Dvě jména pro dítě. Co vás k tomu vedlo? A naopak, proč se vám to nelíbí?
Ahojte dievcata, zaujimalo by ma, co vas viedlo k tomu dat dietatu dve mena. Pripadne, preco sa vam to nepaci.
Dakujem za nazory 🙂
A pak vám do toho hodí vidle dítě, které už rok (je jí 5) říká, jak se jí nelíbí její jméno 🤦♀️ (je Anetka) a chce se jmenovat jako ségra 🙈 (Šárka) 🤣 je s tím fakt urputná, tak už jí říkám, že se může v 18 přejmenovat 😀
My jsme pro jednoduchost, jedno jméno, jedno příjmení, žádné složitosti.
@kevi1 znám kluka, dnes chlapa, kterému nikdo neřekne jinak,než Jurášek a jmenuje se Jirka, takže v tomhle bych problém neviděla. Navíc jste ze Slovenska, takže je to o to pochopitelnější. U nás nastal problém v případě druhého syna, páč tam přichází v úvahu jen otec mé maminky,který byl taky úžasným člověkem. Jenže Jindřich Miloslav je už dost dlouhé 🙄 tak budu muset kouknout více do historie. Dcera by byla/ bude Johana Marie ...
@amazonkajanik moj manzel je ale v ciech a zijeme v Cechach 😁 ale nalomili ste ma, ze mu nebudu hovorit Jiri, ani nevieme ci tu chceme zit, co sa tu deje je fakt strasne... tak uvidime 🙂 ja by som chcela Henricha co je vlastne Jindrich 😁na druhej strane prvy syn ma len jedno meno, tak neviem ci druhemu by bolo fer dat dve.
@darkwitch někdy do toho padne i příjmení, lidi okolo se smějí, ale kluk ví, že jde do tuhého 😂
Takže to je " Jakube,ne! Jakube řeklo se že ne! Jakube Vladimíre Ja ...u, Dost!"😁
@antoinet my mame vsetci v rodine mena s R (rodicia, surodenci, sesternice, bratranci) tak som si tak nejak na to zvykla. My mame aj tvrde priezvisko, ale manzel ma zase makke a deti maju mena po nom, tak zase som si hovorila, aby sa to dobre pamatalo. Asi u mna vedie Zorka, to dokonca schvalila aj moja mamka ale myslim ze to bude druhy kluk 🙂
@kevi1 takze Zorro? :D
@malenka3 bývalá kolegyně je Anna ale všichni jí říkají Hana,sama si to zvolila. Známá je Miloslava, ale nikdo jí neřekne jinak než Slávka. Tchýně je Vladimíra, ale říká se jí Mirka. Své jméno nesnáší, ale jako nejstarší ho dostala po otci a po něm má syn své druhé. První má zároveň i po jeho prapraprastrýci,který byl za 1.války pohřešován, všichni mysleli,že zemřel, dokud po 40letech nepřišel pohled z ameriky 😊
@amazonkajanik tak na slovensku sa annam hovori normalne Hanka a Vladimiram Mirka.. to mi pride normalna skratka 😁 jak sa hovori Alexandre Sasa ze.. ja som Andrea a na slovensku mi nikto inak nepovie ako Aďa. Moj tatka je inak Vladimir, aj moj dedko 🙂 ale uz sa to potom nedavalo v rodine.
@kevi1 sestřenice je Andrea a pro nás je to Ája. Teta ze Slovenska Alena, pro nás Ála. Sestřenice Ingrid je Inka. Těch přesmyček a patvarů jmen je spousta. Mě říkali Janča a cizí si mysleli,že jsme Jana, ale ona to byla zkratka mého příjmení ...😊

@netopejr aha...tak to je jiné kafe 😂