Jak se smířit s pohlavím miminka?
Vždy jsem chtěla holčičku. Doma mám už 1 syna, miluju ho, za nic bych ho nedala. Ale čekám teď druhé a opět toužím po holčičce. Zatím nevím, co to bude, jen se mi jednou zdál sen, že mám zase syna. V tom snu jsem byla zoufalá... Vím, že pokud to bude kluk, budu ho milovat stejně, jen bych si chtěla začít užívat těhotenství bez toho, aniž bych se modlila za holčičku a odmítala kluka a potom na utz zažila opět to obrovské zklamání, pokud se objeví pindík. Prosím, neodsuzujte mě, rozumově vím, že tento přístup je strašný, rozumově si dokážu obhájit, že 2 kluci jsou také úžasní, že hlavní je, aby bylo miminko zdravé a že co by mnoho žen, které buď mají nemocné děti, nedaří se jim otěhotnět či mají různé jiné problémy, dalo za to, aby zjistilo, že je to zdravý chlapeček. Rozumově i vím, že je to nefér vůči tomu miminku, že bych se na něj měla těšit stejně, ať je to on nebo ona, ale emocionálně mi to stále nejde. Pořád doufám v holčičku. Strašně bych chtěla jít na utz s tím, že budu spokojená s oběma variantami. Překvapit při porodu se nechat asi nechci, potřebuji čas na případné smíření se s klukem, bojím se, že bych po porodu byla zklamaná a to opravdu nechci. Moc by mi pomohly buď vaše vlastní zkušenosti nebo nějaké rady, prostě jakákoli slova, která by mi pomohla změnit přístup. Děkuji moc.
Máme doma kluka a mám ke klukům tak nějak blíž a vím, že mít doma dva chlapi, vlastně tři i s mým mužem, by bylo úžasné! Ale tak nějak by se mi líbila i holka, mám pocit, že mají k mámě blíž, víc se svěřují, víc pomůžou, spíš se o rodiče postarají, každá mám by ráda holku a tátové jsou z nich poprdění, no prostě i vidět ten rozdíl a líbí se mi, když se pak sourozenci jako pár ovlivňují, mám bráchu a s klukama jsem si vždy rozuměla, jsou mi povahově tak nějak bližší.
U prvního jsme měli překvápko, u druhého by mě asi trochu lákalo vědět pohlaví, ale říkám si, že bych možná mohla opravdu ve skrytu duše toužit po holce a být malinko zklamaná, nevím, ale znám pár holek, které prý druhého kluka obrečely. Zní to hrozně, ale to jsou ta naše očekávání, neodsuzuju to. No tak jsem si řekla, že bude lepší mít i to druhé jako překvápko, že když to miminko pak porodím, uvidím, ucítím a dotknu se ho, bude mi to v tu chvíli úplně jedno. To by byla pro mě asi rada, jak se vyhnout případnému zklamání, prostě nechat se překvapit. 😉
Často jsem slyšela - já bych to nevydržela, ale to tak není, já jsem velký zvědavec a najednou mi to bylo jedno.
Holky, drzte se prosim tématu... Já na plodovku půjdu, známý, co na ni byly, zadne problémy potom neměly, tak bych nerada mela ještě strach z toho, že potratim☹ chtěla jsem sem původne jen napsat, ze tak jak jsem ještě v pondělí moc toužila po holčičce, po úterním telefonátu od doktora to vidim všechno jinak, ať je to klidne kluk, hlavně když bude zdravy... komplikace v tehu muzou nastat kdykoliv, tak se opravdu nechci stresovat ještě s tímhle☹ kdybych chtela poradit, zda jit na plodovku nebo ne, napisu to do jine diskuze... snad mi rozumíte
Holky, taky mam problem jak vy. Citila jsem a moc prala holcicku a on je to kluk. Prosim vas, uklidnete me nekdo, ze po porodu budu mit to dite rada....Myslenky jsou vselijaky ☹
Holky, nečetla jsem celou diskuzi, ale zarazilo mě jedno.... když si přejete jedno pohlaví výrazně více, přijde mi dost zcestné nenechat si to říct.... osobně si myslím, že matka ovlivňuje děťátko už v děloze a pokud má někdo vytoužené jedno pohlaví, o iminku v břiše přemýšlí jako o něm nebo o ní.... osobně bych si nevzala na svědomí, že by moje dítko ělo třeba jednou v budoucnu problémy jen proto, že maminka se nechtěla smířit s tím, že je kluk/holka... možná to někomu připadá jako hloupost, ale třeba pro někoho na zamyšlení 🙂
Zjistila jsem ze je dulezite o tom mluvit. My si s partnerem nedavno lehli a zacali probirat jak se ten nas kluk bude jmenovat. A z legrace ze me vypadlo Spytihnev.. reakce byla a co kdyz bude sislat se ho zeptaj jak mu rikame doma a on rekne pico.. a tohle mi asi pomohlo smirit se s tim ze je tonkluk a mof se na nej tesim...d
@ivaflo ja jsem na tom kocko stejne 😀 uz se tomu kolikrat musim i smat ale nemuzu si pomoct...radeji na tim co tam je uvnitr ani nepremyslim...kdyby to bylo v opacneme pripade tak si to uzivam ale takhle ? no jo psat tady neco vic to asi nema smysl leda by to byla uzavrena skupinka ...pac ostatni by me asi ukamenovaly 😀 heh.. no jo zdravi je sice prednejsi ...ale mam taky i jine priority a narocnost ...uvidime ...
