sil.. tak tyhle chvilky si na insta nikdo nedá 🤩a ty budeš mít pocit ze to nedáváš a všude jinde levou zadní dvě tři děti, naklizeny, napeceno , po vyletech a ještě u toho zvladnout pracovat a cvicit 😂
@m0nikka přesně to chápu. Taky mám 50 kilo i s posteli a když si břicho nenamažu nějakým mastný krémem, taky nemůžu ani dýchat. Už v minulém těhu jsem si prošla na to mazat, mazat a mazat, ať se ta kůže vypne. A fakt hodně pít.
Jako velké břicho je taky nepříjemné, to mám teď s druhym mimčem (u první to pak myslím dost zachraňovalo to mazání) a bolí mě záda (v pátém mám větší pupek než Ty v osmém), čůrám taky dost a do žaludku se moc nevejde (i na to pomáhá mazat), ale ten pocit že se nenadechnu to je fakt hrozné a trpí tím zdravotně máma i dítě. Takže zlatý pupek 😊
Na mazání je fajn krém na ruce, dobře se vstřebávají, nebo nějaký olejíček. Něco hydratačního.
A na podváhu banány, avokádo, máslo... Teď si váhu celkem držím (svoji po odečtení mimča), ale předtím dcera mě vyžrala fakt dost. Ona přibírala, já hubla. Ale co už, byla jsem hlavně ráda, že mám spokojené zdravé miminko. Jen tedy po porodu jsem taky byla kaput, dva dny černo před očima kdykoli jsem vstala z postele, první noc mi dceru vzali. Bylo to těžké, ale fakt bych se nepostarala.
@m0nikka buďte ráda za malé bříško, nedokážete si představit co zažívám já a to v těch šatech ještě tak nevypadá, ale ve spodním prádle se nechci fotit. Nemůžu spát, sedět, chodit pomalu taky ne... Je to zahul na záda, žebra a o spodku jak mě bolí ani nemluvím.... Neřešte to, hlavně že je miminko ok a jo taky mám tehotenskou cukrovku i s inzulinem 😁 držím palce a užívejte si pohyblivosti, co bych za to dala....
@m0nikka dej sem pak (pokud chceš) fotku na konci těhotenství. Moc by mě zajímalo, zda bříško přece jen vykoukne. 😉 Já mám naopak už podruhé docela velké a díky Tvé zprávě jsem o tom začala přemýšlet a být za to ráda. Je fakt, že mě do žeber nekope a asi ani nic uvnitř neutiskuje. (Měla jsem 48kg, ale jsem asi menší).
@janule0123 Mám tři děti. Miluju je nadevšechno, ale... Všechna těhotenství jsem od 6tt až do porodu extrémně prozvracela (v lepším případě jsem blila desetkrát denně), byla jsem vyřízená, bez energie, naštvaná, proč zrovna já musím tak trpět. Nezabíraly mi babské rady, léky, kapačky, prostě nic Těhotenství pro mě bylo nejhorší období v životě, neužila jsem si ani jediný den. Za odměnu mám všechny tři děti nespavé 🤦♀️ Nejmladší devítiměsíční je vzhůru desetkrát za noc, naposledy jsem se vyspala před osmi lety, od té doby ani jednou. Už jsem neskutečně vyčerpaná, protivná sama sobě, v posledních dnech mě štve úplně všechno a všichni. A nejhorší je, že nevypadám zoufale, unaveně, nemám kruhy pod očima, funguju, takže mi nikdo nevěří, že jsem na pokraji "zhroucení" z nekončící únavy 🤷♀️ Protože přece vypadám "dobře" 🤦♀️
@oplatecka chtěla jsem tím tazatelce říct, ze to kolikrát není tak růžový jak to vypadá ani s tím břichem … a s detma to bude cca podobný princip … tak ať není zbytečně špatná z toho, ze “všichni” si to těhotenství užívají kromě ni … si dobra 👍 ja bych 3 děti nedala … kolikrát jsem byl na zhroucení z jednoho … ale je fakt ze teď ke třetímu roku to už začala bych fakt dovolena, další bejbo k tomu si ale nedokážu úplně představit .. natož dvě …
Můžu porovnat obě možnosti a malé břicho rozhodně lepší...
@m0nikka no,tak čti: první syn +9 kilo, když jsem šla rodit,vypadala jsem jak ostatní maminky v šestém měsíci. Druhý syn +7 kilo, ale před porodem jsem měla téměř 160cm v pase, většina lidí tipovala dvojčata 😔 No a třetí syn +6 kilo a konečně byl jakože klasický pupík. Takže za mě si stejně nevybereš

@m0nikka těhotenství je prostě děs bez ohledu na velikost břicha. 🤷🙈