icon

Těhotná se ženatým mužem.

gabri14
7. srp 2019

Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.

jade85
8. srp 2019

@gabri14 nečetla jsem celou diskuzi. Myslím, že bys rozhodnutí měla založit čistě na odpovědi na otázku, jestli ty sama bez ohledu na okolnosti chceš mít teď dítě, toužíš po tom být teď máma? Jestli jo, na potrat nechoď, zvládneš to, promluv si s rodiči, informuj milence a raduj se z těhotenství. Pokud dítě teď mít nechceš, běž na potrat, tvůj čas prostě ještě nepřišel. Za sebe můžu říct, že ve 24 jsem neměla na deti ještě ani pomyšlení, kdybych bývala otěhotněla i přes antikoncepci, pravděpodobně bych šla na potrat i přesto, že jsem tenkrát měla partnera. Svého manžela a otce našeho syna jsem poznala az těsně před 30 a to už jsem věděla, že dítě chci 🙂

drep
8. srp 2019

@monikaa_h Jsem doktorka, dítě jsem si pořídila v době, kdy jsem si připadala zajištěná a představ, mám krásnou dceru v krásných, pravda ne Gucci, hadrech ze sekáče a v krásném ojetém kočárku (který jsem koupila od správné snobky, co jich měla asi pět a použila ho prý párkrát, já bych řekla ani jednou, podle jeho stavu) za třetinu původní ceny. Nové mám akorát nosítko, to konkrétní jsem na bazaru nenašla, ale třeba těhotenské hady jsem měla půjčené od kámošky a kojící trika mám taky ze sekáče, miluju slow fashion a přijde mi ujeté horentně utráčet za věci na pár měsíců.

caverina
8. srp 2019

Strasne se mi libi,ze ji vsichni rikate at si dite necha,ze potrat je strasna vec....ano urcite je,ale....nikdo nevime jak to vezme jeji rodina....nezustane na to nakonec uplne sam....a kdyz ano tak si tim padem si chte nechte bude muset zadat o nejake socialni davky....a to pak bude reci....ze takove mate nejradsi...ty ktere privedou dite do situace ve ktere se o ne neumi sami financne postarat......

laka_lacenda
8. srp 2019

@monikaa_h Tak si můžeš v duchu děkovat, že ses narodila v CR, kde je rodicak až do 4 let. To je tak neskutecnej luxus, který si bohužel český maminky absolutně neuvedomujou a akorát nadavaj, jak je to málo peněz.
Všude jinde po světě ženský supajdi pěkně do práce daleko dřív: třeba tady už po 4 mesicich, někde je to rok. A nazdar, nedostanes od státu ani korunu. Některý z nich teda mají ten luxus a partnera, co je uživí sám, ale není jich moc a rozhodně nikomu nikde nebudou držet místo do 3 let....

marketkaticha
8. srp 2019

@laka_lacenda To jsem zrovna probírala s kámoškou o víkendu - žije v Německu ..Má holčičku 7 měsíců ..A má mateřskou jen rok a pak nedostane ani floka... A zrovna jsem jí řekla ty brdo na co my si ztěžujem :D Bude muset samozřejmě do práce - chtěla by teda poloviční úvazek.. Celkem mi to otevřelo oči.. A vím že jinde mají i míň než v DE..

laka_lacenda
8. srp 2019

@marketkaticha Hele ono si tohle uvědomís až v okamžiku, kdy fakt z CR odejdeš....takže mě teď hrozně rozčilujou ty nadávky na na výši RP. 😀 Ve Fr. máš něco jako českou mateřskou akorát: těch ca.6mesicu, nastupujes taky zhruba 8-6tydnu před porodem a máš teda 100% platu. Ale pak nic....nic...takže většina žen se tu opravdu vrací max v půl roce dítěte do práce. Jasně, je tu absolutně jinej systém starosti o děti a taky daleko lepší příležitost castecnejch úvazku, ale stejně...A teda dost z nich se vrací normálně hned na 100%....:-/ Já zůstanu do roku malyho. Přítel to naštěstí chápe - takovej kompromis mezi tady a u nás. Ale po mateřské (budu mít českou, když jsem otehotnela tak jsem ještě pracovala pro českou.firmu) nebudu mít nic. Teda dostávás asi 70 Eur měsíčně, ale to je naprosto smesny vzhledem k tomu, že je tady všechno 4x dražší a mzdy daleko vyšší. A ještě bychom měli dostat nějakej jednorázovej příspěvek 300-400Eur po porodu....Ale to fakt není nic...