@katulen no kez bys mela pravdu 😀 ale kdyz si to predtavim ze me to "neco" v podobe kluka prinesou ...tak se teda fakt nerozplyvam ...a ani nechci...porodim, podivam se a dekuji prineste to az nekdy jindy 😀 fakt jsem si to tehu prestala uzivat v te chvili, kdyz me rekla dr ze asi kluk poprve na 50% ale pak ze asi zase kluk....no nadeje 1% me neumira...je x pripadu kdy cele tehu 100% a ejhle je na svete holka ..no takove stesti uz asi mit nebudu ale 😀 co kdyby nahodou ? kazdopadne pak uvidime co dal...beru to jako povinny fakt ..ale nadsena odvarena z toho nejsem a ani nebudu a ani nechci byt...jeste ze ty moje kocicky mam...ty me drzi nad vodou 🙂 a budu se mit s kym potulit 🙂
@nita1984 ja nemyslim na vse kaslat ale pofivej kolik lidi resi karmu a minule zivoty a vztahy atd misto toho aby realne zili zivot ted ktery je...osobne si myslim ze by lidem prospelo daleko vic si rikat ze vse je jak ma a pak se za to i modlit...nez se vracet do minulosti a zkoumat budoucnost...nehlede na teorie ze treba ultrazvuk skodi miminku misto aby byla zena vdecna ze vi ze je mimi vporadku...
A tim ze reknou pohlavi ja bych nevydrzela to nevedet 😃
Je vidět, že jste si v životě nic hrozného nezažila, jinak byste neřešila s prominutím takovu hloupost, jako je pohlaví miminka, buďte ráda, že je zdravé a pokud Váš příspěvek čte nějaká maminka, co má nemocné dítě nebo o něj přišla, musí se nechápavě chytat za hlavu. Prostě si pohlaví nenechávejte říct a těšte se na potomka. Já mám také dva syny a ani ve snu by nenapadlo to řešit!
@yildiz doufam, ze chudacka nehodis do popelnice ☹ ja taky byla zklamana, ze budu mit druheho chlapecka, ale lidsky bych nedokazala takhle mluvit o nevinnem stvoreni, ja moc casto nereaguji, ale tohle me dostalo fakt, tak ho dej radeji k adopci, jsou zensky co by pro miminko zabijely
@ivaflo Já chtěla kluka a mám holčičku. Po prvním UZ jsem se rozbrečela, teď se za to stydím a lituji toho. Svoji holčičku bych již neměnila. Na začátku měla velké zdravotní problémy a teď už vím, že je to absolutně jedno, co mám doma za pohlaví, hlavní ať je zdravá. Zní to jako klišé, ale když zažiješ ten strach o své dítě, pak to pochopíš.
A k tvé otázce, myslím, že opravdu budeš schopná svého chlapečka milovat, i když sis třeba přála holčičku. To pohlaví fakt není podstatné 🙂
@ivaflo Budes ho milovat, mela jsem to stejne, stacilo, ze hrozila zdravotni kompkikace a hned jsem vedela, ze ho miluju a nechci nic jineho nez aby byl zdravej. A narodil se mi puvodne nechteny chlapecek, ktery je strasne hidnej a milej, takovy miminko jsem do te doby nepotkala. Asi me chudacek chtel neco dokazat 😉
já mám dva kluky...u prvního mi to bylo fuk.... u druhyho jsem chtěla holku a dr dostal sprďáka že je to kluk :D a ted se snažíme o třetí holku bych samože chtěla ale moc tomu nevěřím...
@katijka a kdy to budeš vedet co čekáš?to mě zajima jk tohle dopadne..a jinak ja mam dva kluky a tedkom se snažíme o tretí nikdy jsem třetí neplánovala ale to ti nedá..co kdyby holka že... tak preju at se ti to vyplni a když bude kluk-není všem dnum konec není nikde psané že bude mimčo poslední....nikdy nevíš...
@yildiz zklamana jsem byla i ja a moc, ale rict, ze to "neco" v podobe kluka, a ze az ti ho prinesou tak reknes doneste mi "to" pozdeji tak to uz je vec druha to se na me nezlob jak k tomu ten malej prijde, to si myslis, ze je normalni. Co kdyby tebe chtel nekdo takhle na svet uvitat?
@stelar to je právě to,jeden neví jak to bude.Už jsem to tu psala.Někdy mají skvělý vztah s matkou holky někdy kluci.Kluci co zatím můžu posoudit,tak mají vůči mamině takový ochranitelský pud.U nás když není doma manžel,tak ti starší jaksi automaticky přebírají jeho roli.Kamarádka má teď manželskou krizi a syn se kvůli ní i s otcem rozhádal.Máma je máma 🙂 .

@marcinek Ja vim, ze je to off topic, ale ja na plodovku sla po hranicnim vysledku z NT screeningu, ktery podle nekterych tabulek vysel hodne spatne, a nakonec mame zdraveho kluka. Takze falesny poplach a ja se vesla slad do tech 5 procent nespolehlivosti.. Takze ano, je to dneska ten nejlepsi mozny test, ale ani ten neni samospasitelny...