Gynekoložka mě vyhodila v 6. měsíci těhotenství
Chodila jsem k mudr. Pikové pár let, nikdy nebyl nějaký větší problém, vždy byla milá. Pak jsem ale v prvním těhotenství začala trošku krvácet a zavolala jsem do ordinace, jestli mám přijít, nebo jestli je to normální, bylo mi řečeno ať dorazím, že se na mě podívá. Dvě hodiny jsem seděla v čekárně, z toho asi půl hodiny v ordinaci žádná pacientka nebyla a stejně mě doktorka nevzala, tak jsem nakonec jela do nemocnice. Naštěstí to nic nebylo, ale to samozřejmě nemohla doktorka vědět a ještě si nechala podepsat papír, že jsem vyšetření odmítla. Měla jsem odejít hned po porodu, ale pak byla už zase milá a já to přešla a zůstala. Nyní o dva roky později ve druhém těhotenství, kdy podle ultrazvuku je těhotenství mladší a i já sama vím, že jsem otěhotněla později než to vychází podle MS a i se podle ultrazvukového stáří řídí všechny vyšetření, jsem byla odeslána na test na těhotenskou cukrovku mezi 24 - 28 tt, na který jsem i šla v daném termínu a to včera. Po dnešním příchodu do poradny k mudr. na mě začala ihned křičet, jako na malou holku, že jak si dovoluju jít na test den před vyšetřením u ní, že teď nemá ještě výsledky, (jako kdybych si na ně nemohla zavolat) že jsem na mateřské a tak mám snad dost času si tam zajít dřív (jistě my ženský na mateřský máme přece čas na všechno a hlídání v sedm ráno máme taky pořád 😂) Když jsem se ohradila, že by to ale bylo brzy, protože jsem ještě nebyla v daném tt, tak mi oznámila, že se přece mám řídit termínem dle MS (i když před tím jsme všechna vyšetření dělali podle UTZ). Když jsem se tedy znovu nedala, řekla mi že takhle s ní teda mluvit nebudu, odpověděla jsem že ona se mnou tedy taky ne. Na to mi milá paní doktorka v 6. měsíci řekla že si teda mám přijít další týden pro dokumentaci a v podstatě mě vyhodila... její odpověď na otázku kde si myslí, že mě vezmou v 6. měsíci těhotenství byla: to je mi jedno!!!!
Nyní jsem podle utz ve 24+5tt a podle MS 26+2tt všude čtu, že se těhotenství řídí podle 1. Screeningu, obzvlášť když je rozdíl víc než týden, nebo jsem to fakt zkonila já a měla jsem se řídit MS? A i kdyby, tak na ten test mam přece čas až do toho 28tt takže pozdě jsem tam fakt nesla a doktorce šlo asi jen o to že nemá výsledky. Připadá Vám její chování normální?
A náhodou, nevíte někdo o gynekologii, nejlépe na Praze 4 kde by mě teď přijali?
Díky všem co dočetli ten román az do konce a třeba mi i poradí co teď. Muselo to ze me ven 🙂
Já byla na cukrovce taky den před kontrolou,byla jsem 25+0 (tak mě laboratoř objednala). Druhý den jsem šla na kontrolu a doktor už výsledky měl (laboratoř posílá výsledky elektronicky).
A i kdyby nebyly, tak by mě doktor holt jen zkontroloval a na výsledky bych si zavolala další den. Nechápu, jak na Tebe může křičet. Kdyby jsi tam nešla, nebo šla moc pozdě a výsledky by nebyly hodnověrné..ale stejně na Tebe nemá co křičet! To je naprosto neomluvitelné.
S novým gynekologem bohužel neporadím, v Praze už pár let nežiju.
Ty jo, asi dostala periodu paní doktorka, ne? Já jezdím až na Bulovku, tak ti neporadím, ale určitě tě vezmou v poho kdekoliv.. Hlavně klid! 🙂
Tak pokud to je skutečně tak, jak píšeš, tak bych si obvolala gyndaře v okolí a zeptala se, jestli mě některý vezme.
Nenechala bych nikoho na sebe řvát.
Pokud tě někdo jiný vezme, tak bych se zdržela komentářů na svoji bývalou gyndařku.
A na ten zátěžový test tě neposlala přímo ona? Mě objednával můj gynekolog a ten test potom proběhl v jeho ordinaci...
Zkus ambicare,moc mili doktoři a sestřičky,a nebo ještě doktorka Stadnikova v kunraticih.Vsechno to je na praze 4.🙂
Ahoj s novym gynekologem ti neporadim ale podle me je doktorka pekna pinda,ma z tebe peníze tak by si tohle nemela dovolit,dost to oni vypovida,takze bud na jednu stranu rada,ze jsi od ni pryc.Moje lékařka ze ridi,jen podle terminu z UTZ,ta tvoje by snad mohla vedet,ze ovulace nebyva vzdy presne v pulce cyklu tudíž to nemusi sedet.Snad brzo najdes nejakeho dobrého doktora zpatky uz bych se byt tebou nevracela.
@sonik777 zkus na poliklinice opatov gynekologie kolek, kdyz jsem byla pred 2 tydny na kontrole, zrovna nekoho prijmali... a za me nedoporucuji na chodove mudr. Herda. Taky mily a kdyz prijde na problem, tak ho neresi.
Myslím si, že doktor tě jen tak vyhodit nemůže a už ne z důvodů, co píšeš. Druhá věc je, že bych k takové doktorce už chodit nechtěla. POkud si půjdeš pro dokumentaci, tak bych po ní chtěla papír, že tě vyřazuje z evidence, nic bych nepodepisovala ve stylu, že žádám o dokumentaci a vyřazení. Možná nejlíp vzít s sebou manžela. a sepsat stížnost, takhle se přece chovat nemůže.
Doktory jedině obvolat, třeba někdo vezme. Možná zkusit přes kamarádky, jestli se nezeptají svýho doktora.
@sonik777 Zkuste GynBuse, je to sice soukromé zařízení, ale platím myslím ročně asi jen 200-300 a přístup perfektní. I když nějaké vyšetření odmítneš, netváří se naštvaně, i když mají třeba na věc jiný pohled. Kdybys měla ještě nějaké dotazy, klidně mi napiš. Sídlí vedle polikliniky Modřany.
Nebála bych se, že Tě jinde nevezmou. Zkus doktora Vojáčka na Libuši.
Jinak takové chování samozřejmě normální není, ale někteří zdravotníci jednají z pozice moci, pořád si neuvědomují, že pacient není podřízený, ale klient. Nenechala bych si to a nestála bych o takovou lékařku, vztah lékař - pacient musí být na úrovni partnerství.
Ja jsem taky menila dr v 6.mesici, zadny strach 😉. Opravdu Te z evidence vyskrtnout nemuze. Sepsala bych si papir, nechala ji to podepsat a stezovala si na pojistovne.
Je to tedy v Kobylisích a platí se celkem dost, ale já to považuju za nejlepší investici. Já zase od předchozího doktora musela zdrhnout, protože byl lajdák a ignorant kvůli kterému jsem málem vůbec neotěhotněla. http://www.gynem.cz/cs/gynekologie-praha-8-pod-.... Konkrétně chodím k panu doktoru Davidu Koreckému, je fakt úžasný, citlivý, všechno probíráme, pokaždé ultrazvuk. Doporučuju.
@sonik777 Reakci mudr. vůbec nechápu. Já byla na cukru tento týden v úterý a u mudr. na kontrole ve středu ráno. Výsledky už měla, naprosto bez problémů a i kdyby je neměla, tak si mohla sestra zavolat do laboratoře nebo ty k mudr. další den.
Taky myslím, že těhotonou z evidence vyhodit nemůže, stěžovala bych si na pojišťovně.
@sonik777 podala bych okamžitě podnět na lékařskou komoru. Paní doktorka si to představuje jak Hurvínek válku! Už bych k ní samozřejmě nešla, ani kdybych si měla platit privátní péči. Dělá ostudu zdravotnictví
Gynmedico je to sice Praha 8, široká otevírací doba a hlavně velmi milý personál. Úžasná je Mudr Šestinová
Já tedy šla na cukr v obou těhotenstvích ve stejný den jako do poradny, abych tam nemusela jezdit dvakrát. Na výsledky jsem si potom zavolala, doktorka je měla při té poradně o měsíc později, s tím, že bych přijela, jenom kdyby byl problém, A to jsem na poradny chodila co 6-8 týdnů... Reakci lékařky nechápu, navíc vyhodit tě nesmí, pokud vím. Jiného lékaře bych si tedy sháněla z principu, ale pokud by se ti to nepodařilo, klidně jdi znovu k ní, vyhodit tě nesmí. A oprabdu je to na stížnost u lékařské komory.
@zuzineckah taky bych dala stížnost na Českou lékařskou komoru, tohle si prostě nesmí dovolit!
Já to nechápu, mne vždy řekli, co kdy se bude dělat, dle toho me objednali a naplánovali vyšetření tak, aby měli výsledky do další návštěvy. Vůbec nenechali na mne (za což jsem rada) počítání dle m/s či ovulace, a abych si dělala nějaký svůj plán. Uz bych k ni nesla, je to hovado a podobný přístup jsem zažila, když jsem šla poprvé k novému zubaři a nakonec jsem se od nej nedala ani vyšetřit...Ty komunistické návyky jsou otřesné.
Moc všem díky za reakce 🙂 naštěstí mám zatím těhotenství bez nějakých komplikací, tak můžu hledat a nemusím se děsit co bude. I když změnit se to může vždycky že jo....