mourovatakocka
8. srp 2019

Podle příspěvků to vypadá, že je ok zabít dítě, protože otec je podle všeho pěkný hajzlík. Zajímavé. Za mě dítě si nech, jsi dospělá, zázemí máš, jsou i horší startovní pozice. Abys za pár let těžce nelitovala.

chiara75
8. srp 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Přimlouvám se, aby sis ho nechala. Je to složitá situace, ale dá se řešit - i kdybys měla jít, já nevím, do azyláku nebo kamkoliv. Máme ročního chlapečka, který se také narodil jedné mladé mamince nevhod a nakonec se rozhodla dát ho do adopce. My jsme s ním nesmírně šťastní, je moc šikovný, veselý a je rád na světě. Bylo by hrozné, kdyby nebyl. I kdyby ses nakonec rozhodla pro utajený porod a adopci, je to mnohem lepší cesta než potrat. Mohli by ti poradit třeba tady: https://www.nechsime.cz/pomoc-a-poradenstvi-pro-zeny-a-divky/

monikaa_h
8. srp 2019

@mourovatakocka Proboha jaká vražda? Co to meleš? Nechceš takové ženské rovnou posílat na popravu?

Spousta z vás tu mluví o vraždě dítěte,jako kdyby šla a uřízla mu hlavu😡A teď mi ještě můžete začít psát,ze to vlastně taková ženská co jde na potrat udělá. A co když ji řeknou na screeningu,ze je dítě postižené? Teď se nebavím o slečně,ale obecne. Kolik z vás by si dítě nechalo? Jasný,samozřejmě dostanu odpověď,ze každá z vás,ale to jsou obyčejný kecy. A taky je to vražda? Když by vám doktor rekl,ze dítě přežije par tydnu a zemře? Opravdu byste par centimetrový ,,dítě,, nechaly narodit a pak se koukaly,jak umírá? Už opravdové dítě? Se vztahem k němu,se jménem.. Fakt je mi z těch vašich keců na blití. Děláte z ženských,které se z jakýchkoli důvodu rozhodnou pro potrat totální odpad,že je ti vražda a že dítě není nádobí atd.. a ja osobně takové ženy obdivuju,ze to dokážou. Protože v sobě ví,ze je něco buď špatně a nebo ze se o dítě nedokážou postarat či další věci a tak tomu zabrání dřív,než když se narodi, pak dítě pohodí do tašky a hodí do popelnice nebo mu ublíží. Ano,každá víme jak se děti dělají a tak se tomu dá zabránit,ale pokud už se to bohužel stane a žena ví,ze to nebude dobré až se narodí,je tohle mnohem lepsi řešení než čekat až se narodí a pak udělat něco strašného například. V lepším případě se nestaraji rodiče a dítě vychovají prarodiče.

vineta
8. srp 2019

@monikaa_h Prosimtě uklidni se ty obdivovatelko. Tak hlavně, že ty dokážeš zakladatelku šmahem “poslat” na potrat kvůli nepohodlí- přesně tak vyzněl tvůj příspěvek - a ještě jí za to vyjadřovat obdiv 🤦🏻‍♀️.
Zakladatelka diskuze sice nemá úplně super výchozí pozici, ale má vystudovanou vejšku, v rodině nejspíš poměrně oporu, když u nich bydlí, takže by v první radě bylo hezký hledat cestu, jak by to šlo, což zahrnuje i rozhovor s rodičema. Děti z obdobnejch poměrů nejsou ty, co skončí v popelnici, proboha- to je úplně stejná demagogie jako ta “vražda”. Navíc mourovatá kočka ani tenhle pojem nepoužila, pokud vidím správně 🤷🏻‍♀️.

monikaa_h
8. srp 2019

@vineta To je pravda. Použila vražda. To je úplně něco jiného👍🏻

dominikaromanova
8. srp 2019

@monikaa_h, promiň, opravdu nevím zda jsi tak strašně moc hloupá a nebo jen omezena, protože Tvůj způsob vyjadřování je trosku mimo. Chtelo by to špetku empatie a ohledu k ostatním. Co se tyče Tvých nazoru, bylo by lepší si sednout na prsty.
Když Ti tak strašně moc vadí, ze ženy odsuzují potrat, nechápu proč se vůbec do takové diskuse zapojujes, usetris si nervy a nemusíš se rozčilovat nad názory ostatních žen. 😂
A jen pro upřesnění, já osobně nemám nic proti potratum, je to každé ženy její svobodná vůle.

michaela_2
8. srp 2019

@monikaa_h motáš dohromady hrušky s jabkama. Ženská s poporodni depresi která je schopna dítě i zabit, je něco úplně jiného. Když jsem ležela v těhotenství par dni kvůli jedné drobnosti na gyndě, ležely tam v te době hned tři slečny/paní, které byly na potratu na vlastní zadost už ponekolikate, co je na tom obdivuhodnyho to teda netuším 🤷‍♀️ Ale osobně spis obdivuji ty, které to buď s dítětem zvládnou a nebo ještě lip - zajistí si to tak, aby k nechtenymu těhotenství pokud možno nedošlo
Za potrat nikoho neodsuzuju, ale fakt to neobdivuju

denny27
8. srp 2019

@gabri14
Kdysi jsem četla takovou myšlenku: Nejlepší rozhodnutí jsou ta, která se dají změnit.
Uvidíš, jak se rozhodneš, až uvidíš tu malou fazolku s tlukoucím srdíčkem☺️

mourovatakocka
8. srp 2019

@monikaa_h Dítě zakladatelky je nemocné? Aha, to jsem přehlídla. Vlastně není, že? Takže to není můj názor na potraty, ale na situaci, ve které se ocitla. Děkuji za velmi konstruktivní reakci, určitě to tvou duši potěšilo.

aselluska
8. srp 2019

Mám okolo sebe spoustu žen a těch u kterých to mohu zhodnotit, tedy starší ročníky, přišli takto jako ty, s úžasným pánem, kterej ho narve kamkoliv to jde, hlavně nemít doma jenom tu starou rachotinu, do tvé situace. Ve většině případů to je jejich jedinný dítě. Přemýšlela jsem nad tím, zda by vůbec nějaké měli nebýt tohoto. Ale to je individuální.

muhehehe
8. srp 2019

Nejdřív jsem začala číst jako obvykle namátkou a ani jsem neplánovala něco psát, nemusím kafrat do všeho, že 🙂 , ale fascinující příspěvky od monikaa_h mne sem přikovaly tak, že jsem po delší době přečetla všechno 🙂) Dovolím si napsat svůj názor na věc.. předesílám, že pro mne osobně je potrat fakt nemyslitelná věc, takže moje názory jsou trochu tímto poznamenané, nicméně dokážu respektovat a neodsuzuji, když ho někdo podstoupí. @gabri14 nemám tvoji hlavu a nežiju tvůj život, ale pokud tě trápí otázka, jestli případně můžeš žít s tím, že půjdeš na potrat, tak s tím podle mne žít nemůžeš. Pokud bys s tím v pohodě žít mohla, tak by sis nejspíš vůbec nekladla takové otázky. Dala bych miminku šanci na život. Otázka nestojí, jestli si ho udělat s ženáčem nebo ne... to by byla odpověď jasná.. Ale ono je už prostě tady. Je spousta mamin s dětmi, kde ten začátek byl úplně na pytel, ale opravdu neznám vůbec žádnou, která by litovala, že své dítě má. Ať byl fotrem úplně kdokoliv (a ve tvém případě to není ani psychopat či agresor, nebo nějaký jiný extra případ, ale jen taková standardní morální mršina, takže je snad výhledově šance i na nějaké dohody)... Zato výčitka, že jsi připravila vlastní dítě vlastním rozhodnutím o život, to je šílená zátěž a myslím si že jen málokdo to dokáže vytěsnit celoživotně, i když teď třeba tvrdí, jak je s tím super srovnaný. Ta startovní čára není ideální, ale zas to není nějaká šílená situace - v první řadě máš kde bydlet, máš vzdělání... nejsi pod mostem, bez peněz, zázemí a schopností. Co se týče těch financí, tak pokud má člověk kde bydlet a nepolkne to třičtvrtě jeho příjmu (což u bydlení s rodiči nepředpokládám) a nepotřebuje bodýčka od Gucciho, tak bych si nedělala zbytečné starosti... už jsem to psala do několika diskuzí, tak se budu opakovat, ale ,,předškolkové" dítě stojí prakticky jen tolik, kolik rodič chce, aby ho stálo... rodičák něco hodí, není to hromada peněz, ale je to částka, která není zanedbatelná. A něco se dá přivydělat, jen tedy člověk nesmí čekat že mu bude někdo dávat dvacet nabídek, ale naopak musí nabídnout aktivně on sebe, což překvapivé množství lidí nechápe ani s tou vysokou školou... ale když člověk toto tajemství zná, tak má možnosti slušné. V okamžiku, kdy dítě nastoupí do školky a začne pozvolna i stát nějaké peníze, už máma může standardně do práce... A málo prostoru je sice horší než hodně prostoru, ale co už... tady se bavíme o životě a smrti. Dítě je úplně jiná hodnota než pár let navíc v malym pokoji u rodičů. život je dlouhý, stihnout se dá všechno, i když třeba v trochu jiném pořadí, než si člověk naplánoval. Přeji co nejméně pochybností ve tvém rozhodnutí.. a taky ať rodiče zachovají chladnou hlavu. Probrala bych to teď v první fázi s nimi, je to ve tvé situaci naprosto zásadní.

muhehehe
9. srp 2019

@monikaa_h Musím reagovat na ten blábol ohledně lidí co mají peníze, ale kupují věci z druhé ruky... ono se to možná někomu těžko chápe, ale opravdu existují lidé, kteří to mají úplně na salámu... to podsouvání domněnky, že každý, kdo něco nevlastní, automaticky tvrdě závidí tomu, kdo vlastní, je úplně, ale fakt ÚPLNĚ mimo. Tuhle jsem jako nadšená trumpetistka obdivovala na dětském dnu kluka co hrál na pódiu na trumpetu, fakt precizně.. vážně si nevzpomenu, jaký měl triko. Ani barvu.

antoinet
9. srp 2019

Tato diskuze mi prijde neuveritelna. Zakladatelka se svobodne rozhodla, ze otehotni se zenatym muzem (predpokladam, ze to vedela, ze je zenaty, takze situaci znala predem) a ted chce sve dite zabit, aby mela pohodlnejsi zivot. Nadavate tu, ze muz chce pouzit potrat jako antikoncepci, ale zena o ni uvazuje stejne.
Kdyby vsichni lidi primhourili oci nad nasilim a zili tak, jak by jim bylo pohodlne, bez ohledu na to, ze by to nekdo jiny krute odskakal, jak by to na svete vypadalo?
Jde na to koukat i pozitivne, to detatko ti da opravdovy, uprimny vztah plny lasky, coz momentalne od toho "chlapa" moc nedostavas, takze verim, ze materstvi je pro tebe cesta, jak svuj zivot udelat hezcim.

priefi
9. srp 2019

@monikaa_h kazdy ma pravo na svuj nazor... ja osobne nejsem zastancem potratu, ale nikomu neberu pravo se rozhodnout... to, co predvadis tady, je zcestne...ty ten potrat primo nutis! Kdyby vsichni meli cekat na super cuper podminky, tak lidstvo vymre. Mimochodem, podle toho, co tady pises a podle Tveho profilu, kde je o Tobe vic informaci nez si asi sama uvedomujes (kdyz ctes mezi radky, zjistis tak hodne), nedivim se,ze Ti tu holky napsaly, co Ti napsaly.

caverina
9. srp 2019

@priefi promin nechci se nikoho zastavat protoze mi je jedno kdo co dela se svym zivotem ,ale vis o tom,ze i tady v tehle diskuzi je plno maminek,ktere prave zastavaji ten nazor,ze dite by si meli lide poridit prave az ve chvili kdy na to maji super podminky? Aby se pak z nich nestali lide zadajici o nejake socialni davky tzv.vyzirkove statu?Proc je to v tomhle pripade jine?

zelenaesmolda
9. srp 2019

@gabri14
ja osobne bych sla na potrat.jsi jeste mlada,teprv jsi dostudovala a proc hned zakladat rodinu s nekym,kdo o to ocividne nestoji?nebylo by lepsi pockat az se naskytne ten pravy?
byt samozivitelka neni zadny med.ja bych si dite za tehle situace nenechala.

jade85
9. srp 2019

@antoinet zabít dítě? Krutě odskakat? To je trochu přehnané, ne? Vždyť v začátku těhotenství je to shluk buněk, ze kterého možná vyroste dítě a možná taky ne.

