Co se nesmí na začátku těhotenství?

jarpa111
9. říj 2015

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti co se smí a nesmí na začátku těhotenství. Jsem dnes 5tt a začetla jsem se a zjistila, že se nic moc nemůže 😀 Například bylinky, jako majoránka, libeček..atd Myslíte, že v malym množství v polévce nevadí? Neumim se představit bez toho uvařit. Nebo sem četla, že nekdo dokonce psal o vařené mrkvi a rajčatech. Nějaké zkušenosti?

izzybickerstaff
9. říj 2015

že je to blbost 🙂 mám pocit, že občas čím míň člověk čte, tím líp...

mogwaika
9. říj 2015

@jarpa111 já jsem nejedla jen plesnivé sýry a kupované saláty, jinak jsem jedla jako normálně 🙂

lv
9. říj 2015

je to pitomost, v normální a rozumné míře můžeš vše

petma112
9. říj 2015

Já bych to nehrotila.. Jím všechno v rozumné míře.. Když jsem si před sestřenicí posteskla, že mám obrovskou chuť na tatarák, ale vím, že ho nemůžu, tak mi na to řekla, že to bylo jediné jídlo, které v těhotenství snesla.. Je pravda, že mají vlastní chov hověziny, takže věděla, co jí, ale i tak.. Nicméně po tomhle prohlášení jsem nabyla dojmu, že opravdu není třeba se nijak výrazně omezovat.. Pokud na to máš chuť a nesníš toho, co se zrovna nedoporučuje, kvanta, tak si myslím, že můžeš naprosto všechno..

jarpa111
autor
9. říj 2015

já si taky myslim 🙂

monunkaaa
9. říj 2015

Taky jsem to nehrotila,majoranka v polevce nemuze uskodit a bylinky nepit kazdy den. Ale jednou za cas taky neublizi. Ja jsem vynechala plesnive syry. A veto bych se bala,tak je strove maso a vejce..

barulina
9. říj 2015

že je to kravina. já jedla vše na co jsem měla chuť.

luckylee
9. říj 2015

Davala a davam si pozor akorat na syrove maso a vejce.Ovoce a zeleninu poradne umyvam.Kazdopadne ani plesnivy syr jsem si neodpustila.Trosku a vyjimecne ale pokud neni prosly a je baleny tak si myslim,ze ted se to hodne hlida co se da do obchodu.Nedala bych si treba pultovy salat nebo chlebicek ale stejne baleny salat jsem si dala.Vymenila jsem trvanlive mleko za cerstve a kafe si davam slaboucke.A jsme naprosto v poradku.🙂

alboo
9. říj 2015

Blbost. Muze se vse, teda pokud nejsi alkoholicka, nepijes litry koly nebo tak neco. Jediny co fakt ne je tatarak a pripadne plesnivej syr, ale ja jedla, sice min nez obvykle ale jedla.

jabea
10. říj 2015

Ahojte, já jsem čajová, piju ráda litry ovocnejch čajů. To je snad v pohodě, ne? Jsem v prvním trimestru, poprvé těhotná, takže jsem trošku vyplesklá 🙂 Černý a zelený čaje nepiju. Kávičku si dělám nadále jednu denně a nehodlám to nijak hrotit. Co myslíte?

aja231
10. říj 2015

Dobry den, mam otazku jsem v 5 tydnu těhotenství a dala jsem si v restauraci hovězí na houbach a kdyz jsem jedla maso v prostred růžové asi dva kusy růžového masa jsem snedla myslite ze v tom je nejaky problem?

izzybickerstaff
10. říj 2015

@aja231 problém v tom není, restaurace dobře udělala, že ho nepropekla 😀

iveta93
10. říj 2015

V prvním trimestru jsem si dávala pozor na plesnivé sýry, vnitřnosti (játra apod) a krvavé maso, vejce. Jinak jím na co mám chuť. Koření a zrovna majoránku jím hodně. Jednou za trimestr jsem si vždy dala frisko. Snažím se jíst pestrou stravu, ale nepohrdnu ani fast foodem. 😀 Jednou denně kafe s mlékem taky mám když mám chuť. Já bych se řídila svým rozumem, ono podle některých tabulek by jsme asi umřeli hlady.

veraga
10. říj 2015

Jím vše včetně plísňových sýrů, koření a tataráku z prověřeného zdroje. Jo, nesežeru toho tuny, ale v rozumné míře si dám všechno. Jsem těhotná, ne v režimu hladomoru. Řiď se zdravým rozumem, ne radami z netu. Kdybych je měla všechny poslechnout, jsem už dávno otrávená anorektička. 🙂

pindu
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
markyska88
28. říj 2015