@keksikova1 periodou to nebude, mudr. Bych tipla tak 65+ ta už bude mít přechod za sebou 😀
@elvira nn dala mi jen žádanku, na to kdy tam mám jako jít, jsem se musela zeptat sama a odpověď byla mezi 24 a 28 tt, dnes se mě snažili se sestrou přesvědčit že mi řekla že do další kontroly, ale to 100% ne, a i kdyby, tak jsem to vlastně splnila 😀 na výsledky si přece můžu zavolat ne...
@dolezalovalucie ja hlavne mám i hodně nepravidelný cyklus, před prvním těhotenstvím i 60 dní, takže u me by pulka cyklu byla 30 dní a to by i odpovídalo 🙂 tenkrát když jsem s ní chtěla řešit délku, tak řekla že 60 dní je ještě normální...
@betelgeuzz kamarádky bohužel všechny chodí taky k ní, ani jedna teda neni úplně spokojená, ale zatím je ještě nevyhodila, ale problémy s ní taky měly
@lennus taky jsem se nedala a řekla jí, že ona se mnou taky tak mluvit nebude, asi neni zvyklá na odpor, tak se mě zbavila 😕
@evazchleva @winter když já na ty stížnosti moc nejsem a dohadovat se s ní se mi taky moc nechce, ani nevím jak bych to sepsala...
Jinak ono se stačí podívat na Znamylekar.cz nejsem první a asi ani poslední kdo s ní má problém https://www.znamylekar.cz/iva-pikova/gynekolog-...
@rebe jo to mi sestra taky řekla, že pokud by se mi nepodařilo sehnat jiného, tak že teda můžu přijít k nim, ale po dnešku už se mi tam fakt nechce...
@marion2017 právě že mě dala vždycky jen žádanku a řekla: tam si skočte, ale nikdy ani neřekla kdy, na to jsem se musela vždy zeptat. I na ten cukr a to mi jen rekla mezi 24 a 28tt a to jsem splnila... asi si jako myslela, že když už jedno dítě mám, tak že si to všechno pamatuju, nebo nevim 😒
Navíc se bojim, že když někde řeknu že mě vyhodila tak si budou myslet, že jsem nějak problémová, ale zase nechci lhát, tak vůbec nevim...
@sonik777 Já šla v těhu ráno na ten test a protože jsem to měla kousek od doktorky tak jsem mezi čekáním na druhý odběr zaběhla na poradnu. Žádný problém s tím doktorka neměla. Naopak si to takhle se mnou domluvila. Zavolala jsem si druhý den na výsledky a bylo. K takový doktorce bych nechodila ani náhodou. Určitě najdeš jinou a lepší 🙂
@sonik777 pokud by se zeptali proc ted hledate jineho gynekologa, rekla bych po pravde, ze jste se nejak neshodly. Ja taky sla s pravdou ven, že ke svemu uz nepujdu a chodila jsem na kontroly do nemocnice... a az jsem se mohla prehlasit, tak jsem uz byla domluvena u te nynejsi, ze po novem roce se tam ukazu a zaregistruji me. Ten byvaly me totiz nechal podepsat registraci a ja pak nemela sanci 3 mesice registraci zmenit... takze pekna prasarna...
Můžete k nám do GynMedica v Karlíně. Jinak počítala jste správně. Pokud je stáří těhotenství na prvotrimestralnim screeningu rozdílné o více než týden oproti poslední menstruaci, tak se nadále počítá podle ultrazvuku. ..
uff četla jsem ty hodnocení a takhle špatnou dr. jsem snad ještě neviděla. Nerozumím těm poplatkům 1500 a 50 za antikoncepci!!! Chodím k dr. kde platím 300 na rok a je v tom i to že mi recepty posílají, smskují info z cytologie a kdykoliv něco je dr. mi odpoví na email. Prchej!!!
@bobulinka oni jsou ty hodnocení teda i dost starý, takže se toho dost změnilo a tolik poplatků už tam asi nemá, dokonce v prvním těhotenství jsem platila ten poplatek za péči v těhotenství (700) i když mě pak nevzala ani s krvácením. A ten už asi taky zrušila, protože jsem teď nic neplatila. Každopádně i bez těch poplatků jsou ty hodnocení šílený já to dneska taky pořádně četla a rovnou jsem ji tam jedno přidala. Škoda že jsem tenkrát dala na rady kamarádek a ne na hodnocení na netu. Ale i ony už přemýšlí o změně...

Já ti v tomhle moc neporadím, ale tedy jen k jedné věci. když jsem chtěla změnit dr. tak v nemocnici na gynekologii sem se zeptala a oni by měli mít seznam doktorů co přijímají nové pacienty. zkus to, mě seznam dali 🙂