antoinet
9. srp 2019

@jade85 to dite uz existuje, zije a zakladatelka si ho sama poridila, nebyla to nejaka kruta hra osudu jako kdyz nekomu shori dum. Jestli pujde na potrat (a bude mit pripadne vycitky, smutek, zdravotni problemy...), bude to jeji volba - uplne stejne jako si z ruznych moznosti vybrala pomer se zenatym. Proste jeji volby, jeji zivot, i s dusledky.
I ten shluk bunek muze jit jednou do skolky, skoly, maturovat, zenit se..

beatty
9. srp 2019

@laka_lacenda luxus? Ja bych treba vazne ocenila kratsi rodicak s drivejsi moznosti navratu do prace. Ale k tomu by byla potreba dostupnost skolek, nebo jesli.
Takze me ani tak nezajima par tisic z RP, jako spis ostatni podpora statu, tedy ty skolky napriklad.
Ale pritom nemas ani tu zaruku, ze ti vezmou trilete dite. Natoz pulrocni, jako je v zahranici bezne.

laka_lacenda
9. srp 2019

@beatty Tak v tom by s tebou spousta zen nesouhlasila. 🙂 Ale v jistem slova smyslu je to proste luxus, kterej nikde neexistuje. 🙂 Ja bych brala uprimne neco mezi tady Francii a CR - prijde mi sileny vracet se do prace v 5 mesicich potomka a na druhou stranu byt s nim doma do 3 nekdy az 4 let je taky strasne moc. Ideal by pro me bylo neco mezi 1,5 az 2 rokama. Ale je jasny, ze to by se v CR musel prekopat totalne celej system skolstvi, pece o dite i pracovnich uvazku coz si myslim, ze min v blizke dobe neni realne. A taky si vem, ze vetsina ceskejch zen ma jiny mysleni jak ty: maloktere by se chtelo vracet tak brzo do prace. 🙂 Zmenit zavedenj system tak nebo tak znamena zmenit i mysleni statisicu lidi a to neni uplne easy....

beatty
9. srp 2019

@gabri14 taky jsem neprocitala vsechny predchozi prispevky. Ale.
Ja byt tebou, zvazim, jak se chci postavit ke svemu zivotu. Zalezi napriklad na tom, cos vystudovala.
Nektere obory muzes v klidu vykonavat i po navratu z materske. A v nekterych se ceni kazdy rok praxe.
Umis si predstavit, ze otec ditete bude nakonec jenom platit alimenty, protoze bude muset, ale o dite neprojevi zadny zajem? Jak to jednou vysvetlis diteti, az se zacne ptat?
Z meho pohledu by bylo lepsi pockat na toho praveho, se kterym si budes moct uzit kazdy okamzik tehotenstvi, kdo ti bude oporou, a s kym se budes podilet na peci o potomka.
Nemrzelo by te treba za par let, ze mas bezvadneho muze vedle sebe, mate treba spolecne dite, ale ze se stale nejak handrkujes s otcem prvniho ditete, ktere tak docela neni 100 % tveho manzela?

Hlavne si uvedom, ze na zacatku tehotenstvi se jedna o embryo, ne o mysliciho tvora s prozitky.
Pokud by ses rozhodla pro potrat, neda se to ani nazvat zabitim, jak mnozi jedinci proti potratum argumentuji.

Z praktickeho hlediska je urcite dobre chvili pracovat a vytvorit si, idealne s partnerem, poradne zazemi pro vychovu noveho cloveka.

beatty
9. srp 2019

@laka_lacenda uplne souhlasim, ze neco mezi rokem az dvema by byl ideal. Ale 4 roky je opravdu hodne. Natoz kdyz mas nekolik deti za sebou.

evik19
9. srp 2019

@gabri14 Neporadim, jestli si mimi nechat nebo ne, to je fakt jen na tobě. Jen bych chtela uvest na pravou miru to, jakna tom budes s financema. Nekdo psal, ze nebudes mit narok na materskou. Neboj, nwni to pravda. Jako cerstve absolventce by se ti ted pocital i ten odpracovany 1mesic, takze i kdybys nahodou ted musela na rizikove, budes mit narok jak na nemocenskou, tak na materskou. Na rodicovskou mas narok kazdopadne, i kdybys nemela odpracovano nic. Hodne stesti pri rozhodovani.

monikaa_h
9. srp 2019

@priefi A je mi to úplně fuk🙂👍🏻Mezi řádky si čti co chceš agente.

Strana