@jarpa111 hele, úplně v klidu !!! 🙂 samozřejmě syrové maso nebo vejce bych neriskovala, ale jinak jez všechno 🙂 co se týče plísňového a zrajícího sýru, tak tam je to nedoporučované tuším že pouze z důvodu listerie, ale ta při teple (myslim že 70st) chcípne 🙂 tudíž třeba hermelínek rozpečený v troubě proč né ... Mňam mňam 🙂 já na začátku doslova hysterčila z čehokoliv , třeba jsem doma brečela kvůli tomu, že jsem si v cukrárně dala nějaký dezert s krémem a zapomněla jsem se zeptat, jestli v tom krému nejsou syrové žloutky .... Prostě na palici 😀 ale čím dýl jsem těhotná, tím méně to jídlo prožívám 🙂 dám si klíďo i majonézu nebo tatarku (hellmanns je z pasterizovaných vajec, takže i pro těhule).
A bylinky do polévky apod jsem vůbec neřešila 🙂 dávám normálně. Teď jsem nachlazená a piju i čaj z čerstvého zázvoru, který taky není doporučován... A mně je to u zadku 😀

gepe
28. říj 2015

Reknu to jinak, pokud bys mela potratit, tak se tak stane i pri sebe zdravejsi strave i napr kdyby jsi byla ve vzduchove bubline. Bohuzel tak to je.
Jinak v ramci celeho tehotenst i vseho s mirou a zdravym selskym rozumem. 🙂 Osobne jsem vynechavala syrove maso - hovezi a ryby, plisnove syry a redbull.

pety91
28. říj 2015

Tak tatarák, sushi a plísňové sýry za mě ne.

luj_89
28. říj 2015

Tyjo, tak to docela koukám, co všechno některé z vás nejedly :-O. Proč jsi iveta93 nejedla vejce a vnitřnosti? Já myslela, že vnitřnosti jsou zdravý, plný vitaminu B...

jabea
29. říj 2015

Vyhýbám se skořici, kterou stejně nemám ráda a černýmu a zelenýmu čaji. Kafe si dám slabounký tak 1x 2 dny, protože bez něj nemůžu být 🙂 A tuhle jsem si dala nakládaný hermelín, protože chuť byla větší. Dávám na pocit a nic nepřeháním... Akorát nevím, jak se cvičením. Před těhu jsme chodila na bosu, zumbu, běhat, teď v 1. trimestru jsem to radši utla a dělám místo toho dlouhý procházky. Chodíte cvičit? jaký sport v těhotenství děláte?

pety91
29. říj 2015

Proč ne skořici ? To neznám.

agne
29. říj 2015

No, asi bych se zařídila podle toho co dělá dobře tvému tělu... Já třeba ujížděla na pařížském salátu a studené cole, ale když mi to dělalo dobře tak proč ne... A jestli máš ráda třeba kafe, tak slabý nebo jedno denně či občas výjimečně dvě deci vína taky není podle mě problém... Já měla období kafe, pak Caro, pak nic, a v šestinedělí Caro a pak mi z něj nakonec bývalo šoufl a přešla jsem zpět na kafe - prostě si to tělo řídilo samo... Mě třeba v těhu vůbec nejelo pivo, ale naštěstí se to pak upravilo... Ale takový mlíko jsem pila na litry... Dle mého vadí spíš cigarety, nedostatek odpočinku a spánku, vysedávání v hlučných, zakouřených hospodách, žádné procházky,... A pak takové ty věci jako třeba tonik, tvrdý alkohol,... za mě čím máš na něco větší chuť a odepřeš si to, tak tím toho nakonec sníš víc..., takže bych to nechala volně plynout... však si svoje chutě najdeš.... 😉

anetadr
29. říj 2015

V prvním těhotenství jsem si nedala ani jeden plesnivý sýr, žádný tatarák, paštiku apod. Ve druhém? První trimestr mi bylo děsně zle a jediné co jsem snesla byly rohlíky, paštika, mazlavý sýr a hermelín. Podotýkám, že to bylo skutečně prakticky jediné, co jsem jedla - a i tak jsem přežila já, i dítě. Někdy není na výběr.

markyska88
29. říj 2015

@pety91 taky nechápu proč né skořici, já si ujíždím na pořádně oskořicovaných štrůdlech a žiju 😀

mirusajda
29. říj 2015

Skořice se nedoporučuje z důvodu, že prohřívá orgány. Takže uvařit si z kusů skořice litr čaje asi není zrovna vhodné. To jsem pila já před těhotenství vždy v zimě a jak prohřál! 😀 Úplné afrodiziakum. A taky štěpí sádlo či co... Ale jako skořicový cukr v štrůdlu problém rozhodně není a nic se nestane, mě se nic nestalo.

konidana
29. říj 2015

nesmíš se hlavně stresovat tím, co všechno se nesmí:D

cattus
29. říj 2015

Jedla jsem a jim vsechno. Ted aktualne jsem nemocna a prolejvam se litry caje. Kamos rika ze si hraju na prutokovy ochlazovac caje. Vcera jsem s chuti sezrala (doslova) parizsky salat. Jatra vejce tatarku i majolku jim porad. Vlastne jim vsechno na co mam chut.
Rikam si ze nase babicky a prababicky nemely zadne takove informace a co my? Nasi rodice jsou zdravy a my taky. Nemluve o tom ze ty babicky a prababicky kolikrat do porodu pracovaly a ne jako my 6tydnu pred porodem doma.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru