icon

Jak často a co vám dělá doktor v těhotenství?

mimikoko
16. led 2015

Mám otázku připadá mě že vůbec nic nevím jsem skoro 18 týden jsem prvorodicka... Když jdu ke své doktorce do poradny vždy mě rekne ze je vše v pořádku ale mě nějak nedochází jak to pozná ;) naposledy mě dělala UZ v 9 týdnů a důvodem byl pozitivní těhotenský test. Od té doby jsem tam byla 3x poslechla srdíčko tak jsem byla strašně ráda že jsem ho opravdu slyšela. Potom jsem tam byla skrz odběr krve na HIV,SYFILIS APOD. A teď jsem tam byla sestřička mě chtěla poslechnout srdíčko ale slyšela jsem jen šum :( jelikož to bylo tak všechno rychle jen jsem se zeptala kdy mě určí pohlavy řekla za 4 týdny 10.2 ..... Tak jsme si podali ruce a naschledanou.... Jsem z toho docela taková nejistá a navíc stále necítím pohyby a každý mě říká jak bych je cítit měla :( můžete mě tedy napsat jaké vyšetření a vše máte? Jak často jestli vám dělá fotografie kdy chcete a také jestli miminko zváží změří 🙂 děkuji moc mě pomůžete ;)

Jak často a co vám dělá doktor v těhotenství?
Strana
z5
ilonne
16. led 2015

@werumka
@janinek Některé pojišťovny ho hradí. Já ho měla zadarmo u obou těhotenství.

luciebx
16. led 2015

utz kazdy mesic?? 😨 😨 😨 trosku na hlavu ne.. ja mela utz celkem 3 v prubehu celeho tehu.. a to jeste ten prvni sem mela pac sme si nebyli jisti zda se jedna o mimodelozni.. takze kliiiid.. nohy nahoru.. nemusis ze sebe delat hned testovaci opici ktera se necha zultrazvukovat pri kazde nasteve.. taky to miminku moc nesvedsi.. pokud nemas problem... tak nevidim duvod proc to hrotit.. v 18 tt pohyby fakt citit jako prvorodicka nemesis.. muzes klidne az 22tt.. on to ma kazdy jinak.. ne kazda dr bere tehu jako nemoc a hned delat nejaky vytery a krev pokazdy kdyz vletis do ordinace.. takze uzivej si tehulkovani.. nezmatkuj.. vim ze se to lehko rika.. ale bud rada ze ty problemy nemas..protoze kdybys je mela pak bys mela duvod k panice... 😉

werumka
16. led 2015

@ilonne To ho ale proplácí zpětně, ne? V rámci nějakého příspěvku v těhotenství?
Obecně není plošně proplácený... sice je velká snaha ze strany lékařů, aby se stal standardním vyšetřením, místo tripplů, ale zatím to bohužel neprošlo... škoda.

janinek
16. led 2015

@ilonne proto pisu bezne 🙂

ilonne
16. led 2015

@werumka Ne, prostě jsem dostala žádanku od gyndr a nikdy jsem nic neplatila.

werumka
16. led 2015

@ilonne Tak to je fajn 🙂 Já jsem musela vyplňovat dotazník, kde se udával důvod, proč je tento test potřebný, aby byl proplacený...

janinek
16. led 2015

@werumka v UK zase zalezi, kde zijes. I v ramci Londyna jsou rozdily, zda delaji nt nebo tripply.

werumka
16. led 2015

@janinek To je zajimave - a podle čeho se to tam dělí?

luciebx
16. led 2015

@janinek ty jo v uk sem mela delany oboje.. aspon myslim... 😕

janinek
16. led 2015

@werumka vubec netusim, asi jak to rozhodne nejaky zdrav odbor na urade? System zdrav pece je tu velmi zvlastni. Treba jak funguji obvodni doktori.

janinek
16. led 2015

@luciebx tak ja mam v papirech v harmonigrsmu oboje, ale vzdy mi delali NT a tripply mi ani nenabidli. Nechtela bych je, ale byla tam na ne kolonka.

werumka
16. led 2015

@janinek Ono se tam vlastně se vším musí jít nejdřív k obvodnímu, že? Co tak slýchám, tak v něčem je to fajn, ale v některých oblastech zdravotnictví mají trochu hokej.

janinek
16. led 2015

@werumka jj. Ale ted myslim spis administrativu.

nyna87
17. led 2015

Ahojky,navsteva kazde 3 tydny,sestra rikala,ze kdyz se bojim po tom potratu,tak mam prijit kdykoliv.Pokazde utz,nejaka ta kapka krve,moc,kontrola cipku.Normalne pokecame co a jak bude na dalsi kontrole a jdu 🙂 ale nas pan doktor je jinej.Nikdy jsme u nej nic neplatily ( ja,mama,segra) ani 30 kc regulacni poplatek nevybiral.Jo a foto zdarma

mimikoko
autor
17. led 2015

@janinek upřímně je to moje věc co chci pro své dítě 🙂

mimikoko
autor
17. led 2015

VSEM NOC DEKUJI ZA odpovědi !!!!

sara84
17. led 2015

V prvnim tehu jsem chodila co 2 tydny, v druhem ted co 3 tydny, moc, tlak a vaha vzdy, vysetreni cipku + utz vzdy, a neplatila jsrm si zaden balicek,nic navic, mimo screeningu ve 12 tydnu a zpetne uz bych na nej nesla! Sice byl vporadku, ale mimi bych stejne pryc nedala, tak proc..

mimikoko
autor
17. led 2015

@nyna87
mě nejde o poplatek ale treba moje kamarádky mají fotografií z každého měsíce a já jen jednu a teď ve 20 mé udělá druhou... Možná je to tím že jsem prvorodicka tak mě přijde ze toho je málo 🙂 návštěvy chápu že jsou jednou za 3-4 týdny ale nechápu proč mě nedělá uUZ nebo fotografií a teď mě poslouchala srdíčko ale slyšet nešlo jen šum.... Asi je to normální vše ;) jen se zbytecne strachuji díky!!!

mimikoko
autor
17. led 2015

@sara84
děkuji!!!!!!!!! Jedna z mála co to pochopila proč jsem na to nesla ;) proto nemám obavy hlavně ať se dobře vyvíjí at dobře roste at mu bije správně srdíčko o to ze bude mít dawnuv syndrom prostě strach nemám nemyslím si ze měl mít většinou to mají děti které maminky mají nad 30.*let.... A o žádném balíčku mě ani nikdo nic neřekl :( ani nevím co takový balíček obsahuje

madre1
17. led 2015

@sisstin ,.......................před 8.lety se prvotrimestrální screening ještě neprováděl.Byly jen testy na AFP v 16tt 😉

janinek
17. led 2015

@mimikoko vsak to ti nikdo nebere. Jen si myslim, ze tomu ne uplne rozumis.

jitahh
17. led 2015

Ahoj, taky přispěji... Jsem ve 14. týdnu, u doktora jsem byla dvakrát - jednou, když jsem měla pozi test, a to mi dělal ultrazvuk, jinak nic. Pak 4 týdny nic a v 11. týdnu jsem tam byla - jen mi kontroloval moč a dělal vyšetření pohmatem. Nic víc. Taky jsem z toho byla nervózní, ale kolegyně mě uklidnila - 1) je to doktor, tak snad pozná, že je vše ok (myslím, že to "tam dole" odpovídá danému týdnu) a 2) naše maminky absolvovali pouze 1 ultrazvuk, ten velký ve 20. týdnu a dětí se rodilo... Snažím se (i když někdy to jde hůř🙂 nestresovat, věřím, že to dobře dopadne. Na screening mě doktor objednal do zlínské nemocnice a tam se nic neplatí.

evaamy
17. led 2015

@mimikoko já pohyby citila až ve 21. tydnu.

nyna87
17. led 2015

@mimikoko tak ho zkus o utz poprosit,pripadne mu nabidnout financni prostredek na foto mimo jeho terminy.Ja chodim na gyndu jen kvuli utz ze bije srdicko 🙂 fotku dava sam od sebe,vytiskne si dve a jednu mi dava do karty,co tam mam.Pohyby jsem citila v 17 tt ale to jsme bylu s manzelem na zabave,tsk asi po ty hlasity muzice se mala rozjela.Jsou ji skoro tri a je furt moc akcni.Treba budes mit klidne mìmo

sulemina
17. led 2015

@mimikoko bože a to chceš album fotek novorozence od doktora ? Pokud chceš něco udělat pro své dítě, douč se češtinu. Je to HROZNÉ! Nechci dělat cenzora, ale co je moc, to je moc...

zzdenulka
17. led 2015

Ahojky. Jsem taky v 18 týdnu. UTZ jsem měla pouze 2x. první kdy mi bylo oficiálně zdělené těhotenstvi a druhý byl ve 12 týdnu, když jsem byla na prvotrimestrálním UTZ. chodím tam po 4 týdnech a pouze mi prohmatá bříško.. další UTZ jdu taky ve 22 týdnu na zjištění pohlaví... Prý když nemám problémy není potřeba koukat přes UTZ 😒
Ráda bych taky viděla jak se miminko hýbe...a slyšela tlukot srdíčka 😅

mimikoko
autor
17. led 2015

@sulemina
ano pokud si za to zaplatím chtěla bych album fotek 🙂 A za svoji češtinu se nestydim na to že jsem žila v Itálii si myslím že je slušná. Děkuji za vaši dost důležitou informaci 🙂

kvakuska
17. led 2015

@mimikoko já myslela že chceš od doktorky víc ultrazvuků, abys měla jistotu, že je mimčo v pořádku ... a tobě jde jen o fotky do alba? 😨 ... no tak to si najdi nějakého soukromého doktora s dobrým ultrazvukem, jistě ti za poplatek rád udělá fotku třeba každý týden 🙄
... a nediv se, že tě tady málokdo chápe, většině z nás tady jde o zdraví miminka, ne o album fotek ... evidentně máš priority jinde než my ostatní 😠
... mmch vrozené vývojové vady se zdaleka netýkají jen matek staršího věku ... no snad bude tvé miminko zdravé, protože pokud by náhodou nějaké postižení mělo, album prenatálních fotek by ti bylo - víš k čemu 😝

alcar
17. led 2015

Tak na jednu stranu odmitas jit na prvotrimestralni screening, protoze ho povazujes za zbytecny, ale ultrazvuk bys nejradeji mela kazdy tyden, jenom abys videla, ze tluce srdicko a vedela, ze dite je v poradku (i kdyz treba s Downovym syndromem)? Trosku zvlastni pristup.... Na to, abys slysela srdicko ti bohate postaci napr. Angelsounds.

katyxq
17. led 2015

@mimikoko ono taky jde o to, kolik UTZ doktorovi proplatí pojišťovna - při fyziologickém těhotenství jsou v doporučeních 3-4 za celou dobu celkem 😉 ... jinak UTZ na vlastní žádost stojí obvykle kolem 200-500 Kč, pokud obrázek tiskne na termopapír rovnou z přístroje, tak ten speciální papír není levná sranda, proto za to doktoři obvykle chtějí kolem 40 až 50 korun.

Strana
z5