Jaké jméno pro chlapce vybrat: Robert, Bernard nebo Richard?
Krásné pondělí,
vybíráme jméno pro chlapečka a tyto tři máme v užším výběru. Které byste vybrali a klidně i proč? :D
Manžel je Brit a příjmení bude mít anglické, takže chceme, ať se v obou jazycích píše stejně a je v obou zemích běžně užívané.
Richard, miluji anglickou verzi Richie. Asi vic, jak český Ríšo, Rišanku, bych do oslovovala Ričí. Druhá varianta Bernard
My máme Berta - je Norbert, ale zatím je malý, tak je. Bertík .. Kdyby se vám třeba líbilo místo Roberta 🙂
Jsme taky mixnutí stejným způsobem a hodně jsme uvažovali nad jménem Robert. Mně se moc líbí, vyslovuje se podobně v obou jazycích, jediný problém byl s verzí Robertek. Ale zase věřím, že generace našich dětí by to nevnímala posměšně. Nakonec ale máme dvě holky 😀
Ty jo ja bych si nevybrala, mne se nelibi ani jedno. Ale preju, at to rozseknete a vyberete to nejlepsi😊
@kubesovaadelka Jojo, to já taky, české verze Richarda mi moc nevoní, líbí se mi jen v tom základním tvaru, ale to mi přijde zase na dítě moc přísné, formální. Možná s těmi anglickými by to šlo, no jsem zvědavá, jak se nakonec rozhodnem🙂
@sirinfirst Tyjo, Norbert nás, přiznám se, nenapadl, ale nezní to tak rozdílně od Roberta a určitě to nemá onu konotaci:D Zkusíme to večer probrat s manželem. Díky za tip😊
@pikl Haha, je pravda, že u dcery jsme měli jasno po jedné večerní diskuzi a ten kluk je pro nás takový oříšek:D Jaké jste tedy měli nakonec vybrané pro kluka - v případě, že by to nakonec přeci jen byl chlapeček?
@ivivi 😊děkujeme
Určitě se rozhodnete správně, hlavně že bude zdraví a šťastný miminko ♥️
Jasně, u těch mixnutych rodin je to složitější. 😀 taky jsme mix (cz-fr). 🙂 U kluka jsme měli David a Martin (David se přítelovi nelíbil😀). A u holky byla finálová jména Andrea, Nela a Aneta. 🙂 Tam to bylo těžší. 😀
@me_druhe_ja Andrea je krásné jméno! I když manžel byl k němu zprvu trochu rezervovaný:D Nela se nám taky líbila moc, ale těch je, alespoň v našem okolí, opravdu hodně.
Davida chtěl celkem manžel - miluje Davida Bowieho:D Ale nakonec jsme zakotvili u těchto tří jmen. Myslím ale, že Richarda začínáme chtít o něco míň, takže můj osobní tip, že to bude Bernard nebo Robert:D
@kubesovaadelka ❤️
Tak ať dobře vyberete. 😀 my žijeme ve Francii a Nela tu neexistuje, takže je jediná. 😀 ale je to jednoduché jméno, takže proto jsme ho vybraly. 🙂 Mě se teda pro holku nejvíc líbila Anna a Viola, ale Annu přítel nesnáší a Viola by tu nikdo nevyslovil. 😀
@me_druhe_ja to mě zaujalo ta Viola,špatný slovosled pro fr?
@veroniquecz "io" by neuměli vyslovit, to by děsně kazili. 😀
@me_druhe_ja aha, zajímavý 😁🤗
Ahoj, ano, manzel je Anglican. V tom pripade bych vybrala Richarda. Bob je podle me ta nejhorsi varianta 😅
My jsme měli s klučičím jménem fakt problém 😄 ještě jsme zvažovali Erika a Jana (Ian v angličtině), ale úplně se neshodli na ničem. Teď bych asi volila Roberta, líbí se mi to čím dal tím víc 😉.
Jsme dvojjazyčná rodina a máme Richarda a příjmení na R. A malý je křtěný Richard Bernard 😁. Nedovedla jsem si jméno Richard představit, ale teď si nedovedu představit jiné pro syna❤️
Z těchto tří určitě Richarda...
Narovinu, bez okolků....Robert je zavádějící...asi víš kam mířím a Bernarda si ráda dám k obědu(🍺)
Ale rozhodnout se musíte sami.
Je to určitě na vás, ale mě se hrozně líbí Bernard. Nebo i ten Richard, ale Robert určitě nee :-/
Za mě Bernard
Za mě určitě Richard. Měl ho mít mladší syn, ale doma mi to zakázali
Za mě Bernard. Švagr žije v Německu, a taky řešili aby se na kluky říkalo všude stejně, tak mají Dominika a Samuela.
Ani jedno z e jmen nejsou moje "cup of tesa" (já třeba vysloveně právě nechtěla jméno na R, manžel furt prosazoval Robina, ale R už máme v příjmení a právě kvůli případnému ráčkování...no a taky že jo, syn děsně blbě mluví, vždyť by to nevyslovil, jak že se vůbec jmenuje). Ale z nabízeného asi nejvíc za mě Richard, Ríša/Ricky. Robert i Bernard tam těch R mají až moc a jsou za mě obě až moc tvrdá. Nevím ale, jaké konkrétně máte příjmení.
Richard 😁
Roberta mám spojeného s nemilým známým
Bernarda s pivem 😊
@pikl Přesně! U dcery to bylo hned a tady jak kdybychom se báli rozhodnout nebo co:D Jinak Robert mi z těch tří přijde takový nejuniverzálnější a celkem i zvukomalebný, ale chápu, že pro ty, co nemusí R ve jméně to je jak červený hadr:D
@sanoela Ježiš, to je krásný! Richard Bernard. Taky dáváme dvě jména. Já bych to i oželela, ale manžel - ač bojovník proti konvencím - ke konci těhotenství začal chytat paniku, že v UK (a jeho rodině) se tradičně dvě dávají:D Takže dcera má middle stejné jako manželova maminka first a syn bude to samé akorát ála tchán. Tak aspoň něco máme vyřešeno:D

Mně se líbí Bernard 🙂