Jak často a co vám dělá doktor v těhotenství?
Mám otázku připadá mě že vůbec nic nevím jsem skoro 18 týden jsem prvorodicka... Když jdu ke své doktorce do poradny vždy mě rekne ze je vše v pořádku ale mě nějak nedochází jak to pozná ;) naposledy mě dělala UZ v 9 týdnů a důvodem byl pozitivní těhotenský test. Od té doby jsem tam byla 3x poslechla srdíčko tak jsem byla strašně ráda že jsem ho opravdu slyšela. Potom jsem tam byla skrz odběr krve na HIV,SYFILIS APOD. A teď jsem tam byla sestřička mě chtěla poslechnout srdíčko ale slyšela jsem jen šum :( jelikož to bylo tak všechno rychle jen jsem se zeptala kdy mě určí pohlavy řekla za 4 týdny 10.2 ..... Tak jsme si podali ruce a naschledanou.... Jsem z toho docela taková nejistá a navíc stále necítím pohyby a každý mě říká jak bych je cítit měla :( můžete mě tedy napsat jaké vyšetření a vše máte? Jak často jestli vám dělá fotografie kdy chcete a také jestli miminko zváží změří 🙂 děkuji moc mě pomůžete ;)

@martinahost tak jsem to ještě všechno nedočetla, ale hlásím, že já měla první screening gratis. Prostě jsem nic neplatila... A neplatím nikde nic. Jsem u VZP, na vyšetření chodím normálně ke svému doktorovi, na velké utz a screeningy do nemocnice, všeho všudy jsem platila vždycky jen za fotku, pokud jsem chtěla. Jo a ano, 3D fotky a 4D a videa se platí i v nemocnici... ale nakonec jsme si je dělat nenechali...
@mimikoko jak jsem psala už, ještě jsem diskusi nepročetla celou.. Nicméně chápu i nechápu, že jsi nešla na první screening, čím dál více se setkávám s tím, že vyšel někomu pozitivně a po dalších odběrech (plodovka atd), vše vpořádku a narodilo se zdravé miminko. Tohle je i náš případ. začátky vypadaly katastrofálně, ale nakonec vše vpořádku. Nebyla chyba v nás, ale v chybné diagnoze doktorky (a bohužel jsme nebyli první). Co jsem tím ale chtěla říct, nikdo nikoho nemůže nutit, nicméně v dnešní době buďme rádi za všechny ty pokroky, že je možné tak brzy přijít na případné problémy. Ony když se totiž najdou, tak se to řeší dál.. a buď se to dál potvrdí, nebo ne. Přeji, ať je vše vpořádku. 🙂
@mimikoko Víš co, mě dělali v druhém těhotenství UTZ od poloviny druhého trimestru co 14 dní + váhové odhady kvůli diabetu na inzulínu. Musím říct, že bych byla raději, kdybych chodila jako normální rodička méně častěji. A měla jen ty povinné tři UTZ. Pokaždé jsem se stresovala - ono totiž ten UTZ není až tak přesný a záleží kdo ho dělá a jednou prostě malý za 14 dní vůbec nevyrostl a já se celých 14 dní modlila, aby do příště vyrostl. Pak najednou zase vyrostl hrozně moc, což s diabetem není legrace. Takže si užívej pohodové těhotenství, za pár týdnů ucítíš pohyby a prostě svoje miminko vnímej svojí intuicí.
První screening ano či ne, to je každé maminky volba, v tom bych se moc neplácala. Pokud je maminka skálopevně rozhodnuta, že chce a bude vychovávat své dítě v nemoci i ve zdraví, tak je to opravdu zbytečné.
Bohužel se čím dál více setkávám s hodně planými výsledky prvního screeningu.
Já na něj šla automaticky, ani jsem neřešila jestli jo nebo ne. Ve vzdálené rodině se objevil downův syndrom. Holčička má už 12 let. Tehdy mamčina sestřenice měla jen triply atd. Vše měla v naprostém pořádku a přesto má postižené dítě. Skládám hold všem matkám, ženám, které si nechají miminko ikdyž už zkraje vědí, že bude mentálně nebo těžce tělesně postižené. Ukamenujte mě, ale já bych to nezvládla. Přiznávám se....
Pouze říkám, že je fajn mít takhle brzo možnost volby, srovnat se s tím přápadně.....
Jinak můj dr.-každý měsíc prohlídka, kontrola vaginálně, poslech srdíčka na utz, pro jistotu zkontroluje míry hlavičky a tělíčka, zda odpovídají danému měsíci, moč, krev, váha, tlak atd. Mám tedy zasebou první screening, i ten druhý v +- 20 týdnu, těhotenskou cukrovku. Nic nenechává náhodě, vše vysvětluje a poradí. Snad jsem na nic nezapomněla..
@sulemina
Děkuji za vše co jste napsala ale s vami nic řešit nechci ;) mluvte konkrétně na co jsem se ptala nebo vůbec.... Ptala jsem se kdy jste měli pohyby ... Kolikrát vám dělali UZ A OKOLO TY VECO pokud nechcete odpovídat neodpovidejte nikdo vás nebudí odpovídat mimo téma dekuji mějte se krásně a hodně zdravý vám i vašemu miminku 🙂 nezlobim se nebo neco jen nechci řešit něco jiného než na co jsem se ptala
Trapná jste vy 🙂 když mě reknete ze zdravý je trapas
Já se za sebe nestydim 🙂 prasnice určitě nejsem tedy aspoň uvedu svoji fotografii 🙂 narozdíl od vás 🙂
a není? hodně zdravý? tohle není ani na znalost základní školy..trapná je neznalost, nevědomost českého jazyka, zdůvoďňovat to, že žiju v Itálii je ubohé
Žila jsem 🙂 a není to ubohé omlouvám se ze neumím 100% ale není to důvod mě napadat... A přeji vám at vaše dítě má vyznamenání do 9 třídy
@sulemina bože kroťte se... tahle diskuse se měla týkat uplně něčeho jiného. Nedělejte ze sebe chytrou a dokonale znalou češtiny. Pro příklad manžel je dysgrafik i dyslektik (bože doufám, že jsem to napsala správně 😀 ) a dávno jsem přestala řešit, že někdo napíše zdravý nebo zdraví... trocha slušnosti by neškodila.
@sulemina psala jsem: pro příklad 😀 Nejsem učitelka ve školce, nemám na to školy 🙂 O jeje...tak když je boha jeho něco špatně napsané gramaticky, tak to okamžitě znamená, že matka je nemožná, děti vychová negramotné, takže asi neschopné pro život... ono je fakt uplně jedno, jak to napíše kdo, docela důležitější je, co má osoba v hlavě. Vy můžete osočovat druhé a nikdo jiný proti názor napsat nemůže. Oukej. Pokud jsem to tu všechno četla správně, tak tazatelka nepsala, že chce výslovně od dr. jeden ultrazvuk za druhým, aby měla album plné fotek. Pouze vysvětlovala, že pokud to tak chodí, tak si to klidně zaplatí, když bude mít ona vyšetření. Ale už Vám opravdu psát nebudu, protože ztrácet čas s Vámi je zbytečné. Pěkný večer.
@sulemina tady asi nekdo zavidi, ze? Take mi vadi, kdyz lidi delaji gramaticke chyby, ale co mi vadi jeste vix, je lidska nadutost. Nechapu, proc ji urazite a nadavate do prasnice?
Abych odpovedela k tematu 🙂 mi delal doktor pri kazde kontrole UZ, a kdyz jsem si rekla, tak mi za 100 tu fotku vyvolal. Ale pro nas s partnerem byl moc krasny zazitek, kdyz jsme mohli prdelku videt na 4D.

@kvakuska
Mě jde o ultrazvuk 🙂 a dodala jsem ze bych chtěla i více fotek ale to není tak důležité jako ty ultrazvuky to řeším 🙂